Asosyal oldum !

Sana karışıyo mu peki tek çıktığında falan çocukla veya? Çocuk bi nebzede olsa yalnızlığını alıyodur da çocukla da oturup dertleşmiyorsun işte insan farklı şeyler istiyo 😢
Tek git der hep o konuda karişmaz ama tek de ben eğlenemiyorum işte.Haftasonlari evi sadece otel gibi kullanan ful gezen kisilere imreniyorum.Ben yeni yerler kesfedeyim farkli sehirler goreyim kendimi simartayim aksam cikip birsey iceyim istiyorum ama nerde..

Tek git der hep o konuda karişmaz ama tek de ben eğlenemiyorum işte.Haftasonlari evi sadece otel gibi kullanan ful gezen kisilere imreniyorum.Ben yeni yerler kesfedeyim farkli sehirler goreyim kendimi simartayim aksam cikip birsey iceyim istiyorum ama nerde..
Aynen işte bende öyleyim adı üstünde ‘eş’ eşlik etsin diye var 😂

Mesela şöyle , onun istemediği biyere gittik diyelim onun keyif almadığını biliyorum ya ben de keyif alamıyorum. Ya surat asık olur ya bişey olur konuşmaz etmez benim de enerjimi düşürür bu durum onun da istemesi lazım bişeyler benim fikrimce.
Ve dediğiniz doğru herkes o bar senin bu bar benim gezerek bi evlilik sürdürmüyo zaten çoğu mesajımda demişimdir çok ufak benim beklentilerim ama bunlar da olamıyosa sorun var demektir
E hoşlanmadığı mekanda veya etkinlikte zoraki rol mü yapsın adamcağız yahu. Ya sizin hatırınız için gelmiş olması yetecek, ya da onunla değil arkadaşlarınızla gidip eğlenip geleceksiniz

Ve bunlar olamıyorsa sorun vardır yargısını doğru bulmuyorum ben. Halledilmesi gereken, orta yolun bulunması gereken ya da bireysel takılıp sadece birlikte yapmak istediklerinizi beraber yapmanız gereken durumlar vardır sadece

Neyse yukarıda uzunca ayrıntıladım zaten, tekrar tekrar anlatmayayım

E hoşlanmadığı mekanda veya etkinlikte zoraki rol mü yapsın adamcağız yahu. Ya sizin hatırınız için gelmiş olması yetecek, ya da onunla değil arkadaşlarınızla gidip eğlenip geleceksiniz

Ve bunlar olamıyorsa sorun vardır yargısını doğru bulmuyorum ben. Halledilmesi gereken, orta yolun bulunması gereken ya da bireysel takılıp sadece birlikte yapmak istediklerinizi beraber yapmanız gereken durumlar vardır sadece

Neyse yukarıda uzunca ayrıntıladım zaten, tekrar tekrar anlatmayayım
Ozaman bende onun istediği benim keyif almadığım şeyleri yaparken surat asayım usül buysa 😊

Ozaman bende onun istediği benim keyif almadığım şeyleri yaparken surat asayım usül buysa 😊
Valla ben keyif almadığım bir şeyi yaparken rol yapmıyorum, neysem o! Usül bu değil doğalı bu bence. Sevgilim sıkılıyorsun biliyorum dediğinde olsun hayatım senin mutluluğunu seyrediyorum keyfine bak diye göz kırpardım, buna bayılırdı.
Hiç bir ilişkimde benim keyif aldığım etkinlikleri alsın gibi bir beklentim olmadı olmaz. İsterse yanımda olur ben keyfime bakarım. İstemiyorsa evde oturur ben arkadaşlarımla keyfime bakarım farketmez
Ama kimseye ben bundan keyif alıyorum sen de al dayatması yapmam,beklentisine girmem
Kimseye de keyif almadığım bir etkinlikte ben sıkılmıyorum diye rol yapmam.

Evlilikte veya ciddi birliktelikte sevgi saygı, bireysel özgürlük alanına sahip olmak ve gördüğüm değer önemli benim için. Bunların teki bile eksikse yürütmem. Ama birlikte eğleneceğiz, ben keyif alıyorsam ille de o da alacak olayı bana ters.

Belki de kişiliklerimiz farklı sizinle Çünkü ben seven ve değer veren insanın bunları sorun edeceğini değil bunları önemsiz kişisel tercihler olarak görüp(malum aynı evde yaşıyoruz diye aynı kişi olmadık mantığıyla ) oturup birlikte çözüm bulup kararlar alacağını düşünürüm (ilk mesajımda değindiğim gibi)

Devasa isteklerim yok tabiki çok minimal ama ruh halimi etkileyecek küçük şeyler. Yemek sonrası ağırlık çökmeden kısa yürüyüş, yemeği evde yediysek kahveyi dışarda içmek gibi toplasan bi saatimizi almayacak şeyler ki bunları hergün istemiyorum o hergün istese ben zaten yok derim. Hadi o da olmasın ctesi akşamı biyerlerde bişeyler içip eve gelsek o bile yeter bana. Konseri de onun sevdiği şarkıcı olduğu için teklif ettim neyseki aldım biletleri 🤪 ve evet kendisi egede yaşamak istiyo ama onda oraya taşınacak enerji bile yok dhshsjs
Bunları da mı yapmıyor 😯 hiç mi dışarı çıkmıyor bu adam ?

Benim eşimde çok gezmeyi seven biri ben mesela daha evcimenim bende eşime ayak uyduruyorum ayak uydurmak istemediğim zaman çocuklarla veya arkadaşları ile takılıyor. Arkadaş çevresi edinseniz belki kafanız biraz rahatlar hemde sosyalleşme imkanı bulursunuz

Merhabalar, konu yine monoton hayatım. Ben normalde sosyal, enerjik , konuşkan bi insandım. Evlendikten sonra eşim gibi asosyal oldum. Gene eskiden çıkardık biyerlere giderdik şehirdışı veya içi iyi kötü geziyoduk. Ama şu sıra yok hiçbiyere çıkmıyo beyefendi tek istediği ailelere ev oturmasına gitmek! Onlar gelsin biz gidelim. Ama bi gün de gel kahveyi dışarda içelim bugün demez. Ben de bu ara herşeye herkese tahammülsüzleştim agresif bi insan oldum hiçbiyere sığamıyorum. Bunaldığım için işten bi hafta izin aldım evde pinekliyorum klasik ev gezmeleri vs oldu herzamanki gibi.
Hanımlar şöyle de bi durum var. Tamam evde oturmak da iyidir lakin evde güzel vakit geçiriliyosa iyidir. Bizim evde hiç muhabbet de dönmüyo en acı da bu geliyo bana. Ellerde telefon veya tv muhabbet yok bişey yok inanılmaz sıkıcı bi hayatım var şuan. Eskiden işe gidince huzur bulurdum hemen sabah olsun iki muhabbet döner en azından diye artık o da keyif vermiyo insanlarla uğraşılan bi işte çalışıyorum bazen boğasım geliyo karşıdakini. Mesai bitsin eve gidiyim diye can attığım günler de oluyodu (sanki napıyosak evde) artık o da yok anlayacağınız hiçbiyerde mutlu değilim. İşe de eve de ayaklarım geri geri gidiyo.
Akşam eşime ‘sıkıldım’ dedim bana baktı geri tvye döndü bende sinirlendim henüz bıraktığım teli geri elime aldım. İki üç dk sora yanıma geldi uzandı yüzüne bakmadım gitti. Sora soğuk rüzgarlar ve gitti yattı iyi geceler bile yok.
Öyle böyle yalnız hissetmiyorum çıldırcak gibiyim.
Şu tarihte şurda şunun konseri varmış sen de seviyosun ne dersin? Dedim gidelim mi diyosun dedi ivit dedim. İki bilet seçtim sonraki adımda kart bilgisi isticek bak net bişi söle dedim durakladı, yea orası da çakal çukal dolu vırt zırt dedi ne alaka ya dedim dursun yarın bakarız dedi ozaman gitmiyoruz cevabı aldım ben tmm dedim. Alttarafı bi konser bukadar düşünecek ne var ya? Kendimizi nezamandır ödüllendirmiyoruz iş ev ev iş rutini için mi çalışıyorum ben ya 😩
Yani öyle işte baya doldum da biraz dökülmek istedim çenem düştü kusura bakmayynız :)
Konsere gidelim demişsiniz tamam demiş. Tekrar sormayın. Alin bileti.
Konuşmak istiyorum demeyin siz konu açın.
Eğer böyle devam ederseniz siz ona benzeyeceksiniz. Fakat eşiniz biraz daha hareketsizlik ten hoşlanıyor gibi. Onun için hiç birşeyi ikinci kez sormayın. O size uyum sağlar. Birazda siz ona 🙃🙃

Farkında olmadan hayatınızı koca ekseninde yaşamaya başlamışsınız.
Çıkın bu sarmaldan. Kendi sosyal çevreniz yok mu? Onlarla vakit geçirin. Kişisel alanınız, aktiviteleriniz, ayrı bir çevreniz olsun.

Kendinizden uzaklaşıp eş odaklı yaşayamaya başlayınca da depresyona girmişsiniz ve farkında bile değilsiniz.

Sosyalliği her zaman eşe bağlamamak lazım galiba ya bilemedim, eşi böyle olup çok sosyal bir şekilde hayatına renk katan insanlarda var. Biraz arkadaş çevrenizle sosyalleşseniz? Belki size ayak uydurmak bile ister…

Sosyalliği her zaman eşe bağlamamak lazım galiba ya bilemedim, eşi böyle olup çok sosyal bir şekilde hayatına renk katan insanlarda var. Biraz arkadaş çevrenizle sosyalleşseniz? Belki size ayak uydurmak bile ister…
O sadece ailelerle takılalım istiyor. Kendi sosyal çevresi olmadığı için benim de olsun istemiyor binde bir çıkıp takılsam huzur vermiyor bıktırıyor hemen gelip alim seni moduna giriyor bişey anlamıyorum çıktığımdan. Böyle oldukça da bişey yapasım gelmiyor işte hevesim kaçtı hayatı yaşamak için

Farkında olmadan hayatınızı koca ekseninde yaşamaya başlamışsınız.
Çıkın bu sarmaldan. Kendi sosyal çevreniz yok mu? Onlarla vakit geçirin. Kişisel alanınız, aktiviteleriniz, ayrı bir çevreniz olsun.

Kendinizden uzaklaşıp eş odaklı yaşayamaya başlayınca da depresyona girmişsiniz ve farkında bile değilsiniz.
Evet farkında olmadan beni kendine benzetti sıkıldıkça farkettim. Diyorum ya kimsem kalmadı çevremde ayda yılda çıksam bunaltıyo oyüzden ondan da vazgeçtim bilmiyorum nolacak

O sadece ailelerle takılalım istiyor. Kendi sosyal çevresi olmadığı için benim de olsun istemiyor binde bir çıkıp takılsam huzur vermiyor bıktırıyor hemen gelip alim seni moduna giriyor bişey anlamıyorum çıktığımdan. Böyle oldukça da bişey yapasım gelmiyor işte hevesim kaçtı hayatı yaşamak için
Size karışması kötü.
Kendi evde oturacak diye sizde oturmak zorunda degilsiniz.

Back
X