Askerlik korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben eşimi aylarca bekledim hemde Doğuda riskli biryerdeydi ilk gittiği zamanlar teröristler basmış Karakolu hala anlatır korkmak bir işe yaramaz üstelik bedelli yapıcak yersiz korkular bunlar üzülmeyin boşuna takıntı yapıyorsunuz :)

benım babamın zamanında 2-3 yılmıs askerlık abım askere gıdınce sende askerlık yaptım deme gercek askerlere hakaret etme demıstı abım acemılıgını antalya da ustalıgını meclıs de yapmıstı yedıgı onunde yemedıgı ardında

etrafımda hıc doguda gorev yapan olmadı ama okadar sehıt haberlerı var etrafımdakıler askerlık yaptım demeye utandılar o ozellıkle yogun sehıt haberlerı geldıgınde

allah hepsını korusun vatan mıllet koruyucuları

Amin insallah Rabbim hepsini korusun onlar şehit oldukça bizim cigerlerimiz yanıyor ana babalarını düşünemiyorum hepsine vefa borcumuz var bizim vatanımızı korurken şehit oldular çok büyük bir mertebe ❤

Cok güldüm cidden hamileyim suanda ailemin yanındayım eşim 2 aydır askerde ve 6 aylık askerlık süreci önümüzde 4 ay var daha vatan borcu bide bedelli 18 gunmü ne neyden korkuyorsunuz merak etmeyin şehitlik gibi büyük bi mertebe herkese nasip olmaz zaten

Hanımlar merhaba
Şuan değil ama sevgilim seneye askere gidicek. Bedelli yapmak istiyor ama içimde bir korku var hep ya ona bişey olursa diye çok korkuyorum. Sevgilisi askere giden bedelli yapan var mı dertleşelim biraz
Hep asker .
Olacak olana engel olamazsınız

Hanımlar merhaba
Şuan değil ama sevgilim seneye askere gidicek. Bedelli yapmak istiyor ama içimde bir korku var hep ya ona bişey olursa diye çok korkuyorum. Sevgilisi askere giden bedelli yapan var mı dertleşelim biraz
Bedelinin eline silah bile vermezler merak etme sadece acemi birliği yapacak onda da tuvalet temizletip bulaşık yıkatıyolar.
Ben askerlik 15ayken gönderdim sevgilimi askerlik düştü 12ay bekledim Bi de Suriyede yaptı askerliğini Allah'a şükür bişey olmadı

Alaya bomba falan düşmezse senin sevgiline de bişey olmaz

En yakınimdan iki kişiyi şehit verdim. Ikisi de piskolojik olarak en çökük olduğum döneme gelmişti. Ondan sonra bende de sendeki gibi bir korku olmuştu ya sevgilim de öyle olursa, o da şehit olursa diye. Bedelliyle Ankara'ya gitti Burdaki arkadaşların dediği gibi, yürüyüş selam ver mıntıka derken hemencik geçiyor o 18 gün. Ama ben bir türlü ikna olamiyordum, ya birşey olursa ya donemezse diye öyle korkuyordum ki. Telefonla biraz geç arasın kesin birşey oldu vs vs. ne oldu biliyor musun, o sagsalim döndü ama o döndüğünde ben iyi değildim, anksiyete ve panik atak nobetleriyle uğraştım sürekli. Diyeceğim o ki arkadaşım yapma böyle, millet 18 gün değil 18 ay 18 yıl gönderiyor kınalı kuzularini, sevdiklerini. Iyi düşün iyi olsun

Hanımlar merhaba
eşim gitti şubatta.
hayatımın en zor 21 günüydü.
zaten kaybetme korkusu yaşarım hep birde hamilelik.
kafayi yemiştim
gerçi askerlik degil tek olay benim için.
yolculuğa falan çıksa da aynı.

21 günde hızlandırılmış komando eğitimi verip, dağa operasyona göndermeyecekler, sanırım biliyorsunuzdur. Bedelli sırasında karşılaşılabilecek tehlikelerin bin misliyle şehir hayatında karşılaşıyoruz zaten. Siz ona askerlik değil, azıcık spor katılmış tatil gözüyle bakmaya başlayın bence.

Canim olüm veya hastaliğin belli bi yeri ve mekani yok.
Olacaksa şuan yurüdüğü yol bile olabilir.
Korkmak yerine anini yaşa şimdiyi düşün daha seneyi dşünüyorsun yazik değilmi yahu.
Öleceksek her an olebiliriz

Normal gelmedi durumunuz bana. Yeniuyemi duye baktim hatta fake olabilir dusundum. Psikologa danisin, kaygi bozuklugu yasiyor olabilirsiniz. Daha 1 yil var. Hepi topu 21 gun ve siz sevgilisiniz. Sudaki balik isi

Hanımlar merhaba
her asker yollayanda bu hisler olur merak etme hemde 21 gun kotu dusunme

Uzun dönem ve zor bölgede yapan insanların derdiyle dalga geçiyor gibisiniz.
21 gün sonunda en fazla grip olur gelir.
İlişkinizin başını hemen hemen herkes biliyor burada 21 gün ayrı kalamazmışsınız gibi davranmayın yahu.
Terapi gördük ettik dedikten sonra açtığınız konular buldumcuk oldum der gibi. Biraz frenleyin kendinizi bence. Sorunlarınız bu kadar çabuk hallolmaz. Yoksa en ufak bir pürüzde daha çabuk çakılırsınız.
Ayrıca 1 sene sonraki bedelliyi daha yeni düşünüyorsanız araştırmaya başlayın. Erkek arkadaşının bedellisini neden beraber yapacak gibi düşünüyoruz diyorsan gerçi
Bedelli öyle başvurunca hemen haftaya gönderdikleri bir şey değil. Eğitim, yaş şartlarını sağlıyorsa ve parasını yatırıyorsa da çıkmayacak bir şey değil.

21 gün bedelli askerlikte en fazla ne olabilir? Sanki komando olarak ücra köselere gidiyor gibi davranmayin lütfen... eskiden gencler askere gidecek diye gurur duyulur, kinalar yakilirdi.. simdi 21 gun icin 'tedirgin' olunuyor...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…