- Konu Sahibi Obsesifimsi
-
Kötü giden bi ilişkide kestirip atmak en kolayı bence.. Bunu yapmak yerine, bile bile, canı yansa bile sabredip çabalayan, uğraşan, sevdiğini, ve aşkı kazanan kimse yok mu ?
Kolay en lezzetli pastadir. Ne zaman agizimin tadi bozulsa aninda o pastadan yemek isteriz .Bende zamaninda o pastayi yemeyi sectim ama bana hazimsizlik olarak geri dondu :) demeye çalıştıgim o ki ne icin kim icin sabrediyorsun. Seni tutan birsey olmali iliskilerde illaki hatalar olur kimse mukemmel degil ama sana olan sevgisinden emin oldugun biriden yaptigi hatalar yuzunden vazgecmek biraz kolayi secmek oluyor
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben, diyebilirim. Öyle çok büyük çaplı sorunlarımız yoktu, yani şiddet ihanet vs yoktu ama, belli başlı anlaşmazlıklarımız, kültür farkı, hayata bakış açısı farklılığı, gelenek görenek, örf adet farklılığı vardı. Bu yüzden ister istemez tartışmalarımız çok oluyordu ilk birkaç senede. Kaç defa boşanmanın eşiğinden döndük, bazen ben boşanmak istedim, o istemedi, bazense tersi. En son büyük kavgamızdan sonra ben hamile kaldım, ondan sonra kavgalarımız azaldı, birbirimize daha anlayışlı yaklaşır olduk, birbirimizi anlamayı, empati kurmayı öğrendik.Kötü giden bi ilişkide kestirip atmak en kolayı bence.. Bunu yapmak yerine, bile bile, canı yansa bile sabredip çabalayan, uğraşan, sevdiğini, ve aşkı kazanan kimse yok mu ?
Ben, diyebilirim. Öyle çok büyük çaplı sorunlarımız yoktu, yani şiddet ihanet vs yoktu ama, belli başlı anlaşmazlıklarımız, kültür farkı, hayata bakış açısı farklılığı, gelenek görenek, örf adet farklılığı vardı. Bu yüzden ister istemez tartışmalarımız çok oluyordu ilk birkaç senede. Kaç defa boşanmanın eşiğinden döndük, bazen ben boşanmak istedim, o istemedi, bazense tersi. En son büyük kavgamızdan sonra ben hamile kaldım, ondan sonra kavgalarımız azaldı, birbirimize daha anlayışlı yaklaşır olduk, birbirimizi anlamayı, empati kurmayı öğrendik.
Kötü giden bi ilişkide kestirip atmak en kolayı bence.. Bunu yapmak yerine, bile bile, canı yansa bile sabredip çabalayan, uğraşan, sevdiğini, ve aşkı kazanan kimse yok mu ?
Öyle olur zaten, erkeklerin aklı biz kadınlardan çok daha değişik çalışıyor, bizim çoğu zaman yanlış veya yersiz bulduğumuz şeyleri onlar normal ve kayda değmeyecek şeyler olarak görüyorlar. Bazı psikolojik kitapların yardımı dokunabilir. Biz John Grey'in Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten'ini okumuştuk beraber. 'Aaa, aslında böyle miymiş? Oysa ben hep şöyle sanıyordum!' dediğimiz çok konu oldu. Ben kendim Gary Chapman'in The Five Love Langueges'ini okudum, türkçesini bilmiyorum, çevirisini bulabilirseniz o da çok güzel bir kitap.siz birbirinizle bir hayat geçirme sözü verebilece kadar seviyormuşsunuz birbirinizi ne güzel.. :) benim daha birkaç yıllık bi ilişkim var ve o beni anlamıyor, ben onu anlamaya çalışsam da çok kırılıyorum.. eskiden beni üzmekten kaybetmekten korkardı şimdi yok, işler resmen tersine döndü ve ben çekip gidemiyorum.. konusarak anlatıyorum olmuyor, davranıslarımla belli ediyim diyorum soguk olmaya dayanamıyorum.. ne yapacagımı nasıl yola getırecegımı ilişkimi tek taraflı bi çabayla nasıl eskı heyecanına kavusturabılecegımı bılmıyorum
Öyle olur zaten, erkeklerin aklı biz kadınlardan çok daha değişik çalışıyor, bizim çoğu zaman yanlış veya yersiz bulduğumuz şeyleri onlar normal ve kayda değmeyecek şeyler olarak görüyorlar. Bazı psikolojik kitapların yardımı dokunabilir. Biz John Grey'in Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten'ini okumuştuk beraber. 'Aaa, aslında böyle miymiş? Oysa ben hep şöyle sanıyordum!' dediğimiz çok konu oldu. Ben kendim Gary Chapman'in The Five Love Langueges'ini okudum, türkçesini bilmiyorum, çevirisini bulabilirseniz o da çok güzel bir kitap.
been ben kazandım hemde bileğimin aklımın hakkı ile
O da okursa daha iyi.evet zaten sırf "adamın yapısı böyle, bilerek yapmıyodur" diye diye sabrediyorum ama işte tek taraflı çabayla bi yere kadar gidiyo.. ben okusam tek başıma bi işe yarar mı dersin? hayır yani onu yola getiricek bişi de gelmiyo aklıma.. onu bu kadar çok takmamayı umursamamayı istiyorum onu da basaramıyorum. zaten bana gore oyle ılıskıye de ılıskı denmez :/ napıcagımı sasırdııım yine costu duygularım deger gormek ıstıyorum
O da okursa daha iyi.
Birbirinizi takmazsanız, aranızda ne kalır ki zaten? Takmamaktansa anlayışla yaklaşmak gerekir. Mesela, siz değer vermiyor diye düşünüyorsunuz, ama belki de o size çok değer veriyordur, sadece sizin düşündüğünüz şekilde değil?
Benim eltim, eşi ona istediği herşeyi alıyor ama fazla ilgi göstermiyor diye sevilmediğini düşünür bazen, bir diğer eltim de her istediğini alıyorsa muhakkak seviyordur yoksa neden alsın her bir şeyi diyor. Hani, kadınların bile değer sevgi ilgi anlayışları farklıyken düşünün erkekler ne kadar farklı şekilde düşünebilir? =)
Bir de kullanılan sözcükler önemli, bazen bir şeyi anlatmak isteriz ama karşı taraf bir türlü anlayamaz, biz umursamadığını sanırız, halbuki gerçekten anlamıyorlar =)
İnsandan insana değişir. Her insanın sevme şekli farklı, o yüzden bunu en iyi siz anlayabilirsiniz.böyle düşündüğümde sakinleşiyorum abartma kızım falan diyorum ama ne biliyim sanki kendimikandırıyormuşum salak yerine konuluyormuşum gibime geliyor :)) onu takmamak çözüm değil diyorsun.. peki ben gerçekten sevilip sevilmediğimi değer görüp görmediğimi ilgi dışında nasıl anlayabilirimki? :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?