astigmat ve miyop ikilisi...

bende miyop-astigmat ım.13 yaşımdan beri gözlük kullanıyorum.hiç şikayetim yok.ama kalkar kalkmaz gözlüğümü takarım.bazen gözlüğü gözümde unutup duşa girmişliğim var:1:

ben geçen yıllaarda lens kullanıyordum fakat dr benim göz çapımı ölçmediği için rastgele alıyordum onlar da büyük gelip kayıyordu..uzun zamandır dr a gitmemiştim muayene amaçlı gittim..bu arada lenslerime -2.25 numara verdi

rastgele kullandığın için batma yaşamışsındır bence o halde lens için düzenli şekilde kontrol şarttır yani sen gittiğinde astigmatı belirt bence geçmiş olsun ayrıca

rastgele kullandığın için batma yaşamışsındır bence o halde lens için düzenli şekilde kontrol şarttır yani sen gittiğinde astigmatı belirt bence geçmiş olsun ayrıca

şu anda herşeyim düzenli zaten cnm dr astigmatlı br gözlük verdi ama lenste astigmatlı numara vermeye gerek duymadı

Yakın zamanda dr a gittim gözlerim -2 ve -2.5 derece miyop..uzağı göremiyorum..

0.50 de astigmat çıktı

heryer o kadar bulanık ki..otobüs yanıma kadar gelmeden yazısını okuyamıyorum,tv nin dibine girmeden kesinlikle göremiyorum
hatta aynaya baktığımda yüzümü net göremiyorum

evi süpürüyorum kalan küçük toz ve lekeleri göremiyorum..beyaz halının üstündeki kahverengi lekeleri bile göremiyorum...

şimdi hem lens hem gözlük kullanıyorum ve rahatça görüyorum...peki ya lazer olmadan gözlükle bundan kurtulmam mümkün mü?

lazeri düşünmüyorum miyopluğa da lafım yok razıyom yeter ki şu astigmattan kurtulayım..bezdirdi beni...ayrıca gün içinde çok uykum geliyor ve kafam uyuşuyor hep...

aranızda bu hastalığı olup iyileşen var mı?

miyop ve astigmat genelde birlikte görülür .

ben gözlükle bundan kurtulan görmedim,aksine daha çabuk ilerlediğini iddia ediyorum.

kardeşimde de bende de 12 yaşında 0,50 miyop 0,25 astigmat göz bozukluğu çıktı.

kardeşim 15 senedir gözlüklü ve şuan gözlük numarası 3,5.

ben hiç gözlük kullanmadım,geçenlerde göz doktoruna gittim ve 20 sene önce gözüm şu numaraydı dedim.

muayenelerden sonra doktorda inanamadı gözümdeki bozukluk çok az artmış.1 miyop ve 0,5 astigmat olmuş.

ortaokuldan beri miyop var bende yolun yarısını az geçtim :)) Gözlük takmayı seviyorum, lensimde var tercih etmesem bile bulunduruyorum. Gözlükle , lensle göz kusuru düzelmez sadece ilerlemez.

şu anda herşeyim düzenli zaten cnm dr astigmatlı br gözlük verdi ama lenste astigmatlı numara vermeye gerek duymadı

anladım canım düzenliyse o zaman iyi halen batma yaşıyorsan da doktoruna belirt durumu belki bir yanlış vardır. astigmat için lens vermeye gerek duymadıysa görmede problem yaşamıyorsan eğer sorun değil ama sorun yaşıyorsan doktoruna belirt durumu problem yaşıyorum diye o yardımcı olacaktır elbette

benimde hem miyop hemde astigmat var. gözlüğümde ona göre. lensi tavsiye edilmediği için kullanmıyorum. ileride lazere engel teşkil edebiliyormuş. dikkatli kullanılmadığında göz yapısını boza bildiği için istemedim. ayrıca alerjik göz yapım var o nedenle doktorum önermedi. lazere uygunluğunu ölçtürdüm. uygunmuş. ancak gözümde tembellik olduğu için tam göremezsin dedi. ancak tembelliği de basit haraketlerle kendim geçirmiş bulunuyorum:1:. son ki gittiğim doktor tembellik yok dedi.

benimde hem miyop hemde astigmat var. gözlüğümde ona göre. lensi tavsiye edilmediği için kullanmıyorum. ileride lazere engel teşkil edebiliyormuş. dikkatli kullanılmadığında göz yapısını boza bildiği için istemedim. ayrıca alerjik göz yapım var o nedenle doktorum önermedi. lazere uygunluğunu ölçtürdüm. uygunmuş. ancak gözümde tembellik olduğu için tam göremezsin dedi. ancak tembelliği de basit haraketlerle kendim geçirmiş bulunuyorum:1:. son ki gittiğim doktor tembellik yok dedi.

dikkatli kullanmak lazım..bi arkadaşım baya zedeleyip çizmişti gözünü lens yüzünden..ben özellikle gözümün beyaz kısmına takıp sonra merceğe kaydırıyorum..İnşallah bişey olmaz:1:

merhaba göz lazeri için büyük bir ümitle göz hastanesine gittim ama göz lazeri için göz uyumlu olmadıgını söyledi doktor tek çarenin göz merceğine lens gibi birşey yerleştiriyorlarmış ameliyatla bunu önerdi 2000 euro du bu ameliyatı olan bilen varmı acaba?

Back
X