Asosyal eş

selinayege

Boy:1.65Başlangıç78güncel72.1hedef 60
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2008
4.111
668
688
Selam kizlar 10senelik evliyim kıskanç ve asosyal bir eşim var,düğün,cenaze,bayram bilmez,bayramlarda kaçarak tatile gideriz bir yere fln ziyarete gideriz diye,ben onun aksine çok sosyalim birsuru arkadaşım var,akşamları bi çay içmeye onun ailesi ve benim ailem dışında hiç gitmeyiz kimsede bize gelmez,ben istediğim yere gidiyorum ama onunla sosyallesememek her yerde yalnız olmak zoruma gidiyo artık,bi düğünde veya herhangi bir yerde herkez eşiyle birlikteyken ben yapayalnızim,evliyken evlilere özeniyorum varmi böyle bi sacamalik,niye bu mutsuz olma çabası gülmek eğlenmek varken,beni rahatlatabilecek yorumlariniz varmi?bide herkesin eşin nerde yorumları travma yaratti

artık bende çok sıkıcı,çok boğucu geliyo hayat😞

Benim eşim de asosyal ama bu beni rahatsiz etmiyor.
Ne kadar cok insanla icli-disli olursaniz bir o kadar cok başiniz agrar.
Bekarken ben de sosyal biriydim, simdi cok pismanim.
Travmalik bir durum yok ortada, kendinizi mutsuz etmeye calismayin lutfen

Böyle kabul edeceksin. Senin zorunla gitse surat asacak, sorun çıkartacak. İyisi mi zorlama.

Degistirme calisirsan o mutsuz olacak, degismedigini gorunce sen mutsuz olacaksin.Oldugu gibi kabul et gitsin.

10 yılda değişmemiş bir özellik bundan sonra da değişmeyecek muhtemelen, eşinizi olduğu gibi kabul etmeye çalışın. Ailelere gidiyor ve sizin hayatınızı kısıtlamıyor bardağın dolu tarafından bakmayı deneyin, yoksa mutsuz olursunuz.

Yani örf,adet önemli degilmi bi cenazeye bile zorla gidilir mi?

Asosyal bir eşim yok ama düğünlerden nefret eder. Yanlarında rahat olmadığı sohbet edemediği insanlarla görüşmek istemez. Ben doğruyu söylüyorum soranlara düğünleri sevmiyor, gelmedi/kusura bakma canım senin eşinle anlaşamadılar ama bu bizim arkadaşlığımızı etkilemez eşler görüşmeyiversin falan gibi.

Eşinizle görüşürken hiç fark etmedimiz mi bu yönünü? Çok yapacak bi şey yok. Soranlara o düğün dernek sevmez diyeceksiniz gülüp eğleneceksiniz. Cenazelere yorumsuzum iş seyahati en iyisi. Bazılarında çok yakın akraba cenazelerinde olay çıkarın 40 yılda bir götürün bari de iş seyahati ya da benzeri bahaneleriniz inandırıcı olsun. Gerisini de boşverin gitsin. İyi bir eş ise bu da onun kusuru diyip geçin

Sıkmayın canınızı. Ben de öyleyim misafirliğe gitmektende msafir gelmesinden de haz etmiyorum. Bayram dügün ziyaretlerini mevlüt ziyaretlerini sevmiyorum. Kayınvalidemle altlı üstlü yasıyoruz gün yapar misafiri gelir ama inmem . Sevmiyorum . Eşimle oglumla geçireceğim vakit daha değerli. Hoşgeldin bes gittin sevmem. Baslarda esımde sıkıntı cıkarıyordu ama zamanla alıstı. Paylasıcak hiç birseyim olmayn insanlrla muhattap olmayı sevmiyorum. Zorladıgında daralıyordum resmen. Sanki gırtlagıma yapısıyorlar gibi oluyordum. Bence onu değiştirmeyin siz anlayısla karsılayın.

Evlenmeden önce çok mu sosyaldi?

Teşekkürler kizlar deniycem ama iste ben bu konuda takıntı yaptım sanirim benim için hayat kalabalik ortamlar demek,hayatı yaşamak bu demek sanki,nefes alamıyorum sanki,evlenmeden once anlamadim çok farklı tanımışım ne diyim.

Babamı tarif etmişsiniz. Annem 33 senedir değiştiremedi. Olduğu gibi kabul edin. Yoksa çok yıpranırsınız

Evlenmeden önce çok mu sosyaldi?
Gerçekten sosyaldi evlendikten sonra bi kıskançlık benimle kalabalık ortamlara girdiğinde gerilme fln başladı öylede dikkatliyim hiç dikkat çekici davranışlarımda yoktur,artık gülerken bile kendimi kasar oldum.

Asosyal mi yoksa sosyal fobisi mi var? Nereden anladınız asosyal oldugunu, eğer sosyal fobisi var ise yardım alması gerekiyor.

Back
X