• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aslında evlenmeyi istemiyorsun?????

nevin17

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2023
76
110
8
40
Merhabalar. Yaşım 40 a yaklaşıyor. Düzenimi kuramadım, evlilik yapamadım derken bugün bir arkadaşımla karşılaştım. Ve bana aslında evlilik istemediğimi, kendimi bu konuda kapattığımı ve enerjimi açmam gerektiğini söyledi. Bunu daha önceden söyleyen arkadaşlarım da olmuştu. Yani neyi nerde yanlış yaptığımı bilmiyorum ki. Daha önceleri bir kaç kez beni birileriyle tanıştırmak istemişlerdi ama daha en baştan reddetmiştim onları. Ama bu görücü usulü durumlarda çok geriliyorum. Olayı kapatınca sanki üzerimden bir ağırlık kalkıyor gibi oluyor. Bilemiyorum yani insan aslında evlenmek isteyip dışarı nasıl istemiyormuş gibi bir enerji verir ki?

Bence dans, tiyatro, drama kurslarına gidebilirsiniz. Hem ruhunuza iyi gelir hem de sosyal çevreniz ve size uygun birisi ile tanışma olasılığınız artar.

Hiçbir neden olmadan direk reddediyorum. Tanımıyorum bile yani. Sonra da niye yalnızım diye üzülüyorum.
E o zaman arkadaşınız haklı. Yani insanlar öyle tanışıp evleniyor. Bir yerde karşılaşıp sonra aşık olup evlenme olayı çok az kişinin yaşadığı birsey. Açıkçası insanlar çaba harcıyor birileriyle tanışmak için. Sırf birileriyle tanışmak için farklı ortamlara girip çıkıyor birçok kişi. Hayatın gerçeği bu. Siz kahve içmeyi bile kabul etmezseniz nasıl olacak ki?
Bu arada aslında sizi anlıyorum. Bence de çok zor birsey, gidip kahve içmek tanımaya çalışmak falan ama bu işler böyle oluyor

Benim de biyle bir arkadasim var, hem uzuluyor hemde birini bulsak kim bile demiyor hayir diyor. NEDEN!? En fazla hoslanmazsin. Mantigi anlamiyorum ki..

Bir anda markette falan carpisip gozgoze gelip hayatinizin askini bulmayi mi bekliyorsunuz?

Benimde arkadasim sevgilimle tanistirdi. Cocuk bana msj atti gitti hic tanimadigim adamla kahve ictim. (İsi gucu duzgun olan samimi arkadasi yani) en fazla kahve icin tesekkur eder kalkarim. Belki hayatimin aski olacak belki arkadasim. Yeni insanlar tanimak guzeldir, firsatlar nerde karsimiza cikacak bilemeyiz..

Merhabalar. Yaşım 40 a yaklaşıyor. Düzenimi kuramadım, evlilik yapamadım derken bugün bir arkadaşımla karşılaştım. Ve bana aslında evlilik istemediğimi, kendimi bu konuda kapattığımı ve enerjimi açmam gerektiğini söyledi. Bunu daha önceden söyleyen arkadaşlarım da olmuştu. Yani neyi nerde yanlış yaptığımı bilmiyorum ki. Daha önceleri bir kaç kez beni birileriyle tanıştırmak istemişlerdi ama daha en baştan reddetmiştim onları. Ama bu görücü usulü durumlarda çok geriliyorum. Olayı kapatınca sanki üzerimden bir ağırlık kalkıyor gibi oluyor. Bilemiyorum yani insan aslında evlenmek isteyip dışarı nasıl istemiyormuş gibi bir enerji verir ki?
Hiç tanımadan reddettiğiniz kişiler için demiş ya çok katı kurallarınız var eril enerjiye sahipsiniz, yada aşırı kırılgan kırılmaktan bağlanmaktan korkuyorsunuz

Ben de aynen böyleyim ama altındaki sebebi biliyorum artık; zaten değersiz hissettiğim için, kendimce, denk görmediğim insanlarla yüzyüze gelmek bile bu duygumu tetiklediği için kaçıyorum🥲 sizde de bu olmasa da muhtemelen bir kaçma duygusu var. Karşındaki kişi olur olmaz bilemem ama onca seans terapi, okunan kitaplar, takip edilen uzmanlardan öğrendiğim tek şey: kaçtığın şeyin üstünde gitmedikçe kaçmaya devam edersin. İstemesen de farklı ortamlarda bulundukça sorun çözme, kötğ duygularla baş etme becerin artar. Sonrasında hayır desen de en azından kişisel gelişimin için(sınırlar koyarak tabi) görüşmelisin

32 yaşındaki arkadaşım bekar, düzenli giden mükemmel ilişkisi var yaklaşık 7 8 yıldır. Evlenmiyorlar, evliliğin aşklarını öldüreceğini düşünüyorlar

kısmetin kapanmış:)
şaka kız şaka
sosyal ortamlara girmelisin, açılma oralarda yaşanıyor
zamanla alışır ,açılırsın:))

Ben de çok wvlenmek isteyen birinin evlenemeyeceğine inanmıyorum. Büyük ihtimal içten içe kendinizi engelliyosunuzdur. Bu ailenizden veyahut tecrübelerinizden kaynaklı korkulardan olabilir. Çok evlenmek isteyen bir şekilde evleniyor zaten. Hatta yanlış evliliklerin kaynağıda bu zaten.

Hiçbir neden olmadan direk reddediyorum. Tanımıyorum bile yani. Sonra da niye yalnızım diye üzülüyorum.

Şu cevaptan sonra hala neyi nerede yanlış yaptığınızı bilmiyor olmanıza şaşırdım. Ne sanıyorsunuz bir gün yolda biriyle karşılaşıp yıldırım aşkı yaşayacağınızı mı?

Kimseyle tanışmadan ve tanışma tekliflerini reddederek istemediğinizi belirtiyorsunuz sonuç olarak. Evlenmeyi isteyip tanışmayı reddederek nasıl olacak bu iş 😂 kendiliğinden biri kocanız olarak mı belirecek

Bu şekilde olunca bir daha kimse size birini de önermez. Reddettikten sonra rahatladığınızı söylemişsiniz ki birini tanımak sizde kaygı oluşturuyor korkutuyor belli ki. Mesela buluşsanız da en ufak bir şeyi bahane edip konuşmayı kesebilirsiniz ve rahatlarsınız sonrasında. Ben sizi anladım ama bunun üstüne gidin sonrasında pişman olabilirsiniz. Geçmişteki deneyimlerden dolayı da korkuyor olabilirsiniz. Psikoloğa gidebilirsiniz korkunuzu yenmek için ya da blokaj kaldırma vs instagramda bir şeyler görüyordum. Detayı bilmiyorum ama onları da araştırabilirsiniz. Umarım en iyisi olur sizin için 💕

Back
X