• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aslında evlenmeyi istemiyorsun?????

kendine blokaj koymuşsun
hiç tanımadan etmeden reddetmek nedir bacım
ha tanırsın şerefsiz çıkar, allahına kadar reddet senden haklısı yoktur da
sen blokaj koymuşsun
Blokaj nasıl koymuşum onu bile bilmiyorum. Ve bunun için ne yapmam gerektiğini de.

Blokaj nasıl koymuşum onu bile bilmiyorum. Ve bunun için ne yapmam gerektiğini de.
işte bu tanımadan reddetmek mesela bi blokaj
blokajı kaldırmak için bu yaptığın şeyi yapmamalısın
birilerine şans vermen lazım
en azından 1 kere görüşebilirsin
kafana uymazsa öyle reddedersin yani tanımadan etmeden reddetmek saçma

Merhabalar. Yaşım 40 a yaklaşıyor. Düzenimi kuramadım, evlilik yapamadım derken bugün bir arkadaşımla karşılaştım. Ve bana aslında evlilik istemediğimi, kendimi bu konuda kapattığımı ve enerjimi açmam gerektiğini söyledi. Bunu daha önceden söyleyen arkadaşlarım da olmuştu. Yani neyi nerde yanlış yaptığımı bilmiyorum ki. Daha önceleri bir kaç kez beni birileriyle tanıştırmak istemişlerdi ama daha en baştan reddetmiştim onları. Ama bu görücü usulü durumlarda çok geriliyorum. Olayı kapatınca sanki üzerimden bir ağırlık kalkıyor gibi oluyor. Bilemiyorum yani insan aslında evlenmek isteyip dışarı nasıl istemiyormuş gibi bir enerji verir ki?
E gorısmeden reddetmissiniz tabiki oyle anlasılir siz de bir garipsiniz. Bana evlenmek istiyorum diye yakınan oldu birkaç kişi taniştirmak istedim hepsini ya direkt reddetti ya fotigraftan. Ben de artik onermiyorum. Bananr canım istemiyor ya da kriteri cok yuksek her türlü artik bulasmam

Bana tanıdık geldi bu durum :KK70:

Tanımadığınız biriyle görüşüyor olmanızdan dolayı kaygılanıyorsunuz. Ret verince rahatlamanızın sebebi bu bence. Evliliğe hazır olmayabilirsiniz. Korkularınızın sebebi sorumluluk alamamak mıdır, kriterleriniz mi yüksek veya kişiyi beğenmezseniz reddedememek midir, nedir?

Bana tanıdık geldi bu durum :KK70:

Tanımadığınız biriyle görüşüyor olmanızdan dolayı kaygılanıyorsunuz. Ret verince rahatlamanızın sebebi bu bence. Evliliğe hazır olmayabilirsiniz. Korkularınızın sebebi sorumluluk alamamak mıdır, kriterleriniz mi yüksek veya kişiyi beğenmezseniz reddedememek midir, nedir?
Bilmiyorum. Çok zor geliyor biriyle tanışmak, bir çay kahve içmek. Hatta biriyle çay içmeye kalksam bitse de gitsem moduna giriyorum.

Bilmiyorum. Çok zor geliyor biriyle tanışmak, bir çay kahve içmek. Hatta biriyle çay içmeye kalksam bitse de gitsem moduna giriyorum.
Adayları da beğenmiyorsunuz yani, değil mi? Size aracılık edenlere beklentilerinizi belirtmiş miydiniz hiç? Atıyorum; eğitim seviyesi benimkinden bir tık üstü, şu bölgeli biri, gözü şu şekil, teni ve saçı bu şekil, lusu busu olsun gibi gibi.

Okulda ya da sürekli bulunduğunuz iş veya sosyal ortamınozda bu zamana kadar biri olmadıysa bundan sonra ya yeni sosyal ortamlara girmelisiniz ya da arkadaşlarınızın anlaşacağınızı düşündüğü insanlarla görüşmeyi reddetmemelisiniz.

Yolda çarpışıp dökülen kitaplar kitapçıda aynı kitaba el uzatmalar falan filmlerde..

Ben de aynen böyleyim ama altındaki sebebi biliyorum artık; zaten değersiz hissettiğim için, kendimce, denk görmediğim insanlarla yüzyüze gelmek bile bu duygumu tetiklediği için kaçıyorum🥲 sizde de bu olmasa da muhtemelen bir kaçma duygusu var. Karşındaki kişi olur olmaz bilemem ama onca seans terapi, okunan kitaplar, takip edilen uzmanlardan öğrendiğim tek şey: kaçtığın şeyin üstünde gitmedikçe kaçmaya devam edersin. İstemesen de farklı ortamlarda bulundukça sorun çözme, kötğ duygularla baş etme becerin artar. Sonrasında hayır desen de en azından kişisel gelişimin için(sınırlar koyarak tabi) görüşmelisin
Yazdıklarınız cesaret verdi. Hoşlandığım kişiyle ne iletişim kurmaya çalışıyorum ne de aynı ortamda bulunmaya hatta surat bile yaptığım oluyor kendimi engelleyemiyorum. Ki bu hep böyle oldu kacma halindeyim. Resmen ilişkiden Korkuyorum. Belki de sadece düşünmeden adım atmak hayatımda bir fark yaratır.

Adayları da beğenmiyorsunuz yani, değil mi? Size aracılık edenlere beklentilerinizi belirtmiş miydiniz hiç? Atıyorum; eğitim seviyesi benimkinden bir tık üstü, şu bölgeli biri, gözü şu şekil, teni ve saçı bu şekil, lusu busu olsun gibi gibi.
Öyle kriterleri yüksek kişiler bu yaşlarda çoktan evlenmiş oluyorlar. Yani dolayısıyla olmuyor. İlk görüşte aşk ta dedikleri gibi anca filmlerde. Ben de hemen bitsin kurtulayım moduna geçiyorum.

Öyle kriterleri yüksek kişiler bu yaşlarda çoktan evlenmiş oluyorlar. Yani dolayısıyla olmuyor. İlk görüşte aşk ta dedikleri gibi anca filmlerde. Ben de hemen bitsin kurtulayım moduna geçiyorum.
Asıl kriterleri yüksek olanlar bekar 🤣 istisnai durum varsa bilemiyorum 🤷‍♀️

Sevmek kalbini olasılıklara açmaktır, kalp kırıklığını göze almaktır. Bir nesneyi, hayvanı, insanı kimi severseniz sevin onu kaybetme riskiniz var, acı çekme riskiniz var. Hatta kuvvetle muhtemel bir risk bu. Çok yakın zamanda aşık olduğu kişiyle ayrılmış biri olarak yazıyorum bunu. Kalbim çok kırık ve çok üzgünüm ama ben bunu göze alarak başlamıştım. Sevdim ve sevildim, güzel anılar biriktirdim, çabaladım ve olmadı. Bu insani duyguları yaşamam lazımdı. Insani tecrübelere ihtiyacımız var. Kalbim iyileştiği zaman onu yeniden açacağım mesela. Bilmiyorum kimbilir nasıl tiplerle karşılaşacağim. Rezil buluşmalar, konuştuğum için bile utanacağım kişiler, umut verip kalbimi kırabilecek insanlar, kalbini kıracağım insanlar... Hayat bu ve bu riski alıyorum. Zaman zaman yıpratıcı oluyor ama en azından kendi sınırlarımı görüyorum, güçleniyorum. Kendinizi açmayı denemelisiniz. Hani hiç olmayacak, hiç hoşlanmadığınız kişilerle değil de en azından nötr olduğunuz kişilerle.

Merhabalar. Yaşım 40 a yaklaşıyor. Düzenimi kuramadım, evlilik yapamadım derken bugün bir arkadaşımla karşılaştım. Ve bana aslında evlilik istemediğimi, kendimi bu konuda kapattığımı ve enerjimi açmam gerektiğini söyledi. Bunu daha önceden söyleyen arkadaşlarım da olmuştu. Yani neyi nerde yanlış yaptığımı bilmiyorum ki. Daha önceleri bir kaç kez beni birileriyle tanıştırmak istemişlerdi ama daha en baştan reddetmiştim onları. Ama bu görücü usulü durumlarda çok geriliyorum. Olayı kapatınca sanki üzerimden bir ağırlık kalkıyor gibi oluyor. Bilemiyorum yani insan aslında evlenmek isteyip dışarı nasıl istemiyormuş gibi bir enerji verir ki?
İstiyorsanız niye reddediyorsunuz bunun enerjiyle alakası yok

Evlenmek istiyor gibi görünüyor ama istemiyorsun demek çaban yok demek . Kuzenim de sizin yaşlarda evlenmek istiyorum diyor. birini öneriyoruz daha görmeden yok diyor . Başka biri için ay benden 1 ay küçük olmaz diyor. Öteki için yanında 12 cm topuklu giyemem diye yok diyor. Bir ötekine ciddiyetini fazla belli ettiği için çok ciddi evlilikte diye Yok diyor. Sizce istiyor mu ? He daha sonra da ilk bı rahatlıyor sonra yok dediği için de üzülüyor. Bence ablam evlenmeyi istiyor fakat korkuyor belli yaştan sonra

Benim de bir flörtüm olmuştu ilk önce kendi yazdı bana daha sonra konuşurken kaba saba davranışlar iplemiyor gibi bilinçli hareketler. Sallamadım gene de iyimser yaklaştım. Ama o saçma tavırlarına devam etti. Bir de her gün yazmaya devam ediyor. En sonunda ben de bıktım konuşmayı kestim. Bence siz iyi yapıyorsunuz hiç görüşmemekle. Hem görüşüp hem insanların sabrını tüketmekten iyidir.

Anlattığınız durum sosyal anksiyeteye benziyor.
Çok yüksek ihtimalle sosyal anksiyete bozukluğu var sizde.
Biriyle tanışmak istiyorsunuz ama yeni biriyle tanışmak kaygı düzeyinizi artırdığı için bu durumdan kaçınıyorsunuz ve daha görmeden hayır diyorsunuz.
Hayır diyip mesele kapanınca kaygı düzeyiniz normale dönüyor ve rahatlama hissi oluyor.

İyi bir psikolog bulup terapiye başlamanız lazım.
Hep böyle olacak diye düşünüp canınızı sıkmayın.
Düzenli terapiyle çözülebilecek bir mesele.
Tez zamanda gönlünüze göre birini bulmanız duasıyla.

Ben de anlamıyorum. Diğer herkes bu kadar rahat da ben niye bu enerji durumlarıyla uğraşıyorum.
Herkese kendini tanımak, kendini ve çevreyi gözlemlemek zor geliyor. Kabullenmek zor geliyor. Ayakta durmak zor geliyor. At suçu enerjiye. Konu sahibi ve konudan bağımsız bu yorumum.

Back
X