Astsubay eşleri bakabilir mi acaba :(((

Sizin dediginiz uzman cavusluk. Askerden sonra kalabiliyorsun ama astsubaylik için myo okumak zorunda ayrıca mülakat geçmek zorunda.

Kızlar eşim kayinbabamla aynı işte çalışıyordu evlerimiz kaynanamla yakin birde
Kayınvalidem çok beklentiye sahip biri beni aşırı yıprattı
Kayinbabamda cok sinirli o da iş yerinde eşimi bıktırdi her zaman küfür ediyor bir de esnaflar artık bıktı eşimde
Bir gün arkadaşın biriyle dertlersirken askere git hem askerliğini aradan çıkar hem de astsubayliga başvur onda askerlik şartı yok dedi
O olmazsa uzman çavuş ol al evini burdan nereye tayin olursan taşının
Şimdi eşim askerde 4 ay oldu gideli bende kendi ailemin yanında kalıyorum
Şundan korkuyorum 1.5 yıldır evliyim çocuk yapmadım sırf bebek olursa taşınma işi zor olacaktı
Hemde eşimin askerliği yoktu
Eşim astsubay olursa ilk tayin yeri direk doğu mu olacak yoksa batı mi bu işler nasıl oluyor
Kura yoluyla mi yoksa
Şimdi şöyle diyim şundan korkuyorum eşimin doğu görevi olur tutup giderse
Ben ailesinin yanında asla kalamam kayınvalidem benim annem ölürken bana etmediğini koymadı
Şimdiden sonra iyi olsa bile yuzgoz oldu hep
İnan suratına bakasim yok
Ki bırak çocuğumla kalayım onlar da
kura ile oluyor biliyorum..ama doğu yani şark görevi mecburen birgün olacak o da 2 yıl biliyorum...

Ohal den sonraki şartları bilmiyorum ama
Astsubay msö bitirmesi gerekti
O süre boyunca işsiz olacak, gelir?

Şu şartlar altında asla istemesin
Şurda babasından küfür duyuyor, askeriyede
Kendinden yaşça küçüklerden bile.

Ortalık karışık, esnafın durumu kötüye gidiyor, diğer taraftan bu var.

Hayırlısı, çıkamadım çözüme ben
Yok canım Myo okumak zorunda değil
Muvazzaf astsubaylik alımı fiziki yeterlilik ve mulakattan geçince direk oluyor

Sizin dediginiz uzman cavusluk. Askerden sonra kalabiliyorsun ama astsubaylik için myo okumak zorunda ayrıca mülakat geçmek zorunda.
Uzmanlık o şekilde olmuyor sınava gidiyorsun önceden öyleydi . Son zamanlarda KPSS şartı geldi

kura ile oluyor biliyorum..ama doğu yani şark görevi mecburen birgün olacak o da 2 yıl biliyorum...
Duruma göre değişiyor o jandarmada olursa 2 yılda bir şehir değişikliği oluyor . Biz kara kuvvetlerindeyiz 5 yıl Doğu 5 yıl batı

Tabi ki yıllarca doğuda görev yapacak.
Devlet nereye atarsa gitmek zorunda.
Bazı yerlerde yerleşim yeri bile olmayabilir.
Bakkallık değil bu askerlik.
Keyfiyetinizi bir kenara bırakmak zorundasınız.
Kafanıza göre bir hayat istiyorsanız askerlik en son tercihiniz olmalı.

benimde eşim astsubay resmi nikah oldu ama düğün olmadı bende memurum bu durumda tayin nasıl olur bilen var mı

benimde eşim astsubay resmi nikah oldu ama düğün olmadı bende memurum bu durumda tayin nasıl olur bilen var mı
Eşiniz gorev yeri belgesi alacak.Sizde nüfustan nüfus kayıt örneği alacaksınız. Calistiginiz kurumun tayin dönemi varsa o dönemde yoksa direk tayin için başvuru yapıyorsunuz.Tayin için nikah yeterli düğünle bir ilgisi yok

Eşiniz gorev yeri belgesi alacak.Sizde nüfustan nüfus kayıt örneği alacaksınız. Calistiginiz kurumun tayin dönemi varsa o dönemde yoksa direk tayin için başvuru yapıyorsunuz.Tayin için nikah yeterli düğünle bir ilgisi yok
kurumumun tayin sorunu pek olmuyor dönemi yok eş durumundan ama doğuda eş götürülemeyen yer oluyor veya benim çalıştığım kurum olmayabiliyor dediler ona kafam takıldı

Kızlar eşim kayinbabamla aynı işte çalışıyordu evlerimiz kaynanamla yakin birde
Kayınvalidem çok beklentiye sahip biri beni aşırı yıprattı
Kayinbabamda cok sinirli o da iş yerinde eşimi bıktırdi her zaman küfür ediyor bir de esnaflar artık bıktı eşimde
Bir gün arkadaşın biriyle dertlersirken askere git hem askerliğini aradan çıkar hem de astsubayliga başvur onda askerlik şartı yok dedi
O olmazsa uzman çavuş ol al evini burdan nereye tayin olursan taşının
Şimdi eşim askerde 4 ay oldu gideli bende kendi ailemin yanında kalıyorum
Şundan korkuyorum 1.5 yıldır evliyim çocuk yapmadım sırf bebek olursa taşınma işi zor olacaktı
Hemde eşimin askerliği yoktu
Eşim astsubay olursa ilk tayin yeri direk doğu mu olacak yoksa batı mi bu işler nasıl oluyor
Kura yoluyla mi yoksa
Şimdi şöyle diyim şundan korkuyorum eşimin doğu görevi olur tutup giderse
Ben ailesinin yanında asla kalamam kayınvalidem benim annem ölürken bana etmediğini koymadı
Şimdiden sonra iyi olsa bile yuzgoz oldu hep
İnan suratına bakasim yok
Ki bırak çocuğumla kalayım onlar da
Benim bildiğim askerlik yapınca hemen astsubay olunmuyor belirli şartları var üni mezunu olması gibi...Uzman çavuş olabilir

Tayin tamamen kura ile belli oluyor, doğu görev süreleri uzun , es götürülemez doğu çıkmadığı takdirde gidersin, ev tutarsın yerleşirsin, es götürülemez olsa bile şehir merkezinde ev tut yine git.

kurumumun tayin sorunu pek olmuyor dönemi yok eş durumundan ama doğuda eş götürülemeyen yer oluyor veya benim çalıştığım kurum olmayabiliyor dediler ona kafam takıldı
Eşiniz eş goturulemeyen bölgede mi? Bunu en iyi o bilir

Back
X