asker yolu bekleyenlerr...sevgiliniz nerede vatani görevini yapıyor?

Benim abim askerde Hakkari Şemdinli Tekeli... daha koskoca 1 yılı var nasıl geçer bilmiyorum ama tek bildiğim çoookkkk zormuş asker yolu gözlemek...Televizyonu açmaya korkarmı insan korkuyorsun işte... Rabbime emanetler inşallah...

Merhabalar böyle bir anda topigin içine atlamış gibi olucam ama sormak istediğim birkaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim eşlerinizden sevgililerinizden bildiginiz için sizlere danışmak istedim
Benimde beklediğim bir askerim olucak aralıkta gidicek inşallah Allahımın izniyle bitiricez bu askerliğide.
Gitmeden hazırlıklar malum sormak istediğim askerde içlik olarak yün içlikmi termal içlikmi daha kullanışlı bazı yerlerde renk olarak haki bazı yerlerde krem olarak okuyorum ben krem rengi yün içlik almak istiyorum ama..
Çorap olarak renk farkedermi ? İç çamaşırı olarak yine aynı şekilde renk farkediyormu?
Çalma diğer adıyla yer değiştirme çok oluyormuş diye duydum doğrumudur varsa nasıl koruyorlar eşyalarını ?
Sizin sevdiğiniz en çok ihtiyacı olduğu şeyleri biliyorsunuzdur ilk gidiş olarak ne alınmalı yanına gerekli malzemeler yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Canım şimdiden Allah kavuştursun sen 92/4 olucaksın galba.Torun geliyor diye sevindim ama senin adına da üzüldüm çok zor bir süreç çünkü.
Yün içlik almanızı tavsiye ederim canım haki renk tabikide.Çorap iç çamaşırı eldiven farketmez askeriyede haki renktir.Bazı yerlerde tolerans gösterirler ama nereye düşeceği belli olmadığı için sen işini sağlama al.Kışın en çok yün içlik lazım olur.Onun haricinde traş bıcağı
Yer değiştirme her yerde olmaz benim askerimin olduğu yerde öyle bir olay olmadı daha.yerine göre değişir yani.Korumak için pek yapıcağı bir şey yok çünkü dolapları kilitlemek yasak.
ilk olarak giderken yanına;
şampuan,diş macunu,diş fırçası,tırnak makası,kişisel bakım eşyaları(traş losyonu traş kremi traş bıcağı kulak pamuğu vb.),el yüz havlusu,banyo havlusu,terlik,eşorfman gibi.
Yardımcı omaya çalıştım ama ne kadar aydınlatabildim bilmiyorum danışmak istediğin bir şey olursa yardımcı olurum.

Çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için canım kısa dönem gidicek inşallah 12 ay çıkmassa başımıza ama hepsi zor süreçmiş gerçekten daha tam içine girmeden anlamış oldum şimdiden başladı stres korku hasret napıcam bilemiyorum
Bazı yerlerde krem diye okudum aklım karışınca sormak istedim askeri malzeme satan yerlerden bulabiliriz inşallah araştırdım bulamadım magazalarda haki zor bir renk..
Allahım seninde yardımcın olsun askerine kavuştursun inşallah

Canım dediğim gibi krem rengini her yerde kullanamaz benim askerim şırnakta mesela kesinlikle yasak.Eğer istanbuldaysan eminönü tarafında mercan yokuşu var her türlü şeyi ordan bulabilirsin.Haki diye değil yeşil diye sor çoğu kişi anlamıyor haki deyince.Acemi birliğinde bir ton malzeme veriyorlar gerçi ama 5 para etmez benimki gibi seçiciyse senin askerinde kullanılamayacak şeyler.Bizimki asla kullanmadı hepsini acemiden gelirken getirdi eve attı.İnş canım sağol bu arada

Teşekkürler canım evet istanbuldayım gidicem oraya hafta sonu mercan yokuşu öğrendiğim çok iyi oldu Hepsini haki alıcam anlaşıldı benim askerimde çok seçici sorma o yüzden başladım 1ay öncesinden Yardımların için çok teşekkürler Allahım onları bize bağışlasın Amin

Rica ederim .Amin canım

merhaba arkadaşlar buraya yeni üye oldum sizlerden bir konuda fikir almak istiyorum erkek arkadaşım 2 hafta askere gidiyorr ona bi hediye sepeti hazırladım orada ihtiyacı olacak şeyler havlu pijama içlik çorap vs. birde internetten asker şeklinde şeker kurabilerden yaptırdım bir kaç tanesinin üzerinde seni seviyorum seni hep bekleyeceğim gibi sözler yazıyor. arkadaşlarım çok saçma olmuş falan dediler bende kararsz kaldım :/ sizce askere giden bi erkeğe verilecek saçma bişey mi, vermesem mii ? :/

Selam canım hoşgeldin:)
Nİye saçma olsun ki ihtiyaçlarını almışsın sonuçta ve onu düşündüğünü belli eden ufak kurabiyeler bunun neresinde saçmalık var anlamadım.Senin kadar ayrıntılı olmasada bende bir kutu hazırlamıştım.Saşım baya uzundur benim ince bir tutamı örüp kesmiştim,nişan yüzüklerimizde ki kurdalenin bir parçasını ve bizim için anlamı olan ufak tefek resim oyuncak gibi şeyleri kutuya koyup vermiştim hiçte saçma değildi. ki zaten senin ki ihtiyacı olabilecek şeylerden oluşuyor bence kesinlikle vermelisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…