İstediğimiz gibi giyinememizin sebebi kültürün,inancın kadına bakış açısı,dayatması. Ezilen sadece kadınlar değil,erkekler de bunda eziliyor. Gülümseyen kadına yollu diyen aynı toplum küpe takan erkeğe de yumuşak diyor. Birşeyleri değiştirmek için kendimizden başlamamız gerek. İnsanlara inat çalışmalıyız,istediğimiz gibi yaşamalıyız. Ben toplumun dediklerine değil,akıl ve bilim ışığında büyüttüğüm doğrularıma göre hareket edersem,sen de öyle yaparsan,bir başkası yaparsa ve erkeği düşman,kadını rakip görmeden yardımlaşılırsa herşey güzel olur2 haftadır evdeyim.Evde sürekli internetten feminizm hakkında araştırma yapıyorum, ezilen kadınların hayat hikayelerini okuyorum.
Neden biz kadınlar tam olarak özgür olamıyoruz. Elalem ne der anlayışı çok canımı sıkıyor. Canım ablam bile evliliği boyunca çok çekti ve boşandı . Şimdi dul etiketi yapıştırsalar da (sülale ve çevre) ablama bakıyorum gayet güçlü çalışan ve ayaklarının üstünde duran bir kadın. Onunla gurur duyuyorum . Bir diğer ablam ise Belçikada çok şükür o evli ve mutlu .
Neden bu toplumda kadınlar istedikleri gibi giyinemiyor ? Neden istediğimiz gibi davranamıyoruz ? Hep bir endişe ve korku .
Çok canım sıkılıyor evde . Tek başıma yaşıyorum zaten . Bu konu hakkında dertleşmek isteyen varsa konuşmak isterim. Ezdirmeyelim kendimizi .
Evcil bir aslan ne güzel bir tanım kullandınız. Gücümüzü bilelim. Gücümüzün farkında olmalıyız."Sıfır Noktasındaki Kadın"ı okumanızı tavsiye ederim. Türklükle övünüp sonra Türklerin ilk inanç ve yaşam şekliyle dalga geçen, oysa Türk kültürüne fazla ters bir dini inanca sahip bir çoğunluğun olduğu, kadın cinselliğinin ayıp karşılandığı bir toplumdayız. Ama durum bütün dünyada aynı aslında. Kadınların ses çıkarmıyor, haklarını bilmiyor, feminizmin tanımını bile bilmiyor oluşu çok büyük bir sorun.
Toplumun iki ucu feminizme inanmaz aslında: Çok zengin bir ailede büyüyüp etrafında hep okumuş kadınlar olan kadınlar ve kadınların ezildiği ailelerde doğan kadınlar... İlk grup kendinden başka kimseyi tanımadığı için her şeyin kolay olduğuna cinsiyetsiz bir dünyanın olduğuna falan inanır, ikinci grup eli kolu bağlı, çıkaracak sesi olduğundan bir haber, test çözmek yerine temizlik yaptırılarak büyütülen kadınlar. Yani bütün iş orta sınıfın.
Kadınların ses çıkarması korkutur aslında, güçlü olandan korkulur. Bu yüzden kadınlar sindirilerek susturulmaya çalışılır, evcil bir aslan olmaktan öteye gidemezler...
Çok doğru.Kadınlardaki ataerkil anlayışı ben erkeklerde görmedim
Bence de, hümanizm her şeyden önce gelir bana göre.Bence başka şeylere yönel, aslolan feminizm değil hümanizmdir. Klasik bir cümle olacak ama kadının kadına yaptığını kimse kimseye yapmıyor. Kadınlardaki ataerkil anlayışı ben erkeklerde görmedim desem yeridir. Önce kadın değişmeli gelişmelidir Biraz da bu pencereden bak
Yeryüzünde yasayan tüm varlıkları kapsayacak bir terim gelmedi aklıma. Yaradılanı sevelim Yaradandan ötürü.Bence de, hümanizm her şeyden önce gelir bana göre.
Canım çok haklısın 3 Abisi olan bir Ailede büyüdüm mardinliyim inan evlenene kadar hep baskı hep baskı onu giyme oraya gitme onla konuşma kadın erkeğe hizmet etmeli kadunının saçı uzun aklı kısa fikrini sormazlar değer vermezler acayip bir anlayış.malesef bizim toplum böyle bitanem halende yaşıyorum bu problemleri2 haftadır evdeyim.Evde sürekli internetten feminizm hakkında araştırma yapıyorum, ezilen kadınların hayat hikayelerini okuyorum.
Neden biz kadınlar tam olarak özgür olamıyoruz. Elalem ne der anlayışı çok canımı sıkıyor. Canım ablam bile evliliği boyunca çok çekti ve boşandı . Şimdi dul etiketi yapıştırsalar da (sülale ve çevre) ablama bakıyorum gayet güçlü çalışan ve ayaklarının üstünde duran bir kadın. Onunla gurur duyuyorum . Bir diğer ablam ise Belçikada çok şükür o evli ve mutlu .
Neden bu toplumda kadınlar istedikleri gibi giyinemiyor ? Neden istediğimiz gibi davranamıyoruz ? Hep bir endişe ve korku .
Çok canım sıkılıyor evde . Tek başıma yaşıyorum zaten . Bu konu hakkında dertleşmek isteyen varsa konuşmak isterim. Ezdirmeyelim kendimizi .
Canım çok haklısın 3 Abisi olan bir Ailede büyüdüm mardinliyim inan evlenene kadar hep baskı hep baskı onu giyme oraya gitme onla konuşma kadın erkeğe hizmet etmeli kadunının saçı uzun aklı kısa fikrini sormazlar değer vermezler acayip bir anlayış.malesef bizim toplum böyle bitanem halende yaşıyorum bu prob
Doğru bunda polemiğe girecek birşey yokPolemik yaratmak istemiyorum ama genel olarak ve gözlemlediğim kadarıyla Doğu ve Ortadoğu bölgesindeki ataerkil düzenin sebebi inançlarla ilgili.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?