Askerlikten önce söz/nişan yapanlar?

ya işte bu açıdan çok güzel. ona sürekli destek olabiliyorsun. askerden gelse evin gidebilirsin. ama nişan olmazsa askerden gelince köşe bucak saklanıp buluşucaz. yaşınız kaç bu arada??

O zaman ben 22 ydim, eşim de 28 yaşındaydı.

Uzun dönem askerlik... Bizimkisi kısa dönemdi. Uzun dönem çok daha zor, bir yandan nişanlılık süresi uzar diğer yandan da rahat görüşme imkanı olamaz maalesef. Senin yaşın değil de erkek arkadaşının yaşı biraz ufak geldi bana canım. Nişan değil de söz olabilir, o da bir resmiyet katıyor sonuçta. Dönünce de nişan yapıp hazırlıklara başlarsınız. Söz olayı nişandan daha mantıklı.

Son düzenleme:
Valla yaş durum yani detayları sen paylaştıktan sonra duygum kesinlikle YAPMAYIN diyorum ben zaten bahsettim durumdaan kısa dönem bile dayanılmazken uzun dönemde ayrı olarak bu güzel anları paylaşmak zor olur sizin için bence sözede gerek yok yani ben böyle düşünüyorum nişan dönemi ne kadar uzarsa ilişki okadar yıpranırrr

1,5 senedir nişanlıyım ve nişanlım 9 aylık asker

biz nişanlandıktan sonra askerlik hemen çıkmadı. hemen hemen 6 ay askere gitmesini bekledik.nişandan sonra hemen gitseydi daha iyi olacaktı çünkü ha gitti ha gidecek süreci işte o süreç ilişkiyi yıpratmaya çok müsait bir süreç.Onun haricinde kayınvalidenizin kayınpederinizin nasıl insanlar olduğuna bağlı.çok laf yapanlar, sorunlu tip olanlar elbet sıkıntı çıkaracaktır.Nişanlınızda yanınızda olmadığından siz arada kalmış gibi olacaksınız. Çok şükür benim nişanlımın ailesi anlayışlı ve sorun yaşamadık dilimi ısırayım

ben annem kayınvalidem ve kayınpederim yemin törenine gittik. gayet güzel zaman geçirdik.nişanlınız sürekli size ilgi göstermek isteyecektir işte bu durumda onu yönlendirmek sizin elinizde.yani onu uyarıp annesiyle ilgilenmesini istiyeceksiniz.

yaşınız gereği bence beklemenizde fayda olabilir.

Son düzenleme:
Canım bende hiç istemiyordum askerlikten önce söz, ama sevgilimin ailesi çok istedi yaptık...
bizde sözlendikten sonra hemen askere gider diye bekliyoduk ama olmadı 3ay gitmesi için bekledik, gerçekten o süreç çok yıpratıcı... Amaaa iyi ki sözlenmişiz diyorum, 2010 ağustos da gitti sevgilim, yemin töreni bnim memleketimdeydi, iki aile hep birlikte gittik çok güzel geçti, acemilikten sonra ankara ya geldi, ayda bir ablasıyla 1 günlüğüne yanına gidip geldik neyse ki 6 aydı bitti geldi. sözlü olmasam bu süreçte yanına bi kere bile gidip göremezdim... askerden geleli 2 ay oldu, hemen nişanlandık, 26 haziran a düğünümüz varrr

şu anda erkek arkadaşımın kardeşi askerde onun dönmesini beklicez bu s
re içersindede nişan yapmamaya karar verdim

bende yapmamaya karar verdim. bide diğer konumdada bahsetmiştim. çok kızdım erkek arkadaşıma bu askerlik meselesinden dolayı. 4 ay önce gidebilirdi. kendisi gitmedi kardeşini gönderdi gitmemek için o yüzden kardeşi geldikten sonra evlencek o evlenenekadar ne söz yapcam ne nişan inat ettim

bende beklemeye karar verdim cnm yapmicam büyük ihtimal

allah mutlu mesut etsin cnmm

benim erkek arkadaşım da tutturdu söz nişAn diye askerden önce..ki benim ailem askerliğini yapmayan adama kız vermiyor..bence söz nişanı da işi sağlama almak için istiyorlar..kız askerdeyken terketmesin ya da etrafa karşı bu kız sözlü/nişanlı imajı yaratılsın diye istiyorlar böylece gözüm arkada kalmaz diye düşünüyorlar..ben böyle birey düşünmüyorum bunu sevgilime de söyledim ki biz 5yıldır birlikteyiz..o askere giderse uzun dönem yapacak ben gelmişim 26-27 yaşına bide 1.5 yıl nişanlı kalamam..çok uzun bi süre..zaten uzun ilişki yeterince yıpranıyor ki zaten daha askere gitmeye de hazır değilmiş..ben de beklemeye ne hazırım yaa

ya hele şuna sinir oluyorum ya. benim erkek arkadaşım 2 yıl erteledi. bu yılda kardeşini gönderdi askere. 1 yılda o yüzden gidemicek. neymiş efendim hazır değilmiş. millet nasıl hazır oluyor da sen olamıyon yaa. şeytan diyo çak ağzına iki tane

keşke çakabilsek ağızlarına benimkinin askere gitmemek için geçerli sebepleri war ama bende bıktım artık beklemekten yaşım geçiyor şimdiye ewlenmiştim onu beklemeseydim..diğer topiğini de okudum inşallah beklediğimiz gibi askerlik hiç olmazsa 12aya düşer kendimden geçtim sizin için inşallah olur

ya insanın vatani görevini bu denli ertelemesi için ne sebebi olabilir ki. bnmkinin geçerli hiçbi sebebi yok. diyorum ya kendi gitmemek için kardeşini yolladı. buna çok sinir oldum. hatta düşündükçe daha çok sinirleniyorum.

inş. düşer 12 aya ve inş. bunca yıl beklediğimize değer. ben anlamıyorum çantada keklik hesabı hep bekleyeceğimizi mi düşünüyolar.

canım benimki 2ay önce kardeşini kaybetti,annesi yalnız kaldı,5yıl öncede babasıbnı kaybetmişti..kendi işini yapıyor,askere giderse iş yapamaz..her ay annesinin rutin doktor kontrolü war ki annesi tek başına gidemezmiş:44:
bana kalırsa da çok önemli sebepler değil ama ona göre önemli olabilir o yüzden annem lafı geçince hiç bi söz söyleyemiyorum..kısaca hayırlısı...

canım başı sağolsun.
peki şimdi evlensen zaten sanırım o da 28 - 29 yaşında biri. bi şekilde dışardan filan bitirir evliyken 6 ay yapar askerliğini??
olmaz mı öyle çünkü sana da yazık değil mi.

zaten evin tek erkeğiyse askere gitmek istemeyince belli bi miktar karşılığı gitmeyebiliyor diye biliyorum

saol canım
yaşı maalesef o kadar değil benden 8ay küçük :) temmuzda 26bitiyo..bedelliye de yaşı tutmuyor ki çıkarsa..önlisans mezunu kendisi aöften 4yıl yapmak için de ders çalışmak lazım ama işten vakit kalmıyor..yani en çok bana yazık herhalde..ben yine de hayırlsı diyorum çünkü tek problemimiz bu değil..Allah herkesin gönlüne göre versin diyorum,topik benim dert sayfam gibi oldu
ben sevgisinden bu kadar emin olan her türlü fedakarlığı sevdiği için yapabilcek sizleri görünce inşallah siz çok mutlu olursunuz diyorum...konuya dönecek olursak (fazla dağıtmayalım:) askerlikten önce nişan daha erken karşı tarafın ailesine girmek demek..iyi düşünmek lazım..bu konuda tecrübem olmadığı için pek bişey söyleyemicem:26:

anladım cnm allah gönlüne göre versin.
karşı tarafın ailesiyle ben tanışıyorum o benim ailemle tanışmıyor.
ama bende verdim zaten kararımı. nişan mişan olmayacak

bizim de askerden önce aileler tanıştı..onun ailesi söz yapalım gitmeden dediler,ama bizimkiler kabul etmedi..o zaman çok üzülmüştüm niye kabul etmediler diye...ama şimdi onlara hak veriyorum..askerlik zaten çoook sancılı bi süreç..bir de araya aileler girince daha da çekilmez olurdu eminim..

aşkım uzun dönem askere gitti..şuan 40 günü var çok şükür..gelince hemen düşünüyoruz inş..

Canım bi karara varmana çok sevindim söylemiştim zaten bencede en iyisi yapmamak şunuda söyle erkek arkadaşına tecrübeyle sabit NE KADAR ÇOK ERTELERSE ASKERLİĞİ O KADAR PİŞMAN OLUR benim nişanlım okul bittikten 1 yıl sonra gitti benim ısrarlarıma rağmen ben hemen o yıl aralık ayında gıt diyordum dinlemedi gittiğinde KEŞŞŞKKKEEEE KEŞŞŞKKKEEE dedi ama çok geçti artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…