Asla maddiyat konuşmayan sevgili

Evlenmeden önce konuşmayacaksınız yani. Mesela çalışıyorum diye sizi kandırıyorda olabilir.
Belki altından kalkamayacağınız borçları vardır.
Geleceğinizin nasıl olacağını planlamak mı ayıp?
Mesela evlenince benim param söylemem seninki senin mi diyeceksiniz?
Çocuk doğdunda bu sefer montu sen al geçen sefer ben almıştım mı?
Çalışmayan eşine bağımlı birisi ne kadar para harcayabileceğini limitini bilmek istemesi normal değil mi?

Fikrimi nasıl düşündüğümü yazarken kesinlikle doğrusu budur demedim okuduysaniz. Hatta bir yerinde belki saçma dedim. Nasıl düşündüğümü anlatmamdaki amaç kötü niyetli olmadığımı belirtmek içindi ve belki bayanın sevgilisi de aynı şekilde düşünüyo. Kaldı ki daha sevgililer bu aşamada maddiyatı maaşı konuşmanın da çok gereği yok bence. Ciddi adımlar atılır o zaman muhakkak konuşulmalı. İşte o aşamada konuşulmazsa sıkıntı olur. Evlenince saklanmalı ya da esin maaşını söylemesin sen de söyleme gibi bsy de yazmadım. Evlenince her şey konuşulmalı tabiki. Senin benim muhabbeti asla olmamalı. Burda tam tersi bir konu açılsa sevgilim sürekli maddiyattan paradan bahsediyor maaşımı sorup duruyor dese bu sefer de aaa ne paragöz adam hemen ayrıl denirdi.

Bence maasini ogrenince birakir gidersiniz diye korkuyor adam. Sizin beklediginiz gibi buyuk bir para yok yani ortada. E sizin de tavriniz belli, kirayi da siz odiceksiniz falan 35 kere maddiyatci degilim demissiniz; tam da bu yüzden paraci bir insan oldugunuza ikna oldum ben.
Öyle bile olsa beni ilgilendirmez. Sadece sordunuz söylüyorum. Sizin için önemliyse, ki onemli olmasi doğal sonucta siz calismayi planlamiyorsunuz, baska turlu oyrenmeye çalışın. Ne bilim evi nerde tutarız, ne kadarlik masraf yaparız. Sence taki ne kadar gelir vb. Şeyi falan da sorun, esyalari siz mi alcaksiniz ailesi mi. Ailesi alirsa altinlari isticekler mi. Bence bunlar sizin icin önemli. Sorgular gibi değil de bir yol plani çizer gibi, bilirsiniz huyunu suyunu. Ona göre davranin yani. Ama öğrenin, evlendikten sonra param yokken dünya kadar masraf yaptirdin bana olur. Ya da ailesi laf eder falan. Olur bunlar kesin

görüşünüze saygım sonsuz yanlış anlaşılmasın ama gerekmedikçe çalışamazsın demiş size. kendi geliriniz olmadığında herşey erkeğin insiyatifine kalıyor bence. hiçbir zaman parayı söyleyemeyebilir. yeri geldi mi çok harcama diyebilir (siz çok harcamamış olsanız bile) yani çalışmak sizin insiyatifinizde olmalı. ne demek çalışamazsın?? sen çalışma, ama benim getirdiğimle idare et, hesap sorma demek... bilemem de bunun iyi günü kötü günü var..

Nişanlanmayı düşünüyorlarmış.
Daha ciddi bir adım olamaz sanırım.
Siz öyle dediniz demedim ayrıca.
Ayıp olduğunu düşünüyorsanız daha sonraki durumlarda nasıl tepki verirsiniz?
Benim yazdıklarım birer örnek ve çoğaltılabilir.
Kötü niyetli yazmadım.
Merak ediyorum anlamaya çalışıyorum.

Ayrıca sürekli konuşan kısmında sizin gibi düşünürdüm ayrıl derdim ama nişanlanmadan önce konuşulması gerekmez mi bunların?
Nişandan sonra mı nikahtan sonra konuşulmalı? Ayrılma durumu olursa o kadar uğraş boşa değil mi?

açıkçası ben bilmek isterim. 3 mü alıyor 5 mi 10 mu? bunlar çok farkeder. ben ailemden böyle gördüm diyorsa sen de ben de ailemden böyle gördüm diyeceksin. tek doğru kendisinin değil sonuçta.
ş

Benim enistem de kazandigi parayi ablama soylemez. Para konusu konusmayi sevmiyo. Borcu olsa bile soylemez. Ailesine de cok guzel bakiyor. Her seyin en iyisini alir, en iyi yerlere goturur. Her insan ayni olamaz, 5 parmagin 5inin de ayni olmamasi gibi. Sevgiliniz bende guven olusturdu ...

Maaşını söylememesinin gururla falan alakası yok.
Aile şirketi diye belki maaşını düzenli almıyordur belki de her ay aynı miktarı almıyordur.
Ama kesinlikle söylemesi gerek.
Amaan eve para bıraksın faturaları ödesin gerisi beni ilgilendirmez diyenlere hayretle bakıyorum şahsen :)
Mesela maaşını söylememesi benimle para konuşmaması benim için kavga sebebi olurdu.
Para konuşmak: hesabı sen öde şunun parasını sen ver ben vereyim meselesi değil.
Şu kadar maaşım var ilerde şu kadarıyla kira öderiz borcumuz olmazsa şu kadarını birikim yaparız vs vs diye konuşulur.
İlginç geldi aranızda iletişim sorunu var ilerde daha da kötü olur.

Direk ne kadar maaş alıyorsun dye sorulması sevgililik aşamasında hoş gelmiyor bana ya da sevgilimin ben şu kadar maaş alıyorum demesine gerek yok gibi ama zaten uzun süren bir ilişki var ve bu ilişkide konuşulan pek çok şey kişinin maddi durumunu da gösterir zaten. Örneğin evlenince kirada oturacağını öğrenmiş burdan anlaşılıyor ki ev alacak kadar birikimi yok veya sen çalışmasan da olur demiş demekki hem kira ödeyip hem de tek başına ev geçinderecek kadar maaşı var kendine güveniyor. Mesela düğünü nerde yaparız nasıl olur gibi sorular sorulması da maddi durumu hakkında ipucu verir. Direk para sormak yerine bu tarz sorular şu aşamada daha uygun olur dye düşünüyorum. Tabiki bunlar benim fikrim kesin doğru budur demiyorum.

Maasini soylememesi ve calisamazsin demesinden yola cikarak muhtemelen evlenincede maasini ogrenmeyecek ve eve biraktigi harclikla yasayacaksin. Bu harclik bir maas kadar olsa dahi ben "harclik" olayini sevmiyorum.
Bazilari bu durumu yadirgamiyor ama sizin hosunuza gitmeyecekse sikinti olur. Calismiyorum ama esim "calisamazsin" kafa yapisinda biri olmasini istemezdim. Harclik sistemini de kabul edemezdim.

Aile olacak insanların neden soramadığını/ sormaması gerektiğini kafamda oturtamadım.
Tabii sizin fikriniz saygı duyuyorum.

ona bağlı kalmayın, mutlaka çalışın derim ben. sonra çocukla ortada kalınca bir sürü konu açılıyor buraya, kenarda birikiminiz olsun mutlaka. illa kpss şart değil, girin bir yere az da olsa sizin paranız olsun.
ne kadar kazandığını bilmiyorsunuz size harçlık verecek ama az ama çok, çocuk olursa ihtiyaçlar artacak, hep ona bağlı kalacaksınız, üstelik bir sıkıntısı varsa bilmeyeceksiniz bana tuhaf geldi.
ya ileride birikimiyle ortak ev alırsa amcalariyla tapu onlarin uzerine yapilirsa ve sizin ruhunuz bile duymazsa.
maddiyat mutlaka konuşulmalı

Benzetmek gibi olmasın ama çok çok maddiyatçı bi kız arkadaşım var.. Bundan kendisi bunsan 8 yıl önce 2 yıl sevgili olduğu, asla elini cebine attırmadığı gibi özel günlerde elmaslar pırlantalar, pahalı hediyeler alan, özel günlerde şaaşaalı kutlamalar organize eden,en pahalı restoranlara götüren, evlenirken (8 yıl önce) abartılı bir düğün, en pahalı gelinlikler en pahalı eşyalar (tek 1 avizeye bundan 8 yıl önce 2000 TL para vermeleri aklımdan hala çıkmadı mesela) aldırdığını sandığı bi adamla evlendi.. Meğer hepsi borçla krediyle alınmış kendisi bunu evlendikten 1 ay kadar sonra onu harcama bunu harcama denilmeye başlanınca farketti hatta boşanmaya dahi kalktı.. Kıza da sen gerekmedikçe çalışma demişti ve işi bırakmıştı o da canına minnet.. 8 yıldır halaa burunları .oktan çıkmadı o abartılı şeylerin borçları da katlanarak çoğaldı.. Yani demem o ki maddiyatçı olmayın + kimseye bu kadar yıkılmayın

Bana garip geldi. Yani siz hesap sorma mahiyetinde değil ki üzerinize vazife değil şu aşamada paylaşmasını istemişsiniz. Tamam size hesap ödetmemiş vs elinde var ki ödüyor ama yok zamanda napacak? Gururunu mu pişirip yiyeceksiniz? Bence böyle şeylerin ilişkide yeri olmamalı, parayı, maaşı elbette konuşacaksınız, bileceksiniz,eve ne kadar para girdiğini ne kadar çıktığını elbette bileceksiniz ki sizde ileride ona göre bütçe ayarınız olacak. Yoksa o evde siz sadece size verilen parayı bilen kişi olacaksınız. Ben olsam para da isteyemem ki. Ailesinden öyle görmüş ama sizi rahatsız ediyorsa bu durum değiştirsin kendini çok zor bi şey değil zannımca.

Eşimle aynı şirkette çalışıyoruz çalıştığımız alan aldığımız para çok farklı. Ve bir sürü kredi borcu var ne kadar maaş aldığını ne kadar borç ödediğini bilmem. Ona da ayıp gelir söylemez bende merak etmem zaten.

Eşimde amcalarıyla ortak iş yapıyo.Bizde öyle maaş filan yok ihtiyacımız neyse o kadar harcarız. Ama ben hiç sormadım eşime ne kadar kazanıyosun ne kadarla geçincez diye.Eli açıktı hep eşiminde. Sormakta istemedim ben çok. Nişanlıydık evimizi aldı eşim. Ticaret yapıyolarsa eğer toplu para bağlamak istemediği için ev almak istemeyen erkeklerde oluyo. Hayırlısı olsun.

ben ailemden boyle gordum diye kestirip atamaz.
elbette esinin maasini bileceksin ki ayagini yorganina gore uzatacaksin.

Ben bilmek isterim gelirimizi her konu da şeffaf olmak isterim. Bazı erkekler eşlerine bilerek ne kadar kazandığını söylemiyor fazla harcama yapmasın diye çevremde birinci dereceden şahit oldum.

En önemli konu, sakın bu konuları öğrenmeden evlilik yapma.
Aileden böyle gördük dediği maddiyat anca kız arkadaşının elini cebine sokmamaktır.
Maddi olarak ne kadar para kazandığını nasıl geçim yapabileceğini bilmediğin bir kişiyle evlilik nasıl yürüyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…