- 20 Kasım 2013
- 568
- 391
- 103
- 35
- Konu Sahibi Siyahgiyenkiz
-
Ev konusu aynen dediğiniz gibi. Yeterki evimiz olsun düşüncesiyle orda burda rastgele biyerde ev sahibi olup belki uzunn yıllar orda geçiricek olmak da bana pek mantıklı gelmiyor. Neticede ev bu sürekli alınmıyor. Yuva kurana Allah yardım eder diycez girişicez artık kiradır birşeydir altından kalkıcaz bir şekilde .aslında o asla çalışmamı istemiyordu . Tamamen altın bilezik mantığıyla okumuştum o yüzden doğuya da gitme planım olmamıştı hiç bir zaman.Bir de kıskanç , ama ben denemek istediğimi söyledim zaten bayana en uygun meslek. Hayat bu belli olmaz ihtiyaç olduğunda çalıştığımda neyle karşılaşacağımı bileyim diye çalıştım. O da gördükçe alıştı gurur duydu destek oldu sağolsun ama gelin görün ki benim aldığım maaş emeğimi hiç karşılamayınca bıraktım. Onun da işine geldi yine de bırakmam :)Şimdi doğu meseleleri bizim için çok zor onun iş burda zaten. Gerçekten gerekirse ne gibi bir yol izliycem bilmiyorum. Anaokulu öğretmeniyim bu arada hiç olmazsa özellerde çalışanilirim
bizde daha söz nişan yok maaşlarımızı vs biliyoruz çünkü gelecek planlarımız var kafamızdaUzun yıllardır sevgilim var yakında nişanlanmayı düşünüyoruz. Kendilerinin aile şirketi var ticaret üzerine,işleri amcasıyla ortak. Gelirleri iyiydi iki aile güzel geçiniyordu bu ara piyasa malumunuz çok durgun borç meseleleri var her ticarette olduğu gibi.Yani maddi durumları benim ailemle paralel gibi belki şu sıralar biraz altta olabilir. Anlamadığım bir şey senelerdir benimle asla maddiyat konuşmaz. Önceleri ben de pek önemsemezdim açıkçası aklıma bile gelmeyen konulardır ama evlilik olgunluğuna gelince insan nasıl geçineceğinin derdine düşüyor öğrenmek bilmek istiyor. Kendi işleri ama maaş usulü oluyr adaletsizlik olmasın diye.Aldığı maaşı bile bilmem . Sorunca hiç knuşmak istemez maddi knuları ,benimle para knuşma der. Yanlış anlamasın diye de üstelemedim bunca zaman ama ben aile gibi olmak istiyorum ne var bunda diyorum belki yeri gelicek parasız kalıcaksın bu hayatı beraber yaşıycaz. Yok diyor ben ailemden böyle gördüm. Bir de inanılmaz gururlu ömründe benden para almış birşey ödetmiş biri değil çok zorladığım halde.Bu arada mesleğim var öğretmenim bir süre çalıştım ama şuanda boşum. Kpssye girmedim atanma durumu olduğundan batıda yaşıyorum doğu görevi vs zorlayacaktı uzun yıllar gerekiyor. Ücretli çalıştım hep yani asgeri ücret bile değil.Evlenince de gerekmedikçe çalışmayı düşünmüyorum bu sebeple. Kendisi de gerekmedkçe çalışmazsın diyor.Şimdi sizce sevgilimin bu durumu normal mi? Evlenince bu durum sorun oluşturmaz mı? Bonkör ve eli açık biri yıllardır gördüğüm kadarıyla bana hep çok para harcadı ama para konusunda rahat olamaması beni üzüyor ve korkutuyor. Geçen gün öğrendim mesela evlenince kirada oturacağımızı ev alamayacağımızı? Hiç birşey paylaşmadığı için buna göre bir hazırlık plan da kuramıyorum. Bir kompleks ya da özgüvensizlik mi var yoksa eşi sevgilisi böyle olan brileri var mı. Nasıl aşabiliriz napabilirim yardıma ihtiyacım var. Bunun nişanı var ev düzmesi var böyle olmaz ki
Memur maaşını sormaya gerek yok ki, memurlar.nete girip, maaş kısmından kademe-derece olarak bakabilirsiniz. Hatta unvanını söylerseniz ben bile söylerim size.Ben sözlendim. Sozlum memur. Oda ayni konusmuyor asla. Isin kotusu bende soramiyorum. Sorsam konusacak bence ama sıkıntı bende. Ve konuşmadıkca benim sinirim bozuluyor. Ne kadar birikimi var nasil bi bütçemiz var esya alirken dugun yaparken bilmiyorum.
2+1 oldu artık. Yani siz bilirsiniz ama Doğunun da çok güzel yerleri var. Hayat bu elinizde maaşınız olsa iyi olurdu.Artık doğu görevi düzenlemeleri değişti 6 yıl sözleşme vs yapıyorsun yani uzun yıllar doğuda kalıcam demektir bu. Evlenme niyetimiz varken çok zor evlendikten sonra zaten imkansız..bilemedim inanın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?