Herşey sizin elinizde bundan emin olabilirsiniz. Nasıl ki şu an iki kişilik dünyanızı eşinizle paylaşıyorsanız , artık eşinizle paylaşmanız gereken çok daha güzel bir şey var. Hayatınıza bir sürü güzel şey eklenecek hiç şüpheniz olmasın. Bazen sancılı dönemler olabilir, ama unutmayın güzel şeylerin ortaya çıkması öyle kolay değildir. Doğacak bebeğinizi eşinizle paylaşmayı öğrenebilirseniz, hayat çok daha eğlenceli olacaktır. Herşeyden önce tüm kontrollerinize eşinizle beraber gitmeye çalışın. Yaşadığınız ve de gördüğünüz her değişime onu da ortak edin. Unutmayın bebeğinizi taşıyan, vücudunu ve hormonları değişen sizsiniz. Eşinizin bu değişimleri birazcıkta olsa anlayabilmesi için hissedemese bile görmesi gerek. Ultrasonda kalp atışını duymak, hareket ettiğini görmek, bebeğinizin sağlıklı olduğunu doktorun ağzından duyduğunuz an gözlerinizin buluşması , önemsiz gibi görünen ama paylaşımların arttığı dönemler.
Siz anne olacaksınız, inanın sanki yıllarca çocuk bakmış gibi hissedecekseniz doğum sonrası. Peki ya baba, o nasıl hissedecek bunu?? Sizin sayenizde, sevmesine izin verin, bebeğinizin özel zamanlarına eşinizi ortak edin. Örneğin beraber yıkayın, dışarı çıkarken ne giydireceğinize eşinizle karar verin. Alışverişe beraber çıkmaya çalışın, ufacık bebek kıyafetlerini alırken o heyecanı beraber yaşayın. Sıkmadan tabi ki, saatlerce dolaştırmayın adamı da mağaza mağaza :)) Özel günler planlayın, ilk tekmelediği zaman gibi, ya da cinsiyetini öğrendiğiniz zaman gibi.. Hayaller kurun, mutfakta yemek yaparken ayağınızın altında , kıçında beziyle dolaşacak minik bir adam yada minik bir hanımefendi :)) Paylaşın bu duygularınızı eşinizle. Hamileliği naz yapılacak bir zaman dilimi gibi değil de, doğal bir süreç olarak kabul edin. Hasta değilsiniz, sağlıklı bir hamileliğiniz varsa eğer aktif olun, eşinizle çıkın, dolaşın, sarılın, kadınlığınızı unutmayın eşinize de unutturmayın. Evet hayatınız değişecek, ama unutmayın bir pazar günü, kahvaltı işçin masaya 3 tabak koyduğunuz da belki de benim bu söylediklerini hatırlayabilirsiniz. Eskiden her pazar "pazar gününün en güzel şeyi kahvaltısı" derdim. Şimdi ise "pazar gününün en güzel şeyi 3 kişilik kahvaltı" diyorum.
Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.