Askerlik korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani insan korkuyor beni en iyi siz anlarsınız diye düşünüyorum. 21 gün de olsa aklı kalıyor. Vatani borcu tabiki yapacak. Rabbim tüm askerlerimizi korusun. Sınıra gider mi acaba felan diyorum. Çıkarsa tabii gidicek sınırda çatışanlar bizim kardeşlerimiz. Ama eminim onların da ailesi endişe eder. Ben burda benimle dalga geçecekleri bişey görmüyorum.

Her namazda askerimize dua ederim. Sağlıkla gider gelir inşallah. Rabbim esirgesin

Eşim şuan Şemdinli’de görevlendirme ile gitti. Mesleği asker, bedelli falan değil yani.
Hiç korkmayın bizim sandığımız kadar kötü değil oralar. Elbette sıkıntılar var ama dediğim gibi sandığımız kadar çok çok değil. Zaten ona göre tedbiler alınıyor. Allah hepsinin yardımcısı olsun

O Rabbim yanlarında olsun esirgesin eşinizi ve tüm askerimizi.

Her namazda askerimize dua ederim. Sağlıkla gider gelir inşallah. Rabbim esirgesin
Ya ağzı olan konuşuyor zatende herkesin derdi kendine büyük ne mutlu en büyük derdiniz bu olsun ama bence korkcak bişey yok inanın ki zaten sevgilisiniz haftada bir buluşsanız en kötü 2 hafta daha görmeyeceksiniz. Okadar büyük sorunlar var ki oyuzden absürt gelmiş olabilir hepimize

Sizi anlıyorum ama şimdiden telaşa dusmeniz yersiz. Gerçekten bedellilerin sınırda ne işi olabilir? Sizle dalga geçen olabilir çünkü bedelliden bahsediyoruz. Yani onlar güvenli yerde eğitim alıyorlar.. Zaten oralara gitmemek için de bedelli yapıyorlar. Ben daha 1 yıllık evliyken gönderdim.. cok zordu. Geçti çok şükür sizinki hayli hayli geçer . Rabbim silah altındaki tüm askerlerimizin yardımcısı olsun onları korusun ailelerine sevdiklerine bağışlasın.. şimdi sınırda nöbet tutan mehmetciklerimiz var.. Allah yardım etsin.

Esim gitti bedelli yapti geldi. Ilk gun ilk defa ayriliyoruz diye kotu oldum cunku ertesi gun zorunlu kurtaj olacaktim, sonra rahattim. Cunku o da rahatti ohhh mis gibi bulasik yikadi, patates soydu, tuvalet temizledi, geldiginde yatak toplamayi falan ogrenmisti saniyorum bunlar da korkulacak sey degil. Silahi da atis egitimi için ellerine alip 3 atis yapiyolar. Yani o kisimda da yanlislikla birbirlerini vurmazlarsa bi'sey olmaz
Ondan once ben diyodum bedelli zaten be falan diye. Insan dertlenmeye utanir kimler nerelere gidiyo hepsi Allah'a emanet

Normalde asla bu da dert mi demem ama bu da dert mi cidden ablacım ya. Nolcak sevgiline sabah erken uyandırıp çöp toplatcaklar alt tarafı. Kafayı mı buluyorsunuz insanlarla anlamıyorum bazen

Yani bunu burdan nasıl çıkardınız pes doğrusu
Allah aşkına terörün en Yoğun olduğu yerde askerlik yapanların bekleyenleri ne yapsın. 21 günde göreve bile çıkarmıyorlar. Siz de korkuyorum diyorsunuz.​

Kocam gidiyor canım haftaya bedelliye bir şey olacak diye korkmuyorum zaten bedelli ama kendisi titiz biri ve çok yemek seçer, orada ne yapacak diye düşünüyorum hep. 21 bile değil aslında yol izniyle 19 güne düşüyor ama yine de aklım hep onda. Yalnız değilsin.

Benim kocam gitti. Yol izni derken 18 gün askeriyede kalıyorlar. Bunun ilk günü ve son günü saçma sapan eşya alma sırası, revir sırasında geçiyor. Geri kalan günler uygun adım yürüyüş eğitimi. Tehlikeli ne olabilir ki? Cepheye mi çıkaracaklar bedellileri? En tehlikeli şey 2 el ateş etmeleri sanırım.

Bedelli askerliğe karşı değilim, hatta savunurum.
Fakat ya kardeşim siz ne düşüncesiz tiplersiniz böyle.
Burada eşi sevgilisi nişanlısı kardeşi babası vs terör bölgelerinde kelle koltukta görev yapan onlarca insan varken sovgolom bodollo yopocok diye konu açmakda neyin nesi??
Amacım boş duyar kasmak değil ki nefret ederim zaten. Ama böylesi abidik kubidik bir konuyada müsamaha gösteremem.

bilmiyoruz filan nekadar sacma sapan konusuyorsunuz ne bileceksiniz zaten bedellileri doguya vermiyolar biseyler ogretip salicaklar yalandn duyar kasmayin ozlermis korkuyormus ya konu acmak icn bahanemi arıyorsunuz merak ediyorum bukadar hanimevladimi acaba bu cocuk

Benim eşim kasımda bedelli gidecek ve o zaman ben 8 aylık hamile olacağım valla senin kadar dert etmiyorum hemen geçer gider yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…