Asker uğurlamada ne yapılır (YARDIMMM)

Ss_esperanza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2013
183
1
26
Kayseri
Merhaba arkadaşlar,2 yıldır beraber oldugum erkek arkadaşım 8 şubatta vatani görevi yapmak için teslim olacak tabiki asker uğurlamada olacak orada ne yapılır hiç bilmiyorum biraz anlatırmısınız erkeksiz bi ailede büyüdüm bu konu hakkında hiç bir bilgim yok.Ailesiye falan tanısıyorum benim ne yapmam lazım ogün nasıl olacak biraz anlatırsanız çok sevinirim şimdiden hepinize çok teşekkür ederim sevgilerimle..

Her yörenin asker uğurlama olayı farklıdır...
Kimi merasimle yollar davul zurna ile halaylar çekilir...konvoylar halinde terminale kadar götürülür..
Kimi ise normal vatandaş gibi yolcular.

Ben eşimi öyle merasimle vs yollamadım.
Canım burnumdaydı üzüntüden zaten
Çekemezdim öyle davulu zurnayı neyim...

Bazı aileler gitmeden evvel mevlit yapar kuran okutur.
Bazılarıysa oğulları teskereyi alıp geldiğinde okutur.

Asker uğurlamada tek tasvip etmediğim etmeyeceğim olay silah patlatılmasıdır !
Umarım sizinkiler patlatmaz :26:

Sağasalim gidip sağsalim dönsün inşallah :26:

Güzel bir cafede arkadaşlarını toplayıp küçük bir kutlama yapabilirsiniz.
Artık eskisi kadar çok kutlama yapılmıyor.
Ve bir bayrak alıp adını soyadını pul işleme yaparsan giderken sana bırakacak
Eve asarsın.

Çok teşekkür ederim hepinize az çok bişeler kurdum kafamda o gün için .
Aynı şekilde ben silah olayına çok karşıyım umarım öyle bişe olmaz.bi kez daha teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. :)

hadi hayırlısıyla gitsin hayırlısıyla da dönsün inşallah sevdiğin canım
bana da bi fikir olmuş oldu bu topik tşk ederim sana ve diğer kızlara..
yalnız benim sorunum da şu zaten gideceği zamana kadar bırakmam gider hergün görürüm ama
uğurlayacağım gün de yanında olmak istiyorum ama ailesiyle tanışmamıza rağmen
babasından utanırım nasıl gidicem o sorun şimdilik bi söz düşüncemiz var ama
bakalım eğer o olursa daha rahat olucam eğer olmazsa siz ne önerirsiniz ben onu ööle gönderemem son ana kadar yanında olmak isterim o da aynı şekilde..

bizde şubat 8 diye biliyorduk dün askeri şubede öğrendik ki 4 ü teslim olunuyormuş mutlaka tekrar gidin bence sonradan problem olabilir.

herkezin farklıdır canım. Biz mesela amca oğlunu yollarken bütün akrabalarımız geldi eve tabi erkek kardeşin sevgiliside geliyor uğurlama saatinden 3 4 saat önce.... Yemek felan olmadı akşam gidilceği için akşam geldiler zaten 1 2 saat oturuldu resimler çekindik felan sonra hazırlandık hep birlikte otogara gittik resimler çekindik havaya attılar videoya çektik felan ağlaştık tek tek sarıldık öpüştük yolladık :)

bazıları kına felan yakar yada yemekli davet verir bilmiyorum onlarda nasıldır... Hı birde herkez öperken askerin eline para sıkıştırır :) veya beni hatırla die ufak bir hediye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…