Askere gitmek istemeyipte bana bir dert daha ekleyen esim!!!

Benim dediğimde o, zorunlu kılınması ve bunu yapmamayı bu kadar eleştirmeyi anlamıyorum. Çok isteyen gitsin, tecrübe etsin alsın boyunun ölçüsünü. :)
Emin olun orada yaşananların vatana millete bir faydası olmuyor, olmayan savaşlarda can veriyor insanlar vs. vs. işin siyasetine girmeyeceğim ama bu kadar bencil düşünülmemeli bu konularda.

Iste zorunlu askerlik yapmak istemeyene de zorunlu sosyal sorumluluk getirilebilir. Sistemdeki problemleri duzeltmek lazim. Zorunluyu oldugu gibi kaldirmak cozum degil. Ben kaldirilacagini da pek bir duzenleme yapilacagini da onumuzdeki birkac sene icinde beklemiyorum yalniz. Hatta bedelliye de pek ihtimal vermiyorum birkac sene icerisinde. Net bir sey diyemem tabi.

Biz de bedelliyi bekliyoruz. Evet birikmis paramiz yok ama tekrar bedelli cikana kadar borcumuz biter gerekirse tekrar kredi cekeriz. Zorlanacak miyiz? Evet maddi olarak zorlanicaz ama esim cok sukur sag salim yanimda. Bana cok sacma geliyor zorunlu askerlik, isteyen yapmali bence

bekara karı bsamak kolay dıye bı laf varya sız askere gtmeycegınız ıcın sızede gıtsın altı aydan nolacak demek kolay ama adam haklı evlı barklı adam bırde cocuk var gıtmez tabı gıtmek ıstemeyedebılır kımse askere gtmek ıstemıyr dıye kızamaz ortalık yangın yerı bu bır savas olsa hepımız askerız ama goz gore gorede garıbanın harcandıgı bu sıstemde gıtmemek ıcın elınden gelenı yapmasıda dogal ... Kızınız sadece sızın degıl onunda evladı kocanızda kızınızın buyudugunu grmek ısteyebılır bunu ıstemek onun en dogal hakkı neden zorluyorsunuz para esınızden daha onemlı heralde cok bencılsınız

yazık ya çoğu yorumu okuyunca öylesine utandım ki... şuan askerler bir kerelik şu foruma gelip şu yazılanları okusa da, biz bunlar için mi nöbet tutuyoruz deseler...

Keşke kadınlara da böyle bir şans verilse ..gurur duyarım ..bu vatana borçluyuz. ..şehitlerimize borçluyuz. .. " zorunlu askerlik kaldırılsın " diyenler : vatan borcunu ödemeyen, misafir gibi yaşayanlar, buyrun hayalini kurduğunuz topraklara (ülkelere) nasıl çalışmayana ekmek yoksa ,savaşmayana da toprak yok ...donarak bile şehit olan yavrulamiz var ..sen sıcacık çorbanı içerken, gezerken ,uyurken .....Yada herneyse , birilerinin balkonuna al bayrak asılıyor, Ahmeti, Mehmeti yine allara sarılmış evine son bir kez giriyor ....analar ,babalar ,kardeşler ,eşler yanıyor ,ağlamıyor dik duruyor ..."2 yavrum daha var ,vatana feda olsun" diyor ...Niye ? Senin için değer mi ?bu vatan hepimizin, sahip çıkalım (askere gitmeyen ve niyeti olmayanlar için tüm bu söylediklerim )

2 tane asker cayır cayır yandı da bir tane açıklama gelmedi.
Bizim olmayan savaşların içinde çocuklarımız ölüyor sesimiz çıkmıyor.
Nasıl ki Irakta ölen Amerikan askerlerine orda ne işleri vardı diyorsam aynı hesap.
Filistinde Bosnada zamanında Kosavada ölen insanlar bir amaç için vatanları için ölüyordu. Bizim ülkemizde şu anda kim ne için ölüyor belli değil. Masabaşı hesaplar, bir gün bey dediğimiz bir gün düşman ilan ettiklerimiz ve daha bir sürü basiretsiz kararlar yüzünden ölen çocuklar.
Burda böyle vatan millet sakarya. 2 TANE ASKERİMİZ CAYIR CAYIR YANDI. NEREDEYDİNİZ?

askerlikle erkekliği bağdaştırmak cinsiyetçi bir yaklaşım.

doğurmakla kadınlığı bağdaştırmak gibi

artık teknoloji gelişiyor bir çok ülke insansız savunmalar yapıyor google analytics yenilmez robotlar tasarlıyor. ama biz hala vatana hayırlı olmayı askerlikle bağdaştırıyoruz. bir mühendis mesleğini yaparak da hayırlı olabilir vatanına ve insanlığa. herkes en iyi bildiği işi yapmalı.

bir insan doğası gereği öldürmeye karşı olabilir, neden karşısın deme hakkı olmamalı diğerlerinde. yani düşünün adam mesela doktor teröriste bile şifa veriyor sonra hop askerde bu sefer aynı teröristi öldürmesi bekleniyor. insanın dünyaya bakış açısı değiştiriliyor.

Atatürk'ün dünya görüşünü paylaşıyorum bu konuda. yurtta barış dünyada barış.

kaldı ki kuzenim kendi isteğiyle kimsenin gitmek istemediği bir yere gönüllü gitti ama döneli 1.5 sene geçti hala kendine gelemedi çocuk yaşadıklarından. öyle askerlik yapıversin yaa denecek şeyler yaşanmıyor orada. burdan ahkam kesmek kolay.

Sistem duzeltilmeli cok problem var ama askerlik komple kaldirilsin gibi bir sey olamaz. Cografi acidan cok buyuk dezavantajimiz var. Bir Isvec, Norvec degiliz. Ne cografi acidan ne nufus acisindan. Hangi yonetim gitse hangi yonetim gelse bu durum degismedi, degismez de. Daha fazla kayip vermeyelim diye asker sehit oluyor. Ölenler de gazi olanlar da yasadiklarindan dolayi travma gecirenler de bazilarimizin kardesi, bazilarimizin kuzeni, bazilarimizin babasi, bazilarimizin dayisi. Gonlu olmayanin gitmesine de cok iyi bakmiyorum ben zaten. Gonulsuz askerden bir fayda gelmez.

Bunun üzerinde saygı çerçevesinde tartışılır. Kimsenin adamlığını sorgulamak kimseye kalmadı. Sistemdeki en büyük yanlışlardan biri daha ateş etmesini doğru düzgün bilmeyen çocukları savaşın ortasına koymak. Ben çocuklarımı kimsenin saçmasalak stratejileri yüzünden ölsün diye gözünün içine bakarak büyütmüyorum. Aynı şekilde herkesin de bir şeyleri sorgulaması gerektiğini düşünüyorum. Yani sadece ben değil, bütün anneler çocuklarını bu şekilde önlenebilecek ölümlerde kaybetsin diye doğurmuyor, büyütmüyor. Bu sistem düzelene kadar da bu fikrim değişmeyecek. Dediğim gibi çocuklarımız ölüyor ve bir açıklama bile gelmiyor. Üstü örtülmeye çalışılıyor, sınırlarımızı sonuna kadar açıp önce biz güvensiz hale getiriyoruz sonra kendi güvensiz hale getirdiğimiz sınırlarımız için aptal bir savaşın içine gidiyoruz. Dış politikamızla ilgili bir tane doğru adım atamıyoruz bunun ceremesini de 20 yaşında hayatında 1o kere ateş etmiş çocuklara çektiriyoruz.
Artık savaş salt insan değil. Artık hatta neredeyse göğüs göğüse çarpışma ortadan kalkacak. Dronelarla vuruyorlar bazı savaşlarda. Hala en çok övündüğümüz şey asker sayımız olmamalı. Artık biraz da bilime ve teknolojiye yatırım yapma zamanı.

Son düzenleme:
Boyle konularda en rahatsiz oldugum sey (cok kisinin oldugu gibi) insanlarin birbirinin dusuncesine saygi duymayip saygisizca yorumlarda bulunmasi.
Askerligi erkeklikle bagdastirmak kimsenin haddi degil bence. Askerligini yapmis nice erkek(!) var ulkemizde 5 para etmeyen.
Oyle ergen triplerine giren kadinlari da anlamiyorum "kadinlara ciksin da biz de askere gidelim" diyorlar. Askerligi dizilerde filmlerde izlediginiz gibi mi saniyorsunuz?
Siyasi yorum olur diye yazmak istemedim ama herkes benzer seyler yazmis. Bir arkadas gelip o gitmesin bu gitmesin kim gitsin demis. Mesela teror bu hale gelene kadar sesini cikarmayanlar gitsin, mesela irkcilik yapip insan oldurmeyi sorun etmeyenler gitsin (cumlemde art niyet aranip baska yerlere cekilmesin, taraf tutmak her turlu irkciliktir bana gore) , mesela; baska ulkenin vatandasi burada bizim duygularimizi somurup oturdugu yerden ekmek yiyip 9 ayda bir cocuk dogururken, o ulke icin cocugunun olmesine goz yumabilenler gitsin. Benim baska ulkenin savasi icin olmesine goz yumabilecegim bir ERKEK yok etrafimda.
Yani burdan "klavye delikanliligi" kelimesini kullananlar asil o "klavye delikanlisi" olanlar..

Sinirlarimiz kapansa da guvenli bir ulke olabilecegimizi zannetmiyorum. Bizim dis politikamiz cok onemli ama bizim gibi sinirimizdaki ve daha uzagimizdaki ulkelerin de bir dis politikasi var ve salt bizim politikalarimiza gore sekillenmiyor maalesef. Bu yuzden her daim guclu bir orduya ihtiyacimiz var. Bu sadece insan gucuyle de olmaz. Kaliteli, donanimli techizat lazim. Sartlar dort dortluk olana kadar askere evlat gondermemek cozum degil ama bir tercih olabilir. Israil ornegini vermistim yukarida. Zorunlu askerlik kadinlar icin 2 erkekler icin 2.5 sene kadar ve ciddi bir egitim veriliyor. Biz de askeri daha saglam egitmek ve gerekli techizatla desteklemek icin basarili modelleri incelemeliyiz.

Zorunlu askerlik yerine gönüllü ya da paralı askerlik olan ülkeler de var bu modeller de incelenebilir.
En azından önce askere piyon gözüyle bakan insanların fikirlerini değiştirmesi lazım. Bu bir önce yapılsın ondan sonrasına bakarız.

Sinirlarimiz kapansa da guvenli bir ulke olabilecegimizi zannetmiyorum.

Bunu gerçekten düşünüyorsanız, son zamanlarda patlayan bombaların ardından çıkan insanların o kevgire dönmüş sınırlardan girdiğini göremiyor olmanız lazım. Sınır kapatmaktan kastım bazı şeyleri kontrollü yapmak. Ama neyimiz kontrollü ki ülkeye mülteci alımı kontrollü olsun.

Multeci kontrollu alinsin veya hic alinmasin isterlerse sinir kapatmayla sorunumuz maalesef cozulmez. Bomba patlamasi da verdigimiz sehitler de yeni degil maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…