aslinda hic evlenmemisim ama nasil bosancam..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.985
173
lutfen hemen bosan diye yazmayin. gercekten empati kurarak ve cok yonlu tavsiye vererek yazin. bosanmam gerektigini ben de biliyorum. ama bir suru baska bilesenle birlikte oldugu icin hic ama hic kolay olmayan bir durum. yabi sadece bosan demeniz hicbir anlam ifade etmeyecek.

hep bosanma dusundugum, hep cok sevdigim, her ayrilik dusunmemde iliskimizin daha iyi oldugu ama hep de kendimi degersiz hissettigim bir evlilikti. baslarken yanlisti. oldurmaya calistim olduramadim. hep oldurmak icin mucadele etttim. belki biraz daha akisina biraksam kasmasam daha iyi olurdu.

annesi olmasa, maasli isi (kendi isini yapiyor ) olsa zehir olsa yine dayanirdim heralde cocuklarim icin.

artik bitmeye cok daha fazla yakin hissediyorum. bugun olmadi yarin yarin olmadi 2 yil 3 yil. olacak belli.

ama cok zor cok ama cok zor. daha once 1 haftalik bir ayriligimiz oldu. ben aileme hemen soyleyemedim. evde korktum falan. o geldi hem cocuklari ozlemisti. ayrilmak istemediğini 1 yil sure vermemi istedi. herseyi duzeltecegini soyledi. 1 yil degil belki yarim yil bile dolmadi. ciddi bir ayrilik esigi oldu yine. bu sefer o da istedi. ama kavga esnasinda maalesef oglumda ayni ortamdaydi. gitmesin babam diye cok agladi. babam kalsin babaannem gitsin diye oyle icten agladi ki. sarildim ona olmuyor oglum dedim. o bana ben ona sarildik agladik. olgun bir hali vardir oglumun. hem aglamasini tutup hem cok uzuldu azar azar agladi. kiyamadim. taa icimde hissederim onun ne dusundugunu ne hissettigini. her bayram muhakkak annem babam bisiden kavga eder annem evi terk ederdi. o bayramlarda hissettigimiz duygular aklima geldi. abim bile erkek oldugu halde daha duygusuz yaratıklar olmalarina ragmen o bile etkilenmis o yillardan. bir bayram vakti onunla ilgili icini acitan birşeyler soylemisti yıllar sonra olmasina ragmen. neyse iste kiyamadim. tamam oglum.gitmeyecek dedim. inanmadi heralde simdi gitmesin pazartesi gider dedi ama nasil korkulu bakiyor. sadece beni ikna etmek icin soyluyor. rahatlasin istedim. sana soz veriyorum hic gitmeyecek dedim.

kendi hatalarimin bedelini ona odetmek istemedim. bile isteye kendi secimlerimden dolayi onun bu halde olmasina kiyamadim. gerekirse ayni evin icinde iki yabanci olunur dedim. olmadi dubleks ev tutulur onlar ustte olur aksam cocuklar uyuduktan sonra cikar yukari diye dusundum. yeterki oglum bir daha o korkuyu yasamasindi.

ama kac gundur uzuntum artik mideme vucuduma vuruyor. madem ayrilmayacagiz en azindan konuşup normallesmek istedim. gene enkazdan baska bisi kalmadi bana. zaten evlenmedigimizin her anlamda farkindaydim ama gercekten hic ama hic evlenmemisiz. 8 yila iki cocuga ragmen...

bekarlardan yada evlenmek uzere olanlardan okuyan olursa lutfen evlendiginizi karsi tarafa hissettirin. ben fedakarlik yapiyorum sanıyordum. onu yormuyordum guya. dugun alisverisi gelinlik alışverişi hicbirine cagirmadim evler uzak diye. ki cok uzak da sayilmazdi aslinda.

o ise benim o askerden geldiginden beri degistigimi soyluyor. nisandan sonra dedi hatta. ki nisan suremiz 2 ay. 2 ayda ne oldu diyorum. daha once annesiyle ilgili olarak hep nisandan sonra ona farkli davrandigimi vs söylüyordu. annesinin biz evlenince degisme sebebi buymus. nisandan sonra ben soguk davranmisim elini opmemisim. onunla ilgili olan kismini da bugun duyuyorum. nisan alsiverisi icin (ona alacagimiz kiyafet icin. bana alacagimix icin cagirmadim. giysi almayi bilmez. kendi cevresi yok benden baska yon gosterecek biri yok diye dusundum) nisan alisverisi icin magazan magazaya pesinde gezdirmisim. elini tutup gezmemisim. hatta o cok ofkelenmis yeter artik ben evime gitmek istiyorum demis. sucuma bakar misiniz.

askerden sonraki degisimimse onu askerden gelir gelmez bir internet kafeye sokup is aratmammis. 32 yasindaydi. kisa devre yapti askerligi. isi yoktu. ailem biliyordu. zaten istenmiyordu ve ben rezil olmaya devam ediyordum. askerden gelir gelmez de degil yine en erken bir kav gun sonrasidir.

bu ikisini duymak beni oyle uzdu ki. oysa ben evlenirken kendimi her anlamda ne kadar zorlamistim. hem.kendimi hem ailemi her anlamda cok sıkıntıya sokmustum.

cok üzgünüm..gercekten hic evlenmemisim her anlamda. sadece bu iki sozden dolayi degil pek cok acidan.

simdi pedegog falan arastirip oglum etkilenmeden bu isi halletmenin yolu var mi ona bakicam. ama oyle korkuyorum ki. bilinmezligin korkusu bilinenin en kotu halini bile yegletiyor bazen.

tavsiyeden daha cok dertlesmeye ihtiyacim var. neden iki cocuk diyip yaralamayin beni lutfen. bosanmis ailelerin cocuklarindan okuyan varsa sizin gözünuzden olay nasil oluyor onu bilmeyi cok isterim.

8 yillik evlilikte taaa nisandaki sorunlari hala konusuyor olmaniz sacma degil mi? 8 yil olmus ya gelmis gecms unutup dvam etmeniz gerekirdi eger ayrilmak istemiyorsaniz.

sacma degil. derin dusunmediginiz icin size sacma gelmis. hadi nisanda ne oldu konusalim sen sunu yaptin bunu yaptin konusmasi degil ki. aramizdaki sorunlari ve sorunların kaynagini konusurken soylenmis sozler.

sacma degil. derin dusunmediginiz icin size sacma gelmis. hadi nisanda ne oldu konusalim sen sunu yaptin bunu yaptin konusmasi degil ki. aramizdaki sorunlari ve sorunların kaynagini konusurken soylenmis sozler.
Bence o kadar cok derine inilirse evli cift kalmaz. Bazi seylerin uzerini kapatmak gerek diye dusunuyorum. Kimse mukemmel degil. Tabi siddet aldatma haric.

tum detaylari yazsam cok uzun oluyor. yazmasam da bu sekilde oluyor. konusma kisa bir konusma degildi. ben evliligimizdeki hissettigim yogun duygunun degersizlik oldugunu soyledim. ordan konu acildi onu cok elestirdigim icin artik icinin tamamen dolduğunu kendi isleriyle ilgili bile herhangi bir gucunun kalmadigini soyledi. bende ona ne yaptigimi sordum. o da eskiden boyle olmadigimi nisandan sonra hatta askerlikten sonra degistimi dostca davranmadigimi soyledi. konuyu konusmaya devam etti yani baska konulari. ama ben ozellikle somut ornekler vermesini istedim. 2 ayda ne yapmış olabilirimi merak ettim.

Çok kopuk bi anlatım olmuş. Okurken zorlandım. Hakkınızda hayırlısı.

Ama olmuş bitmiş

Geçmiş değişmez

Geleceğe bakın

Pedagoga gitmek iyi bir çözüm olacaktır. Kararlı olun. Çocuğunuza her an korku ve belirsizlik yaşatacağınıza, bir kere ayrılır ve ona belli bir yol çizersiniz. Emin olun şimdikinden daha iyi hissedecektir.

Bariz buyuk bi suc yoksa cocugunuz icin birbirinizin hatalarini kabul edip eskiye sunger cekip yeni bi sayfa acabilirsiniz. Ayrica esiniz o kadar ski seyleri kafasinda kuruyosa o da pskologa gidebilir. Normal degil bence dun ne yedigini unutuyo insan. Ama ne yasadiginizi siz daha iyi bilirsiniz tabiki

Çok kopuk bi anlatım olmuş. Okurken zorlandım. Hakkınızda hayırlısı.

daha once bir kac kez konu actigim icin ve cok uzatmamak icin boyle oldu sanirim. ben anlayinca herkes anliyor saniyorum :) o yuzden konu gecmisi unutamamak gibi algilanmis.

Başka evladı yok mu eşinizden başka? Yani yine kalır sizde ama mesela diğerleri de bakıyor sırayla o şekilde

hayir tek cocugu. baska kimsesi yok. ev maas falan da yok. esi de yok. bir erkek kardesi var sene de bir iki defa kalmaya gider oraya az kalir doner. bayramlarda da bir iki gun kalir doner

lutfen hemen bosan diye yazmayin. gercekten empati kurarak ve cok yonlu tavsiye vererek yazin. bosanmam gerektigini ben de biliyorum. ama bir suru baska bilesenle birlikte oldugu icin hic ama hic kolay olmayan bir durum. yabi sadece bosan demeniz hicbir anlam ifade etmeyecek.

hep bosanma dusundugum, hep cok sevdigim, her ayrilik dusunmemde iliskimizin daha iyi oldugu ama hep de kendimi degersiz hissettigim bir evlilikti. baslarken yanlisti. oldurmaya calistim olduramadim. hep oldurmak icin mucadele etttim. belki biraz daha akisina biraksam kasmasam daha iyi olurdu.

annesi olmasa, maasli isi (kendi isini yapiyor ) olsa zehir olsa yine dayanirdim heralde cocuklarim icin.

artik bitmeye cok daha fazla yakin hissediyorum. bugun olmadi yarin yarin olmadi 2 yil 3 yil. olacak belli.

ama cok zor cok ama cok zor. daha once 1 haftalik bir ayriligimiz oldu. ben aileme hemen soyleyemedim. evde korktum falan. o geldi hem cocuklari ozlemisti. ayrilmak istemediğini 1 yil sure vermemi istedi. herseyi duzeltecegini soyledi. 1 yil degil belki yarim yil bile dolmadi. ciddi bir ayrilik esigi oldu yine. bu sefer o da istedi. ama kavga esnasinda maalesef oglumda ayni ortamdaydi. gitmesin babam diye cok agladi. babam kalsin babaannem gitsin diye oyle icten agladi ki. sarildim ona olmuyor oglum dedim. o bana ben ona sarildik agladik. olgun bir hali vardir oglumun. hem aglamasini tutup hem cok uzuldu azar azar agladi. kiyamadim. taa icimde hissederim onun ne dusundugunu ne hissettigini. her bayram muhakkak annem babam bisiden kavga eder annem evi terk ederdi. o bayramlarda hissettigimiz duygular aklima geldi. abim bile erkek oldugu halde daha duygusuz yaratıklar olmalarina ragmen o bile etkilenmis o yillardan. bir bayram vakti onunla ilgili icini acitan birşeyler soylemisti yıllar sonra olmasina ragmen. neyse iste kiyamadim. tamam oglum.gitmeyecek dedim. inanmadi heralde simdi gitmesin pazartesi gider dedi ama nasil korkulu bakiyor. sadece beni ikna etmek icin soyluyor. rahatlasin istedim. sana soz veriyorum hic gitmeyecek dedim.

kendi hatalarimin bedelini ona odetmek istemedim. bile isteye kendi secimlerimden dolayi onun bu halde olmasina kiyamadim. gerekirse ayni evin icinde iki yabanci olunur dedim. olmadi dubleks ev tutulur onlar ustte olur aksam cocuklar uyuduktan sonra cikar yukari diye dusundum. yeterki oglum bir daha o korkuyu yasamasindi.

ama kac gundur uzuntum artik mideme vucuduma vuruyor. madem ayrilmayacagiz en azindan konuşup normallesmek istedim. gene enkazdan baska bisi kalmadi bana. zaten evlenmedigimizin her anlamda farkindaydim ama gercekten hic ama hic evlenmemisiz. 8 yila iki cocuga ragmen...

bekarlardan yada evlenmek uzere olanlardan okuyan olursa lutfen evlendiginizi karsi tarafa hissettirin. ben fedakarlik yapiyorum sanıyordum. onu yormuyordum guya. dugun alisverisi gelinlik alışverişi hicbirine cagirmadim evler uzak diye. ki cok uzak da sayilmazdi aslinda.

o ise benim o askerden geldiginden beri degistigimi soyluyor. nisandan sonra dedi hatta. ki nisan suremiz 2 ay. 2 ayda ne oldu diyorum. daha once annesiyle ilgili olarak hep nisandan sonra ona farkli davrandigimi vs söylüyordu. annesinin biz evlenince degisme sebebi buymus. nisandan sonra ben soguk davranmisim elini opmemisim. onunla ilgili olan kismini da bugun duyuyorum. nisan alsiverisi icin (ona alacagimiz kiyafet icin. bana alacagimix icin cagirmadim. giysi almayi bilmez. kendi cevresi yok benden baska yon gosterecek biri yok diye dusundum) nisan alisverisi icin magazan magazaya pesinde gezdirmisim. elini tutup gezmemisim. hatta o cok ofkelenmis yeter artik ben evime gitmek istiyorum demis. sucuma bakar misiniz.

askerden sonraki degisimimse onu askerden gelir gelmez bir internet kafeye sokup is aratmammis. 32 yasindaydi. kisa devre yapti askerligi. isi yoktu. ailem biliyordu. zaten istenmiyordu ve ben rezil olmaya devam ediyordum. askerden gelir gelmez de degil yine en erken bir kav gun sonrasidir.

bu ikisini duymak beni oyle uzdu ki. oysa ben evlenirken kendimi her anlamda ne kadar zorlamistim. hem.kendimi hem ailemi her anlamda cok sıkıntıya sokmustum.

cok üzgünüm..gercekten hic evlenmemisim her anlamda. sadece bu iki sozden dolayi degil pek cok acidan.

simdi pedegog falan arastirip oglum etkilenmeden bu isi halletmenin yolu var mi ona bakicam. ama oyle korkuyorum ki. bilinmezligin korkusu bilinenin en kotu halini bile yegletiyor bazen.

tavsiyeden daha cok dertlesmeye ihtiyacim var. neden iki cocuk diyip yaralamayin beni lutfen. bosanmis ailelerin cocuklarindan okuyan varsa sizin gözünuzden olay nasil oluyor onu bilmeyi cok isterim.
Boşanın demeyeceğim , ki bana düşmez zaten.
Ama ev üstüne ev olmuyor.
Kayınvalide ile ayrılın.
Maddi durumunuzu bilmiyorum.
Terapi alın. Eşinizle beraber.
Çocuğunuz için de pedagog desteği alın.
Herşeyi yaptıktan sonra hala düzelme yoksa , evet düşünülebilir belki.

Ben boşanın demeyeceğim; aksine düzeltmeye çalışın diyeceğim. Çünkü yazdıklarınızdan şunu farkettim ki; çok bir düzeltme yoluna gidilmemiş; çözüm odaklı olunmamış. Eski anılar olaylar sorunlar; epeyce yer kaplamış her ikinizin aklında da. En son çareniz olsun; boşanmak. Çünkü hala denenmemiş çözümler var yani umut var. Öncelikle kayınvalide sorununu çözün; gerekirse açık açık söyleyin senin yüzünden boşanıcaz vs. Evinizi ayırın ya da dubleks bir ev tutun. Eski konuları kapatın artık; geçmiş bitmiş şeyler. Çoğumuzun düğün dönemi hatta evliliğimizin ilk yılları istediğimiz gibi olmadı maalesef; konuşmamak lazım artık öncesini. Bu konular açıldıkça; yara haline dönüşüp insanı karamsarlığa sürükler. Ben ailecek terapi almanızı öneriyorum; eşiniz gitmese bile siz gidin. birde sorunları sadece eşinize ya da kendinize yüklemeyin.

Mutsuzsunuz belli. Ve bunun tek nedeni kayınvalide ile yasamaniz. Diğer tüm nedenler bununla bağlantılı. Kadının maaşıda yok başka kimsesi yok. Oğluna bağımlı yaşamak zorunda. Ne zor bir durum. Keşke başka yolu olsa...
aslinda dogrudan kayinvalidemle alakasi yok. annesiyle esinin yerlerini ayri konumlandiramayan bir es yuzunden.

o yuzden hic evlenmedik diyorum ya. insan giysilerini annesinin odasinda cikarir mi. birsey soracaksa ilk annesine sorar mi. tirnak makasini bile hala annesinin makasini kullaniyor ki o kadar söyledim. mesele makas meselesi değil. evliligi idrak edemediginin gostergesi. onlar eski duzeninde ben onlara ev arkadasi gelmisim gibi. ilk yillarsa onlar kari koca ben kumaydim.

kv nin su anki durumu bana sadece katlanmamak icin ekstra bir baska sebep daha. yani cocugum.icin gerekirse kiralik baba gibi bile dusunur katlanmaya çalışırdım. ama evimde de huzurum yokki bu ikircikli hal yuzunden.

annesiyle olan sorunum ne kadar evrilse ve ne kadar asalsa da asla tam olarak bitrcek birsey degil. cunku hep ona tercih edilen pozisyonda buluyorum kendimi ve derin uzuntu yaşıyorum. yoksa bile isteye kabul ettim. hosgorum fazladir aslinda. ben hersekilde yine idare ederdim oldurmaya calsiridim da. olmuyor olduramiyorum. duzeldi degisti sandigim hersey bir idare etme gecirtirme haliymis aslinda. ozunde hicbirsey degismiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X