Benimde erkek arkadaşım alevi.Abim istemiyor ( ayrıldık biliyor), babam insan olsun önemli olan o diyor, annem sadece tedirgin, erkek kardeşim ise sen bilirsin abla diyor..Son kararı verecek olan ise benim..
Onun ailesi beni tanıyor ve meshebimide biliyor..Bu konuda çok ılımlılar onlarında görüşü; insansa din mezhep dil ırk farketmez tarzında..
Yalnız biz şunu aştık,en önemli olan kısımda bu zaten ; Ben onun meshebine, o benim meshebime karışmayacak ve nasip olurda evlenirsek çocuklarımız seçimini kendisi yapacak..
Dini konuda sana dayatma yapmıyorsa ve saygı duyuyorsa bence sorun yok..
Çokta takılıp ilişkinizi ziyan etmeyin..
Aile işi biraz zor ama zamanla onlarda yumuşayacaktır..Bence mezhep farkını dile getirmeden önce birbirinizi ailelerinizle tanıştırın ve onların sevgilerini kazanmaya, kendinizi tanıtmaya çalışın..Daha sonra açıklarsınız =)
Böylelikle yargısız infazı engellemiş olursunuz..
Hakkında hayırlısı olsun canım..
Onun ailesi beni tanıyor ve meshebimide biliyor..Bu konuda çok ılımlılar onlarında görüşü; insansa din mezhep dil ırk farketmez tarzında..
Yalnız biz şunu aştık,en önemli olan kısımda bu zaten ; Ben onun meshebine, o benim meshebime karışmayacak ve nasip olurda evlenirsek çocuklarımız seçimini kendisi yapacak..
Dini konuda sana dayatma yapmıyorsa ve saygı duyuyorsa bence sorun yok..
Çokta takılıp ilişkinizi ziyan etmeyin..
Aile işi biraz zor ama zamanla onlarda yumuşayacaktır..Bence mezhep farkını dile getirmeden önce birbirinizi ailelerinizle tanıştırın ve onların sevgilerini kazanmaya, kendinizi tanıtmaya çalışın..Daha sonra açıklarsınız =)
Böylelikle yargısız infazı engellemiş olursunuz..
Hakkında hayırlısı olsun canım..