- Emoji Skoru
- 769
- Puanlar
- 103
- Konu Sahibi gossipgirl5
-
ben çok küçükken öğrenmiştim yüzmeyi hatırladığım tek şey annemle ve benden yaşca küçük kuzenimle öğrendiğim. onlar ellerimden tutuyodu ben yüzüstü şekilde denizde uzanırken. sonra beni döndürüyolardı ya da sürüklüyorlardı suyun üstünde. sonra yavaş yavaş bırakmaya başladılar. öyle öyle öğrendim. bisiklet sürmeyi öğrenir gibi aslındamesela yarın denize gideceğim öğrenmek için sık sık gitmeye çalışıyorum hepinize sormak istedim. ne yapayım sizce?
Bende seneden seneye giriyorum her sene girerken tedirgin oluyorum ilk bir korkuyorum sonra alışıyorum zaten dediğim gibi ben sizden beterdim kursla da öğrenemedim çünkü havuzda bu öğrenilmezevet sizin aslında çok güzel fırsatınız da olmuş. ben de denizde öğrenmeye çalışıyorum ama sık gidemiyorum çok yarım yamalak kalıyor. mesela yüzme kursu haftada 2 kez o ders yapıyorum haftaya gittiğimde unutmuş ve yapamıyor oluyorum
mesela bir cilginlik yapip sakin ögrenmeden suya birakmayin kendinizi. suyun sakasi olmaz. beni yanlis anlamayin fakat bence kendi kendinize birsey yapmamalisiniz. herkesin ögrenme hizi da ayni degil , belli ki sizin korkularinizda var, bu yüzden akl-i selim davranip ders almaya devam edin.gerekirse kursu degistirin.mesela yarın denize gideceğim öğrenmek için sık sık gitmeye çalışıyorum hepinize sormak istedim. ne yapayım sizce?
dediğim gibi tekrar bu sene kurs almaya vaktim yok herkes kendi kendine öğrenmis o yüzden ben de o sekilde denemek istemistimmesela bir cilginlik yapip sakin ögrenmeden suya birakmayin kendinizi. suyun sakasi olmaz. beni yanlis anlamayin fakat bence kendi kendinize birsey yapmamalisiniz. herkesin ögrenme hizi da ayni degil , belli ki sizin korkularinizda var, bu yüzden akl-i selim davranip ders almaya devam edin.gerekirse kursu degistirin.
Ben de kendi kendime öğrendim ama 4 yaşında falandımişte aslında yakın yerlerde oturuyoruz benimki de tuzlu akdeniz denizi ama nasıl öğrendiğiniz ya kime sorsam kendi kendine öğrenmis ama nasıl nasılll
olabilir ben kiloluyken suyun beni taşımayacağını düşünüyodum böyle düşünen çok fazla var bilimsel değil his ve düşünceBabam 60 yaşından sonra havuzda eğitmenle öğrendi yüzmeyi. Şu an 70 yaşında, annemle beraber havanın müsait olduğu her gün paletlerini alıp günde en az 5 km yüzüyorlar. Lütfen pes etmeyin, siz daha çooook gençsiniz :)
Ya ne alaka kiloyla fdkdndnsj İnsanın yağ dokusu kas, kan ve kemik dokudan daha az yoğun (yani daha az daha az özkütleye sahip) olduğu için kilolu insanlar suya daha az batarlar. Kilosu fazla olan scuba dalgıçları daha iyi batabilmek için daha fazla ağırlık takarlar ki dalabilsinler.
evet kendi kendine ögrenenlerin hepsi cocuktu . bir cocugu denizden disari cikarmakla panige kapilmis bir yetiskini denizden cikarmak arasinda cok büyük fark var. öyle panige kapiliyorlar ki onu almya gelen kisiyi bile iceri cekiyorlar. madem bunu bu sekilde yapmak istiyorsaniz kesinlikle denizde akintinin olmadigindan emin olun ve yaninizda mutlaka ama mutlaka cok iyi yüzebilen en az iki kisi olsun. sizi korkutmaya yada cesaretinizi kirmaya calismiyorum , yazdiklarim sizin güvenliginiz icin.dediğim gibi tekrar bu sene kurs almaya vaktim yok herkes kendi kendine öğrenmis o yüzden ben de o sekilde denemek istemistim
Bence bir tane yüzme tahtası alın bir tane de deniz gözlüğü.hayır öğretmediler tek öğrendiğim şey suyun altında baloncuk çıkarma ve emekleme teknikleri bu kadar. kulaç sırt üstü yatma hiçbiri yok
Kesinlikle katılıyorum, akıntısız sakin bir yerde omuz hizasını geçmeyecek derinlikte kıyıya paralel yüzerek başlaması iyi olur ve denizde panikleyen bir yetişkin onu kurtarmaya geleni de boğar, bu sebepledir ki boğulma vakalarında can kurtaran değilseniz bireysel yardım amaçlı gidiyorsanız çok yaklaşmadan can simidi atarak müdahale etmek hem boğulma tehlikesi geçireni hem de kurtarmaya gideni kurtarıyor çünkü boynunuza sarılıyorlar başınızı aşağı bastırıp kendileri nefes almaya çalışıyorlar, kurtarmaya çalışanların bir kısmı bu nedenle boğularak ölüyor.evet kendi kendine ögrenenlerin hepsi cocuktu . bir cocugu denizden disari cikarmakla panige kapilmis bir yetiskini denizden cikarmak arasinda cok büyük fark var. öyle panige kapiliyorlar ki onu almya gelen kisiyi bile iceri cekiyorlar. madem bunu bu sekilde yapmak istiyorsaniz kesinlikle denizde akintinin olmadigindan emin olun ve yaninizda mutlaka ama mutlaka cok iyi yüzebilen en az iki kisi olsun. sizi korkutmaya yada cesaretinizi kirmaya calismiyorum , yazdiklarim sizin güvenliginiz icin.
cok büyük problem bu evet , yürümekten daha iyi yüzerim ama eger ulasabilecegim bir can kurtaran malzemesi yoksa su halimde bile bir yetiskini sudan cikarmaya calismam . cocuklar iriligine göre 7-8 yasina kadar kontrol edilebiliyor ama bir yetiskin eger baygin degilse mümkün degil .Kesinlikle katılıyorum, akıntısız sakin bir yerde omuz hizasını geçmeyecek derinlikte kıyıya paralel yüzerek başlaması iyi olur ve denizde panikleyen bir yetişkin onu kurtarmaya geleni de boğar, bu sebepledir ki boğulma vakalarında can kurtaran değilseniz bireysel yardım amaçlı gidiyorsanız çok yaklaşmadan can simidi atarak müdahale etmek hem boğulma tehlikesi geçireni hem de kurtarmaya gideni kurtarıyor çünkü boynunuza sarılıyorlar başınızı aşağı bastırıp kendileri nefes almaya çalışıyorlar, kurtarmaya çalışanların bir kısmı bu nedenle boğularak ölüyor.
Katılıyorum, rahmetli babam iyi yüzerdi, tüplü tüpsüz dalışlar da yapardı.cok büyük problem bu evet , yürümekten daha iyi yüzerim ama eger ulasabilecegim bir can kurtaran malzemesi yoksa su halimde bile bir yetiskini sudan cikarmaya calismam . cocuklar iriligine göre 7-8 yasina kadar kontrol edilebiliyor ama bir yetiskin eger baygin degilse mümkün degil .
Allah rahmet eylesin babaniza . bizim de büyüdügümüz sürece hep benzer nasihatler verilerek denizde kaldik. sogukkanli kalabilmek cok önemli . insanlar ic güdüsel olarak bir anda denize atlayarak yardim etmeye calisiyorlar fakat dediginiz gibi panik ve hayatta kalma dürtüsü orada insana gercek bir tuzak oluyor. ne derece iyi bilinirse bilinsin yüzme , deniz de kontrol edilemeyecek cok sey var.Katılıyorum, rahmetli babam iyi yüzerdi, tüplü tüpsüz dalışlar da yapardı.
Siz de bilirsiniz pek yüzme bilmeyenler akıntılı denizde panikleyebiliyor, babam can kurtaran olmayan yerlerde direkt kendisi yardıma giderdi ama asla çok yaklaşmazdı, boğulana asla çok yaklaşılmaz can simidi halat boğulanın tutabileceği bir şey atıp ona tutunmasını söyleyip öyle karaya çekmek gerekir derdi, ki bizzat şahit olduğum boğulma vakaları var 2 kadın var ki hiç unutamam mesela, akıntıda ayaklarının nasıl yerden kesildiğini anlamamışlar çırpınmaya başlamışlardı, birbirlerini dibe çekerek nefes almaya çalışıyorlardı babam can simidi atıp çekmişti.
Sağ olunAllah rahmet eylesin babaniza . bizim de büyüdügümüz sürece hep benzer nasihatler verilerek denizde kaldik. sogukkanli kalabilmek cok önemli . insanlar ic güdüsel olarak bir anda denize atlayarak yardim etmeye calisiyorlar fakat dediginiz gibi panik ve hayatta kalma dürtüsü orada insana gercek bir tuzak oluyor. ne derece iyi bilinirse bilinsin yüzme , deniz de kontrol edilemeyecek cok sey var.
Bi kendini bırak boğulsan adamlar tutar zaten seni ki boğulmazsın.arkadaslar merhaba herkese, su korkusu olan birisiyim yani denize havuza girebiliyorum ama sadece ya kafamı suya sokabiliyorum ya da öylece durabiliyorum. kendimi asla suya bırakıp yüzemiyorum sanki bacaklarım falan su yüzüne kalksa hemen düşecek boğulacak gibi oluyorum. yaklaşık 7 derstir yüzme kursuna da gidiyorum ama bu makarna (veya sosis) ile bile doğru düzgün yapamıyorum sanki cumburlop aşağıya düşecek gibi oluyorum. herkes diyor kendini rahat bırak su seni kaldıracak zaten diye evet farkındayım ama yapamıyorum. benim gibi olup aşabilen var mı?