- 18 Mart 2011
- 8.862
- 29.357
- 748
- Konu Sahibi Red Phoenix
-
O güne kadar hiç sorgulamamıştım kendi içimde ama fotoğrafı görünce bende sizin gibi düşündüm içten içe biraz kırıldım çünkü yapı olarakta kendi anneme bile kolay kolay davet edilmeden gitmem evlerin mahrem olduğunu düşünüyorum. Bana da pek inandırıcı gelmedi açıkçasıBana da hiç inandırıcı gelmedi. Neden yasak olsun ki senin özel konutun misafir ağırlamak böyle sıkı mı?
Tamam olabilir, oldu diyelim.
Askeri lojmana gizlice misafir sokmak bunu da sosyal medyada paylaşmak mantıklı mı? Pek mümkün görünmedi bana ya. Komşuları falan ekli değil mi, onlar görüp şikayet etmez mi?
Bunu duyduğum için çok sevindim çok teşekkür ederim yazdığınız için, içeriye gizli misafir aldık dediklerinde bana mantıksız gelmişti ama doğru demek kiAskeri lojmanlarda misafir yasağı var. Zamanında oturdum. Şimdi arkadaşlarım orda. Olur da bir şey için birinin girmesi gerekiyorsa ev sahibi nizamiyeye gelip dilekçe yazmak zorunda.
Doğru. Hatta bizim lojmanda bu kural çok katı uygulanıyor. Arkadaşımdan bir tencere alacaktım. İçeri girip alıp çıkmak için bile ev sahibinden, benden dilekçe istediler. Uğraşmamak için arkadaşım nizamiyeye getirdi kapıdan alıp döndüm.Bunu duyduğum için çok sevindim çok teşekkür ederim yazdığınız için, içeriye gizli misafir aldık dediklerinde bana mantıksız gelmişti ama doğru demek ki
Çok teşekkür ederim bilgi içinBen de su an lojmanda oturuyorum. Bizde de misafir yasağı var. Sadece 1. Derece akrabalara izin var.
İçimdeki yersiz duygu sayenizde geçti, çok teşekkür ederim.. Sanırım kalkmış artık yasak öyle söyledilerDoğru. Hatta bizim lojmanda bu kural çok katı uygulanıyor. Arkadaşımdan bir tencere alacaktım. İçeri girip alıp çıkmak için bile ev sahibinden, benden dilekçe istediler. Uğraşmamak için arkadaşım nizamiyeye getirdi kapıdan alıp döndüm.
Kızlar merhaba,
Sizlere bir sorum olacak; öncelikle çok kısa bir şekilde sorumun nedenini açıklayayım, kardeş gibi birbirimizi sevdiğimiz kuzenim askeri personel eşi de çocukluk arkadaşım çok samimiyiz. Birbirimize pandemiden önce sık sık gidip gelir çokta güzel vakit geçirirdik. Benim bebeğim olduktan sonra aramızda da mesafe çok olunca ve bizde de araba olmayınca biz gidemedik fakat ben hep kendilerini ağırladım. Daha sonra da kuzenimin eşi hamile kaldı, bebekleri oldu çok şükür ama yalnızca bir kez hastanede görebildik. Çünkü pandemiyle beraber lojmana misafir girişinin yasak olduğunu söylediler.
Bu arada yanlış anlaşılmasın biz pandemide evden hiç çıkmadık, bebeğim olduğu için daha fazla endişe ediyorum. Çağırılmadan yakın olduğumuz kişilerin evine bile giden bir çift değiliz zaten kızım 8 de uyuyor gittiğimiz yerde de çok oturmayız.
Geçenlerde yasak olduğunu söyledikleri bir dönemde misafir ağırladıklarını gördüm sosyal medyada aa kalktı mı hadi gözünüz aydın dediğimde onu gizli soktuk içeri gibi bir şey söylediler. Bana pek inandırıcı gelmedi.
Lojmanda yaşayan kızlar pandemi süresinde gerçekten böyle bir yasak oldu mu? Gerçekten merak ettim öğrenmek istedim
Vallahi onu bende anlamadım, arabada çömeldi herhalde hiçbir fikrim yokBen gizli gizli nasıl içeri alıp dışarı çıkardıklarını merak ettim. Bagaja mı koymuşlar, duvardan mı atlamışlar?
Lojmanda mı oturuyorsunuz? İnanın ki başta hiç sorgulamadım ama içeri gizli misafir gelince bi şüphe düşmüştü yersizmişBende şuan öğrendim birisi banada dese inanmazdım bide asker eşiymama demekki öyle bişey varmış
Vallahi onu bende anlamadım, arabada çömeldi herhalde hiçbir fikrim yok
Beni de güldürdünüz çok yaşayınAy çok güldüm. Ne o öyle trafikte polis kontrolüne yaklaşan dolu minibüs gibi.
Çok teşekkür ederimEvet yasak var . Hatta bekar personeller tugayda kalıyordu dışarıdan virüs getirme riskini azaltmak amaçlı . İzinlerimiz de birlik komutan insiyatifinde bizimki kapalı mesela salgını önlemek amaçlı
Evet doğruymuş zaten çok teşekkür ederimAskeriyede olması normal geldi. Şu an oturduğumuz sitede bile yasaktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?