Askerlikten önce söz/nişan yapanlar?

duygum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011
1.464
14
108
Kızlar çok sıkıntılı bi dönemdeyim. Bu konuda inanılmaz bi rahasızlık var üzerimde.

erkek arkadaşı askere gitmeden evvel söz/nişan yapanlar var mı?

varsa bu nasıl bir süreç?
tavsiye eder misiniz?
zorlukları neler?
olumlu yanları neler?

çok acil karar vermem gerekiyor aslında bnm kararım belli askerlikten önce istemiyordum ama erkek arkadaşım bu konuda çok etkiliyor beni.

ne yapayım ben lütfen neler yaşadığınızı paylaşın yol gösterin bana ve bnm durumumda olanlara

Tatlım sanırım bugün aynı konularda buluşmak sen ve benim kaderim :)))) benim nişanlım yeni geldi askerden:) öncelikle şunu sölemek istiyorum askerden önce bence kesinlikle bişey yapmayın neden diye soracaksın sen yapmışsın ne var bunda diyceksin :))) hemen cevaplayım bu sorularını benim nişanlımla askerdeyken hiçbi sorunum olmadı tabiki küçük tartışmalar vs.. ama önemsiz uzaklıktan doğan kiii kısa dönem gittiği halde neyse gelelim esas meseleye aileler tanışacak ciddiyet büyüycek sen kaygananı aramazsın kırılır küser gitmezsin evine kırılır küser aileler gidip gelmez alınırlar birbirlerine senin canın sıkılır yemin töreni olur onun oğlu senin eşin olacak insandır arada sen ve sevgilin kalır bunlar belki erkekler için önemsizdir ama aslında çok ÖNEMLİDİR... Arada kalmaya ve şimdiden kasılmaya hiç gerek yok fazla gitsen yüz göz olursun az gitsen kötü gelin o arada denge zordur zora sokma kendini

ama eğer nişan yada söz yapmazsam yemin töreninede gidemem

Şimdi şöyle söyleyim hayatım çalışıyomusun bilmiyorum ama yemin törenleri cuma oluyo yani durum zaten bazen sakata girebiliyo işyerinden izin şu bu dediğim gibi söz nişan varken gidincede bişey anlamıyosunki diyosun bu özel günde yanında olamıycamda ne zaman olcam ama kaygana sen kayınbaba ve askerdeki sudan çıkmış balık yaaa adam ilk sizi karşısında gördüğünde kime sarılcağına bile şaşıp kalıyo sana sarılsa anası dert anasına sarılsa sen acaaaaaaiiipp kırılıcaksın

çalışıyorum ama işyerimden izin almak sorun değil.
sen gitmişmiydin ywemin törenine??

İşyeri izin derken demek istediğim yani sorunlar çıkabilir evet gitmiştin aşkım önce benim elimi tuttu alnımdan öptü sonra benim elimi tutarak annesinin yanına gitti sarıldı tek kolla kayganamın gözler büyüdü kiii çok anlayışlı bi insandır evci çıkardık eee ben diyorum hani ayrı ikimiz yemek yesek eee adamı nasıl ayırcan ailesinden ailesi ne dicek baaakkk baakkk kıza bak aldı götürdü oğlanı 3 gün 2 gece mutlu aile tablosu çizdik ama ne mutlu

süper olmuşşş

gerçi babamın nişanlı olsak bile 2 gün kalmama izn verceğini sAnmıyorum

Sen sevdiceğine bunlardan bahsetme sadece deki sen geldiğinde önümüzde uzun bi süre olcak hemde engel kalmamış bu duyguları ozaman yaşamamız paylaşmamız daha güzel olur hem ben nişanlılık sözlülük süremi seninle geçirmek isterim ayrı değil dersin umarım oda anlayışla karşılar

Eşimle 2007 Ağustos'ta nişanlandık, aynı yıl Aralık ayında askere gitti. Ben iyi ki nişanlanmışım diyorum, çünkü askerdeyken aradığında annemden veya babamdan köşe bucak kaçmadan rahatlıkla konuşabiliyordum en azından nişanlımın aradığını biliyorlardı. Bir diğer artısı yemin törenine zor izin alarak da olsa gidebilmiştim. Kayınpederim de gelmişti ama kayınpederim törenin olduğu günün akşamı dönmüştü. Ben 1 gece arkadaşımda kalmıştım. Eşimle dolu dolu 2 gün geçirmiştik 1 ayda bile ne kadar özlemiştim ardından 4 ay mecburen ayrı kaldık ama döndüğünde her şey çok güzeldi. Gelir gelmez evimize gelebilmişti, nişanlı olmasak gelemezdi mesela. Ama tabi bir yandan götürüleri de var. Bir yandan askerlik bir yandan evlilik planları her ikimizi de biraz yıpratmıştı. Ama hepsine rağmen nişanlı olmak çok güzeldi.

ya işte bu açıdan çok güzel. ona sürekli destek olabiliyorsun. askerden gelse evin gidebilirsin. ama nişan olmazsa askerden gelince köşe bucak saklanıp buluşucaz. yaşınız kaç bu arada??

ayy evet bu da çok mantıklı yaa

ama ben ne yapcağımı bilmiyorum hangisi daha yararıma olur ya hem gitmesine daha 8 ay kadar bir süre var. ne yapayım peki yapcaksamda şimdi yapayım sizce nişanı yoksa askere gitmeden bikaç ay evvel mi????

Yaşlar müsait aslında. Ama ben askerden sonraya bırakın derim nişanı. Bende asker bekliyorum uzun dönem ve gelmesine 4 ay kaldı. Bizde geldikten sonra yapmayı düşünüyoruz, hani birlikte geçirmek istiyoruz bu dönemleri heyecanları. Ama eğer şimdi yapmak isterseniz gitmesine bir kaç ay kala yapın derim.

allah kavuştursun ama yemin törenine filan gitmedin mi. nasıl oluyor mesela ailen biliyor mu sevgilini tanıyor mu annen baban filan. çünkü bnm babam ve abilerim bilmiyor. her aradığında telefonu açamam delirir orda

allah kavuştursun ama yemin törenine filan gitmedin mi. nasıl oluyor mesela ailen biliyor mu sevgilini tanıyor mu annen baban filan. çünkü bnm babam ve abilerim bilmiyor. her aradığında telefonu açamam delirir orda

Yok canım maalesef ben gidemedim, aileside gitmedi ama. Kendisi gitmemizi istemedi. Ama ben zaten gidemezdim ailem dolayısıyla bu bi dezavantaj oluyor tabi..
Annem ve ablam tanıyor , babam bilmiyor. Ama babam çok kızan bir insan değildir bu tarz konularda , eminim hissediyordur ama telefon konuşmalarıma filan karışmıyor. Yani bu konuda şanslıyım aslında. Abilerinde varmış senin, yani her aradığında açamazsan sende oda delirirsiniz. Çünkü askerlik bu bir aradığında açamazsan diğer aramasına kadar bekliyorsun o müsait olamıyor vs. İnsan çok üzülüyor senin ona ulaşabileceğin bir numara da olmayabiliyor bazen. Bence şartlarını düşündüğümde nişanı şimdi yapmanız daha yakın bir seçenek gibi geldi bana.

ama bide şöyle bir durum var. şimdi nişan yapsak. askere gidenekadar 1 yıl nişanlı olmuş olcaz. askerlik de 1 buçuk yıl
1 yılda askerden geldikten sonra hazırlıklar vs
nişanlılık dönemi çok uzamış olmuyor mu??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…