Asla maddiyat konuşmayan sevgili

Siyahgiyenkiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2016
400
206
33
Uzun yıllardır sevgilim var yakında nişanlanmayı düşünüyoruz. Kendilerinin aile şirketi var ticaret üzerine,işleri amcasıyla ortak. Gelirleri iyiydi iki aile güzel geçiniyordu bu ara piyasa malumunuz çok durgun borç meseleleri var her ticarette olduğu gibi.Yani maddi durumları benim ailemle paralel gibi belki şu sıralar biraz altta olabilir. Anlamadığım bir şey senelerdir benimle asla maddiyat konuşmaz. Önceleri ben de pek önemsemezdim açıkçası aklıma bile gelmeyen konulardır ama evlilik olgunluğuna gelince insan nasıl geçineceğinin derdine düşüyor öğrenmek bilmek istiyor. Kendi işleri ama maaş usulü oluyr adaletsizlik olmasın diye.Aldığı maaşı bile bilmem . Sorunca hiç knuşmak istemez maddi knuları ,benimle para knuşma der. Yanlış anlamasın diye de üstelemedim bunca zaman ama ben aile gibi olmak istiyorum ne var bunda diyorum belki yeri gelicek parasız kalıcaksın bu hayatı beraber yaşıycaz. Yok diyor ben ailemden böyle gördüm. Bir de inanılmaz gururlu ömründe benden para almış birşey ödetmiş biri değil çok zorladığım halde.Bu arada mesleğim var öğretmenim bir süre çalıştım ama şuanda boşum. Kpssye girmedim atanma durumu olduğundan batıda yaşıyorum doğu görevi vs zorlayacaktı uzun yıllar gerekiyor. Ücretli çalıştım hep yani asgeri ücret bile değil.Evlenince de gerekmedikçe çalışmayı düşünmüyorum bu sebeple. Kendisi de gerekmedkçe çalışmazsın diyor.Şimdi sizce sevgilimin bu durumu normal mi? Evlenince bu durum sorun oluşturmaz mı? Bonkör ve eli açık biri yıllardır gördüğüm kadarıyla bana hep çok para harcadı ama para konusunda rahat olamaması beni üzüyor ve korkutuyor. Geçen gün öğrendim mesela evlenince kirada oturacağımızı ev alamayacağımızı? Hiç birşey paylaşmadığı için buna göre bir hazırlık plan da kuramıyorum. Bir kompleks ya da özgüvensizlik mi var yoksa eşi sevgilisi böyle olan brileri var mı. Nasıl aşabiliriz napabilirim yardıma ihtiyacım var. Bunun nişanı var ev düzmesi var böyle olmaz ki

Yani aslinda konuşulur böyle şeyler iş ciddiyete bineceği zaman , bütçe nedir ne değildir . Nasıl bir hayat yaşayacaksınız bunu bilmek hakkınız . Gizlemeye çalışması çok garip geldi bana, özellikle sorduğunuz halde hemde .
Bu konudan rahatsız olduğunuzu konuşun bence

Çok konuştuk aslında değiştiremiyorum. İşlerinde sıkıntı olduğunu borç meselelerini bile bana değil aynı sektörde çok samimi olduğu arkadaşına anlatmış, onun da sevgilisine anlatması sonucu kız bana söyleyince öğendim yok artık dedim bu ne böyle en son duyuyorum hem de başkalarından. Tabii utandı ama bana lafı getirenlere kızdı daha çok. bana karşı güçsüz gözükmek mi istemiyor bilmiyorum . Hiç bi zaman maddiyatçıı olmadım bunu da biliyor

Ama hayat bu belli olmaz atanma işini bir düşünün yine de okuyup emek etmissiniz o kadar
Artık doğu görevi düzenlemeleri değişti 6 yıl sözleşme vs yapıyorsun yani uzun yıllar doğuda kalıcam demektir bu. Evlenme niyetimiz varken çok zor evlendikten sonra zaten imkansız.. bilemedim inanın

Evet ben sizin demek istediğiniz şeyi anladım. Ama size karşı açık olması gerekiyor ben olsam ben de üzülürdüm arada mesafe var gibi hissederdim.
Evlilik düşüyorsa arada gizli saklı kalmamali

Benim esim öyle. Ben hic bilmem ne kadar kazandığını,ticaretle uğraşıyor,şirketi var. Para kazandığını ya da kaybettiğini anlarim ama,o da benim hissiyatim :)
Bence bir erkege maaşını sormak biraz çirkin canim erkegin maaşı kadının yaşı sorulmaz demisler :)
Demekki kendine guvenen bir erkek. Sen ne takıyorsun ki kafana. Sen kendini dusun kendi harcamalarini,ceyiz parani nisan parasini vs. Bence gerekmedikce de konusma bunlari yani bence delikanli bir erkek gibi geldi bana. Helal olsun senden para istemeye tenezzul etmemis sana hic hesap odetmemis bana paranin lafini etme demis falan konunda cok fazla ipucu var
Bence düzgün bir insan
Kirada oturun ne olcak ev alinmaz zaten su zamanda ev almakta cok onemli birseu degil,ev alirsin o duvarların arasında hasta olursun Allah korusun o ev sana hayır getirmez oyle düşün. O yuzden herseyin hayırlısı

Artık doğu görevi düzenlemeleri değişti 6 yıl sözleşme vs yapıyorsun yani uzun yıllar doğuda kalıcam demektir bu. Evlenme niyetimiz varken çok zor evlendikten sonra zaten imkansız.. bilemedim inanın
Dünyanın kaç çeşit halı var , insan ilk zamanlar anlayamiyor ama kariyer çok daha önde aslinda.
Ben de kpss ye hazirlanmadim bir bankada ise girdim bazı sorunlar nedeniyle ayrıldım ,su an 1 yaşında çocuğumla ders çalışmaya çalışıyorum aklım başıma geldi ama keşke bunu evlilikten önce yapsaydım diyorum o sebeple söyledim :)

Sana lafı getirenlere kizmasi cok dogal ben olsam bende kızardım millette dedikoduya yer ariyor boyle zamanlarda kiskanclar cok olur ara bozucular da dikkatli olmak lazim. Kimsenin maddi durumu kimseyi ilgilendirmez sana laf getiren kisiyemi kalmis esinin borcu harcı haksız miyim ya ona ne

Evet ben sizin demek istediğiniz şeyi anladım. Ama size karşı açık olması gerekiyor ben olsam ben de üzülürdüm arada mesafe var gibi hissederdim.
Evlilik düşüyorsa arada gizli saklı kalmamali
Sanırım bir özgüven problemi bu rahat olamıyor. Ciddi bir konuşma yapıcam artık ne düşünürse düşünsün. O çekinince ben de çekindim belki rahat konuşamadım . Sürekli ima ettim evle düğünle ilgili şeyleri şunu şöyle mi yaparız böyle mi yaparız. O da anladı şey diyordu en son sen bunları kafana takmaaa hallederiiiz inşallah. Güler misin ağlar mısın :)

Kesinlkle haklısınız onlarla artık görüşmüyoruz zaten. 7 24 aramızda laf taşıyıp dedikodu döndürdükleri için. Benim de bu şekilde öğrenmem hiç hoş olmadı sayelerinde

Her şey gönlünüzce olsun inşallah :)

Bak canim bu oglanin bir bildigi var guvendigi birseyler var aile sirketi var amcasi var didisi var senin yerinde olsam konusmam. Bana guven tecrube konusuyor.simdi esime konudan bahsettim. Oglanin biri varmis para konusu konuşulmasından hoslanmiyormus kiza hep para harcamis hicnisey odetmemis dedim aferin ona dedi. Dedimki oglanin guvendigi bisey var demek ki:) bence oyle baksana hallederiiiiz diyormus sen kendini bos yere üzüyorsun bence

Onun ailesi yapmıştır birikimini borcu olmayan insan mi var Allah icin? Goster bana :)
Bak bu oglan kendine guvenmese evlenmiycek bir tip demekki guveniyor sen hic sorma sorgulama ben ne alcam deme nasil yapalim deme onlar ustune düşeni zaten yaparlar sen ceyiz meyiz islerini hallet yavastan

Çok teşekkürler yorumunuz için :) kkyı okuyunca senelerdir tanıyıp bildiğim insandan bile konu evlilik olunca tereddüt ediyrum artık. Hani sorun olur mu bu durum aramızda ilişki ciddiye binince ya da evlenince diye. Çünkü evllik tabiri caizse kumar gibi birşey. Sanırım o da racon yapıyor dediğniz gibi bu konularda. Ben kırılınca da şey diyor annem bile bilmez bizim babamla aramızdadır iş konuları. heralde ailesinden böyle görmüş. ev konusuna gelince de zamanla olur genciz neticede.Ben sadece evde tek çalışanla kira ödemek zor olur mu diye düşündüm açıkçası hiç kirada oturmadık onun tereddütü tabi hiç birşey belli olmaz özellikle ticarette

Çok hoşsunuz gece gece yüzümü güldürdünüz vallahi selamlar enişteye:)

O kendine güveniyor demekki canim. Evet burda malesef kötü hikayeler var,hergün okuyoruz ama siz iyi düşünün iyi olsun. Hersey gonlunuzce olsun insallah. Bizdede tek maas var kira odeniyor hallediliyor yani. Bunlari düşünmesi gereken es adayın sen kendi kendini yeme. Düğününü gelinligini evine alacagin esyalari falan düşün. Ticaretle ugrasmasi da guzel. En azından patron yalakasi degil :)
Zaten erkek adam boyle uluorta anlatmamali bence is mevzularini.
Ben esime 1 2 defa sorunca beni tersledi bana isle alakali soru sorma dedi
Bende sormuyorum artik banane keyfime bakıyorum :)
Ev konusunu hic takma kafana. Bir defa once bir evde otur. Oturmadigin evi satın alma. Ev olayi cok riskli birsey çünkü
Evin kullanilan malzemeleri,temizligi,baktığı cephe,gunes alıyormu,komsulari nasil,etraf nasil, duvarlar incemi ses gidiyormj. Cok tantana isler kiraci olarak turduğun evi satin alirsan daha iyi bence
Zaten suan piyasa kötü.
Benim evim yok mutluyum :) ama birsey ekleyim valla eşyaların hepsini istediğim gibi aldim bana sacma geliyor nasilsa kiraciyiz diyip dandik esyalar almak. Onlar icinde kalmasin:)
Kpss icin ne dusunuyorsun? Es adayin gerekirse calisirsin diyormus. Napcan? Dogu mogu isleri de yaş canim yaaa

Ev konusu aynen dediğiniz gibi. Yeterki evimiz olsun düşüncesiyle orda burda rastgele biyerde ev sahibi olup belki uzunn yıllar orda geçiricek olmak da bana pek mantıklı gelmiyor. Neticede ev bu sürekli alınmıyor. Yuva kurana Allah yardım eder diycez girişicez artık kiradır birşeydir altından kalkıcaz bir şekilde .aslında o asla çalışmamı istemiyordu . Tamamen altın bilezik mantığıyla okumuştum o yüzden doğuya da gitme planım olmamıştı hiç bir zaman.Bir de kıskanç , ama ben denemek istediğimi söyledim zaten bayana en uygun meslek. Hayat bu belli olmaz ihtiyaç olduğunda çalıştığımda neyle karşılaşacağımı bileyim diye çalıştım. O da gördükçe alıştı gurur duydu destek oldu sağolsun ama gelin görün ki benim aldığım maaş emeğimi hiç karşılamayınca bıraktım. Onun da işine geldi yine de bırakmam :)Şimdi doğu meseleleri bizim için çok zor onun iş burda zaten. Gerçekten gerekirse ne gibi bir yol izliycem bilmiyorum. Anaokulu öğretmeniyim bu arada hiç olmazsa özellerde çalışanilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…