- En iyi cevaplar
- 1
- Emoji Skoru
- 120.819
- Puanlar
- 798
- Konu Sahibi gossipgirl5
-
Emekleme dediğiniz şeyi hiç duymadım. Ben küçükken kursta öğrendim hatırladığım kadarıyla önce kenarda doğru ayak çırpmayı öğretmişlerdi. Sonra da tahtaya kulaç öğretmişlerdi. Hatta sonra zorla atarak suya atlamayı da öğrettiler. O zamanlar makarna yoktu herhaldemesela bizde hoca 2-3 derstir aynı şeyi gösteriyor. makarnayla yaptık hep. kendimce pek ilerleme kaydedebilmiş gibi olmuyor. 7 ders oldu totalde zaten toplam 8 ders. sizce teknikleri doğru mu?
Sıkma canını kendini de kasma daha önünde bir sürü tatil var. Hem belki tatilde eskisinden daha rahat hissedersin kendini. Ama dediğim gibi başka bir yerde devam et bence.inşallah ama işte tatile gitmeden öğrenmek istiyordum
yani şey ellerinle suyu göbeğine doğru çekiyorsun bacaklarınla da sanki birine tekme atıyormuş gibi yapıp sonra kendine çekiyorsun. bacak çalışmasını yaptırdılar ilk ders evet ama kulaç hiç öğrenmedim 7 derstir zaten 8. de son… hiçbir sey öğrenemedim açıkçasıEmekleme dediğiniz şeyi hiç duymadım. Ben küçükken kursta öğrendim hatırladığım kadarıyla önce kenarsa doğru ayak çırpmayı öğretmişlerdi. Sonra da tahtaya kulaç öğretmişlerdi.
Oğlum 5 yaşından beri belediyenin kurslarına gider ilk iki sene makarnayla doğru ayak çırpmayla gidip gelmeyi öğrettiler. Son on dakikasında suya atlayıp kendileri yüzmelerine teşvik ettiler. Son iki senedir stile geçtiler artık makarna yok ve tahtayla kulaç attırıyorlardı. Son hafta onu da kestiler.
Tuhaf geldi ondan. Benim gördüğüm kadarıyla önce ayak çırpmayla ilerlemeyi öğretiyorlar. Emekleme diye bir şey duymadım hiç
teşekkür ederimSıkma canını kendini de kasma daha önünde bir sürü tatil var. Hem belki tatilde eskisinden daha rahat hissedersin kendini. Ama dediğim gibi başka bir yerde devam et bence.
yani şey ellerinle suyu göbeğine doğru çekiyorsun bacaklarınla da sanki birine tekme atıyormuş gibi yapıp sonra kendine çekiyorsun. bacak çalışmasını yaptırdılar ilk ders evet ama kulaç hiç öğrenmedim 7 derstir zaten 8. de son… hiçbir sey öğrenemedim açıkçası
Kendın tahta al eline dene önce kenarlardan tutun kendini kaldır ayak kaslarını çalıştır Kendini kaldırmayı öğrenirsin hem sonra tahtadan tut kendını sal karşıya odaklan ayaklarını çırpbizi suya bırakmadılar hiç. destekli oldu hep
7-8 ders çok fazla ilk ders yarım saat ayak çırptırıp tahtaları vermıstı elimize hocaÇok ilginç size yüzmeyi değil suda durmayı öğretiyorlar. Hiç bunu öğreten kurs görmemiştim. Bu şekilde yüzemezsiniz zaten.
Sırt üstü yatmayı öğretmediler mi?
Bir kere sırt üstü sakince yatsanız inanın batmadığınızı göreceksiniz. Su çok rahat kaldırır
böyle bir şey hiç yaşamadım ama zaten eğitim alıyormuşsunuz, eğitmeninizle görüştünüz mü bu konuyu o ne diyor?
malesef belli bir yastan sonra cok zor yuzmek. ben de 18imden sonra kendi kendime ogrendim. arada kursa gidiyorum ama nefes egzersizli yüzme vs asla yapamadigim seyler.
kafami falan suyun icine sokup asla yüzemem. kendimce, bogulmayacak kadar yuzuyorum, yetiyor. napayim
Ben 3 kişiye yüzme öğrettim hepsi de sizin gibiydi. Yanınızda güvendiğiniz biri olmadan bence zor. Çünkü benim öğrettiklerim bana güvendikleri için kendilerini bir yerden sonra salabiliyorlardı.
Mesela hocanız, kendini bırak dediğinde ya beni tutmazsa diye korkuyorsunuz ya işte beni kesin tutacak dediğiniz birinden öğrenmeyi deneyin.
Böyle sokak köpeğini suya atarlarmış gibi suya bırakıldığımdan, kendi başıma yüzmeyi bir şekilde öğrenebildim, ben de geçen yıl istanbul'da çok kurs bakmıştım, taknik+teknik öğreneyim diyerek.Ay, iyiki ders almamışım, ben uğraşamazdım emekleme ordan oraya git tahammül edemezdim.
Havuzda derinlik sıkıntısı yoksa, biraz debelenin kendi kendinize.
ben suyun icine dogmusum resmen , nasil ve ne zaman ögrendigimi bile hatirlamayacak kadar kücüktüm. yürümekten daha iyi becerdigim birsey oldugu icinde cevremde ki herkes bu konuda bana kendini birakabiliyor.
Aslında siz zor olanı yapıp kolay olanı yapamıyorsunuz çoğu kişi kafasını suya sokamaz
mesela yarın denize gideceğim öğrenmek için sık sık gitmeye çalışıyorum hepinize sormak istedim. ne yapayım sizce?Bence başka kursa gidin. Teknikleri aşırı saçma geldi bana. Ben 30umda gittim kursa. Hiç aparat kullandırmadı hoca. İlk önce havuz kenarında hareketleri nargileyi falan öğretti sonra çift halinde ilerlemeyi sonra da kendimiz yapmamız için emirler verdi. Biz de yaptık. Hoca suya bile girmedi. 2 kızım da yüzme kursunda öğrendi yine aparatsız.
yok öğretmedilerÇok ilginç size yüzmeyi değil suda durmayı öğretiyorlar. Hiç bunu öğreten kurs görmemiştim. Bu şekilde yüzemezsiniz zaten.
Bir kere sırt üstü sakince yatsanız inanın batmadığınızı göreceksiniz. Su çok rahat kaldırır
hayır öğretmediler tek öğrendiğim şey suyun altında baloncuk çıkarma ve emekleme teknikleri bu kadar. kulaç sırt üstü yatma hiçbiri yokÇok ilginç size yüzmeyi değil suda durmayı öğretiyorlar. Hiç bunu öğreten kurs görmemiştim. Bu şekilde yüzemezsiniz zaten.
ben tahtayı bir kez kullandım onu da çocuk havuzunda yaptırmışlardı7-8 ders çok fazla ilk ders yarım saat ayak çırptırıp tahtaları vermıstı elimize hoca
Emekleme tekniği diye bir şeyin çok önemli olduğunu sanmıyorum . O suda durmak için yapılan bir şey. Siz suda durmak değil yüzmek istiyorsunuz bence.hayır öğretmediler tek öğrendiğim şey suyun altında baloncuk çıkarma ve emekleme teknikleri bu kadar. kulaç sırt üstü yatma hiçbiri yok
yok bu teknikte zaten yüz üstü yatıp yüzüyorsun. evet durmak değil yüzmek istiyorum tabii ki. ayak çırpma her ders başı yaptırıyolar ama kenardan tutarak normal suyun içinde öyle yüzmedimEmekleme tekniği diye bir şeyin çok önemli olduğunu sanmıyorum . O suda durmak için yapılan bir şey. Siz suda durmak değil yüzmek istiyorsunuz bence.
Baloncuk da yüzerken ağza burna su kaçmasın diye farklı bir nefes stili alınır ondan yapıyorlar. O doğru.
Ama size asıl öğretilmesi gereken ayak çırpma. Ayaklarınızı çırparak biraz ilerleseniz biraz sırt üstü yatsanız inanın boşuna korkmuşum diyeceksiniz
Makarnayla ayak çırparak ilerlemeyi deneyin siz denizde. Bir de denizde sırt üstü kendinizi bırakıp sırt üstü yatmayı deneyin. Batmadığınızı göreceksiniz.yok bu teknikte zaten yüz üstü yatıp yüzüyorsun. evet durmak değil yüzmek istiyorum tabii ki. ayak çırpma her ders başı yaptırıyolar ama kenardan tutarak normal suyun içinde öyle yüzmedim
inşallah yapabilirim. teşekkür ederimMakarnayla ayak çırparak ilerlemeyi deneyin siz denizde. Bir de denizde sırt üstü kendinizi bırakıp sırt üstü yatmayı deneyin. Batmadığınızı göreceksiniz.
Benim oğlum 9 yaşında. Siteden bir arkadaşta senin oğlun güzel yüzüyor bizimki hala makarna diyor korkuyor. Beraber havuza gidelim dedi geçenlerde. Teşvik için. Çocuk çift makarnaya sarılıp oturuyordu suda. Oğlumun dalması çıkması yüzmesi teşvik oldu. Kendi gaza gelip attı makarnayı. Oğlumdan gördüğünü yapa yapa biraz yüzdü. Yüzme kursuna gitmek istiyorum demiş o gün. Arkadaşım hem çok şaşırdı hem de mutlu oldu. Aslında ufak bir cesarete ihtiyaç varmış bence güvendiğiniz biriyle sığda deneyin derim ben. 120-140 havuzda deneme yaparsanız sorun da olmaz bence yanınızda biriyleyok bu teknikte zaten yüz üstü yatıp yüzüyorsun. evet durmak değil yüzmek istiyorum tabii ki. ayak çırpma her ders başı yaptırıyolar ama kenardan tutarak normal suyun içinde öyle yüzmedim
Bende yüzemiyorum asla ama asla cesaret edemiyorum. Tatilde tekne turuna çıktık çok güzel koylara gittik herkes cumburlop atlayıp yüzdü ben sadece kıyılara yakın yerlerde yüzer gibi yaptım.arkadaslar merhaba herkese, su korkusu olan birisiyim yani denize havuza girebiliyorum ama sadece ya kafamı suya sokabiliyorum ya da öylece durabiliyorum. kendimi asla suya bırakıp yüzemiyorum sanki bacaklarım falan su yüzüne kalksa hemen düşecek boğulacak gibi oluyorum. yaklaşık 7 derstir yüzme kursuna da gidiyorum ama bu makarna (veya sosis) ile bile doğru düzgün yapamıyorum sanki cumburlop aşağıya düşecek gibi oluyorum. herkes diyor kendini rahat bırak su seni kaldıracak zaten diye evet farkındayım ama yapamıyorum. benim gibi olup aşabilen var mı?
hayır öğretmediler tek öğrendiğim şey suyun altında baloncuk çıkarma ve emekleme teknikleri bu kadar. kulaç sırt üstü yatma hiçbiri yok
arkadaslar merhaba herkese, su korkusu olan birisiyim yani denize havuza girebiliyorum ama sadece ya kafamı suya sokabiliyorum ya da öylece durabiliyorum. kendimi asla suya bırakıp yüzemiyorum sanki bacaklarım falan su yüzüne kalksa hemen düşecek boğulacak gibi oluyorum. yaklaşık 7 derstir yüzme kursuna da gidiyorum ama bu makarna (veya sosis) ile bile doğru düzgün yapamıyorum sanki cumburlop aşağıya düşecek gibi oluyorum. herkes diyor kendini rahat bırak su seni kaldıracak zaten diye evet farkındayım ama yapamıyorum. benim gibi olup aşabilen var mı?
kilo var mı peki? önce suda serbest kalmayı öğren imkan varsa denizde daha rahat öğreniliyor