- 17 Temmuz 2013
- 10.974
- 17.801
- 298
- Konu Sahibi Siyahgiyenkiz
-
Evlenmeden önce konuşmayacaksınız yani. Mesela çalışıyorum diye sizi kandırıyorda olabilir.Sevgiliniz aynı benben de eski sevgilimle asla maddiyat konuşamazdm. Bana ayıp gelirdi nedense paradan maddiyattan konuşmak. Saçma belki ama bunun kesinlikle özgüvensiz olmakla ya da bsyler saklamakla alakası yok ki gayet açık bir insanım aslında bunun dışındaki her konuda. Hatta eski sevgilim ben sormadan bana maaşından kenarda biriktirdiği parasından falan bahsedince acayip utanmıştım. En sonunda kızdım bana bunlardan niye söz ediyosun ben senin maaşını paranı mi merak ediyorum hesaplıyorum dedim sürekli paradan bahsetmek paragöz görgüsüzlük gibi geliyor bana da. Sevgiliniz de sizden para sakınan biri değilmiş bunu çok takmayın bence. Bazı insanlar böyle oluyo demekki. Nişanlanınca mutlaka konuşulur merak ettikleriniz.
Fikrimi nasıl düşündüğümü yazarken kesinlikle doğrusu budur demedim okuduysaniz. Hatta bir yerinde belki saçma dedim. Nasıl düşündüğümü anlatmamdaki amaç kötü niyetli olmadığımı belirtmek içindi ve belki bayanın sevgilisi de aynı şekilde düşünüyo. Kaldı ki daha sevgililer bu aşamada maddiyatı maaşı konuşmanın da çok gereği yok bence. Ciddi adımlar atılır o zaman muhakkak konuşulmalı. İşte o aşamada konuşulmazsa sıkıntı olur. Evlenince saklanmalı ya da esin maaşını söylemesin sen de söyleme gibi bsy de yazmadım. Evlenince her şey konuşulmalı tabiki. Senin benim muhabbeti asla olmamalı. Burda tam tersi bir konu açılsa sevgilim sürekli maddiyattan paradan bahsediyor maaşımı sorup duruyor dese bu sefer de aaa ne paragöz adam hemen ayrıl denirdi.Evlenmeden önce konuşmayacaksınız yani. Mesela çalışıyorum diye sizi kandırıyorda olabilir.
Belki altından kalkamayacağınız borçları vardır.
Geleceğinizin nasıl olacağını planlamak mı ayıp?
Mesela evlenince benim param söylemem seninki senin mi diyeceksiniz?
Çocuk doğdunda bu sefer montu sen al geçen sefer ben almıştım mı?
Çalışmayan eşine bağımlı birisi ne kadar para harcayabileceğini limitini bilmek istemesi normal değil mi?
görüşünüze saygım sonsuz yanlış anlaşılmasın ama gerekmedikçe çalışamazsın demiş size. kendi geliriniz olmadığında herşey erkeğin insiyatifine kalıyor bence. hiçbir zaman parayı söyleyemeyebilir. yeri geldi mi çok harcama diyebilir (siz çok harcamamış olsanız bile) yani çalışmak sizin insiyatifinizde olmalı. ne demek çalışamazsın?? sen çalışma, ama benim getirdiğimle idare et, hesap sorma demek... bilemem de bunun iyi günü kötü günü var..Uzun yıllardır sevgilim var yakında nişanlanmayı düşünüyoruz. Kendilerinin aile şirketi var ticaret üzerine,işleri amcasıyla ortak. Gelirleri iyiydi iki aile güzel geçiniyordu bu ara piyasa malumunuz çok durgun borç meseleleri var her ticarette olduğu gibi.Yani maddi durumları benim ailemle paralel gibi belki şu sıralar biraz altta olabilir. Anlamadığım bir şey senelerdir benimle asla maddiyat konuşmaz. Önceleri ben de pek önemsemezdim açıkçası aklıma bile gelmeyen konulardır ama evlilik olgunluğuna gelince insan nasıl geçineceğinin derdine düşüyor öğrenmek bilmek istiyor. Kendi işleri ama maaş usulü oluyr adaletsizlik olmasın diye.Aldığı maaşı bile bilmem . Sorunca hiç knuşmak istemez maddi knuları ,benimle para knuşma der. Yanlış anlamasın diye de üstelemedim bunca zaman ama ben aile gibi olmak istiyorum ne var bunda diyorum belki yeri gelicek parasız kalıcaksın bu hayatı beraber yaşıycaz. Yok diyor ben ailemden böyle gördüm. Bir de inanılmaz gururlu ömründe benden para almış birşey ödetmiş biri değil çok zorladığım halde.Bu arada mesleğim var öğretmenim bir süre çalıştım ama şuanda boşum. Kpssye girmedim atanma durumu olduğundan batıda yaşıyorum doğu görevi vs zorlayacaktı uzun yıllar gerekiyor. Ücretli çalıştım hep yani asgeri ücret bile değil.Evlenince de gerekmedikçe çalışmayı düşünmüyorum bu sebeple. Kendisi de gerekmedkçe çalışmazsın diyor.Şimdi sizce sevgilimin bu durumu normal mi? Evlenince bu durum sorun oluşturmaz mı? Bonkör ve eli açık biri yıllardır gördüğüm kadarıyla bana hep çok para harcadı ama para konusunda rahat olamaması beni üzüyor ve korkutuyor. Geçen gün öğrendim mesela evlenince kirada oturacağımızı ev alamayacağımızı? Hiç birşey paylaşmadığı için buna göre bir hazırlık plan da kuramıyorum. Bir kompleks ya da özgüvensizlik mi var yoksa eşi sevgilisi böyle olan brileri var mı. Nasıl aşabiliriz napabilirim yardıma ihtiyacım var. Bunun nişanı var ev düzmesi var böyle olmaz ki
Fikrimi nasıl düşündüğümü yazarken kesinlikle doğrusu budur demedim okuduysaniz. Hatta bir yerinde belki saçma dedim. Nasıl düşündüğümü anlatmamdaki amaç kötü niyetli olmadığımı belirtmek içindi ve belki bayanın sevgilisi de aynı şekilde düşünüyo. Kaldı ki daha sevgililer bu aşamada maddiyatı maaşı konuşmanın da çok gereği yok bence. Ciddi adımlar atılır o zaman muhakkak konuşulmalı. İşte o aşamada konuşulmazsa sıkıntı olur. Evlenince saklanmalı ya da esin maaşını söylemesin sen de söyleme gibi bsy de yazmadım. Evlenince her şey konuşulmalı tabiki. Senin benim muhabbeti asla olmamalı. Burda tam tersi bir konu açılsa sevgilim sürekli maddiyattan paradan bahsediyor maaşımı sorup duruyor dese bu sefer de aaa ne paragöz adam hemen ayrıl denirdi.
Direk ne kadar maaş alıyorsun dye sorulması sevgililik aşamasında hoş gelmiyor bana ya da sevgilimin ben şu kadar maaş alıyorum demesine gerek yok gibi ama zaten uzun süren bir ilişki var ve bu ilişkide konuşulan pek çok şey kişinin maddi durumunu da gösterir zaten. Örneğin evlenince kirada oturacağını öğrenmiş burdan anlaşılıyor ki ev alacak kadar birikimi yok veya sen çalışmasan da olur demiş demekki hem kira ödeyip hem de tek başına ev geçinderecek kadar maaşı var kendine güveniyor. Mesela düğünü nerde yaparız nasıl olur gibi sorular sorulması da maddi durumu hakkında ipucu verir. Direk para sormak yerine bu tarz sorular şu aşamada daha uygun olur dye düşünüyorum. Tabiki bunlar benim fikrim kesin doğru budur demiyorum.Nişanlanmayı düşünüyorlarmış.
Daha ciddi bir adım olamaz sanırım.
Siz öyle dediniz demedim ayrıca.
Ayıp olduğunu düşünüyorsanız daha sonraki durumlarda nasıl tepki verirsiniz?
Benim yazdıklarım birer örnek ve çoğaltılabilir.
Kötü niyetli yazmadım.
Merak ediyorum anlamaya çalışıyorum.
Ayrıca sürekli konuşan kısmında sizin gibi düşünürdüm ayrıl derdim ama nişanlanmadan önce konuşulması gerekmez mi bunların?
Nişandan sonra mı nikahtan sonra konuşulmalı? Ayrılma durumu olursa o kadar uğraş boşa değil mi?
Direk ne kadar maaş alıyorsun dye sorulması sevgililik aşamasında hoş gelmiyor bana ya da sevgilimin ben şu kadar maaş alıyorum demesine gerek yok gibi ama zaten uzun süren bir ilişki var ve bu ilişkide konuşulan pek çok şey kişinin maddi durumunu da gösterir zaten. Örneğin evlenince kirada oturacağını öğrenmiş burdan anlaşılıyor ki ev alacak kadar birikimi yok veya sen çalışmasan da olur demiş demekki hem kira ödeyip hem de tek başına ev geçinderecek kadar maaşı var kendine güveniyor. Mesela düğünü nerde yaparız nasıl olur gibi sorular sorulması da maddi durumu hakkında ipucu verir. Direk para sormak yerine bu tarz sorular şu aşamada daha uygun olur dye düşünüyorum. Tabiki bunlar benim fikrim kesin doğru budur demiyorum.
ona bağlı kalmayın, mutlaka çalışın derim ben. sonra çocukla ortada kalınca bir sürü konu açılıyor buraya, kenarda birikiminiz olsun mutlaka. illa kpss şart değil, girin bir yere az da olsa sizin paranız olsun.Sanırım bir özgüven problemi bu rahat olamıyor. Ciddi bir konuşma yapıcam artık ne düşünürse düşünsün. O çekinince ben de çekindim belki rahat konuşamadım . Sürekli ima ettim evle düğünle ilgili şeyleri şunu şöyle mi yaparız böyle mi yaparız. O da anladı şey diyordu en son sen bunları kafana takmaaa hallederiiiz inşallah. Güler misin ağlar mısın :)
Uzun yıllardır sevgilim var yakında nişanlanmayı düşünüyoruz. Kendilerinin aile şirketi var ticaret üzerine,işleri amcasıyla ortak. Gelirleri iyiydi iki aile güzel geçiniyordu bu ara piyasa malumunuz çok durgun borç meseleleri var her ticarette olduğu gibi.Yani maddi durumları benim ailemle paralel gibi belki şu sıralar biraz altta olabilir. Anlamadığım bir şey senelerdir benimle asla maddiyat konuşmaz. Önceleri ben de pek önemsemezdim açıkçası aklıma bile gelmeyen konulardır ama evlilik olgunluğuna gelince insan nasıl geçineceğinin derdine düşüyor öğrenmek bilmek istiyor. Kendi işleri ama maaş usulü oluyr adaletsizlik olmasın diye.Aldığı maaşı bile bilmem . Sorunca hiç knuşmak istemez maddi knuları ,benimle para knuşma der. Yanlış anlamasın diye de üstelemedim bunca zaman ama ben aile gibi olmak istiyorum ne var bunda diyorum belki yeri gelicek parasız kalıcaksın bu hayatı beraber yaşıycaz. Yok diyor ben ailemden böyle gördüm. Bir de inanılmaz gururlu ömründe benden para almış birşey ödetmiş biri değil çok zorladığım halde.Bu arada mesleğim var öğretmenim bir süre çalıştım ama şuanda boşum. Kpssye girmedim atanma durumu olduğundan batıda yaşıyorum doğu görevi vs zorlayacaktı uzun yıllar gerekiyor. Ücretli çalıştım hep yani asgeri ücret bile değil.Evlenince de gerekmedikçe çalışmayı düşünmüyorum bu sebeple. Kendisi de gerekmedkçe çalışmazsın diyor.Şimdi sizce sevgilimin bu durumu normal mi? Evlenince bu durum sorun oluşturmaz mı? Bonkör ve eli açık biri yıllardır gördüğüm kadarıyla bana hep çok para harcadı ama para konusunda rahat olamaması beni üzüyor ve korkutuyor. Geçen gün öğrendim mesela evlenince kirada oturacağımızı ev alamayacağımızı? Hiç birşey paylaşmadığı için buna göre bir hazırlık plan da kuramıyorum. Bir kompleks ya da özgüvensizlik mi var yoksa eşi sevgilisi böyle olan brileri var mı. Nasıl aşabiliriz napabilirim yardıma ihtiyacım var. Bunun nişanı var ev düzmesi var böyle olmaz ki
En önemli konu, sakın bu konuları öğrenmeden evlilik yapma.Uzun yıllardır sevgilim var yakında nişanlanmayı düşünüyoruz. Kendilerinin aile şirketi var ticaret üzerine,işleri amcasıyla ortak. Gelirleri iyiydi iki aile güzel geçiniyordu bu ara piyasa malumunuz çok durgun borç meseleleri var her ticarette olduğu gibi.Yani maddi durumları benim ailemle paralel gibi belki şu sıralar biraz altta olabilir. Anlamadığım bir şey senelerdir benimle asla maddiyat konuşmaz. Önceleri ben de pek önemsemezdim açıkçası aklıma bile gelmeyen konulardır ama evlilik olgunluğuna gelince insan nasıl geçineceğinin derdine düşüyor öğrenmek bilmek istiyor. Kendi işleri ama maaş usulü oluyr adaletsizlik olmasın diye.Aldığı maaşı bile bilmem . Sorunca hiç knuşmak istemez maddi knuları ,benimle para knuşma der. Yanlış anlamasın diye de üstelemedim bunca zaman ama ben aile gibi olmak istiyorum ne var bunda diyorum belki yeri gelicek parasız kalıcaksın bu hayatı beraber yaşıycaz. Yok diyor ben ailemden böyle gördüm. Bir de inanılmaz gururlu ömründe benden para almış birşey ödetmiş biri değil çok zorladığım halde.Bu arada mesleğim var öğretmenim bir süre çalıştım ama şuanda boşum. Kpssye girmedim atanma durumu olduğundan batıda yaşıyorum doğu görevi vs zorlayacaktı uzun yıllar gerekiyor. Ücretli çalıştım hep yani asgeri ücret bile değil.Evlenince de gerekmedikçe çalışmayı düşünmüyorum bu sebeple. Kendisi de gerekmedkçe çalışmazsın diyor.Şimdi sizce sevgilimin bu durumu normal mi? Evlenince bu durum sorun oluşturmaz mı? Bonkör ve eli açık biri yıllardır gördüğüm kadarıyla bana hep çok para harcadı ama para konusunda rahat olamaması beni üzüyor ve korkutuyor. Geçen gün öğrendim mesela evlenince kirada oturacağımızı ev alamayacağımızı? Hiç birşey paylaşmadığı için buna göre bir hazırlık plan da kuramıyorum. Bir kompleks ya da özgüvensizlik mi var yoksa eşi sevgilisi böyle olan brileri var mı. Nasıl aşabiliriz napabilirim yardıma ihtiyacım var. Bunun nişanı var ev düzmesi var böyle olmaz ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?