Alışverişe çıktığım zaman bile çekingenim. Satıcı ya da mağaza elemanı bir şey soruyor, cevap vereceğim ama sesim içime kaçmış sanki... Anca ben duyuyorum kendi sesimi...yaşın daha çok küçükmüş canım hayatın başındasın,
kendine güzel hobiler edin, küçük uğraşılar bul
ufak şeylerden mutlu olmaya çalış,
yeni bi toka bile alsam bütün gün mutlu gezerim ben mesela:)
ne biliyim alışverişe çık, kitap oku, film izle, müzik dinle
ufkunu genişlet yani.
ayrıca yeni insanlar yeni hayatlar demektir
onlarla tanışıp konuşunca yeni yeni şeyler öğreneceksin...
ve bu zamanla hoşuna gitmeye başlayacak bence
konu bulamıyorum demişsin.
ne olursa konuş, konu konuyu açar gerisi gelir
kasma yani kendini
Canım yaşadığın sıkıntının fakındasın ve bunu aşmak istiyorsun. Bu farkındalığın ilk adım olarak önemli. Öncelikle kendinde hatalı bulduğun davranışlarını değiştirmeye çalışmalısın, insanlarla iletişime geçerken kendini zorlamayıp rahat bırak lütfen.
Eğer sorunlarını tek başına aşamıyorsan destek alabilirsin. Bunun için devlet hastanelerine de gidebilirsin...
Bu çekingenliğinin altında yatan sebep nedir ?
O sebepleri bulup çözüm aramakla başla.
İnsanlarla iletişim zorluğumun özgüven eksikliğimden kaynaklandığını düşünüyorum. Normalde böyle düşünmesem de bilinçaltında sanki herkes benden çok üstünmüş gibi düşünüyorum sanırım. Psikoloğa gitmem gerek farkındayım ama devlette yeteri kadar etkili olur mu bilemiyorum.
Sebeplerini biliyorum. Buraya yazamam maalesef ama çözümü bulmama yardımcı olmuyor sebebini bilmem...
Her şeyin bir çözümü vardır. İstersen bulursun. Bununla ilgili piyasada birçok kitap da var.
Kişisel gelişimle ilgili kitaplar okuman çok faydalı olur sana.
Ayrıca kendi dünyamda bu kadar mutsuz olduğum için kaçıp bazen hayal alemine dalıyorum. Olmadığım biri oluyorum. Bir film izlerken ordaki karakter ben oluyorum, mutlu oluyorum. Bunu herkes yapar mı ? Yani normal bir şey mi bu
Tavsiye edebileceğiniz bir kitap var mı ya da yazar
Çekingenliğini anladım da sen hiç mi psikoloji konusunda bi araştırma yapmadın ? Yani hem kendinin farkında bir insan gibisin hem de yazdıklarınla dünyadan haberin yokmuş gibi davranıyorsun. :s
Çekingen olmana sebep dış görünüşünle alakalı ise, dış görünüşü hiç güzel olmayıp da özgüvenleri tavan yapmış insanları izlesen, dinlesen, araştırsan vs. Yani biraz gözlem yapsan iyi olacaktır senin için.
Keşke sadece dış görünüşle alakalı olsaydı, üstesinden gelebilirdim. Hiç güzel olmayıp ya da hiç bilgi birikimi olmayıp özgüvenleri tavan yapmış insanlar var, doğrudur. Ben hayatı biraz fazla ciddiye alıyorum sanırım. Ya da bunun adı her neyse ben bilmiyorum. Ortalama 20-30 sene sonra öleceğim ve bir daha doğmayacağım. Yaşa içinden geldiği gibi... Söylerken çok kolay oluyor ama pratikte zorluyor beni :)
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?