• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askerdeki nişanlımdan ayrıldım.

Yahu size ne?
Nişanlınız sorun edecekse eder bunu.
Ailesi bakmadı diye aç kalan siz misiniz?
Üstelik nişanlıyken oğullarına bakmadılar dediğiniz insanların ev alacağı hayaline kapılmak ta çok mantıklı gözükmüyor.

Birde merak ettim 6 aydır beni aramadılar dediğiniz insanların sizi ev alıcaz diye sürekli oyaladıklarını 1 ay kala vazgeçtiklerini yazmışsınız.
Bu insanlar sizi arayıp sormazken ev alıcaz sözlerini aracılara mı verdiler?
ilk 2 ay aramadılar nişanlım zorla aratıyor hep kavga gürültü ben size emanet bırakım yanlız yaşıyor neden arayıp sormuyorsunuz diye..nişanlım konuşuyor bu ev mmevzsunu arayıp biz ev bulduk gel bak falan diye oda erteliyordu nişnlımda konştuklarını bana anlatıyor.

ay görüyonmu boşuna kredii ödüyoz bizde buamadık bi ev alan kayınpeder arkadaş bulur inş tez vakitte şimdiki nesil akıllı canım bizim gibi deeğil..

sizi bırakmadığı için sırt çevirdiler demekki..sizde sırt çevirmeyin..eğer çalışır nişanlım diyorsanız birlikte yaparsınız..kayınvalide kayınpeder dırdırından kurtulursunuz..bence arayın nişanlınızı..

ilk 2 ay aramadılar nişanlım zorla aratıyor hep kavga gürültü ben size emanet bırakım yanlız yaşıyor neden arayıp sormuyorsunuz diye..nişanlım konuşuyor bu ev mmevzsunu arayıp biz ev bulduk gel bak falan diye oda erteliyordu nişnlımda konştuklarını bana anlatıyor.
kayınpederin sizi arayıp laf söylemesi hiç hoş değil..bence daha ev mevzusu yapmayın laf söylüyorlarsa..

hakaetlerinizi kendinize saklayın ben o yazıyı nişanlımın babası ile konuştuktan 1 2 saat sonra yazdığımı söyledim gereken diğer detaylarıda yazdım ya onlarıda okuyun bi fikir verin yada yorum yapmayın ltfen.
siz kendi yağınızla kavrulmaya bakın..nişanlınızla onlar ileride hatalarını anlayacaklar bence..ama tavrınızıda koyun..

Nişanlımla 2011 de tanıştık o zamanlar ben üniversite 2.sınıftaydım..o yıllar her şey çok güzeldi..Sonrasında mezuniyet söz falan derken geçen sene eylülde nişanlandık ve mart 2014 de askere gitti tabi askerden sonra haziran gibi..Ben memurum..Nişanlım babası ile birlikte inşaat işlerinde uğraşıyordu memleketinde tabii orda çereleri olduğundan baya kazanıyorlardı ancak şimdi benim tayinimin olduğu yerde inşşat işinde çalışması pek mümkün değil..Ama ekmeğini taştan çıkartır ...Ben tüm bunları bilerek onu sevdim her şeye rağmen...çok seviyorum...Fakat annesi babası katlanılır gibi değil..Nişanlım şuan asker askerden sonra evlenmeyi düşündüğümüz için ev alınmasını istiyorum son 1 aydır alacağız alacağız diye beni oyalıyorlar bugün yarın bayramda askerden önce sonra sürekli bi erteleme peşindeler şimdi paramız yok bilmem ne.. ee bu çocuk 6 ay sonra askerden gelecek şimdi olmayan para 6 ay sonra nasıl olacak ?? bi cevap yok hadi bana deseler şuradan su olacak falan neyse bekliyeyim.şimdi almayan adam ozaman hiç almayacak biliyorum..Nişanlımı çok seviyorum ama ailesine katlanamıyorum. ev ne ki memursun birlikte alırsınız demeyin alacak durumları var biliyorum öteki oğullarına ev eşya her şey aldıklarını da biliyorum onlar orada yaşarken ben neden kredi ödeyim ki..Ayrıca nişanlım ailesi diğer kardeşlerine ev alındı ona alınmadı diye ailesine en fazla 2 3 ay küser sonra ben 10 yıl kredi öderken onlar yüzsüzce benim evime gelecekler...
Bu gibi düşüncelerle nişanlımı askerde terk ettim..Ve babası az önce beni arayıp olmadık hakaretler etti..Bize fazlalık olma dedi..oğlumu ev için seveceksen sevme dedi..Psikolojim çok bozuk ne ya yapacağımı bilmiyorum..
ev bahane gibi geldi bana çünkü saçma bir neden seven biri için

hakaetlerinizi kendinize saklayın ben o yazıyı nişanlımın babası ile konuştuktan 1 2 saat sonra yazdığımı söyledim gereken diğer detaylarıda yazdım ya onlarıda okuyun bi fikir verin yada yorum yapmayın ltfen.
Bence siz hic hakaret isitmemissiniz.bu kadar yorumun ustune hala fikir istiyosunuz.herkesten ozur dileyin en basta kendinizden.kendinizi bu konuma dusurdugunuz icin.sonra nisanlinizdan.adam ailesinin almadigi ev icin askerde terkedildi.sonrada esinizin ailesinden ozur dileyin.allah size gonlunuze gore bi ev versin şikir şikir doseyin icini oturun oturun seyredin.cunku belli ki huzurda gozunuz yok.

konu sahibinin yaptığı cok yanlış bişi askerdeki adama kırıcı laf bile söylenmez zaten emir ve baskı altında aileye cemkirmekde yanlış kimse sana ev almak zorunda değiliz deseler sen de tavrını ona göre koyarsın.....ama yapılan yorumları şöle bi gözden gecirdimde anne baba ile aradaki mesafeyi öle acmışsınızki kendi evim kendim aldım anne baba zorunda değil öbür evlada alır sana almaz keyfi bilir yok bilmem neler..zaten öle yapmadımı kaynanalar bunca zaman amaan gelin calışsın süsüne püsüne para buluyo eve de para bulsun deyip gencecik insanları bi yığın kredi borcunun altına soktular ömürleri kredi kapamakla evlatlarına calışarak zaman harcamayarakla gecti sonra ne mi oldu o gencecik oğlunu vecocuğunu umursamayan kaynanalar kayın pederler HUZUR EVLERİNİ doldurdula o ilgi görmeyen evlatlar ne yaptı okuldan eve gelip evde annesini bulamayan cocuk ne yaptı uyuşturucu sigara alkol kız peşine düşmedimi kim faydalı cıktı bence cok yanlış düşünüyosunuz anne ve baba evlatlarına taht yapmakla yükümlüdür ha maddi durumu yoktur o da ayrı bi konu farkındaysanız konu sahibi maddi durumları var umursamıyolar diyor ama geline deselerki kızım bizim ayranımız bu yarısı su eminim gelinde ev ev diye başlarına kalkmaz ...yarın bu konu sahibi buraya evlendik kredi ödüyoruz ev için çoçuklarım bakıcı elinde ben calışmak zorundayım kaynanam eltimle tatil peşimde ler falan filan yazsa sonra eltim söle yaptı ortada bıraktı bilmem kaçınız kalkıp kıza ayıp ettin eltin öyle yaptıysa sen sahip çık vicdansız falan filan birsürü sayarsınnz herkes hakettiğini yaşar bugün siz evlatlarınıza gelinlerinize sahip cıkmazsanız yaşalnıncada afedersiniz kimseden hizmet beklemeyin tıpış tıpış huzur evine gidin oturun el alemin merhametli torunları gelip size kitap okur

Su kk' gördügüm en alakasiz yorumdur bu kusura bakma.

1. Anne baba zaten çoçugun dogumundan beri çoçuk için didiniyor. Cocuklari hasta kalinca gece yanlarinda kaliyorlar. En iyi okullara yazdirmaya çalisiyorlar. Gece gündüz çalisip, emek verip, çoçuklarini iyi bir üniversiteye yollayip, is sahibi yapiyorlar çoçuklarini. Bu yetersizmi?

2. Evet her genç hayattaki istedigi seyler için çalismak zorunda. Oh ne ala memleket hiç kimse kredi, ev için ödeme yapmasin. Ayrica gençlerin çalismasina, kredi ödemesine karsisiniz, anneler yardim etsin diyorsunda. O anneler babalar paralari nereden buluyorlar sence? Totusunun üstüne oturarakmi? Onlarda gençken çalistilar, gerektiginde kendilerinden kistilar çoçuklari için.

3. Hiç kimse anne baba çalisiyor diye eroin içmez, kötü yola düsmez. O tez dogru çiksa Türkiyedeki tüm gençler "kötü yolda" olurdu. En basit örneginde esin kötü yolda olmasi lazim, nede olsa onlarin annesi babasi çalismadi mi simdiki malvarligini biriktirmek için?

4. Önemli olan çalismak degil, çoçuklarina deger vermektir, zaman geçirmektir. Hiç çalismasan bile bu demek degildir ki çoçuklarin ile kaliteli zaman geçirdigini. Bu demek degildir ki huzur evine gitmeyeceginin garantili oldugunu. Ayrica ben kendi istegimle ilerde iyi bir huzur evine gitmek isterim. Evlatlarima yük olmak istemem, sadece onlarin mutlu olmasini isterim.

Ve son olarak 5. Kendimden örnek vereyim. Benim kv'demlerin durumu çok iyi fakat asla ben onlardan ne maddi yardim beklerim, ne bir ev istiyebilirdim. Onlarin maddi durumu iyi olabilir fakat bu adamlar yillarini vermisler o rahatliga kavusmak için. Sabahin köründe kalkip çalismislar. Emek nedir bilirmisin sen? Bu paralar kolay kazanilmiyor. Ben hangi hak ile yeni hayatlarina girmis biri olarak maddi yardimi talep edebilirim? Bu onlarin emegine resmen saygisizlik olmazmi?

Cok garip yahu
1-isi yok vasfi yok evi olsa ne olur omur boyu sen mi bakacaksin?
2-kardeslerini okutmus bu onun secimi sen karisamazsin
3-ailesi sirtini dayamis kurtler alismis falan hop orda dur bakalim !
3- ailesi bu zamana kadar onu beslemis buyutmus tabiki bakacak daha evli degilsiniz aile olmadan bunlara karisma yasamadan pesin hukumlu olma
4- askerde bakmadilar nerden biliyorsun bu kadar eminsin
5- cok evlenmek istiyorsan askerden gelsin is bulsun bu zamana kadar ne yaptiysa baskasinin yanindada ayni isi yapabilir calissin ikiniz verin sirt sirta evlenin
6- sen kredi cekip ev alsan neyle odeyeceksiniz nisanlin calismazken

mesele ev değil bence, mesele bu kızın yolunacak kaz gibi görülmesi diğer oğlana bütün imkanların seferber edilip bu çocuk için kıl kıpırdamaması. ee nasıl olsa karısı memur dimi alsınlar evlerini eşyalarını, onlar da ellerini bağlasın çocuk evlendirdik deyip gelinlerinin evine gitsinler. çocuğun zaten düzgün bi işi yok anladığım kadarıyla kız memur, borca girilirse giden yine ondan gidecek. evlat ayrımı yapamaz bana göre aileler, oğlumu ev için seveceksen sevme bilmem ne diye demagoji yapmasın

Yollanacak kaz mi? Yani gençler yada konu sahibi, esi ile beraber ev alinca, kayin ailesi tarafindan yollaniyor mu? Ve eger konu sahibi ev kredisi çekiyorsa bu ev sadece konu sahibinmi olunuyo? Ne demek "gelinin evi"? Iyi o zaman, o mantik ile hiç bir gelin ailesi eger damat ev kredisini çektiginde yanlarina gitmesin? Yada bu örnekteki gibi, kp ev kredisi ödemis olsaydi, hangi hak ile konu sahibin annesi onlarin evine gidiyor? O'da "kizimi evlediridim" demiyor muda?

Evlat ayrimi sadece konu sahibin nisanlisi ve onun ailesini baglar. Ayrim varsa var, bunun için nisani atmak mi gerek? Artik günümüzce gençler heeerseyi anne babadan bekliyorlar. Ya bir zahmet kendiniz çalisin, kendiniz didinin ki hayatta baze seyler degerli olsun. Annemler neredeyse 20 yil beklediler istedigi eve kavusmak için. Ondan önce ne kiralarda, ne evlerde sürünmüslerdi. Onlar sanki çokmu anne baba yardimi gördüler? Simdiki gençler artik emek sarf etmek, sabirli olmak nedir bilmiyorlar. Hemen hemen en güzel evlere sahip olmak, en güzel arabaya sahip olmak istiyorlar ve mümkünse bunlar için hiç çaba sarf etmemek, ne de olsa annelerin maddi durumu daha iyi deme? Onlar sabahin köründe kalktilarsa evlerine ekmek getirmek için degildir, yarin birgün gelinlerine, damatlarina ev almak için kalktilar :KK14:

Zavallı adam ya.

Ama ayrılmakla iyi yapmışsınız.

En azından ömrünün kalanını daha rahat geçirecek.

Bir tarafta ilgisiz aile, diğer tarafta para para Napolyon bir hanım. :KK14::KK14:

ANLAMIYORSUNUZ HER HALDE AİLESİ BENİ SÖMÜRMEYE ÇALIŞIYOR HER ASKER AİLESİ SİZİN GİBİ DEĞİL ÇIKARIN AT GÖZLÜKLERİNİZİ !! NİŞANLIM 6 ADIR ASKER 1 KEZ BİLE OĞLUM NE YİYOSUN ORADA NE İÇİYOSUN DEMİŞ İNSANLAR DEĞİLLL.. NİŞANLIM ASKERDEYKEN BENİ BİR KEZ BİLE ARAMADILAR NİŞANLIM KÜRT BEN TÜRK OLDUĞUM İÇİN BENİ İSTEMİYORLAR NEDEN BENİ ARAMIYORSUNUZ BEN SİZİN GELİNİNZ EĞİLMİYİM DEDİĞİMDE ANNESİ BANA BANA TELEFONMU ALDIN Kİ BEN SENİ ARIYIM DEDİ...KENDİ KIZLARINA BAŞLIK PARASI ALAN ADAMLAR BUNLAR!! BEN HERŞEYE NİŞANLIM İÇİN SABRETTİM BU KADAR ZAMAN ARTIK DAYANAMIYORUM BU EV MESELESİ KOPMA NOKTASI OLDU.

Bastan ailesiyle ilgili baska sikintilarin varsa anlatsaydin. Hala seni istemediklerine dair bir sey okumadim ben burda. Aramasinlar la daha ne istiyosun ki. Anasi aramadi ev almadi ve kurt. Bunun icin mi ayrildin sonuc ben bunu cikardim.

Sen hepsini gec de. Nisanlin sana ne yapti bunu hak edecek?

Bastan ailesiyle ilgili baska sikintilarin varsa anlatsaydin. Hala seni istemediklerine dair bir sey okumadim ben burda. Aramasinlar la daha ne istiyosun ki. Anasi aramadi ev almadi ve kurt. Bunun icin mi ayrildin sonuc ben bunu cikardim.

Sen hepsini gec de. Nisanlin sana ne yapti bunu hak edecek?
aman aramazlarsa aramasınlar..önemli olan nişanlısının düşüncesi

Yollanacak kaz mi? Yani gençler yada konu sahibi, esi ile beraber ev alinca, kayin ailesi tarafindan yollaniyor mu? Ve eger konu sahibi ev kredisi çekiyorsa bu ev sadece konu sahibinmi olunuyo? Ne demek "gelinin evi"? Iyi o zaman, o mantik ile hiç bir gelin ailesi eger damat ev kredisini çektiginde yanlarina gitmesin? Yada bu örnekteki gibi, kp ev kredisi ödemis olsaydi, hangi hak ile konu sahibin annesi onlarin evine gidiyor? O'da "kizimi evlediridim" demiyor muda?

Evlat ayrimi sadece konu sahibin nisanlisi ve onun ailesini baglar. Ayrim varsa var, bunun için nisani atmak mi gerek? Artik günümüzce gençler heeerseyi anne babadan bekliyorlar. Ya bir zahmet kendiniz çalisin, kendiniz didinin ki hayatta baze seyler degerli olsun. Annemler neredeyse 20 yil beklediler istedigi eve kavusmak için. Ondan önce ne kiralarda, ne evlerde sürünmüslerdi. Onlar sanki çokmu anne baba yardimi gördüler? Simdiki gençler artik emek sarf etmek, sabirli olmak nedir bilmiyorlar. Hemen hemen en güzel evlere sahip olmak, en güzel arabaya sahip olmak istiyorlar ve mümkünse bunlar için hiç çaba sarf etmemek, ne de olsa annelerin maddi durumu daha iyi deme? Onlar sabahin köründe kalktilarsa evlerine ekmek getirmek için degildir, yarin birgün gelinlerine, damatlarina ev almak için kalktilar :KK14:
diğer kardeşe alınmış diyor..gerçi ev mevzusu yüzünden nişan atılmaz..inada biner ayrım yapıyorlarsa kendileri utansın..

Ya ben gerçekten anlayamıyorum. Nişanlısının annesi demiş ki bana telefon mu aldın da ben seni arayayım? Bu hareketler normal, kabul edilmesi gereken, nişanlının sıfır suçu olduğu hareketler mi? Belli ki aile oğullarından çekinmiyor. Konu sahibi de nişanlısının ailesinden çekinmesinden korkuyor. Garip olan ne?

İnsanların aileleri aileleri diye kimseye saygısızca davranamaz. Davranırlarsa gerekeni yapması gereken de kendi çocuklarıdır, burada tam tersi çocuk bir de sen ara diyor. Yani mesela benim nişanlım neden pasif kalıyor diye ayrılabilir, korkabilir de gayet normal.

aman aramazlarsa aramasınlar..önemli olan nişanlısının düşüncesi

Aramasinlar iste mesafe olsun biraz arada. Ay adam askerken kayinpederle bu kadar yuzgoz olunur mu. Bazi kizlar hic bilmiyor isini. :) ya da ayrilmak istiyodu bahane uydurmus. Cunku kimse ev almicaz da dememis. Anladigim kadariyla bakiyolarmis. Ve alinacak ev farkli sehirde olacagi icin zor olmustur.

He kizimiz memuriyete baslamadan ev alinsin gitsin yerlessin kira odemesin istiyosa bu adamlar da niyeti anlayip isi biraz yokusa surmus olabilirler. Ama ben ev alinmayacak gibi bisey de okumadim.

Bu kizin derdi nisanlim gelince ne is yapacak olmaliydi. Ev degil.

Back
X