Asker sevmek suc mudur ?

Canım aşk karın doyurmuyor. Okumak zor o kadar okumuşsun üniversiteyi kazanmışsın, belki orada daha iyileri çıkıcak karşına. Eğer askerle evlenirsen zaten fikir ve kültür gibi çatışmaları olacak bu da kavga etmenize sebep olacak şu an seviyor olabilirsin fakat ileride mutsuz olmanı sağlayabilir bu bence karar vermeden önce iki kere düşün. :ssz:

fikir çatışmasını anlarımda kültür çatışması derken ne demek istedin, askeri okullar biçok okuldan daha kaliteli eğitim veriyo, lisedeyken de bu böyle akademideyken de

işin sacma kısmı ona göre ayrı şehirlerde yaşamamız sorun değil. ben de mi sorun var acaba ? ayrı şehirler ne demek allah askına.belli bir süre belki tamam da sonrası da böyle olacaksa ne anlamı var bizim evlenmiş olmamızın. onların dünyaları gerçekten çok farklı bazen de çok üzülüyorum bu haline

senin başında olan durum kaynım ve eltimin başından geçti.
kaynım subay,eltimse doktor.
eltimin ailesi hiç ama hiç istmediler kaynımı asker diye.
geliriniz arasındaki fark onu komplekse sokar,işi zor,tehlikeli diye çok caydırmaya çalıştılar.
2 sene mücadele ettiler.
neler yaşandı kayınvalidemlerle aralarında...
sonunda evlendiler 2 ay önce.
şuan mutlulular inşallah hep böylede devam eder fakat ne olacağı bilinmez.
açıkçası ben sorun yaşayacağını düşünüyorum senin.
üstelik yaşında çok küçük henüz...
yani çok fazla ileriye dair düşünmek seni yıpratır.
neticede sen ne düşünürsen düşün ne planlarsan planla,kul kurar kader güler...

çok doğru düşünmek gerçekten çok yıpratıyor ve yoruyor. doktor olsam belki memur olup tayin ile yanına giderim çok sorun olmaz.ama benim mesleğim bir yere girip orada yükselmemi gerektiriyor. her seferinde başka şehirde tekrar baslayamam.çok emek verdim türkiyenin en iyi okullarından birini kazandım.kariyer benim için önemsiz diyemem benim hayallerim var her şehirde her durumda onun yaninda olamam. sanırım en iyisi daha başındayken birakmak. eğer nasipte varsa olur bir şekilde buna inanıyorum.ama bırakmak ve sabretmek gerçekten çok zor özellikle de severken sadece bu nedenlerle

Benimde bir yakınım var adam asker kadında memur. çocuklarıda var zaman zaman ayrı şehirlerdede yaşadılar 1-2 ayda bir görüşürlerdi ama çook mutluydular. şimdi trakyadalar hep beraberler artık son görev yeri.. mutlular..

mutlu olamayız demiyorum belki her sey yolunda gider kadar de ne var bilmem. tek sorunum şu an bunları düşünmek için daha çok erken ve ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. ben bu sıkıntılı durumları kabul ediyorum sanıyor ama benim bunları şimdi kabul ediyor olmam ileride de edecek olduğumu göstermez ki. daha böyle bir şey için cok erken şaşırdım kaldım ne yapmam gerektiğin. 5 sene sonra yasamis olsaydım bu durumu belki daha farklı olabilirdi ama şu an bu riski gozealmaktansa vazgeçmek daha mantıkli geliyor. sizce ? çok mu korkagim acaba sevdiğimin peşinden mi gitmeliyim ? ama sevgi her şeyin cevabı kesinlikle değil. ileride sevgiden çok daha fazlasına gerek var

Canim ben de muhendislik ogrencisiyim sevgilim de subay. O benimle bir gelecegimjz olmadigini dusundu bi sure ayri kaldik sonra bensiz yapamayacagini anladi dondu. Simdi yine ayni durumu yasiyoruz. ayni sorun ve buyuk bir kararlilikla gelecegimiz olmadigini dusunuyor...
Ama neden olmasin ki?
Sen gelecegini gorebiliyor musun?
Back to the future diye bir film vardi onu mutlaka izle.
Orda bir laf vardi "GELECEK HENUZ YASANMADİ" diye. Ben buna inaniyorum. Benim inanmami gec bu zaten boyle...
seviyorsan ve sevginden eminsen. vazgecme en azindan ugras.
Ama yok zaten ailem istemiyo benimde icimde buyuk bir ask yok diyorsan ayril madem.
Ama yukarda arkadaslarin dedigi hersey dogru surekli tasincaksin ki benim sevgilim pilot oldugu icin biz evlensek gidecegimiz yerler daha kisitli ki biz muhendisler her sehirde is bulamiyoruz....
Cok guclu olman lazim onun yaninda.
Bir asker sevgilisi veya esiysen gercekten maneviyatinin cok cok guclu olmasi gerek.....

Yaşın çok genç ileride her şey olabilir ancak PENYEZ09 arkadaşımızın paylaştığı yazı çok güzel, onu bir kaç kez oku ve iyi düşün derim.

Asker eşi olmak çok büyük fedakarlıklar istiyor, her şeyini ona göre ayarlaman gerek. Bu yüzden çok iyi tartmalısın bazı şeyleri, yaşın genç ama bunları düşünebilecek kadar da büyümüşsün bence. Eğer kendinde o gayreti göremiyorsan, karşındakini de çok fazla bağlama kendine, ikinizin de kalbi kırılmasın.

Canim ben de muhendislik ogrencisiyim sevgilim de subay. O benimle bir gelecegimjz olmadigini dusundu bi sure ayri kaldik sonra bensiz yapamayacagini anladi dondu. Simdi yine ayni durumu yasiyoruz. ayni sorun ve buyuk bir kararlilikla gelecegimiz olmadigini dusunuyor...
Ama neden olmasin ki?
Sen gelecegini gorebiliyor musun?
Back to the future diye bir film vardi onu mutlaka izle.
Orda bir laf vardi "GELECEK HENUZ YASANMADİ" diye. Ben buna inaniyorum. Benim inanmami gec bu zaten boyle...
seviyorsan ve sevginden eminsen. vazgecme en azindan ugras.
Ama yok zaten ailem istemiyo benimde icimde buyuk bir ask yok diyorsan ayril madem.
Ama yukarda arkadaslarin dedigi hersey dogru surekli tasincaksin ki benim sevgilim pilot oldugu icin biz evlensek gidecegimiz yerler daha kisitli ki biz muhendisler her sehirde is bulamiyoruz....
Cok guclu olman lazim onun yaninda.
Bir asker sevgilisi veya esiysen gercekten maneviyatinin cok cok guclu olmasi gerek.....

seviyorum ama ilerde sevgi biterse ya da biliyim o kadar çok severek evlenip pişman olan insan varken sadece sevgiye güvenip böyle bir şey yapabilir miyim bilmiyorum. en azından okul bitene kadar düşüncelerim daha çok oturana kadar bir şekilde erteleyebilsem keşke ama onsuz da yapamıyorum çok iğrenç bir durum bu yaşadığım. ama sevgi tek başına bana yetmez hemde hic yetmez bunu biliyorum. ileride bir şekilde sevgimiz zarar görürse bizi bağlayan başka çok şey yok. ya da ne biliyim bana karşı yanlış bir şey yaparsa en ufak bir şey kaldiramam ben onun için o kadar zorluğu gozealmisken bir yanlısı her şeyi bitirir ve ben sürekli kendimi suclarim ve çok pişman olurum. bu önümdeki 5 yılı nasıl geçirmem , ne yapmam gerektiği hakkında fikri olan var mi ? tamamen bitirmeyip ertelemeyi mi teklif etmeliyim ? ama öyle olursa başka birini gözüm görmez yine değişen çok şey olmaz

onu beklemek yolunu gozlemek hep bir sikinti telas icinde olmak nedense beni cok korkutan seyler degil ama benim onun mesleğini kabul etmem demek kendi hayatımı bırakmam kariyerimden verdiğim emeklerden yeri geldiğinde vazgeçmeyi göze almis olmam demek gibi geliyor. ki ben bunu istemiyorum. bunun riskini bile alamam. tamam belki ileride her şey yolunda gidecek böyle bir ihtimal de tabi ki var ama şu an bunu riski göze alamam ki almam gerektiğini de düşünüyorum. zaten meslegimden vazgecmezsem de pek beraber vaktimiz olmayacak gibi böylesi de zaten benim evlenme amacıma ters

Yuregini dinle... Ask mesk islerinde beyinle karar verilmez. Beyninle verdigin kararin pismanligi olmaz... Ama kalbini gormezden geldigin icin ve birgun onun pismanligini yasarsan o pismanlik insani yakar.
siz kavga etmemissiniz kotu birsey gecmemis aranizda... Ayrilmak icin onun asker olmasi bir sebep degil bu hic adil degil.... bak 18yasindaymissin muhendis olcaksan hangi bolumdensin bilmiyorum ama o bolumu okudukca anlayacaksin is konusunda da hersey planlandigi gibi gitmeyecek ne kadar iyi bir okulda okumus olursan ol...
Mesleginde planladigin gibi ilerleyemezsen keske ayrlmasaydim dersin hele ki o da senin gibi meslegi olan birini bulup mutlu olursa demekki olabiliyomus deyip uzulursun...
mesleginde yukseldin diyelim;
Mutlulugunu sevdigin insanla paylasmak istersin ama o nerde?
Belki baskalari girecek hayatina o zaman.
ancak once bir sunu tartmalisin:
gercekten seviyor muyum???
gercekten guclu bir yuregim var mi??
Gecmise donup baktigimda keske demeyecek guc var mi bende?
İcinden ne geliyorsa onu yap ki ileride pisman olma. Ben istedim o yuzden boyle oldu diyebil. keske sunu da yapsaydim deme....

Suanda cok seviyorum, cok baglandim ama olmaz diye dusunuyorsunuz.
E daha ne? cevap sorunun icinde sakli.
Siz bunu goze alamadan gorusmeye devam ederseniz ancak sorunlari ve ayriligi ertelemis olursunuz..

Sen zaten seviyorsun eger onunda seni sevdiginden eminsen birakma.
Bu devirde ask , sevgi bulmak cok zor.

Pardon ben bir seyi anlamadim eger sen onunla birlikte olursan mesleginden vazmigecmen lazim ? Yani öyleyse sakin mesleginden vazgecme cünkü cok güzel bir meslegin var kolay kolay bulunmaz gelecegin daha önemli. :D

Son düzenleme:
Sen zaten seviyorsun eger onunda seni sevdiginden eminsen birakma.
Bu devirde ask , sevgi bulmak cok zor.

Pardon ben bir seyi anlamadim eger sen onunla birlikte olursan mesleginden vazmigecmen lazim ? Yani öyleyse sakin mesleginden vazgecme cünkü cok güzel bir meslegin var kolay kolay bulunmaz gelecegin daha önemli. :D

direk meslek değil de kariyer diyelim. bir şirkete müdür olmak varken devlet memuru olup diger mühendislerden hiçbir farkım olmadan çalışmam gerekebilir bir ihtimal.
sevgi nedense her şeyi gozealmayi sağlamıyor.o kadar çok sevip sonra mutsuz olan ayrılan insan var ki. ben seviyorum tamam ama her haliyle tanımıyorum onu

askere polise olan ön yargıyı anlayamıyorum insanlardaki gerçekten anlayamıyorum :31:
asker polis olmasa hiç kimse sen bende dahil kimse evinde rahat rahat yatamaz !
neyse ;
evet zor askerle olmak ! ailende seni düşündüğü için kendilerince çook haklılar
benim ailemde asker istemiyodu ama ben de askerlee beraberim :34:

canim benim ya. caresizligini anliyorum.
onu birakip kariyer yaparsam mutlu olabilirim diye düsünürsen daha fazla baglanmadan bitir.
kaderinde varsa tekrar sana geri döner.

bunlar sadece benim fikrim. sen yine enine boyuna düsün kendin karar ver. ama pisman olabilecegin bisey yapma.
aglarsa anam aglar, gerisi yalan aglar...
bunu sakin unutma.

yorum yapan herkese çok teşekkür ederim gerçekten faydalı oldu benim için çünkü hiçbir büyüğe danisamadim bu durumu.fikri olup yorum yapmak isteyen olursa okumak isterim yine

Back
X