Askere evlendikten sonra gitmesi büyük problem olurmu ?

Ezberbozan

Canparçam... Oğlummm...
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2010
432
5
46
İstanbul
Merhaba herkese. Bişey sormak istiyorum. Ben sözlüyüm ve sözlüm evlenmemizi istiyor ama henüz askere gitmedi. Mühendis olduğu için de kısa dönem gelir büyük ihtimal. Bu şeklide evlensek te o 4 5 sene sonra gitse askere çok zor olur mu ? Ne gibi zorluklarla karşı karşıya kalınır hasret dışında ? Çalışan bir bayanım bu arada. Sabah evden çıkıp akşam giriyorum :))

Anlaşılan sözlünüz askere gitmeyi çok istemiyor. Ama daha sonra çok zorluklar çıkar. Hem kısa olacak diye birşey yok ki üniversite mezunları da 12 ay gidebiliyor. Bence 4-5 yıl sonra bir de çocuğunuz olacak ve ikinizi bırakıp 5-6 ay ya da 12 ay askere gidecek. Hem geç yaşta gitmenin zorluğu hemde sizi ve çocuğunu geride bırakmanın zorluğu. Sizin içinde kolay olmayacak. Ya evde tek başınıza çocukla hayatınızı geçireceksiniz bir de üstüne çalışıyormuşsunuz. Ya da eşinizin kafa yapısına bağlı olarak kaynanazın ya da annenizin evinde kalmak zorunda olacaksınız. 5-6 ay erken evlenmek için bu işleri sıkıntıya sokmanın hiçbir anlamı yok bence. Tek anlamı olabilir sözlünüzün askere gitmek için keyfinin yetmemesi.

Evet haklısınız askere gitmek istemiyor hemen. Ben de baskı yapamıyorum bu konuda çünkü okulu bitti rahata kavuşacak derken kasımda askere gitmesi gerekecek ve çok ama çok korkuyo :(( Bense onu nasıl teselli edeceğimi bilmiyorum. Bana böyle bir teklif sundu bana da saçma geliyor ama napiyim kıyamıyorum da :(( Sanırım dedğiniz gibi 6 ay beklemek daha mantıklı.

benim eşımde evlendıkten 6yılsonra felan gıttı askere hatta oğlum ılkokula yenı baslamıstı:66: çokta bı prob olmuyo ya Allahın ıznıyle yanı ben pek prob. yasamadım ınsallah hakkında hayırlısı olur senıne cnm:3:

Ya şimdi birde askerlikle ilgili yeni düzenlemeler yapıyorlar yok kısalacak yok bilmem ne davaları yüzünden beklemek istiyo biraz da belki kısalır ümidi ile. Birde ortalık ta karışık bu aralar korkuyo haliyle. Offf yaaa napıcam ben :58: Kasıma kadar belli olur mu acaba herşey ?

bence evli ya da değil bişi farketmez
iki türlü de asker yolu bekleyeceksin
hatta bence evli olmak daha iyi daha rahat gider görürsün
ben de inşallah erkek arkadaşımla kısmet olur da evlenirsek muhtemelen evliyken askere gidecek ve 12 ay olacak kesin.. ama benim için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

bence kesinlikle askerliğini yapsın evlenince onun içinde çok zor olacak,senin içinde ,kısa dönem yapcakmış ..yoksa çok erteler çocuk flnda olduktan sonra çok zoruna gider....

Back
X