Askerlik korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim eşimde nişanlıylen gitti batman sason da 15 ay sabit biyerde bile degildi jandarma komando hep cadırda yatti canimmm benimm 21 gün hic haber alamadığım oluyordu ölüp ölüp diriliyordum ..siz simdi goruntulu bile konusabilirsiniz merak etme cabuk gecer dert edicek durum yok
Hem ölüm de kazada her zaman her an var allah korusun ..

Yapmayın Allah aşkına. İnsanların eşleri, nişanlıları sınırda, sınır ötesinde aylarca görüşmeden SAVAŞIYOR! Sizinki 21 gün silah nasıl tutulur, hangi rütbe daha yüksektir vs vs öğrenecek. Bunun nesinden korktunuz.

Benim eşim sevgiliyken gitti, 1 yıl.. 21 gün çok komik bir rakam :) 1 yıl ayrı kaldık düşün, hemde doğuda yaptı. 21 günde daha silah bile tutmayı yeni öğrenirler, ne olabilir ki? Galiba eli silah bile tutamayan insanları çatışmaya yolluyorlar sanıyorsun :)

Pazartesi günü eşim gidiyor bedelli olarak. ben bu kadar kafama takmıyorum daha 1 yıl varmıs biraz sakin olun. Tek dusundugum ise “kaynanamda nasil kalacagim” 🙄😛🙈
Ayrıca iki gunde yol izni var 19 gün yapıyorlar 21 bile değil

Esim gitti bedelli yapti geldi. Ilk gun ilk defa ayriliyoruz diye kotu oldum cunku ertesi gun zorunlu kurtaj olacaktim, sonra rahattim. Cunku o da rahatti ohhh mis gibi bulasik yikadi, patates soydu, tuvalet temizledi, geldiginde yatak toplamayi falan ogrenmisti saniyorum bunlar da korkulacak sey degil. Silahi da atis egitimi için ellerine alip 3 atis yapiyolar. Yani o kisimda da yanlislikla birbirlerini vurmazlarsa bi'sey olmaz😂
Ondan once ben diyodum bedelli zaten be falan diye. Insan dertlenmeye utanir kimler nerelere gidiyo hepsi Allah'a emanet🙏
Benim kocam gitti. Yol izni derken 18 gün askeriyede kalıyorlar. Bunun ilk günü ve son günü saçma sapan eşya alma sırası, revir sırasında geçiyor. Geri kalan günler uygun adım yürüyüş eğitimi. Tehlikeli ne olabilir ki? Cepheye mi çıkaracaklar bedellileri? En tehlikeli şey 2 el ateş etmeleri sanırım.
eşim gitti şubatta.
hayatımın en zor 21 günüydü.
zaten kaybetme korkusu yaşarım hep birde hamilelik.
kafayi yemiştim
gerçi askerlik degil tek olay benim için.
yolculuğa falan çıksa da aynı.
Eşim pazartesi günü gidiyor. Tek sormak istediğim telefon kullanımı. İzin var mı? Konuşabildiniz mi her gün?

Yani hiçbir bilgimiz yok korkuyoruz ya tehlikeli bir bölgeye çıkarsa diye. Bir de bilmiyorum çok üzülürüm çok özlerim onu
Yok kız bedellılere dogru duzgun silah bıle vermıyolar🤣 yattıklari 21 gun ha kaldıkkları yern bahcesunde arada 2 3 el ates edıyolar ssiilah sıkmayı ogrenmek için ama oyle operasyınlar catısmalar bedellılere asla verılmeyen seyler. Egitim bile yok egitşn almadıkları bı dalın operasyonuna nssl gitsinler. Ha ama kotu haber komutanları cok acımasız oluyor "siz vatanı korumaktan kacıp bedellı yaparsanız" dıye resmen canlsrını okuyor askerlıgın ne oldugunj gosterıyolar🤭 bemm kuzenlerde o kadr kzıdgımz halde kı hepsı kısa dobem askerlık yapacaklardı ondan bıle kacıp bedellı yaptılar komutanları hep ezıyet etmıs paralarıyla rezıl olmuslar🤣 normal askere gıtsek daha az ilkence goruruz dıyolardı. Evlı olup bedellı yapsa anlarım da hanı evde cocugu karısı olanlara hak tabıde. Yanı suan evlı olmayan bos gezen bekleyenı olmayam ınsanlsr bıle askerlıkten kacıyor.bosuna endıse etmeyın belkıde erjrk arkadasınz sızı onun ıcın uzulcekmısınz uzulmeyecekmısınz dıye bı test amaclı abartmıstır dıye dusunyorm. Tabı kı yuzune karsı aman bısey olmaz falan demeyın yınenendıselendıgınızı gosterın ama aslında bısey olmadıgının farkında da olun. Hem dha cok varmıs.

Vay benim kocamin haline 15 ay yapti bee he heytt korkunun faydası yok merak etmee 21 guncuk..

yahu dur bir seneye sağ çıksın iki taraf, ilişkiniz de devam etsin sonra 21 günün derdine düşersin.en kötü duş sırası beklerken terli terli oturmak zorunda kalır duyduğum en büyük şikayet buydu benim :halay: gerçekten silopide , diyarbakırda, sınırda,dağda, operasyonda gerçek anlamda askerlik yapanlara nasıl haksızlık ve hakaret ettiğiniz hakkında bir fikriniz var mı?

Eşim pazartesi günü gidiyor. Tek sormak istediğim telefon kullanımı. İzin var mı? Konuşabildiniz mi her gün?
Kurallara göre akıllı telefon yasak. Tuşlu, fotoğraf çekmeyen eski telefonları sokabiliyorlar. Askercel diye birşey varmış onu almaları lazımmış. Gizliden kendi hattını sokabilirse gün içinde de haberleşebilirsiniz. Ama hep sessizde durması lazım telefonun çünkü diğer hat akşam 6dan sonra açılıyormuş. Gün içinde telefonla konuşursa yakalanabilir. Dikkat edince sıkıntı yok. Biz gün içinde haberleştik hep.

Akıllı telefon yasak girişte topluyorlar diye sevgilim eski telefon götürdü. Öyle her gece konuştuk ama 1 haftadan sonra herkese telefonlarını vermişler. Akıllı telefonla görüşenler de oluyor yani.

:işsiz:
Ay kimsemeye söylemeyin çok pis gülerler size.
Eşim bu yılın başında yaptı, 2 gün yol izniyle 19 gün yaptı.
Yeni düzenleme ile nasıl bilmiyorum ama bedellileri kritik bölgelere vermiyorlar diye biliyorum.
Yalnızca gitmeden bağışıklığı güçlendirici vitamin türü takviye almaya başlasın. Kış döneminde ağır grip vakaları oluyor.
Bir de internetteki videolara bakıp bir dünya saçma sapan alışveriş yapmasın, boşuna masraf ve extra yük oluyor.

bedelli adamı tutup dağa çıkarmazlar tamam doğuya da çıkan oluyormuş ama tutup göreve götürmezler

21 günün nesini dert ediyorsunuz? Eşim 6 ay gidecek. Ben o kadar sıkıntı etmiyorum. Gider gelir zaman geçer bir şekilde diye düşünüyorum. Alemsiniz gerçekten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X