Askerdeki harcamalar

kelebek2006

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2012
63
0
0
Diğer
Arkadaslar bir soru sormak istiyorum. Askerler genellikle ayda neye ve ne kadar para harcarlar cok ilgimi cekti...Siz hic nisanliniza ya da esinize para gönderdiniz mi?

Son düzenleme:
Arkadaslar bir soru sormak istiyorum. Askerler genellikle ayda neye ve ne kadar para harcarlar cok ilgimi cekti...Siz hic nisanliniza ya da esinize para gönderdiniz mi?

nerede olduğuna bağlı ya. kısa dönemse bile doğuda 250tl alıyor ayda. ama ilk 2-3 ay verilmiyor genellikte. sonradan toplu veriliyor. bir de acemilikte ıvır zıvıra çok para verdi benimki.

sigarayı kaçak alıyor, sınırda olduğu için o yüzden masrafı yok :) ama batıda olan birine hele ki sigara içiyorsa epey gider. benimkinde çarşı izni olmadığı için sadece sigara parası gidiyor.

acemiliğe en az 300le gitmesini tavsiye ederim, kısa dönem için tabi.

Bizde usta birliğindeyiz, harcamalarının para çekmesinin extresi bana geldiğinden görüyorum 400 TL harcıyor ayda usta birliğine geçtiğinden bu yana.Acemilikte de 5 aydı acemilik 250 - 300 olabiliyordu.Sigara falan kullanmıyor.
Ben para göndermedim sormaya çekiniyorum ama telefonlarda görüştüğümüzde istediğin bir şey var mı diye soruyorum olsa söyler çekinmez herhalde.Ailesi ilgileniyor maddi konuda.

benim sözlümde askerde uzun dönem ama bilmiyorum açıkcası ne kadar harcıyor. ama 400 yüksek geldi biraz kişisel tabi. sigarası vs olmadığı için tahminen haftada 1 gün dışarda çünkü 20 tl yese haftaiçi abur cubur 20 tl desen.. ortalama 200 tl die düşünüyorum. ayda da 25 tl mi ne para veriolarmış :27:

benim sözlümde askerde uzun dönem ama bilmiyorum açıkcası ne kadar harcıyor. ama 400 yüksek geldi biraz kişisel tabi. sigarası vs olmadığı için tahminen haftada 1 gün dışarda çünkü 20 tl yese haftaiçi abur cubur 20 tl desen.. ortalama 200 tl die düşünüyorum. ayda da 25 tl mi ne para veriolarmış :27:

Canım benim askerim tabldot yemek yemiyor olduğu yerde, subaylara çıkan yemeklerden yiyor parasıyla onun ücreti de var her gün genelde yiyecek için harcama yapıyor, ihtiyaçlarını alıyor çarşıya çıktığında.Konuşmak için telefon kartı da alıyor.Bu şekilde 400 ü buluyor.Asker parasını zaten bilmiyorum batıda olduğu için pek yüksek vermiyorlar sanırım onunda 20-25 tl dir.Acemilik süresince 5ay para hiç almamıştı ustalığa gidince de o biriken parayı almadı ihtiyacı olanlara verdirtti. Bende bazen yüksek olduğunu söylüyorum her ay ama harcamaları bu yönde.

hergün yemek parası veriyorsa o zaman doğrudur. bizimki yiyor ama güzel çıkıyor dedi. normalde midesi çok hassastır. evet benimki de batıda izmirde o yuzden 25 tl vs gıbı bı para alıyor. onu da cıps vs alıp yıyolar zaten :27: yani tamamen kişisel. para harcamamak için çarşıya çıkmayan insanlar vardı mesela sözlüm anlatıodu. konuşma olayını da ben arıorum onu hem cebim bedava hem ev telefonundan akşamları konuşmak bedava o yuzden konusma masrafımız da olmuyor.

hergün yemek parası veriyorsa o zaman doğrudur. bizimki yiyor ama güzel çıkıyor dedi. normalde midesi çok hassastır. evet benimki de batıda izmirde o yuzden 25 tl vs gıbı bı para alıyor. onu da cıps vs alıp yıyolar zaten :27: yani tamamen kişisel. para harcamamak için çarşıya çıkmayan insanlar vardı mesela sözlüm anlatıodu. konuşma olayını da ben arıorum onu hem cebim bedava hem ev telefonundan akşamları konuşmak bedava o yuzden konusma masrafımız da olmuyor.

Evet benimkinin de yemek konusunda hassasiyeti var acemilikte bu yüzden çok zorluk çekti şimdi olduğu yerde böyle bir imkan olduğundan değerlendiriyor bu şekilde memnun yediği yemeklerden.Bizim de Çanakkale:1: Dediğin gibi para harcamak kişisel boğaza düşkün olunca çarşı da da istediği beğendiği şeyleri yiyor,yanına alıyor dolabını dolduruyormuş dediği üzere abur cuburla:1:
Bizde pek konuşamıyoruz bulunduğu yerin şartlarından dolayı malesef ben arıyorum her gün o da arayabildiğinde arıyor,telefon kısıtlamamız var.:41:
Bu şekilde geçiyor işte.:37:

aynen zaman akıyor bi şekilde. biz de her akşam konuşamıyoruz. işleri çok yoğun bu aralar. 91/2 misin ? bende 91/3 üm. yarısını daha yeni geçtik. 199 u bekliyorum :10:

siz 100 leri bize emanet ediyorsunuz baya azalmış sizin. :34:
bizim 7 den sonra konuşabiliyoruz normal mesai gibi gündüz konuşamıyoruz.

Canım benim erkek arkadasımın abisi usta bırlıgınde suan, hafta ici 20 tl her haftsonuda 200 tl yolluyorlar. Beyfendii carsı izninde keyif yapıyor bol bol

siz 100 leri bize emanet ediyorsunuz baya azalmış sizin. :34:
bizim 7 den sonra konuşabiliyoruz normal mesai gibi gündüz konuşamıyoruz.

Bunu duymak sevindirici azalmış değil mi :8:
Biz izin kullanmadığımız için biraz daha öndeyiz, kullanan arkadaşlarımın 100 leri terk etmesine azıcık daha kaldı da bitiyor artık tabi.:emir_bebek:

bızde 7 gun dagıtım 10 gunde normal ızın kullancaz soz ıcın :17: onun dısında ızın kullanmayacak allahın ıznıyle 13 gun erken gelecek :10: evet az kalmıs sızın baya hemencecık gecer ıns.

benim askerimde dışarıdan yiyor yemeğini ve sigarasıda var her gün yani ayda 500 gönderiyoruz çok harcıyor çookk

Benimkide ayda tahminen 150-200 falan harcıyordur ... Sigarası yok .. SAdece yemek ve içmek :9:
Ha birde kontör alır cep telefonuna ..
Çarşı izinlerinde uzun süre nette oldugumuz için birde nete ücret ödüyor ..

Bilemiyorum ama kesin ne kadar harcıyor ..
Genelde çıkar çarşıya her haftasonu :34:

Son düzenleme:
en müsrifi de benim aşkım mı ne :1: olsun ne yapalım onun canı sağ olsun yeter ki gönderriz ama çok harcıyormuş cidden ha:53:

Benim askerim Doğu'da uzun dönem olarak yapıyo askerliğini..
Maaşı onbaşı olduğu için 45 TL...
Ayda maaşıyla birlikte toplam 100 TL harcıyo.. Hemde çarşının ortasında askerlik yapmasına rağmen.

Back
X