asure

Asure gunu aslinda muharrem ayinin 10.gunu. Yani 2 hafta gecti.
Ama genelde asure gunu degil asure ayi olarak sayip muharrem ayinda asure yapiyolar:)
Doğru hani genelde temsili bir gün seçilir de tüm etkinlikler o zaman yapılır ya. Sanırım bu alışkanlıktan dolayı bana geçmiş gibi geldi.

umrolarakpost: 37832453 .!.:
Yapilmamalimi yani evlimutlu sence sacmami olur gec yapmam
Asure gunu olarak sayilan gun gecti
Ama senin ne niyetle yaptigin onemli, bana hala asure yapip getiren komsularim var, sacma olmaz:)
Allah kabul etsinn.

ben tabi bilen arkadaşlar kadar detaylı bilmiyorum, sağolsunlar öğğreniyorum sayelerinde ama yapıp, Kur'an da okutsanız kime ne zararı var ki? Allah kabul etsin. ellerinize sağlık.

bence de yanına poğaça ya da börek gibi tuzlu birşeyler de yaparsanız güzel olur.

çayla birlikte ikram edilecek bir kaç çeşit ikramlık hazırlarsanız iyi olur.
Birde yetiştirebilecek misiniz?
Aşure hayli zaman alıyor, aşureyi pişirmeye çok erken saatte başlamanız gerekiyor bu durumda.
Aksi halde hem misafirlerinizle ilgilenemesiniz hemde çok hırpalanırsınız.

Mevlitten vazgectim hazirliklara basladim yarin yapip sadece dagiticam zorlanirim diye zazgectim vize haftam cunku derste calismaliyim herkese tesekkur ederim

Asûre ayı gecmis veya gecmemis niyet önemli

Ne yani gunu gecti diye yapamayacakmi(yız)sınız?

Allah kabul etsin

Asure yapicam kismetse diyorum ki evimde kuran okunsun asure yapilmisken evimde yensin yaninda baska bir seye gerek varmi pratik ne yapilabilir pilav agir oluyo daha once yaptim guzel olmadi

Asure gecti tabi, ama ayi bitmedi daha. Ben aserdigim icin ikinci gunu yapip yedim afiyetle.
Yanina sanirim tuzlu birseyler iyi gider, hafif bir borek cayla. Ustune de asure verirsiniz.

keskek de yapar kimisi..ustune de tatli niyetine asure ikram ederler..Allah kabul etsin hayrinizi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…