Asosyal koca ya ne yapmalı

Böyle büyük sorunlar yoksa, siz de seviyorum boşanmak istemiyorum diyorsanız öyle hemen boşan falan diyenlere bakmayın. Eşinizin huyu böyle demek ki öyle entel dantel sosyal ortamlara takılmak istemiyor olabilir zaten demiş sevmiyorum diye. Sizinle zaman geçirmemesi üzücü. Kahve dışında onun sevdiği bir ortam varsa siz ona uyun birlikte zaman geçirin onun seveceği bir şeyle, İlla sosyal olması şart değil, balığa çıkın ya da, temiz havada bir yürüyüş, ne bileyim aklıma gelmiyor; yani onu yanınıza çekmeyin siz onun yanına gidin. Çocuklar da büyüyor artık büyük kızınız kardeşlerine biraz göz kulak olabilecek bir yaşa geliyor...
edit: aklıma geldi Bir de çok güzel filmler var (bende liste arşivi var önerebilirim) siz bulun bir film izleyin beraber; mesela çocuklar yatınca ya da hafta sonu başbaşa. illa dışarı çıkmak sosyal ortam falan diye düşünmeyin.
Tesekkur ederim. Listeyi rica edebilirim. Evet olabilir, denyebilirim. Fakat o zaman yine ben kendimden ödün vermiş fedakarlık etmiş olacağım.

her akşam 8 çıkıp gece yarılarında nerden geliyor bu adam
bakıldığı zaman çok asosyal değilde sizinle yanı ailesiyle sosyalleşmeyi sevmiyor gibi gözüküyor
buda bence hem geniş açıdan hem dar açıdan bakınca çok büyük sorun
evi otel gibi kullanıyor kısacası
bu size göre normal mi gerçekten
Değil işte. Kahveye gidiyor, kafam dağılıyor diyor

artık 15 sene geçmiş,çocuklaırnız büyümüş en genç çağlarınızda katlanmışsınız bundan sonra da aldırmamaya devam edin,herkes mutlu mesut yaşasın
Keşke başarabilsem. Artık çocuklar büyüdükçe bundan başka bir hayat da mümkün diyor insan. Mutlu olabilmek için sebep aramaktan sıkılıyor ve sadece mutlu olmak istiyor. Sebepsiz.

Tesekkur ederim. Listeyi rica edebilirim. Evet olabilir, denyebilirim. Fakat o zaman yine ben kendimden ödün vermiş fedakarlık etmiş olacağım.
Evet doğru söylüyorsunuz ama güzel filmler pişman olmazsınız :KK70:
sizin de hoşlanacağınız şeyler olsun yapacağınız şeyler, onun da hoşuna gitsin... birazcık fedakarlık sizi üzmeyecek kadar oluverebilir :)

abartılacak sorunumuz yok demişsiniz ama siz ve çocuklarınız hakkında az bilgiye sahip yani sizinle ilgilenmeyen biri ile daha ne sorununuz olsun ki ?
ayrıca okumuş etmiş adam neden her akşam zamanını kahvede geçirsin. ha memlekette kahveler amacına uygun kitap vs okunan kıraathane tadında yerler olsa anlayacağım. ama öyle yerler de değiller.
eşiniz çocuklarınız için rol model. en azından bunu düşünmesi lazım. örnek olması lazım. anladığım kadarıyla korku ile saygı göstermelerini sağlamaya çalışıyor.
boşanın demek haddime değil ancak sağlıklı bir aile yapısı olmadığı da ortada ne yazık ki.

Merhaba, 15 yıllık evliyiz. 3 evladımız var. 13, 8 ve 6 yaşındalar.
Eşim ile geniş açıdan bakıldığında aslında abartacak sıkıntılarımız yok.
Ben çok sosyal bir insanım. Arkadaşlarım ile vakit geçirmeyi seviyorum. Konuşmayı paylaşmayı seviyorum. (Şunu da belirteyim ada da yaşıyoruz o yüzden sosyalleşme imkanları kısıtlı aslında 5 yildir buradayız)
Ev hanımıyım, sabahtan öğlene kadar çocuk bakıyorum evimde. Kendi çocuklarım okulda iken.
Harcligimi çıkarıyorum.
Ev işi, yemek, çocukların tüm sorumlulukları bende. Eşime şunu yap demeden yapmaz. Benim ve çocuklar ile ilgili çok az bilgiye sahip. Çünkü ilgilenmiyor.
Kendisi sabah ise gider, akşam gelir yemek yer bir saat uzanır tv karşısında sonra saat 8 gibi cikar ve 11-12 gelir. Cocuklar cokran uyumus olur bende yatiyorum cogu zaman. Kendisi 1-2 de yatar. Hiç bir paylasimimiz yok, biz anlatirsak dinler o kadar.
Ev ile ilgili yaptığı tek şey, hafta sonu akşam yemekleri. Hiç bir ihtiyacımızı eksik etmez. Ama ilgisiz ve asosyal işte.
Ailece görüştüğümüz arkadaşlarımız 1 çift var sadece. onlar la da senede 1-2 kez anca. Bizimle disari cikmaz. Bizimle yemege vs gitmez.

Kendimce şöyle değerlendiriyorum. Ben yurtdışında büyüdüm, okudum çok sosyal bir çocukluk gençlik geçirdim. Okumayı kendimi geliştirmeyi hiç ihmal etmedim. Çocuklarıma nasıl faydalı olurum diye hep araştırırım okurum. Çocukların 3 ü de okullarında çok başarılı.
Eşim in ailesi biraz geri kafalı mı desem nasıl desem eski kafalı (her biri ile de aram iyidir severim bu arada) Eşim memur. Aslinda bir cok konuda cok bilgili ama paylasmiyor bizimle.
Benim arkadaş çevrem sanat müzik bilim ile ilgilenen insanlar ile dolu iken, kendini kabul ettiremeyecegini aralarinda zayif kalacagini düşünüyor diye tahmin ediyorum. Kendisi neden katilmak istemiyorsun diye sorunca sevmiyorum ben diyor sadece. Ama kendisi her akşam kahvede. Ayrıca mizaci da sert biri. Evdeki soguk tavırları ile hepimizi geriyor.
Taktir etmeyi teşekkür etmeyi anlayışlı duyarlı olmayı bilmiyor. Sizce de en mantıklı olan yollarımızı ayırmamız değil mi?
Büyük kızım lgs ye girecek bu yıl onun için sabredecegim. Hep mi böyleydi diye soracaksınız zaman zaman normal davrandığı da oluyor ama çok nadir. Genel hali bu şekilde. Eskiden çok takmıyordum ama artık çocuklar büyüyor ve katlanamıyorum bu hallerine.

Bize anlattığınız gibi eşinize anlatın birde bu hissettiklerinizi... Belki boşanmak yerine kendisine gelmeyi tercih eder. Yada neden böyle olduğunu açıklar belki sizinde fedakarlık ypmniz gerekir... Hemen 15 yılı kaldırıp atmak kolay olmamalı.

Liste:
Çağın Irmak'ın bütün filmleri çok güzel, izlemedikleriniz kaldıysa mutlaka izleyin
Sonra eşiniz ne tür filmler sever / seversiniz ? Bende liste uzun ona göre size bir liste hazırlar özelden gönderebilirim

Abartacak sorun derken, alkol şiddet aldatma olmadı hiç. boşanmak da istemiyorum aslında çünkü seviyorum. Neyini seviyorum bilmiyorum ama öyle işte. Düzelmez değişmez biliyorum farkındayım böyle de gitmiyor.. offf
kahveye gittiginden eminmisiniz?

Valla bence abartılacak sorunlarınız var.
Bence söyleyin.
Boşanmak istiyorum diye

Değişik, bu adam hep böyleymiş. Ilgisiz, asık surat babaya neden 3 çocuk diye soran olmamış bu sefer...
Siz seviyormuşsunuz, onun sizi sevdiğine dair bir emare var mı? Varsa bir uzmandan yardım almayı deneyin.

Yemekten sonraki 1 saat uzanırken kendi izliyor netflix den dizi zaten ama ben katılamıyorum çünkü anca sofra toplayıp ödev yaptırıyorum.

Siz bunları kendi göreviniz gibi üstlenip aynı ritimde yapmaya devam ederseniz bu böyle gider. Mesele asosyallik değil benim eşimde asosyaldir arkadaşlarıyla vs çok takilmaz ama bizle biseyler yapmayı çok sever evde vakitte gecirsek bütün işlerimiz çocukların ihtiyaçları hep ikimize ortak olarak paylasmisizdir. Yani nasıl anlatıyım benim ablam da sizin gibi iki tane çocuğu var okula giden eniştem gec gelir çocuklara asla ödevlerine falan yardım etmez ev işleriyle hiç ilgisi yoktur ama sizin eşiniz gibi maddi olarak hic biseyleri eksik degil. Bu yeterli değil ki o çocuklar babalarını örnek aliyolar onunla biseyler paylaşmak istiyolar bu bı yarım saatlik güzel bı sohbet olur bı çay içmek olur hep birlikte biraz gülüp onların yaşına inmek olur ne biliyim bir sürü yolu var illa dışarda gezmek film izlemek bile degil yani. Derslerinde falan babalarının yardım etmesi lazım siz çok yük almışsınız üstünüze ve bunu en başta kendiniz kabullenmissiniz.

Alkol, aldatma ve şiddetin dışında da abartılacak şeyler olabilir. "İlgisizlik"
Aile olabilmenin temel şartlarından biri, aile bireylerinin birbiriyle ilgili olmasıdır sanırım.

Merhaba, 15 yıllık evliyiz. 3 evladımız var. 13, 8 ve 6 yaşındalar.
Eşim ile geniş açıdan bakıldığında aslında abartacak sıkıntılarımız yok.
Ben çok sosyal bir insanım. Arkadaşlarım ile vakit geçirmeyi seviyorum. Konuşmayı paylaşmayı seviyorum. (Şunu da belirteyim ada da yaşıyoruz o yüzden sosyalleşme imkanları kısıtlı aslında 5 yildir buradayız)
Ev hanımıyım, sabahtan öğlene kadar çocuk bakıyorum evimde. Kendi çocuklarım okulda iken.
Harcligimi çıkarıyorum.
Ev işi, yemek, çocukların tüm sorumlulukları bende. Eşime şunu yap demeden yapmaz. Benim ve çocuklar ile ilgili çok az bilgiye sahip. Çünkü ilgilenmiyor.
Kendisi sabah ise gider, akşam gelir yemek yer bir saat uzanır tv karşısında sonra saat 8 gibi cikar ve 11-12 gelir. Cocuklar cokran uyumus olur bende yatiyorum cogu zaman. Kendisi 1-2 de yatar. Hiç bir paylasimimiz yok, biz anlatirsak dinler o kadar.
Ev ile ilgili yaptığı tek şey, hafta sonu akşam yemekleri. Hiç bir ihtiyacımızı eksik etmez. Ama ilgisiz ve asosyal işte.
Ailece görüştüğümüz arkadaşlarımız 1 çift var sadece. onlar la da senede 1-2 kez anca. Bizimle disari cikmaz. Bizimle yemege vs gitmez.

Kendimce şöyle değerlendiriyorum. Ben yurtdışında büyüdüm, okudum çok sosyal bir çocukluk gençlik geçirdim. Okumayı kendimi geliştirmeyi hiç ihmal etmedim. Çocuklarıma nasıl faydalı olurum diye hep araştırırım okurum. Çocukların 3 ü de okullarında çok başarılı.
Eşim in ailesi biraz geri kafalı mı desem nasıl desem eski kafalı (her biri ile de aram iyidir severim bu arada) Eşim memur. Aslinda bir cok konuda cok bilgili ama paylasmiyor bizimle.
Benim arkadaş çevrem sanat müzik bilim ile ilgilenen insanlar ile dolu iken, kendini kabul ettiremeyecegini aralarinda zayif kalacagini düşünüyor diye tahmin ediyorum. Kendisi neden katilmak istemiyorsun diye sorunca sevmiyorum ben diyor sadece. Ama kendisi her akşam kahvede. Ayrıca mizaci da sert biri. Evdeki soguk tavırları ile hepimizi geriyor.
Taktir etmeyi teşekkür etmeyi anlayışlı duyarlı olmayı bilmiyor. Sizce de en mantıklı olan yollarımızı ayırmamız değil mi?
Büyük kızım lgs ye girecek bu yıl onun için sabredecegim. Hep mi böyleydi diye soracaksınız zaman zaman normal davrandığı da oluyor ama çok nadir. Genel hali bu şekilde. Eskiden çok takmıyordum ama artık çocuklar büyüyor ve katlanamıyorum bu hallerine.
Esin hep.ayniymis ama sen çocuklar biraz büyüyüp elin boşalınca batmaya başlamış.sana bu yalnızlık. Haklısın sonuna kadar ..

Back
X