asla yüzme öğrenemiyorum

mesela bizde hoca 2-3 derstir aynı şeyi gösteriyor. makarnayla yaptık hep. kendimce pek ilerleme kaydedebilmiş gibi olmuyor. 7 ders oldu totalde zaten toplam 8 ders. sizce teknikleri doğru mu?
Emekleme dediğiniz şeyi hiç duymadım. Ben küçükken kursta öğrendim hatırladığım kadarıyla önce kenarda doğru ayak çırpmayı öğretmişlerdi. Sonra da tahtaya kulaç öğretmişlerdi. Hatta sonra zorla atarak suya atlamayı da öğrettiler. O zamanlar makarna yoktu herhalde
Oğlum 5 yaşından beri belediyenin kurslarına gider ilk iki sene makarnayla doğru ayak çırpmayla gidip gelmeyi öğrettiler. Son on dakikasında suya atlayıp kendileri yüzmelerine teşvik ettiler. Son iki senedir stile geçtiler artık makarna yok ve tahtayla kulaç attırıyorlardı. Son hafta onu da kestiler.
Tuhaf geldi ondan. Benim gördüğüm kadarıyla önce ayak çırpmayla ilerlemeyi öğretiyorlar. Emekleme diye bir şey duymadım hiç

inşallah ama işte tatile gitmeden öğrenmek istiyordum
Sıkma canını kendini de kasma daha önünde bir sürü tatil var. Hem belki tatilde eskisinden daha rahat hissedersin kendini. Ama dediğim gibi başka bir yerde devam et bence.

yani şey ellerinle suyu göbeğine doğru çekiyorsun bacaklarınla da sanki birine tekme atıyormuş gibi yapıp sonra kendine çekiyorsun. bacak çalışmasını yaptırdılar ilk ders evet ama kulaç hiç öğrenmedim 7 derstir zaten 8. de son… hiçbir sey öğrenemedim açıkçası

Çok ilginç size yüzmeyi değil suda durmayı öğretiyorlar. Hiç bunu öğreten kurs görmemiştim. Bu şekilde yüzemezsiniz zaten.
Sırt üstü yatmayı öğretmediler mi?
Bir kere sırt üstü sakince yatsanız inanın batmadığınızı göreceksiniz. Su çok rahat kaldırır

7-8 ders çok fazla ilk ders yarım saat ayak çırptırıp tahtaları vermıstı elimize hoca

böyle bir şey hiç yaşamadım ama zaten eğitim alıyormuşsunuz, eğitmeninizle görüştünüz mü bu konuyu o ne diyor?

ben suyun icine dogmusum resmen , nasil ve ne zaman ögrendigimi bile hatirlamayacak kadar kücüktüm. yürümekten daha iyi becerdigim birsey oldugu icinde cevremde ki herkes bu konuda bana kendini birakabiliyor.
Aslında siz zor olanı yapıp kolay olanı yapamıyorsunuz çoğu kişi kafasını suya sokamaz
mesela yarın denize gideceğim öğrenmek için sık sık gitmeye çalışıyorum hepinize sormak istedim. ne yapayım sizce?

Çocukken deniz, havuz ne bilmedim götüren olmadı.
27 yaşında falan kız arkadaşlarımla havuzlu hamama gittik.
Ayaklarımızın yere değdiği derinlikte, beni tutup cesaretlendirdiler derken sırt üstü su üzerinde kayık gibi süzülmeyi ilk o gün deneyimledim.
Bu dinlendirici terapi tadında etkinlikten nasıl mahrum yaşadım diye üzüldüm kendime..

Sonra kendime yüzücü gözlüğü aldım termal bir otelde tatil ayarladım. Sıcak suda daha keyifli çalışırım diye düşündüm nedense:)

Videolar izleyerek denedim kendi kendime. Gözlükle su altını görmek bana güvende hissettiriyor.

Kısa mesafeden mesafeye kolonlardan yardım alarak başım tamamen içerde ilerlemeyi öğrendim ama en fazla 8 metre gidiyorum.
Nefesim tükeniyor çıkiyorum
1 hafta sonunda bu noktaya geldim.

Herkes deniz daha kolay diyor ama ben havuzda daha rahat gittiğimi hissediyorum nedense.
Bu yaz havuzlu bungalovda kulaç ve baş dışarda yüzmeyi öğrenmek istedim başaramadım :)
Başımı çıkarınca vücut dengem bozuluyor batıyorum.
Nefes denge işi yok yani.

Hiç ders almadım bilmem alsam fayda eder belki.
Ben kafa içerde gözlükle devam :)
Hiç yoktan iyidir napayım..

yok öğretmediler

hayır öğretmediler tek öğrendiğim şey suyun altında baloncuk çıkarma ve emekleme teknikleri bu kadar. kulaç sırt üstü yatma hiçbiri yok

hayır öğretmediler tek öğrendiğim şey suyun altında baloncuk çıkarma ve emekleme teknikleri bu kadar. kulaç sırt üstü yatma hiçbiri yok
Emekleme tekniği diye bir şeyin çok önemli olduğunu sanmıyorum . O suda durmak için yapılan bir şey. Siz suda durmak değil yüzmek istiyorsunuz bence.
Baloncuk da yüzerken ağza burna su kaçmasın diye farklı bir nefes stili alınır ondan yapıyorlar. O doğru.
Ama size asıl öğretilmesi gereken ayak çırpma. Ayaklarınızı çırparak biraz ilerleseniz biraz sırt üstü yatsanız inanın boşuna korkmuşum diyeceksiniz

yok bu teknikte zaten yüz üstü yatıp yüzüyorsun. evet durmak değil yüzmek istiyorum tabii ki. ayak çırpma her ders başı yaptırıyolar ama kenardan tutarak normal suyun içinde öyle yüzmedim

yok bu teknikte zaten yüz üstü yatıp yüzüyorsun. evet durmak değil yüzmek istiyorum tabii ki. ayak çırpma her ders başı yaptırıyolar ama kenardan tutarak normal suyun içinde öyle yüzmedim
Makarnayla ayak çırparak ilerlemeyi deneyin siz denizde. Bir de denizde sırt üstü kendinizi bırakıp sırt üstü yatmayı deneyin. Batmadığınızı göreceksiniz.

Makarnayla ayak çırparak ilerlemeyi deneyin siz denizde. Bir de denizde sırt üstü kendinizi bırakıp sırt üstü yatmayı deneyin. Batmadığınızı göreceksiniz.
inşallah yapabilirim. teşekkür ederim

Benim oğlum 9 yaşında. Siteden bir arkadaşta senin oğlun güzel yüzüyor bizimki hala makarna diyor korkuyor. Beraber havuza gidelim dedi geçenlerde. Teşvik için. Çocuk çift makarnaya sarılıp oturuyordu suda. Oğlumun dalması çıkması yüzmesi teşvik oldu. Kendi gaza gelip attı makarnayı. Oğlumdan gördüğünü yapa yapa biraz yüzdü. Yüzme kursuna gitmek istiyorum demiş o gün. Arkadaşım hem çok şaşırdı hem de mutlu oldu. Aslında ufak bir cesarete ihtiyaç varmış bence güvendiğiniz biriyle sığda deneyin derim ben. 120-140 havuzda deneme yaparsanız sorun da olmaz bence yanınızda biriyle

Bende yüzemiyorum asla ama asla cesaret edemiyorum. Tatilde tekne turuna çıktık çok güzel koylara gittik herkes cumburlop atlayıp yüzdü ben sadece kıyılara yakın yerlerde yüzer gibi yaptım.
En çok istediğim şey balık gibi yüzmek ama ders almaya bile cesaret edemiyorum

Makarayla yüzmehocanı boğ.

Denize gittiğinde makarayı tak arada adım atarak yüz, kulaç at ya da kurbağ stili yüz. Ayakların yere değsin ara ara.

Babam 60 yaşından sonra havuzda eğitmenle öğrendi yüzmeyi. Şu an 70 yaşında, annemle beraber havanın müsait olduğu her gün paletlerini alıp günde en az 5 km yüzüyorlar. Lütfen pes etmeyin, siz daha çooook gençsiniz :)

kilo var mı peki? önce suda serbest kalmayı öğren imkan varsa denizde daha rahat öğreniliyor

Ya ne alaka kiloyla fdkdndnsj İnsanın yağ dokusu kas, kan ve kemik dokudan daha az yoğun (yani daha az daha az özkütleye sahip) olduğu için kilolu insanlar suya daha az batarlar. Kilosu fazla olan scuba dalgıçları daha iyi batabilmek için daha fazla ağırlık takarlar ki dalabilsinler.

`