• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askerdeki nişanlımdan ayrıldım.

Biz de karı Koca memuruz düğün vs her masrafı eşimle beraber kaldırdık ve şöyle bi düşündüm de eğer herşeyi kendimiz yapmasaydık belki hiçbir şeyin kıymetini bilmeyecektik neyse kanaatimce özellikle de askerdeki ex nişanlına büyük bir yanlış yapmışsınız . Emin olun sizdeki tam anlamıyla aşk-sevgi olamaz

Afedersiniz arkadaşlar amaa, hay ben senin sevgine diyeceğim! Evleneceksen evlen adam sana ev almak zorunda mı? Baban alsın o zaman onlar alamamış demek ki. Nasıl insanlar var hayret içindeyim. Askerdeki çocuğu senin gibi birinden kurtardığın için ben teşekkür ederim. O lafı söyleyen babanın da ağzına sağlık, az bile söylemişte büyük insanmış işte...

Nişanlımla 2011 de tanıştık o zamanlar ben üniversite 2.sınıftaydım..o yıllar her şey çok güzeldi..Sonrasında mezuniyet söz falan derken geçen sene eylülde nişanlandık ve mart 2014 de askere gitti tabi askerden sonra haziran gibi..Ben memurum..Nişanlım babası ile birlikte inşaat işlerinde uğraşıyordu memleketinde tabii orda çereleri olduğundan baya kazanıyorlardı ancak şimdi benim tayinimin olduğu yerde inşşat işinde çalışması pek mümkün değil..Ama ekmeğini taştan çıkartır ...Ben tüm bunları bilerek onu sevdim her şeye rağmen...çok seviyorum...Fakat annesi babası katlanılır gibi değil..Nişanlım şuan asker askerden sonra evlenmeyi düşündüğümüz için ev alınmasını istiyorum son 1 aydır alacağız alacağız diye beni oyalıyorlar bugün yarın bayramda askerden önce sonra sürekli bi erteleme peşindeler şimdi paramız yok bilmem ne.. ee bu çocuk 6 ay sonra askerden gelecek şimdi olmayan para 6 ay sonra nasıl olacak ?? bi cevap yok hadi bana deseler şuradan su olacak falan neyse bekliyeyim.şimdi almayan adam ozaman hiç almayacak biliyorum..Nişanlımı çok seviyorum ama ailesine katlanamıyorum. ev ne ki memursun birlikte alırsınız demeyin alacak durumları var biliyorum öteki oğullarına ev eşya her şey aldıklarını da biliyorum onlar orada yaşarken ben neden kredi ödeyim ki..Ayrıca nişanlım ailesi diğer kardeşlerine ev alındı ona alınmadı diye ailesine en fazla 2 3 ay küser sonra ben 10 yıl kredi öderken onlar yüzsüzce benim evime gelecekler...
Bu gibi düşüncelerle nişanlımı askerde terk ettim..Ve babası az önce beni arayıp olmadık hakaretler etti..Bize fazlalık olma dedi..oğlumu ev için seveceksen sevme dedi..Psikolojim çok bozuk ne ya yapacağımı bilmiyorum..

Ev için askerde olan bir adamı terk etmek.. Onun yerinde olsam yüzünüze bakmam.

Allah askerdeki o cocuğa yaşattığın acı için seni affetsin öyle büyük günahki eli kolu bağlı adama yapılırmı o cocuk şimdi ne haldedir Allah o cocuğun yardımcısı olsun

İnsanların evlat ayırıp ayırmadıklarının kaygısı size düşmemeli .Tam bir servet avcısı gibi davranmışsınız . Nişanlınız yetişkin bir insan .Ona göre tavır almasını bilirdi .Baba en güzelini yapmış . Siz kendinize evi olan birini bulun adamın da kafasını ağrıtmayın bence . Vicdanınız rahat değil ki konu açmışsınız .

bu ne hırs ya, bu ne kendini bilmezlik? adam isterse o oğluna saray yaptırır, diğer oğluna borç bırakır. size ne, siz kimsiniz ya? elin kızı.
daha adam askerdeyken yangından mal kaçırır gibi ev de ev, ne açgözlüsünüz be. utanıyorum böyle içten pazarlıklı hemcinslerimi görünce. inşallah pişman olup ta kapılarına gidersiniz de kılları kıpırdamaz. askerde iken bu hainliği yapmanız zaten feci ama askerde olmasaydı da yaptığınız çok çok çok... yazamadım bişi.

Bence hata sizde değil, nişanlınızda ve ailenizde. Zira ben olsam daha oğlum askerden gelmeden ev ev diye tutturan, gözünü para hırsı bürümüş bir kadını zaten gelin diye evime sokmaz kovardım. Nişanlınızın yerinde de olsam bunları duyunca arkama bile bakmadan kaçardım. Onlar erken davranamamışlar yani. Allah sizi ıslah etsin.

Nişanlımla 2011 de tanıştık o zamanlar ben üniversite 2.sınıftaydım..o yıllar her şey çok güzeldi..Sonrasında mezuniyet söz falan derken geçen sene eylülde nişanlandık ve mart 2014 de askere gitti tabi askerden sonra haziran gibi..Ben memurum..Nişanlım babası ile birlikte inşaat işlerinde uğraşıyordu memleketinde tabii orda çereleri olduğundan baya kazanıyorlardı ancak şimdi benim tayinimin olduğu yerde inşşat işinde çalışması pek mümkün değil..Ama ekmeğini taştan çıkartır ...Ben tüm bunları bilerek onu sevdim her şeye rağmen...çok seviyorum...Fakat annesi babası katlanılır gibi değil..Nişanlım şuan asker askerden sonra evlenmeyi düşündüğümüz için ev alınmasını istiyorum son 1 aydır alacağız alacağız diye beni oyalıyorlar bugün yarın bayramda askerden önce sonra sürekli bi erteleme peşindeler şimdi paramız yok bilmem ne.. ee bu çocuk 6 ay sonra askerden gelecek şimdi olmayan para 6 ay sonra nasıl olacak ?? bi cevap yok hadi bana deseler şuradan su olacak falan neyse bekliyeyim.şimdi almayan adam ozaman hiç almayacak biliyorum..Nişanlımı çok seviyorum ama ailesine katlanamıyorum. ev ne ki memursun birlikte alırsınız demeyin alacak durumları var biliyorum öteki oğullarına ev eşya her şey aldıklarını da biliyorum onlar orada yaşarken ben neden kredi ödeyim ki..Ayrıca nişanlım ailesi diğer kardeşlerine ev alındı ona alınmadı diye ailesine en fazla 2 3 ay küser sonra ben 10 yıl kredi öderken onlar yüzsüzce benim evime gelecekler...
Bu gibi düşüncelerle nişanlımı askerde terk ettim..Ve babası az önce beni arayıp olmadık hakaretler etti..Bize fazlalık olma dedi..oğlumu ev için seveceksen sevme dedi..Psikolojim çok bozuk ne ya yapacağımı bilmiyorum..

vayyy bee aynı benim elti.bak ben evlenirken benim eltiye ev alınmıştı bana alınmamıştı.benim aklıma bile gelmemişti bu hesaplar.sen adamı sevmiyorsun kimseyi kandırma.ilerde bu yaptıklarına çok pişman olacaksın ve bu iş bitmiş blöf yaptım desen bile bir şey düzelmez her şeyin içine etmişsin

O babanın ellerinden öpüyorum. Söyelenecek başka bir şey yok
Zaten büyük ihtimalle adam bu arkadaşın düşünce yapısını çözmüş o yüzden almak istememiştir. Yoksa parası olan adam diğer oğullarına almışken bu oğluna ayrımcılık niye yapsın. Kaldı ki alıcam demiş. Bu arkadaş hemen şimdi olsun diye tutturmuş. Dediğim gibi Allah ıslah etsin. O çocukcağınız da Allah yüzüne bakmış bence de kurtulmuş. İnşallah barışmak gibi bir hata yapmaz.

Zaten büyük ihtimalle adam bu arkadaşın düşünce yapısını çözmüş o yüzden almak istememiştir. Yoksa parası olan adam diğer oğullarına almışken bu oğluna ayrımcılık niye yapsın. Kaldı ki alıcam demiş. Bu arkadaş hemen şimdi olsun diye tutturmuş. Dediğim gibi Allah ıslah etsin. O çocukcağınız da Allah yüzüne bakmış bence de kurtulmuş. İnşallah barışmak gibi bir hata yapmaz.

Sadece kadının değil erkeğin de şanssızı oluyor işte.
Birileri bu insanları maddi tapınmadan arındırmalı
umarım geri dönmez çocuk, hiçbir şey olmasa dahi ben, beni askerde yüzüstü bırakan kişiye dönmem.
kim bilir nasıl bir ruh halindedir şu an. gelse gelemez asker adam yahu günah

Allah oğlanlarımızı ,yeğenlerimizi ,kardeşlerimizi bu tip paragöz bayanlardan korusun ..
Allah öyle bir tokat vurur ki neyse ağzımı bozmayayım .
Bizde de var bu tip bir karın ağrısı .Kurtulmak üzereyiz inşallah .
Eli ayağı tutan meslek sahibi insanlarda nedir bu kolaycılık anlamıyorum .
Allah akıl vermiş meslek vermiş gerisini de siz yapın bir zahmet .

İnş. bu konu gerçek değildir. Gerçekse yuh diyorum

Kurtulmuşlar.Allah onların bahtlarını açık etsin.Babasının ellerinden öpüyorum..Umarım nikah masasında felan bırakılırsında bir nebze o çocuğun günahının bedelini ödersin.Yazık.

Sadece kadının değil erkeğin de şanssızı oluyor işte.
Birileri bu insanları maddi tapınmadan arındırmalı
umarım geri dönmez çocuk, hiçbir şey olmasa dahi ben, beni askerde yüzüstü bırakan kişiye dönmem.
kim bilir nasıl bir ruh halindedir şu an. gelse gelemez asker adam yahu günah
Aynen öyle. Bir de bu arkadaşın ailesi de bir tuhaf sanırım. Benim ailem olsa daha ben eşimin ailesine 'bana ev alın' diye ağzımı açtığım anda seni nasıl yetiştirdik diye basarlar yaygarayı. Nerde kaldı ki bu kadar yüzsüzce ısrar edeyim... Yemin ederim evlatlıktan reddederlerdi. Biz evlenirken çok şükür eşimin de benim de durumum iyi olmasına rağmen ailem sürekli 'aman kızım çok zorlama çocuğu, aman kızım harcamalarına dikkat et' diye uyarıyorlardı.

Back
X