Evet, bu malesef büyük bi sorumsuzluk.
Ama en azından diğer konulara çözüm getirebilirsiniz belki?
Evet, bu malesef büyük bi sorumsuzluk.
Ama en azından diğer konulara çözüm getirebilirsiniz belki?
Cevap için teşekkürler
Kesinlikle büyük bir sorumsuzluk ve bu sadece bir örnek.... Maleseff sadece bir örnek..
Aşılmaz bir sorun yoktur diyorum belki de ben hata yapıyorum. Açık açık konuşmalıyım. Eşim öylesinde emin ki benim onu bırakmayacagımdan. Belki de biraz ona bu konuda çok karalı olduğumu hissettirmeliyim diyorum. Denedim ama başarısızlık.. Başarısızlık...
başka sorunlar da var anlaşılan ama konu sahibi çok bunalmış.
Evlilik çok zor bişey. Gerçekten, eğer bekar yaşamak mümkün olsaydı bekar kalmayı isterdim ama oda çözüm değil.
İnsan sevmek sevilmek istiyo, bi ailesi olsun istiyo, çocukları olsun istiyo. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık yani...
Halimize bin şükür tabi ama gerçekten zor, çünkü hayat çok zor.
Evli değilim ama fikirlerimi söylemek istedim.
Faceden kız arkadaşıyla ilgili olan kısmı okuyana kadar üstesinden gelebilecek şeyler olduğunu düşündüm.
Benim eski sevgilim evlense ben onun karısını engellemem, tabi eğer onunla görüşmüyorsam.
Engelliyorsam bir nedeni vardır mutlaka. Hala görüşüyorumdur eşinin beni görmesinden çekinirim vs gibi.
Bu konu biraz aklımı karıştırdı.
Eşin konuştuklarını duyarsın diye korkuyormuş, duymuşsun ve tepki vermemişsin.
Bu da onu daha çok rahatlığa itmiştir.
Yanlış da düşünüyor olabilirim ama ben böyle düşündüm.
Onun dışında eşine küçük sürprizler yapmayı dene.
Sevdiği bir yemeği yap güzel bir masa hazırla kendini özel hissetmesini sağla.
Ben kitap okuyorum o belgesel izliyor demişsin.
Okuduğun kitapla ilgili bir şeyler anlat, sen de onunla belgesel izle yorumlar yap.
Kısaca ortak bir şeyler yapmaya paylaşımda bulunmaya çalışın.
Hakkında hayırlısı olsun canım.
Cevap için çok teşekkürler. Evlilik zor hemde çok zor. Söylediklerinde haklısın. Ben de kendimi o bayanın yerine koydum ve düşündüm. bende olsam onun gibi davranır engellerdim.
Çevremde eşi tarafından aldatılan çok kişi var. hepsinin ispatı var ama boşanamıyorlar. O öyle kolay değil.
Kitap okumayı hep sevmişimdir. Bu aralar biraz abarttım sanırım o da düşünüp kendimi bitirmektense.. oğlum uyuduktan sonra kendime vakit ayırıp birşeyler yapmak istedğim için.
Eşime küçük ve büyük sürprizler yapıyorum elbette. Hatta bazen onu sevgimle, sevgi gösterilerimle sıktığımı bile düşünüyorum. Ama bende bir kadınım. 29 yaşındayım ve bende karşılık görmek istiyorum. Karşılığını alamadığımda da hayal kırıklığı .. kendimi küçük düşmüş gibi hissediyorum.
Hımm bu arada bu hep böyle değil. yazmıştım aslında arada çok da iyi oluyoruz. birlikte sinemaya gidebiliyoruz. Ama sonunda mutlaka bir tartışma arkasından geliyor.
Sadece biz sanırım artık birlikte bişeyler yapmaktan çok hoşlanmıyoruz...
İmkanınız varsa bir süre ayrı kalmayı deseniz. O süre zarfında ikinizinde düşünmeye vakti olacaktır. Sonrasında başbaşa oturup birbirinizden beklntilerinizi tekrar konuşur gözden geçirirsiniz.
Bence eşin kötü biri değil ama monotonlaşmışsınız konuşmaz olmuşsunuz sen çocukla ilgilenmekten o yorgunluktan bilgisayardan birlikte vakit geçirememişsiniz yoksa halledilmeyecek konular değil. Belki de bebekle ilgili uğraştığınız için stres yaşadınız bebeğe odaklandınız bebek olunca da ilgi ona kaydı ve siz bir şey hissetmiyor gibi oldunuz. Ben de tedavi görüyorum ve gerçekten yıpratıcı o anda sadece o oluyor aklınızda ama çocuğunu doğmuş büyümüş artık birbirinizle ilgilenme vakti gelmiş. Herşeyi koparmadan önce mesela önce oturun olayın ciddiyetini konuşun böyle olamayacağını anlatın sizi kaybetme korkusu oluşsun sonra da mesela çocuğunuzu ailenize birine bırakın birkaç gün tatil yapın beraber gezin hiçbirşey olmasa bile aynı şehirde gezin sinemaya gidin, yemeğe gidin, dertleşin. Sorunlar konuşarak aşılır.
Canım eşinin en iyi sen tanırsın.
Neye nasıl tepki verdiğini en iyi sen bilirsin.
Yani hep ben adım atıyorum karşılık alamıyorum diyorsun ya biraz kedini geri çek belki o zaman o bir şeyler yapma isteği duyar.
Ayy bu erkekler hangi yaşta olurlarsa olsalar hepsi çok zor ya :)
Birlikte bir şeyler yapmaktan hoşlanmıyoruz diye düşünme canım.
11 yıldır evlisiniz az buz bir zaman değil. Oğluşunuz da var Allah bağışlasın.
Zaman içerisinde bazı şeyler azalabilir evet ama tamamen kaybolmaması için karşılıklı çaba göstermek gerekiyor.
Eşinle sakince sinirlenmeden sesini yükseltmeden konuşmayı da dene bakalım.
Suçlayarak değil sadece üzüldüğünü kırıldığını belli et.
Seni çok seviyorum ama bu şekilde kendimi değersiz hissediyorum mutsuz oluyorum. seni de mutsuz etmek istemiyorum. Lütfen karşılıklı olarak dikkat edelim tarzında bir şeyler söyleyebilirsin.
Umutsuzluğa kapılma canımcım.
Cevabınız için teşekkürler..
Aslında bunu yapmayı çok isterdim. bu durum anlaşmalı olduğu sürece İkimiz için de bir çözüm olabilirdi.
Geçen sene büyük bir sorumsuzluk yaptı. 20 Gün evi terkettim. Anneme gittim. Biraz Düşünsün kafasını toplasın dedim aramadım. Sonra iş boşanmaya döndü.. Avukat tut dava aç tarzında konuşmalar için arar oldu beni. Tabi ben herhnagi bir boşanma girişiminde bulunmadım.
Çocuğun velayetine kadar herşeyi düşünmüştü.
evi terk ettiğimin 4 ya da 5. günün de Ev kirasını istemek için arandığımda bu adamdan bana da çocuğuma da hayır gelmez diye düşünmüştüm.
Sonra biraz ders almış olarak 20 günün sonunda özürler v.s. barıştık bir süre herşey iyiydi.
Sonra yine bozulduk...
Yorumun için teşekkürler
Sözlerini okurken inan bana gözlerim yaşardı. Şu konuda kesinlikle haklısın ben çok üstüne gittim sanırım hemen düzelsin olsun bitsin istedim.
Kendimi hiç geri çekmedim. Bir adım atma fırsatı tanımadım belki de..
Sözlerini dikkate alacağım.
Teşekkürler
Yok artık ev kirası için mi arıyor seni. Ama cevabından anladığım eşin seni kaybetmek istemiyor. Genel olarak erkekler ilk önce burunlarından kıl aldırmak istemezler ama işin ciddi olduğunu fark ettiklerinde geri adım atanda kendileri olur. Benim başımda da var bir tane oradan biliyorum. :) Eşine mektup yazmayı dene gerçekten çok işe yarıyor karşılıklı konuşmadan çok daha etkili oluyor. Bizzat denedim oradan biliyorum konuşurken sürekli kendini savunma çabasına giren sevgili kocam yazdığım mektubu okuyunca ve tüm gün düşününce yazdıklarımı beni anlamış olarak karşıma çıkıyor.
Canım galiba herkesin başında var bitane :)
Ne güzel yazmışsın.
Kadınlarla erkeklerin düşünce yapısı gerçekten iki farklı gezegen gibi.
Öyle ya da böyle bir şekilde ortak nokta bulup yola devam etmek gerekir.
Bu arada mektup olayını ben de sevgilime yapmıştım gerçekten işe yaramıştı :)
Biz eşimle karşılıklı konuştuğumuz zaman çoğu tartışmalarımızda (istisnalar hariç) kendini her konuda haklı buluyor ve konuşamıyoruz tartışamıyoruz bile ama mektuba döktüğümde sakin kafayla yazınca da bütün içimden geçenleri yazabiliyorum tartışma anında söyleyeceklerimi unutabiliyorum çoğu zaman. Bazen eşime odunsun filan ama olsun yine de benim odunumsun :) diyorum orta yolu bulmak lazım seninde dediğin gibi. :)
Canım benim onlar hep haklı zaten ben şahsen haksız olduklarını pek görmedim :)
Her şeye rağmen iyi ki varlar.
Daim olsunlar değerimizi de bilsinler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?