mutlaka anlaşılır sonuçta kültür farkı var ortada onlar birşey sorsa ben cevap veremem.benim ailem sorsa o cevap veremez.hem zaten benim annem biliyor onun alevi olduğunu yani daha önce arkadaşım olarak tanışmışlardı. :sm_confused:
çerkeslik kürtlük mezhep değildir, etnik kökendir....
Mezhep dinde olur...
Ama madicim senin yorumların da birbirinden ilginç... Onlar bişey sorsa ben cevap veremem benim ailem sorsa o cevap veremez..
Ne o siz aile içinde böyle aydabir toplanıp dini konulardan sözlü mü yapıyorsunuz birbirinize....
Say bakalım islamın şartlarını... 5 olmadı yanlış sen bizim mezhepden değilsin....
Öğle namazı kaç rekattır 3 oo yanlış hemde uzaktan yakından alakası yok, bırak bizim mezhebi sen bizim dinden bile değilsin falan gibi sorular cevaplar mı oluyor sizin ailelerde....
Ne soracaklar sana yada senin ailen ne soracak ona da cevap veremeyeceksiniz yapmayın allah aşkına yaa.... Kendi kendinize sorun yaratıyorsunuz.... Bence bu mezhep farkını ailelerden önce sen sorun yapmışsın zaten, her yorumunda bunu açıkça dile getiriyorsun... Ama konu açarken aileler karşı diyorsun....
Aslında sen karşısın bu duruma, mantıken olmaz diyorsun ama kalbin seviyorum diyor.. İkilemde kalmışsın, ama kendine bile bunu itiraf edemiyorsun aileler diyorsun....
Sevgilinle aranızdaki mezhep farkını sen ve sevgilin kabullenmezseniz ailelerinizden de kabullenmelerini bekleyemezsiniz... Siz kabullenip sorun olmayacağına inanırsanız ailelerinizi de ikna edebilirsiniz...