Askere gitmek istemeyipte bana bir dert daha ekleyen esim!!!

Koskoca adam ya ayip ayippp. Dede olunca yapar artik askerligi..
 
Benim yegenim de enistem askerdeyken babasiyla telefonda konusmazdi kusmustu babasina bizi birakti gitti saniyordu.bigun yolda oyun oynuyordu ucak geciyordu ucaklara el salliyor babama selam soyleyiiinnn diye bagiriyordu.cok ozlemis yavrum halbuki.
 
ayy ben mi garibim. tamam askerlik bir görev vazife ama şu süreçte nişanlımın gitmesini istemiyorum. yüksek lisansını btirsin de yurtdışına çıksın ya da doktora başlasın isterim. o arada elbette bedelli çıkar diye düşünüyorum.

biz kadınlar gözümüzün önünde dibinde dursun isteriz. tamam adam yolunu bulmuş hem de kendini geliştirerek..
 
Nişanlım yarın askere gidiyor 3 ay önceki aklım olsa tecilini bozmaz bedellinin vurmasını beklerdim. Kendini hazır hissetmiyorsa zorlama sonuçta bu görev yürekten gelmeli akışına bırak canım..
 
4 seneye kdr ne olur ne biter smdiden onun tasasinami dustun bosuna kendinede esinede smdilik stres yapma
 
Herkes aman gitmesin bilmem ne modunda sasirdim.Evli değilim sevgilim askerliğini Hakkari de yapmis.Terörün ortasında abim de keza öyle doğuda yapti.Asker beklemenin ne kadar zor olduğunu biliyorum.Ama bu vatani görev Eşinizin rahat uyumasi için askerlerimiz bu sogukta nöbet tutuyorsa.Eşinizin de tasin altina elini koymasi lazim.Duygusal düşünüyorum bilmiyorum belki ama vatani görevden kaçan bi es istemem.Size hak verdim er geç bedelli gelmezse gidecek.Kacisi yok.
 
+1
 
Gundem 4 sene sonra bugunku gibi ya da daha kotu olursa bedelli cikacagini sanmiyorum ben. Cok tepki alir. Bir an once yapip kurtulmakta fayda var. Belirsizlik zor kolay gelsin canim.
 
Bir +1 de benden. Ama gonulsuz gidenin de bir faydasi olmaz zaten. Ne memlekete ne de kendine.
 

evlilikle ilgisi yok bence zira benim fikrim çocuk sahibi olduktan sonra değişti..
evlatlarımı ip kopuk öldürsün diye askere göndermek istemem . profesyonel askerlik olmalı..20 yaşına kadar eline silah almamış çocukların 3 5 aylık eğitimle profesyonel asker gibi çatışmalara girmesine karşıyım..
madem her şeyin makbulü yabancı o zaman askerliği de öyle yapsınlar.. meslek olsun..zorunlu kalksın..
 

Vatanı korumak 20 yaşında eline silah almamış bebenin değil profesyonel askerlerin görevi olmalı. Orduyu tasfiye etsinler, askerliği kaldırsınlar demiyoruz ki. İsteyen yine gitsin ama zorunlu tutulmasın.
 
Askere gidecek olan eşiniz sonuçta. İstemiyorsa, bedelliyi beklemek istiyorsa bu da ona devletin verdiği bir hak sonuçta. Ha eğer " askere gitmeyen erkek mi olur" kafasında değilseniz, rahat olun. Eşinizin de kendine göre bir planı vardır.
 
Askerliğini yapmamış adamla evlenilmez, derdi bir büyüğümüz. Bedelli şu dönemde çok zor ama 4 sene sonrasını bilemeyiz. Çıkar mı çıkmaz mı belli olmaz bunların işleri. Ben de vatani görev meselesi diye düşünüyorum ve şehit olan, nöbet tutan bütün askerlerimiz için üzülüyorum. Çok zor şartlar altındalar, Allah yardımcıları olsun onların. Evet profesyonel, düzenli bir orduya ihtiyaç var ama devlet bunun için o kadar çok geç kaldı ki bence... Yani terör bu hale gelene kadar yıllaaar önce bedelli askerlik ya da bir şekilde ayarlamalar yapılarak profesyonel orduya geçmeleri gerekirdi. Bu saatten sonra nasıl geçecekler, becerecekler mi, o sistemin oturması ne kadar zaman alır belli değil. Sistemin zaten suçu var ona birşey demiyorum ama ben de vatani görevini yapmış birini isterdim, yapmamış ya da sürekli kaçıp duran birini değil.
 
Bu konuda esinize destek olacaginiza kostek oluyorsunuz..adam evlenmis bebek sahibi olmus belli ki korkulari var sizden yana birakmak istemiyor yani.bu gayet dogal bisey.. 4 senede bedelli de cikma ihtimali var . birakin esinizin bir bildigi vardir..uzerine gitmeyin huzurunuz kacmasin..
 
iyide suan askere gitsinde ölsün mü adam allah askıan duruma bak bu zamanda askere gidlilmez yanii 30 degil 100 bin isteseler vercen valla bedelli icin
 
Eşin en doğru olanı yapıyor.Eeteleyebildiği kadar ertelesin.Siz boşu boşuna kendinize der arıyorsunuz.
Ülkece yarınımızıb be olacağını bilemiyorken 4 sene sonranın derdini şindideb düşünmeyin.Zorunlu askerlik kalkabilir belki 4 sene sonra. Ki bence kalkmalı da. Askerlik meslektir vatan borcu değildir bana göre.
 
Bence onun neden gitmek istemediğini ve sizin neden gitmesini istediğinizi açık açık konuşun eşinizin fikri çok önemli biz burada sizin maddi, manevi birçok konuda durumunuzu değerlendirmeyiz en iyisi geçip karşısına konuşmak
 
Biz yurtdisindayiz eminim esim de askerligini yapmak isteyecek. Hic fikrim yok bir yandan yapmasini isterim bir yandan türkiyede yasamiyoruz diyorum bilmiyorum zor. Hakkinizda hayirlisi olsun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…