Astsubay eşleri bakabilir mi acaba :(((

Uzman ya da astsubay oldugunda yanliz kalmayacagini mi saniyorsun.

Esim 16 sene uzmanlik yapti. Ayrica askerligini yaptiktan sonra uzman olup devam etti.

Once ilk 8 senesini doguda yapti sonra batiya hak kazandi.

Ha bu arada unutma batidayken gorev cikio haliyle 3, 5, 7 ay gibi gorevlere gidiyor.

Misal lstanbul da calisirken bir gorev cikti hoppppp 7.5 ay kuzey irak'a gitti esim. 2 cocukla evde sap gibi kaldim.

Ha bu arada eskisi gibi degil askeri yerler. Kalkismadan sonra sınıra yakin yerlere tasindi askeriye.

Istanbuldan hoppp doguya gitti askeriye. Sonra esim istifasini verdi.

Gece nobetlerini, 24 saat nobetlerini, il dışı gorevlerini hatta yurt dışı gorevleri de cabasi.

Oyle kolay degil. Hatta daha da zorlasti şuan.

Sozlesmesi devam edenler doguya gitti. Esimin arkadaslari yani. Ailelerini tasidilar oraya. 2 ay gecmeden suriye gorevine gittiler. Halaa da ordalar kac aydir hemde. Ailelerini gormuyolar bile.

Bunlari goze almayi unutma. Ben istanbullu oldugum icin her sene esim gitse bile yanliz degildim. Ailem de burdaydi.

Iyi dusunun.
Sonuçta bu mesleğin bu zorluklarını bile bile kabul ediyorsun ki sonra dert yanmaya gerek yok bende bunu anlamıyorum, bu mesleği parası için yapanlar bir de vatan sevgisi için yapanlar var , bu mesleğe başlayıp istifa edenlere de çok kızıyorum milletin hakkına girdikleri için,

Astsubay eşiydim sürekli nöbetteydi görevdeydi en doğuda da çalıştı en batıda 4 sene boyunca dört duvarla ben vardım evimde ama bir kere olsun mesleğini hiç sorun etmemiştim.

Bu meslek vatan aşkıyla yapılacak bi meslek bu mesleğin zorluğunu kabul edip sonra mırın kırın etmeye hiç gerek yok

Sonuçta bu mesleğin bu zorluklarını bile bile kabul ediyorsun ki sonra dert yanmaya gerek yok bende bunu anlamıyorum, bu mesleği parası için yapanlar bir de vatan sevgisi için yapanlar var , bu mesleğe başlayıp istifa edenlere de çok kızıyorum milletin hakkına girdikleri için,

Astsubay eşiydim sürekli nöbetteydi görevdeydi en doğuda da çalıştı en batıda 4 sene boyunca dört duvarla ben vardım evimde ama bir kere olsun mesleğini hiç sorun etmemiştim.

Bu meslek vatan aşkıyla yapılacak bi meslek bu mesleğin zorluğunu kabul edip sonra mırın kırın etmeye hiç gerek yok
Ewet herkes vatan askindan öluyor bu ulkede.

Daha iki hafta once esimin iki arkadasi sehit oldu. Birinin daha uc yasinda evladi vardi. Git geride kalanlara anlat bu kelamlari. Yerlerse tabi.

Simdi diyorum ki ohhhh iyi ki biraktirmisim esime. Hadi benim esime de kız. Cok ta tın yani.

Kızlar eşim kayinbabamla aynı işte çalışıyordu evlerimiz kaynanamla yakin birde
Kayınvalidem çok beklentiye sahip biri beni aşırı yıprattı
Kayinbabamda cok sinirli o da iş yerinde eşimi bıktırdi her zaman küfür ediyor bir de esnaflar artık bıktı eşimde
Bir gün arkadaşın biriyle dertlersirken askere git hem askerliğini aradan çıkar hem de astsubayliga başvur onda askerlik şartı yok dedi
O olmazsa uzman çavuş ol al evini burdan nereye tayin olursan taşının
Şimdi eşim askerde 4 ay oldu gideli bende kendi ailemin yanında kalıyorum
Şundan korkuyorum 1.5 yıldır evliyim çocuk yapmadım sırf bebek olursa taşınma işi zor olacaktı
Hemde eşimin askerliği yoktu
Eşim astsubay olursa ilk tayin yeri direk doğu mu olacak yoksa batı mi bu işler nasıl oluyor
Kura yoluyla mi yoksa
Şimdi şöyle diyim şundan korkuyorum eşimin doğu görevi olur tutup giderse
Ben ailesinin yanında asla kalamam kayınvalidem benim annem ölürken bana etmediğini koymadı
Şimdiden sonra iyi olsa bile yuzgoz oldu hep
İnan suratına bakasim yok
Ki bırak çocuğumla kalayım onlar da
Merhaba öncelikle Allah sabır versin. Benim eşimde uzman çavuş ve ilk görevi zorunlu olarak doğuya çıktı. Yaşadığımız şehir küçük doğuda ama kafamız o kadar rahat ki. Çünkü kaynana derdi yok kayınpeder derdi yok. Gerçi onlarda sağolsun çok iyiler hiç bir zaman kalbimi kırmadılar. Ama şunu söylemeliyim asker eşi olmak çok zor. Sürekli görevler nöbetler geceleri yanlız kalmalar bunlar çok zor. Bu arada eşin büyük ihtimalle uzman çavuş olur. En azından öyke tahmin ediyorum. Yaşadığın yeri cennet yapamıyorsan kaçtığın her yer cehennemdir derler. Bu birazda senin elinde. Doğu zor mu olur deme bence önce dene derim. İnsallah hersey gonlunce olur

Back
X