Asla maddiyat konuşmayan sevgili

Ben sözlendim. Sozlum memur. Oda ayni konusmuyor asla. Isin kotusu bende soramiyorum. Sorsam konusacak bence ama sıkıntı bende. Ve konuşmadıkca benim sinirim bozuluyor. Ne kadar birikimi var nasil bi bütçemiz var esya alirken dugun yaparken bilmiyorum.

Oyle yap canim,yani para icin degilde teselli olmak icin çalış özellerde olmazmi zaten daha evelde çalışmışsın. Bence çalışmani istememesi de sorun degil demekki kendisine ve sana bakabilcek maddi gücü kendisinde görüyor :) sonucta deneyim sahibi oldun sende çalışarak. Bilezigin var elinde iste ne güzel sen zaten pek çok seyi kafanda oturtmussun. Ne zaman evlenmeyi düşünüyorsunuz?

Kusura bakmayin da sizi çok paragöz gordum... 1. Si yıllardır maddi sorun aklına gelmedi çünkü sevgilin yeterince cömerttir ve maddi durumları iyiydi ..yahu insanlar evleniyor 10 _15 yıl sonra ev sahibi oluyor sizin bir maaşınız bile yok doğru dürüst utanmadan kirada öturucaz diye üzülüyorsunuz yani pes..ne bedavacilik :)

Neden calismiyorsun mutlaka atanmalisin demeye geldim. Bence kesinlikle pisman olacaksin malesef...
Ikinci olarak da maddi anlamda bisey anlatmayan erkek birsey sakliyordur. Birikmis parasi yoktur, maddi sıkıntıdadır vs. Sen yaninda ol diye söylemiyor olabilir

Evlenip yıllarca kirada oturan bir sürü insan var. Dert etmeyin bence. Tabi bütçeyi bilmek önemli ama bence siz de çalışın, mesleğin doğusu batısı yok. Çalışmadıkça körelirsiniz. Yarın öbür gün çalışmanız gerekirse zorlanırsınız.

Ayrıca sevgilinizin gerekmedikçe çalışmazsın demesinin altında ben sana gerektikçe harçlık veririm yatıyor galiba. Çalışın evinizi beraber alın

O gerekmedikçe çalışma diyen adam, evlendikten sonra gerekiyor çalış diyecek. Yapmayın gerekmezse çalışmam demeyin. Bu devirde kimseye güven olmaz. Burda ne konular okudum. Eşleri evlendikten sonra çalış çalış diye baskı kuran

Evlenince evimiz bile kira olacakmis derken?
Hayat bazilarina ne kadar bonkor dimi
Herseyleri tam bir tek ilk evlendiklerinde oturacaklari sahsi mulkleri eksik.
Sizin hic banka kredilerinden haberiniz yok mu?
Marketlerde herseyin %50 ye yakin zamlandigindan, bi pogacanin 3 liraya firladigindan filan.
Bazen oyle konular aciliyor ki resmen kufur gibi.
Meslek sahibi sirf emegimin karsiligini alamiyorum diye calismiyor ve evlendigimizde ev bile alamiyormusuz diyor.
Erkeklere bu kadar sirt dayamayin.
Kimseye bu kadar sirt dayamayin.

bizde daha söz nişan yok maaşlarımızı vs biliyoruz çünkü gelecek planlarımız var kafamızda
bence açıkça bir netleştirin sanırım aile şirketi diye onun üstüne hiçbir şey yapılmıyor belki bu zoruna gitiği için öyle dedi
bir deşmenizde fayda var gibi mevzuyu

Mutlaka atanmak mı gerekiyor özel okullarda nitelikli bi öğretmen oldugunda gayet güzel paralar kazanan var,size maddi durumunu bile açmayan adama fazla güvenli gördüm sizi,kimse açlıktan ölmez ama hayat standardı diye de bişe var,eşimle gittiğimiz bi haftasonu kahvaltısına bile 150 lira ödüyoruz mesela ha on liraya da kahvaltı yaparsın,çayını evde demler beş kuruşta vermezsin icabında,ama masaya oturduğumuzda bilmeliyim gözlemesidir serpme kahvaltısıdır sucuklu yumurta söyleyebilir miyim,bitince közde kahvemi içebilir miyim yoksa evde yapsam daha mı iyi olur,önümü görebilmeliyim yani,ve ne yazık ki attığın adım para bu hayatta,kirada oturtacak sizi ama gerekmedikçe çalışmazsın diyor ,eviniz yok ayol belli ki gerek var işte

Deli divane aşık olduğum adamın yanına atanmadan gelmeyen bi garanticiyim ben iyki de öyle yapmışım ki evlendiğimizde evimiz de vardı,düğünü de ailesi yaptı,ilk yıl kazandığımız para sayesinde tatillere gittik,yedik içtik gezdik,hamile kaldım özellerde takibim oldu,kızım şuan özel okulda yani vs vs çalışın ki hayat standardınız yükselsin yoksa hayat boyu cebinde kaç lira para dahi olduğunu bilmediğiniz bi adamın eline bakarsınız

Çalışmamak nedir elinde mesleğin varken ve suna için hadi diyelim evli bile değilken! Ayrıca size çok para harcamış bisi ödetmemiş bu zaman kadar sizde bunun rahatliginicerisindeyken Neden biranda maaşını öğrenmek için çabalar oldunuz? ? Piyasalarin durumu yüzündenmi yoksa kirada oturacaginizi ogrendikten sonrami bu düşüncelerin? Ayrıca evlilik dediğin şey birbirine destek olmaktır evlenince ben oturim o çalışsin diye bi düşünce çok yanlış helekii sizin mesleğini varken ve bi egitmenken. . Ayrıca henüz evlilik teklifi yok aileler tanışmamış bile söz nişan yok sizde bu piyasa dalgalanmasini düşünüp maaş olayını kafaya takmak neden ?? Sizin birikiminiz varmı peki Çeyiz nisandi kınaydı evin bazı eşyalarını almaktır vb gibi ???

İnsan insana güvendi insanlığın dan ödün verdi ve insan insanı sonunda insanlığın dan çıkardı.
Sonuç hiç degismemistir.
Para konusu evliliği bile bitirme noktasına getirebiliyor. Sakladığı maaşı ileride arttığında nerelere çarçur ettiğinin hesabınıda vermek istemedikleri için, böyleleri izahat etmek istemez. Maaşı eve getirmez bankada bırakırlar. Artsada sana darlık yasatirlar. Bencildirler paralarini bırakın miktarini dahi paylaşmazlar,aksini düşünmeniz için size öncesinde bonkörluk yaparlar ve güven kazanırlar. Ne yapmanız gerektiğini soyliyemicem çünkü ise yaramıyor. Bencil ve paylaşmayı bilmiyorsa o öyle gidiyor

valla evlendikten sonra gelir düzeyini bilmediğin bir adamla evlenmeye kalkma
maaşını kredisini borcunu ne varsa bana anlatmak zorındasın de

ben evlendim çok çektim ilk zamanlar şimdi son kurusuna kadar soruyorum

Bence bilmeli bir kadın eşinin maaşını.kesinlikle bilmeli.ona göre harcama yapar ya da yapmaz.ben böyle saklayan insanları hiç sevmem.
Bu arada atanma konusuna gelince elinde mesleğin olmadan evlenme derim.
Evlenmedin daha bilmiyorsun bir kadının kesinlikle ekonomik özgürlüğünü kazanması lazim.yarin birgün muhtaç olma diye söylüyorum...
3.girisimde atandım.esimin tüm evlenelim baskılarına rağmen evlenmedim.atandim gittim doğuya bisey de olmadi:)
Iyiki de evlenmemişim o zamanlar diyorum.size tecrübeli biri olarak tavsiyem ciddi bir iş bulmadan evlenmeyin. Atamanız şart değil ama düzenli ve ciddi bir iş bulun.ekonomik özgürlüğünüz olsun.anneye babaya eşe ne olacağı belli değil.

En tehlikeli erkek tipi erkeklere neden maaş sorulamadığını anlayamadım bazı yazanlarda sizi haksız bulmuş. İnsan evleneceği adamın maaşını bilmez mi? Ya da ileride nasıl bir yol izleyecekler nasıl geçinirler? Vs bunlar evlilik planı yapan çiftlerce güzelce konuşulur ev neden alınamıyor? Kirada ne kadar oturulur? Bunların hepsinin şeffaf olması olması lazım kirada oturacaksanız sizin çalışmanız gerekir vb şeyler konuşulmalı açık açık sonra evlendiğinizde ne o paranın bereketi olur ne de adam söylemediği için şeffaf bir ortam oluşur. Açık açık konuşmadığınız sürece adım atmayın.

Memur maaşını sormaya gerek yok ki, memurlar.nete girip, maaş kısmından kademe-derece olarak bakabilirsiniz. Hatta unvanını söylerseniz ben bile söylerim size.

O ne öyle pandoranın kutusu gibi.

Nasıl geçineceğinizi,bütçenizi konuşmayan erkekle evlenmeyinmsizin yerinizde olsam ben evlenmem.

Birde çalışmaya gerek yok muhabbeti iyice işkillendirmeli sizi.

Sevgiliniz aynı ben ben de eski sevgilimle asla maddiyat konuşamazdm. Bana ayıp gelirdi nedense paradan maddiyattan konuşmak. Saçma belki ama bunun kesinlikle özgüvensiz olmakla ya da bsyler saklamakla alakası yok ki gayet açık bir insanım aslında bunun dışındaki her konuda. Hatta eski sevgilim ben sormadan bana maaşından kenarda biriktirdiği parasından falan bahsedince acayip utanmıştım. En sonunda kızdım bana bunlardan niye söz ediyosun ben senin maaşını paranı mi merak ediyorum hesaplıyorum dedim sürekli paradan bahsetmek paragöz görgüsüzlük gibi geliyor bana da. Sevgiliniz de sizden para sakınan biri değilmiş bunu çok takmayın bence. Bazı insanlar böyle oluyo demekki. Nişanlanınca mutlaka konuşulur merak ettikleriniz.

Artık doğu görevi düzenlemeleri değişti 6 yıl sözleşme vs yapıyorsun yani uzun yıllar doğuda kalıcam demektir bu. Evlenme niyetimiz varken çok zor evlendikten sonra zaten imkansız.. bilemedim inanın
2+1 oldu artık. Yani siz bilirsiniz ama Doğunun da çok güzel yerleri var. Hayat bu elinizde maaşınız olsa iyi olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…