• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askerdeki nişanlımdan ayrıldım.

BEN CİDDEN KENDİMİ İFADE EDEMİYORUM HERALDE BEN KENDİ NİŞANIMI BİLE AİLEME MUHTAÇ OLMADAN KREDİ ÇEKİP YAPTIM DİYORUM SİZE.. ADAM BANA ALACAM DESE OTURUP BEKLCEM ALMICAM DESE GİDİP EV KREDİSİ YARLICAM YOLUMU ÇİZİCEM!! ÇOCUK GİBİ OYALIYOR SALLIYOR O GÜN BUGÜN YARIN YOLUMU ÇİZMEMİ ENGELLİYOR..NİŞANLIMLA DA SÖYLEDİĞİM DÜN GECE KONUŞTUM VE KONUŞUYORUM HALA HERKESİN HEM FİKİR OLDUĞU GİBİ BİR SUÇU YOK.. AMA HERŞEY DARMADAĞINIK OLDU..
Ee hani ilk mesajında kardeşleri evlerinde otururken ben niye kredi ödeyeceğim diyodun?? Hiç yol cizmekten bahsetemiyodun??
Şimdi niye 180 derece döndün
Bu kadar insan haksız olduğunu söylerken sen hala kendini hakli cikarma derdindesin :KK20:

Siz işi olsun diye bakıyorsunuz ben işsizliğini kabullendim işi gücü yok bari evi olsun diyorum şimdi hakaret edecek insanlar ve konuşmamdan hoşlanmayanlar tek tek burayı terk etsin!! olan oldu artık tüm olay bundan ibaret ben bu saatten sonra ne yapmalıyım onu soruyorum cevap verebileceklere ister inanın ister inanmayın nişanlımı seviyorum ve busaatten sonra ne yapayım onu soruyorum amacım bu konuda fikir edinmek sizden hakaret duymak değil..zaten artık kimseye cevapta vermeyeceğim fikri olanlarla konuşmak istiyorum birinden ALLAH rızası için bi büyüklük mantıklı bi yol göstermlerini bekliyorum ben bi hata yaptım şuan neyapabilirım bunun derdindeyim riza ediyorum hakaretlrinizi alın ve gidin..

Kira diye bir şey var.Nedir bu evlenmeden ev alma telaşı ?
Önce nişanlın bir iş bulur,geliriniz gideriniz belli olur,ondan sonra kredi alırsanız alırsınız.

Nişanlına yazık gerçekten.O kalkmış seni istemeyen ailesine kabul ettirmiş,nişanlanmış.
Sen onun neler yaşadığını,nasıl kabul ettirdiğini bilebilir misin ? Kendi ağzınla söylemedin mi,aynı binada oturup onlara hizmet etsen ev verirlermiş.Böyle yaşamak ister miydin ? İstememişsin zaten.
Seni Türk olduğun için istemeyen aile,oğullarını uzağa göndermek istemeyen aile,size ev verir mi ?

Hem sen demedin mi abilerine ev vermişler,ayrıca abileri nişanlın "sayesinde" üniversite okumuşlar.
Bir zahmet artık evi,tahsili,işi olan insanlar,henüz işi gücü evi olmayan birinden para beklemezler.
Ailesi de 7 çocuğa ev verebilecek kadar iyi durumda bir aileyse,onlar da para istemezler herhalde.

Bütün bunlarda nişanlının suçu yok.Ne yapmasını bekliyorsun ? Gidip gırtlaklarına mı dayansın ?

Ee hani ilk mesajında kardeşleri evlerinde otururken ben niye kredi ödeyeceğim diyodun?? Hiç yol cizmekten bahsetemiyodun??
Şimdi niye 180 derece döndün
Bu kadar insan haksız olduğunu söylerken sen hala kendini hakli cikarma derdindesin :KK20:
ben o yazıyı babası ile konuştukta 1 2 saat sonra yazdım olya ortam hazırlayan sebepleri falan o anki pskoloji ile yazamadım asıl amacımı aşağıda belirttim ona göre cvp verrseniz sevinirim.

kızlar diğer kardeşe yapıldıysa arkadaşın nişanlısınada yapılması gerekmezmi..kızaamı güvenmiyorlar..evli değilken ev şu an alınırsa boşanma durumunda kız ortak olamıyorki..eşit olunması gerekmezmi evlatlar arasında..çok aşıksam terkedemezdim herhalde bende..:KK64:

Eğer kendi evinizi kendiniz almazsanız bu aile (bahsettiğinize göre) sürekli oğlunun eline bakar. Nasıl olsa evlerini biz aldık diye sizlerin de onlara borcunuz varmış gibi düşünürler. Bu yüzden kendi yağınızda kavrulun. Yok illa onlar alsın diyorsanız o zaman işte şuanki hayatınız böyle devam edecek.

Kira diye bir şey var.Nedir bu evlenmeden ev alma telaşı ?
Önce nişanlın bir iş bulur,geliriniz gideriniz belli olur,ondan sonra kredi alırsanız alırsınız.

Nişanlına yazık gerçekten.O kalkmış seni istemeyen ailesine kabul ettirmiş,nişanlanmış.
Sen onun neler yaşadığını,nasıl kabul ettirdiğini bilebilir misin ? Kendi ağzınla söylemedin mi,aynı binada oturup onlara hizmet etsen ev verirlermiş.Böyle yaşamak ister miydin ? İstememişsin zaten.
Seni Türk olduğun için istemeyen aile,oğullarını uzağa göndermek istemeyen aile,size ev verir mi ?

Hem sen demedin mi abilerine ev vermişler,ayrıca abileri nişanlın "sayesinde" üniversite okumuşlar.
Bir zahmet artık evi,tahsili,işi olan insanlar,henüz işi gücü evi olmayan birinden para beklemezler.
Ailesi de 7 çocuğa ev verebilecek kadar iyi durumda bir aileyse,onlar da para istemezler herhalde.

Bütün bunlarda nişanlının suçu yok.Ne yapmasını bekliyorsun ? Gidip gırtlaklarına mı dayansın ?
Ben mi sabırsız mizaçlıyım...bilmiyorum..Kiralar 700 800 den aşağı değil bu miktara 500 daha katar kredi öderim..neden özenerek aldığım perdelerimi eşyalarımı başkasının kiralık evine göre yapayım ki..Zorda kalırsam artık bu saatten sonra kırayada çıkarım mecbur büyük konuşmıyım ama..

Eğer kendi evinizi kendiniz almazsanız bu aile (bahsettiğinize göre) sürekli oğlunun eline bakar. Nasıl olsa evlerini biz aldık diye sizlerin de onlara borcunuz varmış gibi düşünürler. Bu yüzden kendi yağınızda kavrulun. Yok illa onlar alsın diyorsanız o zaman işte şuanki hayatınız böyle devam edecek.
Sanırım çok haklısınız...

kızlar diğer kardeşe yapıldıysa arkadaşın nişanlısınada yapılması gerekmezmi..kızaamı güvenmiyorlar..evli değilken ev şu an alınırsa boşanma durumunda kız ortak olamıyorki..eşit olunması gerekmezmi evlatlar arasında..çok aşıksam terkedemezdim herhalde bende..:KK64:
Tabiki eşitlik gerekir ama bunun hesabını gelin soramaz böyle bir hakkı yoktur bu nişanlısıyla babası arasındaki bir sorundur heleki bu sebeple askerdeki insani terk etmek:KK12:
ustelik adam şu an parası olmadığıni söylemiş ilk mesajda yazıldığına göre. Buna rağmen üstelemek hoş değil çocugun askerden gelmesi gerekir böyle şeylerin konuşulması için

Neler oldu bilmiyorum ama ev mev islerini birkenara birak nisanlin askerdeyken onu da oralarda bunaltma kendini değil onu düşün... Askerden sonra her şey oturulup konuşulur...
Bu tur konular şu zamanlarda sizi birbirinizden soğutur... Arada mal mülk davası hak verme vs olunca kardeşler birbirine giriyor. Kimsenin huzuru özellikle sizinki bozulmasın mal davasına, insanin gücüne giden şeyler oluyor ama elbet isin ucunda bir hayır oluyor.

Ben mi sabırsız mizaçlıyım...bilmiyorum..Kiralar 700 800 den aşağı değil bu miktara 500 daha katar kredi öderim..neden özenerek aldığım perdelerimi eşyalarımı başkasının kiralık evine göre yapayım ki..Zorda kalırsam artık bu saatten sonra kırayada çıkarım mecbur büyük konuşmıyım ama..
Sizin kafanızda bir evlilik şablonu oluşmuş dışına çıkamıyorsunuz.Toplumun dayattığı bir şablon.Bir kere evleniyoruz kafasında milletin çoğu.Sizde özenle hazırlamayın perdeleri,alalede bir perde alın.Nişanlınız ile mutlu olmaya bakın.Maddeye bu kadar takılmayın manaya gelin biraz.Sizin için madde bu kadar önemliyse,ayrılmak ile en iyisini yapmışsınız.

İki kelimeyle size 'yazıklar olsun' diyorum. bu garanticilik nedir böyle aşk sevgi bu kadar ucuz mu? kredi ödeyiverin ne olmuş genç insanlarsınız en nihayetinde ve emin olun ki kendi emeğinizin geçtiği ekmeği yemek kendi emeğinizin geçtiği evde ikamet etmek kadar huzurlu bir şey olamaz. hazıra konmak ne kolay değil mi? siz sevmemişsiniz. sizin tek derdinizin, buldum beni alcak birini okumuş zengin askerliğini de yaptı ooooh evi de alsınlar hayatımı garantileyeyim olduğunu düşünüyorum :) babasını da tebrik ediyorum eski nişanlınızın.

İki kelimeyle size 'yazıklar olsun' diyorum. bu garanticilik nedir böyle aşk sevgi bu kadar ucuz mu? kredi ödeyiverin ne olmuş genç insanlarsınız en nihayetinde ve emin olun ki kendi emeğinizin geçtiği ekmeği yemek kendi emeğinizin geçtiği evde ikamet etmek kadar huzurlu bir şey olamaz. hazıra konmak ne kolay değil mi? siz sevmemişsiniz. sizin tek derdinizin, buldum beni alcak birini okumuş zengin askerliğini de yaptı ooooh evi de alsınlar hayatımı garantileyeyim olduğunu düşünüyorum :) babasını da tebrik ediyorum eski nişanlınızın.
lütfen yazdıklarımı doğru okuyun..nişanlım abilerini okutmak için okumamış diyorum 6 ayı daha var askerlik için ve işi yok !! vasfıda yok herkes işi olan birini ister bende madem okumamışsın işin yok bari evin olsun diyorum hakaretlerinizi kendinize saklayınız..bi yol göstereceksenz dinliyorum

Düşündüm de ne safmisim bedavaya gitmisim ben En iyi universitelerin birinden mezun oldum Maasim esimden daha yüksek :KK14: benimde esimin ailesi isteseydi ev almamiza yardimci olurlardi ama almadilar siradan bi düğün yaptilar ama ben eşimi sevmekten vazgecmedim cunku onun bi sucu yok ve her zaman benim mutlu olmam icin elinden geleni yapiyo Şimdi kiradayiz cok da mutluyuz Arabamizi aldik Allah saglik versin evimizi de kendimiz alip odiycez inşallah Kimseyede eyvallahimiz olmycak Insan gerçekten seviyorsa yeterki sevdigi yaninda olsun birlikte borç ödemek bile güzel :KK66:

Düşündüm de ne safmisim bedavaya gitmisim ben En iyi universitelerin birinden mezun oldum Maasim esimden daha yüksek :KK14: benimde esimin ailesi isteseydi ev almamiza yardimci olurlardi ama almadilar siradan bi düğün yaptilar ama ben eşimi sevmekten vazgecmedim cunku onun bi sucu yok ve her zaman benim mutlu olmam icin elinden geleni yapiyo Şimdi kiradayiz cok da mutluyuz Arabamizi aldik Allah saglik versin evimizi de kendimiz alip odiycez inşallah Kimseyede eyvallahimiz olmycak Insan gerçekten seviyorsa yeterki sevdigi yaninda olsun birlikte borç ödemek bile güzel :KK66:
Sağolun bana öyle şeyler söyleyerek beni cesaretlendiryor ve umutlandırıyorsunuz :)

BEN CİDDEN KENDİMİ İFADE EDEMİYORUM HERALDE BEN KENDİ NİŞANIMI BİLE AİLEME MUHTAÇ OLMADAN KREDİ ÇEKİP YAPTIM DİYORUM SİZE.. ADAM BANA ALACAM DESE OTURUP BEKLCEM ALMICAM DESE GİDİP EV KREDİSİ YARLICAM YOLUMU ÇİZİCEM!! ÇOCUK GİBİ OYALIYOR SALLIYOR O GÜN BUGÜN YARIN YOLUMU ÇİZMEMİ ENGELLİYOR..NİŞANLIMLA DA SÖYLEDİĞİM DÜN GECE KONUŞTUM VE KONUŞUYORUM HALA HERKESİN HEM FİKİR OLDUĞU GİBİ BİR SUÇU YOK.. AMA HERŞEY DARMADAĞINIK OLDU..
Bi diyosun almicaklar biliyorum nişanlımda 3-5ay küs durup barışır ben ev kredisi ödediğimle kalırım,
Bi diyosun almicaz deseler kredi cekip alırım yolumu çizerim,yolumu engelliyor.
Sen nişanlının ailesine zorla aldırmaya çalışıyosun aslında bu durumda,ben derimki hiç uğraşma madem böyle imkanın var kendi evinizi kendiniz alın kimsedende laf söz duymayın çünkü gerçekten almak zorunda değiller kendilerine göre illa sebepleri vardır.
Sonuçta nişanlınızı ailesine güvenerek sevmediniz değil mi?
Herşeyi birlikte daha güzelinden yapabilirsiniz zamanla..

Sizdeki nasıl bi mantık ben nişanlıma verdiğim paradan bahsetmiyorum yıllarca baba sı ile çalışıp ailesine bakmış abilerini okutmuş nişanlıma ailesi askerdeyken sırtını döndü !!! neden nişanlısının maaşı var diye sizdeki nasıl bir anlayışki nişanlımı askerdeyken terk ettim diye bana 30sayfa hakaret yağdırıyorsunuz ailesi 1 kez bile eli kolu bağlı adama ne yiyosun ne içiyosun çarşıda napıyosun diye sormadı diyorum kimse buna takılmıyor o tarafı yaftalamıyor
Yahu size ne?
Nişanlınız sorun edecekse eder bunu.
Ailesi bakmadı diye aç kalan siz misiniz?
Üstelik nişanlıyken oğullarına bakmadılar dediğiniz insanların ev alacağı hayaline kapılmak ta çok mantıklı gözükmüyor.

Birde merak ettim 6 aydır beni aramadılar dediğiniz insanların sizi ev alıcaz diye sürekli oyaladıklarını 1 ay kala vazgeçtiklerini yazmışsınız.
Bu insanlar sizi arayıp sormazken ev alıcaz sözlerini aracılara mı verdiler?

Bi diyosun almicaklar biliyorum nişanlımda 3-5ay küs durup barışır ben ev kredisi ödediğimle kalırım,
Bi diyosun almicaz deseler kredi cekip alırım yolumu çizerim,yolumu engelliyor.
Sen nişanlının ailesine zorla aldırmaya çalışıyosun aslında bu durumda,ben derimki hiç uğraşma madem böyle imkanın var kendi evinizi kendiniz alın kimsedende laf söz duymayın çünkü gerçekten almak zorunda değiller kendilerine göre illa sebepleri vardır.
Sonuçta nişanlınızı ailesine güvenerek sevmediniz değil mi?
Herşeyi birlikte daha güzelinden yapabilirsiniz zamanla..
İnşallah..

E be aysun.cevir kazi yanmasin.

Back
X