Askerlik korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah aşkına zaten kendin demişsin benim kocam asker diye demekki sürekli bu mesleği yapıyor anlamadığın nokta ise burdakilerin bahsettiği 6 aylık veya bedelli askerlik. Hiç mantığın el veriyor mu 21 günlük eri cepheye yolliycaklar veya 6 aylık bir eri? Haberin kaynağınıda belirttim daha fazla kaynak istersen eklerim.
Sen ne diyorsun acaba nerede yazmışım yurt dışına savaşa filan gider 21 günlük asker diye bi göremedim ben. Yukardan görümcemin kocası bedelliye gitti ağaçların altında yatıyor yazdım fark ettiysen

S Suspus100 şimdi konuşmayı dönüp okudum siz demişsiniz ki normal askerler gitmiyor gibi birşey demişsiniz. Benim söylemek istediğim uzun dönem asker terör bölgesine gidiyor şuan devletin çift terör tazminatı verdiği bir şehirde görevliyiz burada 12 ay asker çarşı izni bile yapmıyor dışarı yasak yani . Buradan uzun dönem giden askerler afrine de gitti ırağa da uğurlama törenlerinde vardım gözlerimle şahit oldum . Bedelli askerlerin gittiği belli şehirler var onlar zaten oraya gidiyorlar örnek olarak kırklareli vizeyi gösterebiliriz . Kısa dönem asker de her yere gitmiyor ülke içinde örnek veriyorum bulunduğumuz şehirde kısa dönem asker yok . Normal asker dediğin için yazdım normal askerden kastın nedir bilemiyorum

S Suspus100 şimdi konuşmayı dönüp okudum siz demişsiniz ki normal askerler gitmiyor gibi birşey demişsiniz. Benim söylemek istediğim uzun dönem asker terör bölgesine gidiyor şuan devletin çift terör tazminatı verdiği bir şehirde görevliyiz burada 12 ay asker çarşı izni bile yapmıyor dışarı yasak yani . Buradan uzun dönem giden askerler afrine de gitti ırağa da uğurlama törenlerinde vardım gözlerimle şahit oldum . Bedelli askerlerin gittiği belli şehirler var onlar zaten oraya gidiyorlar örnek olarak kırklareli vizeyi gösterebiliriz . Kısa dönem asker de her yere gitmiyor ülke içinde örnek veriyorum bulunduğumuz şehirde kısa dönem asker yok . Normal asker dediğin için yazdım normal askerden kastın nedir bilemiyorum
Uzun dönem kalmış mı? internetten bir bi bak derim.

Uzun dönem zaten kalktı yeni askeri yasayla.
bu daha yeni olmuş bir olay fark ettiyseniz geçmişte yaşanan birşeyi anlatıyorum . sonuçta bedelli asker öyle tehlikeli bölgeye filan gitmez konu bu bunu ifade etmeye çalışıyoruz

21 gün bedelliyimi taktın kafana. 18 ay Doğu'da askerlik yapan sevdiğini bekleyen biri olarak ağzına kürekle vurasım geldi :olamaz:
Şaka şaka, 21 gün askerlik yapan adamı sap kayalıklarda komando yapacak değiller ya. Düşünme en fazla silah kullanmayı öğrensin diye, bir kaç atış yaptırırlar. :KK48:

Yani hiçbir bilgimiz yok korkuyoruz ya tehlikeli bir bölgeye çıkarsa diye. Bir de bilmiyorum çok üzülürüm çok özlerim onu
Hiç bi bilgisi olmayan adamıda dağlara gönderecek değiller heralde bu ülke acemi askerlerle mi korunduğunu düşünyosunuz. Bir kaç belirli şehir var oralara gönderiyolar korkmayın arkadaşların da dediği gibi en fazla ya grip olur ya ayağı taşa takılıp düşer

Siz bence dalga geçiyorsunuz, benim kucağımda 4 aylık bebeğim varken eşimin askerliği doğuya çıktı aylarca karakol baskınlarını izledim durdum televizyondan birisi diplerinde gerçekleşti, elim yüreğim de bekledim aylarca, bedelli nedir 21 günde ne yaptıracaklar komando eğitimi alıp bordo bereli mi olacak Allah aşkına🤣🤣

Hanımlar merhaba
Şuan değil ama sevgilim seneye askere gidicek. Bedelli yapmak istiyor ama içimde bir korku var hep ya ona bişey olursa diye çok korkuyorum. Sevgilisi askere giden bedelli yapan var mı dertleşelim biraz
Yavrum bosyere uzuyosun kendini.benim kardeşim bedelli yaptı askerliğini hemde komando olarak :) bir kosede bir saat sigara çay ictik.ordan sıkıldık karşı köşeye geçtik biraz çimenlerde biraz duvarda oturup oturup geldik dedi

Esim mart ayinda bedelli askerlik yapip geldi 19 gun bence siz korkmayin ama erkek arkadasiniz korksun basina bisey gelmesinden degil ama bedellileri baya zorluyolar esimin resmen sekli semali degismisti 19 gunde tipi kaymisti adamin🤣🤣🤣

Eşim pazartesi günü gidiyor. Tek sormak istediğim telefon kullanımı. İzin var mı? Konuşabildiniz mi her gün?
Kamerali telefon yasak normal tuslu telefonada kendi hatti yasak orda askercel satiyolarmis oda sadecr aksam 6 ve 8 arasi gorusmeye aciliyormus yanlis hatirlamiyosam oyuzden biz esimle ordaki konturlu telden konusmustuk firsat buldukca o ariyodu biz arayamiyoduk

Hanımlar merhaba
Şuan değil ama sevgilim seneye askere gidicek. Bedelli yapmak istiyor ama içimde bir korku var hep ya ona bişey olursa diye çok korkuyorum. Sevgilisi askere giden bedelli yapan var mı dertleşelim biraz
Bedelliye en fazla patates soydururlar onda da elini kesebilir haklısınız 🤣🤣🤣

Kamerali telefon yasak normal tuslu telefonada kendi hatti yasak orda askercel satiyolarmis oda sadecr aksam 6 ve 8 arasi gorusmeye aciliyormus yanlis hatirlamiyosam oyuzden biz esimle ordaki konturlu telden konusmustuk firsat buldukca o ariyodu biz arayamiyoduk
Cvp icin tesekkürler🙏🏻
Esim gideli bir hafta oldu
Kendi kullandıgı telefonu ve hattını kullanıyor
Sorun etmediler ☺️

Vah vah bedelli yapmak istiyormuş, umarım 12 ay yedeksubaylık ister ve çıkar da dalga gecer gibi konu açmak nasılmış anlarsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X