Aslında problem Annemin ailesi :\

Pinuspinea

oğluşummmm büyüyorrr:))
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2012
1.066
1
158
İstanbul
Kızlar nasıl anlatsam bilemedim,biz eşimle ikimiz normalde bi sorunumuz olupta hiç kavga etmiş değiliz,3 yıla yakın evliyiz..
Annemler, ananem teyzemler falan yakın oturuyolar bize;
Arabaları yok ve bizimde eşimle hala kredisini ödediğimiz bir arabamız var,sonuçta bu devirde aileden birşey görmeyince mal sahibi olmak zor biliyosunuz..
Eşim ve ben şuana kadar ikimizde çalışarak,aldık güzel sıfır bir araba ve bu nedenle eşim için arabası çok kıymetli,
ama teyzemler dayımlar olsun her fırsatta bi olay olsun hemen eşimi arıyolar, araba lazım verirmisin diye
adam için araba kıymtli başkasına kullansın diye vermez,ney işiniz gidip halledip gelelim diyo eşim,hani anlasınlar bak arabayı vermek istemiyorum gibisinden
ama gel görki çok anlayışsızlar yıllardır anneme de hep bu tarz şeyler yaparlar,ama annem ailesi diye bişey diyemez,bende çok söylendim durdum ama fayda etmedi..
hadi onu geçtim benim eşim farklı bi memleketten farklı bi insan,yani aynı köylü veya memleketlide değiliz,insan azıcık duracağı noktayı bilir,
bu nedenle busefer eşimde bana kızıyo söyleniyo,direk muhatap ben değilim ama napsın adam bana kızıyo gereksiz yere aramızda tatsızlık çıkıyo,
ben burda sırf anneme yakın oluyum diye oturuyorum ama diğerlerininde bukadar yakın oturması çokda hoş olmuyor işte..

Sizler bu gibi durumlarla karşılaşıyormusunuz ve ne gibi tepkiler veriyorsunuz merak ediyorum ???

Son düzenleme:
Buakşamda eşim grip zaten işten biraz erken geldi,uzanıyodu tam teyzem aradı (anaannem hastanede yatıyo buarada) kan lazımmış,iki kişi bulmuşlar kan verecek bu çocukların kan merkezine götürülmesi gerekiyomuş,ya arabayı dayıma ver götürsün yada çocukları götürürmüsün diyolar,
şimdi gelde hayır de tabiki diyemezsin sonuçta bir hasta var ortada,ama tut bi taksi götür yani sonuçta bu adamda işten geldi böyle birşey talep etmek nekadar doğru ??
eşim az önce kalktı gitti adam tabi giderken banada bunlardan bıktım gibisinden laflar etti..
ben napayım şimdi ne diyeyim şaşırdım kaldım
bunlar beni zaten sadece araba için ararlar başka bişey için aramazlar,arasalar şaşarım falan gibisinden gripli gripli öksüre öksüre sırf anaannemin hatrı için gitti..

ilk başta annemin ailesi deyince bi durdum bi daha okudum yanşış mı anladım diye ama yazdığınız sizin aileniz yani.dayınız ,teyzeniz ,anneanneniz yani.senin ailen eşinden araba istiyor eşinde doğal olarak vermek istebiyorsa tabiki seni muhatap alıcak.eğer arabayı isteyen eşinizin ailesi olsaydı o zamanda siz eşinize söyle dayınlara arabayı sürekli isteyip durmasınlar dicektiniz.
bence bu konunun en kolay kolu annenize söyleyip durumu anneniz izah etsin.ya kusura bakma kardeşim damat arabayı pek vermek istemez istersen sende bi daha konuyu açma diyecek.yada siz çıkıp dayıcım durum böyle lütfen bize kırılmayın diceksiniz.
şahsen ben arada kalırdım böyle durumda ve ailem bile olsa eşimle mutluluğumu bozmalarına müsade etmezdi.biri ister biri vermez çok zor bir durum.

benim annem herkese elinden geldiğince yardım eder babamsa tam tersi ne borç alır ne verir.hatta en küçük bi eşya bile değerlidir onun gözünde vermekde istemez almak da.birgün komşular bizim tv yi istediler o zaman küçüğüz tabi herkesde tv yok annemde akşam beyime sorayım dedi.babam geldi daha annem bişey demeden kapıya geldi komşular hadi veriyormusunuz diye.annem babama sordu hayır dedi bi daha sordu bak kapıdar verelim yine getircekler babam yine hayır.sonra bizim evde kıyamet koptu annem yanındaki tabağı duvara fırlattı babam anneme bir sürü laf saydı.en son hatırladığım annem kanepede uzanmış ağlıyordu...
umarım bu durumda kalmazsınız.Allah yardımcınız olsun ben yaşadım çok kötü

haklısınız vall canım ne diyelim
annene yakın oturmak istemenin bir sebebi varmı?
çok önemli değilse taşınaamsmısınız
en azından araba bizde değil falan deseniz
uzak olsanız arabanın sızde oldugunu anlamazlar
aklıma sadece bu geldi...

benim evlenme dönemimde babamı yeni kaybetmiştik,annemin acısı çok tazeydi benden başka iki kardeşimde var annemin yanında tabi,
eşim dediki gel annen bide senin yokluğunu çekmesin yakın oturalım ona
bizim annemle hiçbisorunumuz yok zaten,annem ailesine hiç benzememiş çok asil bi kadındır, asla bişey istemez bizden ,
biz ona yalvarır biyerlere götürürüz
ama gel görki teyzem ve dayımlarda yakındaa oturduğu için busefer max. yüzsüzlük yapmaya çalışıyolar ve bu beni zor durumda bırakıyo
anneme söylesem,çok üzülür çok utanır onuda üzmek istemiyorum,
sırf onlar yüzünden taşınmayı düşünmedim değil yani
ama gelgörki kurunun yanında yaşta yanacak,yani annemdende uzaklaşıcam

Taşınmaya falan gerek yok.
Neden taşınacakmışsınız ki..
İş sana düşüyor arkadaşım bu kadar da gerilmeyeceksin.
Arabayı istediklerinde kusura bakmayın eşim çok huysuz bu aralar.
Arabayı bana bile vermiyor isteyemem diyeceksin.
Telefon mu geldi teyzen arıyor size bir taksi çağıralım beni kocamla yüzgöz etme teyzeciğim diyeceksin.
Varsın eşin kötü cimri olsun bu böyle olur mu?
Bir kere olur iki kere olur ama bunlar arabayı ortak aldığınızı düşünüyorlar.
Bir de muhtemelen annenden dolayı kullanmaya alışmışlar.
Akrabalık ilişkileri bir yere kadar .

evet bu daha mantıklı

malesef öyle :\ arada ben kalıyorum işte,
benim ailem yani annem ve kardeşlerim asla bu tarz isteklerde bulunmazlar,hatta annemi çok sever eşim çok dürüst kadın der,hep över,
o aileden annen nasıl çıkmış der,bunu sadece eşim demiyo bende öyle düşünüyorum,
bizden talepte bulunan insanlar benim teyzem ve dayım oluyo bekarlar anaannem ve dedemlerle yaşıyolar ve en kötüsüde aynı semtte oturuyor olmamız..
benim annemdende sürekli talepte bulunuyolar,bunun önüne yıllardır geçemedim zaten ama şimdi bana da sarmaları hiç hoş olmadı,çünkü eşimle aram açılıyo sırf bu yüzden

walla doğru söze ne denir, haklısın arkadaşım
benim birazdaha ağzımı açıp bu dediklerini söylemem gerekiyor heralde

Benimde babamın arabası var binbir zahmetle kredi çekerek sahip oldu. Babam da kolay kolay kimseye vermez arabasını, eşimde aynı mantıkta bu yüzden babamdan araba istemez, çoğuz kez babam teklif etmiştir lazım ise al sana veriririm diye, ama eşim ya kaza yaparsam o da bende mağdur olurum diye düşünür tutar bir taksi işini halleder...

Eşimde arabası varken kimseye vermezdi, eşiniz gibi kendi getirip götürmeyi tercih ederdi. Bunu da prensip olarak belirtirdi... Emanet mal almayı doğru bulmuyorum hele ki pahası yüksek bir şey ise... Eşim prensip gereği kimseden emanet araba almaz, vermez diyeceksiniz...

benim eşimde asla kimseden araba istemez,arabada vermeyi sevmez..
kendi anneside hastanede yattı o dönem arabamız yoktu, inan kendi erkek kardeşinden dahi araba istemedi
anadolu yakasından avrupa yakasına taksi tuttu annesini MR'a götürdü
ama herinsan aynı olmuyo işte,bazı insanlar işin kolayını bulunca,cılkını çıkarıyolar

aslında anneniz konuşmalı kardeşleriyle, malum damat arabasına düşkün, kızım arada kalıyor istemeyin dese daha uygun olur bence. hem araba istemek de nasıl bişey yaa, en ufak kaza olsa başka sürücü olduğu için sigortada bile sorun çıkar. yazık değil mi size de.

eşimin ailesi de sizin aileniz gibi.
ben kızıyorum açıkçası bu durumlara. ama eşim de kendisine lazım değilse, o gün arabayı verir. kuzenine verdikten sonra çizik gördüm arabada, vardı o çizik ben yaptım, dedi ama inanmıyorum. olsaydı dikkatimi çekerdi ya da bahsederdi..

değerli eşyaların ödünç verilmemesi taraftarıyım. emanet malın başına gerçekten olmayacak şeyler geliyor.
arabayı alırlar, bir tarafı çizilir, sorsanız zaten vardı, ben yapmadım der vs.
kuzenim kardeşinin arabasını, kendi arkadaşına veriyor, arkadaşı vurup getirmiş aynen öyle, o hasarı ne vuran arkadaş(?) ne de abisi ödedi. yine hiç suçu olmayan araba sahibi ödedi. malınızı verip kötü olacağınıza vermeden kötü olun daha iyi. anlayışlı bir insan zaten böyle davranmazdı...

bence siz ailenize açıkça söyleyin. araba yeni, vermek istemiyor diye.
çok acil, sağlıkla ilgili önemli bir durum olur, tamam ama; onun dışında böyle taxi gibi kullanmak ya da ödünç istemek doğru değil.

Ben kime ne emanet ettiysem aynı sekilde nadiren aldım.
Esinizi daha fazla zorlamayın bence.
Kötü olmak pahasına konuşmalısınız akrabalarınızda.
Cok acil durumlar dısında istekte bulunmasınlar.
Bir kere yüz bulunca inanın sonra engel olamaz hale gelişiniz.
En iyisi yol yakinken onlerini kesin.

vermek istememekte haklısınız insanlık hali acil durumlarda 1-2 kere olabilir ama söylediğinize göre onlar bunu alışkanlık haline getirmiş.ben olsam bende vermem ve ikide bir istemelerine kızarım tepkimi belli ederim.durumunuz zor sonuçta akraba ama istediklerinde usulünce geri çevirin,eşinizle problem yaşamaktan daha iyidir.

pardon ama insanin arabasi yoksa
bütün taksiler onundur
bu kadar basit
araba kisiye özeldir ona buna verilmesi cok sacma
ben izin vermem asla kime olursa olsun
cok haklisiniz siz

dile getirmekten baska careniz yok esinizle araniz acilacak yoksa allah korusun bazen bazi seyleri soylemek zorunda kaliriz aile huzurunuz icin soylemelisiniz allah yardimciniz olsun

dile getirmekten baska careniz yok esinizle araniz acilacak yoksa allah korusun bazen bazi seyleri soylemek zorunda kaliriz aile huzurunuz icin soylemelisiniz allah yardimciniz olsun
senamm bana bir daha mail atar mısın?3 kere attım sana.seninkiler gelmedi yaw.adres:dry_vdtgizlenci@hotmail.com
sevgiler

baska bir isinizin oldugunu soyleseniz bir kac defa herhalde anlarlar vermek istemediginizi...acil seylere tamam ama keyfi olarakta surekli surekli insan utanir istemeye. ben babamin arabasini bile zor alirdim kendi arabam olduktan sonra..cunku emanetin tek gozu kor derler sanirim..cok korkarim emanetin basina birsey getirmekten bu yuzden mumkun mertebe baskalarindan birsey almamaya ozen gosteririm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…