aşkın ömrü kaç yıl???

landemiyoladiyola

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2008
576
491
648
İstanbul
Herkese Merhaba,
İçimi kemiren ve yaşama enerjimi azaltan birşey var. Sizlere danışmak istiyorum.
Biz eşimle altı sene sevgililik sonrası evlendik. 20 yaşında başlamıştık, birlikte büyüdük. Evlendik, hiç öyle kavgalı zamanlarımız olmadı. Evin içinde "biz evlendik mi" diye sırıta sırıta gezerdik. Iki oğlumuz oldu. Su an 41 yaşındayız. 15 senelik evliyiz. Yillar icinde özellikle iki küçük oğlan varken yıpratıcı zamanlarımız oldu ama hani açılmayacak cinsten değil. Şükür çocuklar büyüdü, ekonomik sorunumuz yok. Ama bizde birseyler eksik..
Hissediyorum eşim beni eskisi gibi sevmiyor. Hatta sevip sevmediğinden bile emin değilim. Birbirimizin en yakın dostuyduk sanki ayni zamanda, hissederim, anlarım. Bir kere cinselliğimiz sıkıntılı. Ben dile getirmezsem çoğu kez aklına gelmiyor. İsine tutkun bir adam, varsa yoksa çalışmak. Biliyorum hayatinda biri yok. Bunca senedir en ufak bir arızalı, şüpheli durum olmadi. Kendi başına kalmayı sever. Bir gece içkiliyken bazen evliliğin yapması gerektirdiği rutinlerin onu bogdugundan bahsetmisti. Ayni aksam cinsel olarak beni eskisi gibi istemediğinden bahsetti Sevgiliyken cok farkliydim bende, dırdırım yoktu. Özguveni yüksek bir kadındım. Beni beğenmediğini söyleyince iyice bıraktım kendimi sanki Es olarak katılacağımiz herseye zorla katılır. Kendisine karıştırmaz. Ne bir guzel sözü var, ne bir cabasi.. Tek paylasimimiz birlikte nargile icip dizi izleriz. Cok iyi bir baba ama bazen cocuklar icin evliligimizi sürdürdüğüne inaniyorum. Bazen diyorum ki böyle giderse bir gün birisine aşık olacak ve ben cok kirilacagim en iyisi bitirmek.. Ona göre hayat bu, evlilik rutin, normali bu. Belki evliligimizi bitirmek bile ona yorucu geldigi için bitirmiyordur. Her zaman cok mantıklıdır, benim duygularımın aksine..
Yoruluyorum. Bazen bir an oluyor onu zorla tutuyormuş gibi hissediyorum. Covid oldum, aileme gecmemisti. Annesi tesadüf bizdeydi, o kaldi. Bizimki birsey yapmaktanda kurtuldu. Yapayalnız hissettim kendimi. Ha var ha yok...
Ben böyle bir hayat istemiyorum ki. Bazen git demek istiyorum, bu sekil daha cok yoruluyorum. bazen kendine yogunlas diyorum, bir mesgale bul, sen kovalamayinca o gelir diyorum. Çok yoruldum ve icimi dökmek istedim. Tesekkurler okuyanlara, fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Biz evliligimizin ilk yıllarında evde şaskin saskin gezerdik bu ev bizim mi, biz evli miyiz diye.. Dilerim sizin mutluluğunuz daim olsun. Cocugunuz var mi? Canlari sagolsun cocugu büyütürken yaşları yakınsa ve yardim almiyorsan ilk yipranmalar başlıyor.

Aşkın varlığına inanmadığım için ömrünü bilemeyeceğim.
Çok güzel bir şekilde yasadim aski, belki bunun için sukretmeli ve yetinmeliyim. Ama aşkın varlığını öğrenince yokluğunda yipraniyorsun. Tamam tabiki ilk günkü karin ağrılarından bahsetmiyorum, yerini bir huzura birakiyor ama su an yaşadığım farklı..

Ne kadar zamandır böyle?

eşimle 14 yaşında tanıştım 32 yalındayız 8 senelik evliyiz şuan.. bence asıl sorun cinsellik kesinlikle. Tutku yok olmuş. Cinsel anlamda onu cezbetmeme sebebini bir şeye bağlıyor mu? Siz de saldım demişiniz sizin de kendinizde memnun olmadığınız şeyler var demek ki. Belli ki özgüveniniz kaybolmş. Özgüveninizi geri kazanmak için estetik dahil ne gerekiyorsa düşünebilirsiniz. O kadar işkolik madem vakit ayırmıyor para ayırsın.
Burda en önemli konu sizin özgüven kaybınız. Size neden aşık olmuştu? Size aşık oldupunda nasıldınız? Neler değişti kendinizde? Bunları anali edin. Belli ki geri kaAnmak istiyorsunuz. Şapkayı bir önünüze koyun bakalım neler çıkacak.

bu arada size yaklaşımı bu konuşmaları aşırı kırıcı ve eşiniz hatalı ama birlikte büyümüşünüz kestirip atılmaması gereken bir ilişki. Hata aramıyorum. Sizde hata yok. Sadece daha mutlu olmanı için..

Ben bir insanın (erkek/kadın ) 10 larca yıl aynı kişiye aşık kalabileceğini düşünmüyorum.
Aslında insanların tek eşliligine de inanmıyorum .
Aşk ve tutku bana kalırsa aynı şeyler .
Bir şeye uzun bir süre tutku ile bağlanamazsin .
Uzun süren evliliklerde çok sevdiğin ve zarar gelmemesini istediğin ,belki şevkat duyduğun belki minnet böyle birine bürünüyor karşı taraf benim gözümde

Üzücü olsa da ben de her şeyin bir sonunun olduğunu düşünenlerdenim. Dünyaya bir baksanıza, tükenmeyen bir şey görüyor musunuz? Her şey ama her şey ölüyor sonunda. Aşk neden istisna olsun ki? Can ölürken aşk mı sağ kalacak? Peh!
En sevdiğim tatlıyı bile üst üste üç gün yesem isteğim azalıyor benim şahsen. Sonsuza kadar mutlu yaşadılar efsanesi ancak masallarda olur zannımca. Bir yerden sonra razı olmak ve katlanmakla tamamlanıyor bence süreç. Öyle 40 yıl süren evliliklerde falan kalan şey saygı bence. Birbirlerini boğazlamayıp sövmüyorlarsa millet de ah ne büyük aşk, bak 40 yıl olmuş, ilk günkü gibiler diyor işte. Mümkün mü böyle bir şey ya? Bence hayır.

Öncelikle tesekkur ederim.
Hayatta bu sekil konuşmaz, ickiliydi, bende cok kırıldım gercekten tabi.
Özgüvenim tamamen yerlerde. Aslında onun aşık oldugu insandan cok uzak bir yerdeyim. Ben onu aldım ileri götürdüm yillar icinde diyebilirim ama kendim için birsey yapmadım. Biraz kilom var, veremedim, kısır döngü şeklinde psikolojik olarak rahatlıyorum sanki yiyorum. Depresif ve gergin bir halim var. Para ile ilgili sıkıntımız yok. Para konusunda acikcasi ondan para almama gerek yok. Estetik yaptırıyorum desem bayılır bence, ama bende o duygu yok, körelmiş sanki. Bir eşofmanla ve maskeyle o kadar mutlu olabiliyorum ki Begenilmedikce bende bıraktım gitti. Elime bir ruj almak gelmiyor. O ise benden yuz kat bakımlı.
Hayata artik cok farklı yerlerden bakıyoruz. Mesela o cok gamsız, ben herseyi kafama takarim. Ben dünyayı gezmek istiyorum, o evden adım atmak istemez, aa pardon iki günlüğüne yalniz basina gidecekmiş. Bir de gideceğim diyor, ben esi değilim sanki karisamam. Yıllarca herseyini cok baskılamisim, soz soyletmiyor ama benimde yalnız yada arkadaşlarımla yurt disi dahil bir yere gitmek istememe asla karışmıyor, sevgililik zamanlarından beri. Aksine cok isterdim karışmasını, ben cok karışırım, buna tahammül edemiyor.

15 yaşından beri aynı adam havallahi bravoo. Mutluluklar

Tam anlattığınız yerde sanki eşim. Ama bu tutku azalınca birisi çıkar karşısına kapılır gider gibi hissediyorum.

Ben kesinlikle sonsuz aşk masallarına inanmıyorum , bi yerden sonra ev arkadaşı moduna giriyorsun zaten..

Yıllarca aynı evi ,her halinle paylaştığın insan bi süre sonra heyecansız süregelen bi ilişki haline dönüşüyor gizem heyecan merak hiç biri kalmıyor ..

Yerini sevgiye ve merhamete ,karşındakine duyduğun saygıya bırakıyor ..

Kesin ve net bişey var ki : Evlilik aşkı öldürüyor ..

Ben hep o tatlı heyecanları özlüyorum ,o karın ağrılarını ,arayacak mı telaşını ,buluşma heyecanını ,buluşurken 26282 saatte hazırlanıp şu mu giysem bu mu güzel oldu falan :)) çok başka şeyler ..

Bu yüzden siz de bilmem kaç yıllık evlilikte o heyecanı beklemeyin ,olmuyor ..

Ne yazık ki böyle yani ..

Degisikliklerden baslayabilirsiniz eğer cabalamak istiyorsanız. Eşinizin size söyledikleri öz güveninizi zedelemis cok isteksizleşmişsiniz diye düşünüyorum. Bir müddet uzak durmak ikinize de iyi gelecektir ama baya bir uzaklık ailenizin yanına gidebilirsiniz veya uzun bir yolculuğa çıkabilirsiniz sizde eşinizde yalnız kalın. Eşler, sevgililer her ne olursa olsun yalnız kalmalı araya özlem girmeli.

Mesela ilk tanıştığınız zamanlar neler yapardınız? Nelerden sohbetler ederdiniz? İkinize heyecan veren şeyler nelerdi o günlerden kalma anıları ateşleyebilirsiniz yanyana geldiğinizde. Kendinizde değisiklikler yapabilirsiniz o zamanlarınızda saçlarınız nasıldı? Sizde neler seviyor? Degisiklikler yapabilirsiniz mesela. İnsanoğlu doyumsuz bir varlıktır maalesef heyecanların ve tutkunun yerini monotonluk alıyor daha farklı ve baska heyecanlara ihtiyac duyuyoruz.

Tam anlattığınız yerde sanki eşim. Ama bu tutku azalınca birisi çıkar karşısına kapılır gider gibi hissediyorum.
Kendi içinize dönmenizi tavsiye edebilirim .
Kendinize her anlamda yatırım yapmanızı , hayat merkeziniz kendiniz olsun .
Salmayin asla , siz varsaniz hayat devam ediyor .
O giderse bir iki sallanır sonra yine dengenizi sağlarsınız

Bence hem fiziksel, hem kafa olarak degisime kendinden basla, ya da boyle hayatinin sonuna kadar yasayip gidersiniz.

Eşim böyle bakiyor sanki hayata sizin gibi.
Ama şu var o cok değişti. Soyle ki benimle tanıyana kadar çok hızlı yaşamış ilk gençlik yıllarını. Üniversitede barmenlik yapmış, cok populermis. Alkol, kizlar, gece hayatı, cok dolu ve hızlı 3,4 sene yasamis. Benimle birlikteyken içmeyi birakti, herkesin gıpta ile yaklastigi akli basinda bir adam oldu cikti. Sonrada tam 19 yıl sonra yaa ben niye içmiyorum ne olacak arada içsem sosyal içici olsam dedi ve alkole başladı. Simdi saçlarını uzattı. 41 yaşında gören şaşırıyor. Sanki antropoza giriyor, süslü, yanında ondan büyük kaldigimi dusunup uzuluyorum. cift olarak yakıştıramıyorum bile bizi. Uzun saçlı halini beğenmiyorum ama söz söyleme hakkim bile yok. Ona göre o böyle mutlu bitti. Bu bana kendimi kotu hissettiriyor. Bitmis ama tur donuyoruz sanki

7162626 sene evin icinde "biz evlendik" diye şaşkin şaşkin gezilmez zaten.
Ama begenmemek, cekici bulmamak, artik eşinden keyif almiyor olmak, sarilmamak öpmemek bunlar evlilik rutini olamaz bence.

Benim fikrim evlilikte her iki tarafta elinden geldigince biraz kendine bakmakli, özen göstermeli.
Birbirini olabildigince yormamali, yipratmamali.

Coluklu cocuklu olupta evliliginde herşey eskisi gibi devam eden pek duymadim zaten, bazilari oyle oldugunu iddia etse de inandirici bulmuyorum ben.
Cocuk yaninda dert ve sorumluluk, yipranma da getiriyor ister istemez.

Bence olabilir böyle zamanlar. Kendinize yoğunlaşın. Evli değilim ama bazen orta yaş sendromu falan oluyor erkeklerde. Kendinize vakit ayırın. Eşinizi biraz serbest bırakın. O size nasıl davranıyorsa aynı hatta kayıtsız kalın. Her zaman orda olduğunuzu bilmek eşinize rahatlık veriyor olabilir. Mutlu görünüm olum demiyorum şu durumda olamazsınız zaten. Arkadaşlarınızla görüşün, bol kuaföre gidin, güzel giyinin, kitap alın, yeni dizi film falan izleyin çocuklarla konuşun (komedi olsun genelde modunuzu azıcık yükseltir) ama bunları onun için değil kendinizi mutlu hissetmek modunuzu yükseltmek için yapın. Kocanızdan mutluluğun nerden nasıl geldiği belli olmuyor gibi cümlelerle meraklandırın o ne demek derse ne bileyim falan deyip gülün ve susun. Arada bir eve geç kalın bence. Dahada bişey yapmazsa Yolunuza bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…