Ataerkil düzenin kadını ezmesi

Ataerkil düzen kadını ezmiyor.. gücü yettiği kadınları eziyorlar .. ! Yetmediklerine kuzu oldukları oluyor yanii burda kadın önemli bize iş düşüyor malesef

normalde, hatta hukukta; kocası - karısı ölmüş ya da boşanmış insana dul denir.

normalde, hatta hukukta; evli bir çiftin erkek olanına koca, kadın olanına karı denir.

eğitim seviyesinin yüksekliği; kavramların isimlerini değiştirmekle olmaz.

bu ülkede; sözde eğitimlilerdeki eziklik hissi, taşradakilerde yok.

sen dul yerine 'bekar anne' dersen; bu seferde insanların aklına nikahsız çocuk doğurmuş kadın gelir mesela...

Ortadoğoda kadın olmak zor hemde çok zordur
İnsan değil kadınsın bu çoğrafyada
Çok şey var söylenecek de ama yorgunum heralde
siz avrupada kadın olmayı iyi bir şey zannediyorsunuz galiba... yada amerikada...

batıda kadın, ya etinden ya sütünden faydalanıldığı kadar kıymetlidir. fayda bittimi kıymet biter.

batıda kimse sana sırf kadın olduğun için kıymet vermez. hatta insan olduğun için bile kıymet vermez.

bizim çoğrafyamızda ise aile kadının zırhıdır. (genel bakış budur. istisnalar kaideyi bozmaz.)

ama siz; bu zırh beni sıkıyor, içinde rahat hareket edemiyorum deyip zırhı çıkartırsanız, işte o zaman tüm darbelere açık hale getirirsiniz kendinizi.

zırhın bir ağırlığı ve sıkıcılığı var evet. ama şunu bilin ki o zırhı tamamen çıkarabilenler, çıkaramayanlardan çok daha fazla darbelere ve yaralanmalara maruz kalıyorlar bu hayatta. ama sırf kuyruğu dik tutmak adına bunu artık itiraf edemiyorlar. o da ayrı bir mesele...

şu başlığı da bir inceleyin. kadın için aile neymiş görün.

Avrupada kadın olmak arabistanda kadın olmaktan iyidir
İhtiyaçlarını bile kendi başlarına karşılayabiliyorlarya o bile yeter
Yani bizim toplumumuzda kadının etinden sütünde faydalanılmıyor mu
Sana net sözlerle bunu çok yorulmadanda anlatabilirim
Kadının sırtından sopayı karnından sıpayı
Kadının saçı uzun aklı kısa
Kadın eksik akıl vs vs vs
Siz avrupanın modernitesiyle ortadoğunun sözde zırhını giyinmeyi kast ediyorsunuz
Bu bizim toplumumuzda özel bir durumdur
Yani gene avrupa medeniyetinin etkisindesiniz kısmen
Neden zırh giyeyim özgür olmak istiyorum ben de erkekler gibi
Ortadoğuyu gelip bana savunamazsın
Zaten savunan biriylede benim konuşacak birşeyim yoktur
Kadın olmak her coğrafyada zordur lakin bizim coğrafyamızda çok zordur

Elalem ne der kaygısı bir tür bahane bence bir dizideki replik hoşuma gitmişti aynısını söyleyemem ama benzerini soyleyim

Sefil bir hayat yaşayanların hepsi gitmekten bahseder ama çok azi bunu başarır ..çünkü durup bunu kabullenmek daha kolaydır...

Emine işbilenin “ küllerinden doğuş “ adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim.
Doğuda Kadın olmanın zorluklarını , dibe vurmuş toplumsal olarak kendisine hiç söz hakkı tanınmayan bir lafının mücadelesini kanseri yenmesini meslek sahibi olmasını anlatıyor.
Biz kadınlar aslında çok güçlüyüz.
Yeter ki gücümüzün farkına varabilelim.

Feminizm ve ataerkil zihniyet mücadelesi bireyseldir. Bir başkasının bu bataktan çıkmasına yardım edemezsiniz, en fazla aydınlanmasını sağlayabilirsiniz. Ama mücadele yine kişiseldir.

Haklısıniz vala biz mesela Türkler kadını el üstünde tutuyoruz mesela ailelerimiz bize prenses gibi davranıyor evleniyoruz kocalarımız kraliçe gibi davranıyor hiç zorluk çekmiyoruz ne iş derdi ne çocuk derdi ne Koca, ne kv, derdi ne taciz, nede toplumsal baskı hic yok bizde birde bakirelik, derdi hepsi pis Avrupa ve Amerika' da erkek şiddetini, tecavüz aile şiddeti daha neler hep oralarda biz melek gibi insanlarız çekin üstünüzden Batı'nın kültürünü pis batililar

Bu yazdıklarımın hepsi ironidir arkadaşlar batı kadının etinden sütünden faydalıyor diyen kişiye yazdım sanki burda durum çok farklı anlatıyorsunuz kendinizi kandırmayı kesin zira durum bizde de farklı değil.

Siz meseleyi hiç anlamamışsınız. Mesele aile olmak/olmamak değil. Bu toplumda kadın olduğun için bir adım geride durmanın beklenmesi. Yani sırf kadınsın diye erkekle eşit haklara sahip olmadığını düşünmeleri. Sırf kadınsın diye erkeklerin yapabildiği çoğu seyi yapmana hak tanınmaması

Bu çok saçma.. saçma ötesi

peki kadin gercekten ozgur olmak istiyor mu?

yani uzuldugunuz o kadinlar belki de o kadar hallerinden memnuniyetsiz degillerdir.

sonucta ozgurluk dediginiz sey size boyle dogustan verilen bir hediye degil maalesef, hic kimse icin degil, erkekler icin dahil, bunu hak etmeniz gerekiyor.
Yani erkeksen de babanin semsiyesinin altindan cikmadikca ozgur degilsin, buyudugun sehirden ayrilmadikca, annenin evlenecegin kiza karisabildigi durumda ozgur musun sen.
Ama ozgurlugun bedeli vardir, risk alman gerekir, konforlu hayatindan feda etmen gerekir.

Kadinlar ozelinde konusursak,
sunu yadsimak dogru degil,
bir cok kadin erkek egemen toplumun kadina dayattigi gorevlerden evet rahatsiz olsa bile, risk almadigi icin, ozgurlugun bedelini odemek zorunda olmadigi icin de mutlu,
maalesef ki oyle.

yani uzuldugunuz o kadinlar belki de o kadar hallerinden memnuniyetsiz degillerdir.

Buna kesinlikle katılıyorum. Söylemek istedim ama nasıl ifade edeceğimi tam bilemedim, hala doğru ifade edebileceğimden emin değilim.

Çevremizde, bu forumda, ailelerimizde hala kısıtlanmayla çok sevilmeyi bağdaştıran, kocam giyimime karışır, hiç bir yere yalnız burakmaz hep arabayla götürür getirir diye övünen, evinin işini dört dörtlük yapmakla, kocanın önüne günde üç çeşit yemek koymakla, çocuğun bütün sorumluluğunu almakla iftihar eden, kocasının mutfakta, ev işlerinde, çocuk bakımında beceriksiz olmasını sevimli bulan bir sürü kadın var ve mutlular. Gerçekten mutlular. Kadınlık giysisini üzerlerine giymişler ve çıkarmamak için ellerinden geleni yaparlar. Bu yüzden diyorum bu mücadele bireyseldir.

İran’da sırf kocası başka bir kadınla evlenmek için kocası tarafından, zina ettiği iftirası atılan kadın recm ile öldürüldü. Arabistan’da bir türk kadın hac esnasında Arap biri tarafından kaçırıldı ve kadına tecavüz etti. Adam kadının evli olduğunu bilmesine rağmen kadını serbest bırakmadı. https://www.birgun.net/haber/27-yil-once-hacda-kacirilan-fahire-kara-147044. Afganistan’da markete yanında erkek olmadan çıkamazsın. Satıcının da bayanlara satış yapması yasak. Fahriye Kara şimdi adamı şikayet etse adam idam edilecek ama 27 yılda üç çocuğu olduğu için kendi de öldürülecek. Şimdi Fahriye Kara’ya soralım. Bakalım iki ülkede de çocuğu ve eşi var. Kadın 27 yıl geçmesine rağmen her Türk gördüğünde neden yalvarıyor?

Kadınların medeni ülkelerde daha fazla yaşama yönelik hakları var, en azından çalışma, eşini seçme, çocuk yapıp yapmamaya karar verme hakları var. Tüm dünyada kadınlara yönelik erkek egemen zihniyeti var ama doğru olanı bu değil. Bunu değiştirmek bizim elimizde. Her ülkede olumlu oldu

Biz biraz diğer ülkelere göre medeniyiz ama bu hayatta hiç başka bir yaşam şansı olmayan ve başka bir yaşamın mümkün olduğunu bilmeyen insanların, hayatlarından memnun olduğunu iddia etmek çok saçma. Dondurmanın tadını bilmeyen birine dondurma sevip sevmediğini sormak gibi, kör birine renkleri sormak gibi.

Buna rağmen şunu da belirteyim hanım ağa gibi başkalarının üzerinde geçinen, eğitimsiz insanları köle gibi kullanan küçümseyen, kendi çalışmak yerine kolaya geçen çok insanlar var. Bunalr hayatlarından memnun olabilir. Kocam alsın, yapsın vs diyenler. Gelinlerine kök söktürenler...

Bu bahsettiğiniz sadece batıda yok ne yazık ki bizde var, bizde ve Doğu ve ilkel toplumlarda.

Burada kadınlar çocuklarına ‘kız alırlar’, adamlar eşleri ölünce ‘kadın - karı almak ‘ isterler. Kadınlar kaynanalık yaparlar, bazı illerde kız çocukları okula gönderilmez, okuldan alınır, kadın çocuk bakar denilir. Çocuğu olmayan kadınlara kuma alınır, hala doğuda bir çok yerde biri imam diğer nikahlı eşli evlenmiş çoklu evlilikler var. Bu kadınlar mağaza gezmez, kocaları gider alış veriş yapar. Kadın kendine kıyafet ihtiyacı varsa bile kocasından istemek zorundadır. Aynı şehirlerde modernleri de var, çalışanları vs ama köylere indiğinde durum böyle.

Yabancı ülkelerde ise kadın şiddete uğradığında devlet kavramı arkasında olur. Kadın polis ve devlet desteği ile yaşama şansını arttırır. Dünyada kadın ve erkek kavramları arasında cinsiyet haricinde toplumsal anlamlar yüklendiği sürece eşitsizlik olacaktır ama önemli olan kadının bu eşitsizliğe karşı elinde materyali olması, eğitimi, kazancı, güvencesi ve hakları.

Araştırın bakalım Avrupa’da ve Avustralya’da kadın ölümleri hangi toplumlarda yüksek?

Ama bu yanlış düşünceyi oturup savunup normali bu demeyelim... Kadını materyal haline her isteyen erkek sokar ama seçim şansınız vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Evet feminazilerin kendini feminist olarak tanıtması ve erkek düşmanlığı önyargısı yüzünden cümlelerime "feminist değilim ama..." diye başlamak durumunda kalıyorum. Böyle tipler yüzünden kendime feminist diyesim gelmiyor. Yani feminizmin başlangıcını destekliyorum aslında. Bireysel özgürlüğe inanıyorum ama tam hümanistim de diyemem. İnsanların ellerinde olmayan kendi seçmedikleri, değiştiremeyecekleri şeylerden dolayı farklı görülmesine karşıyım. Bir insan bir işi iyi yapıyorsa cinsiyeti, milliyeti, dili, teninin rengi bunun önüne geçmemeli.

Kesinlikle katılıyorum ama feminizmi amacından saptıran kişileri feminazi diye tanımlamayı doğru bulmuyorum. Şey gibi geliyo bana, kadın cinayeti ya da tecavüz suçu işleyen erkekleri "canavar" olarak nitelendirip erkek kelimesine leke surdurmemeye çalışmak gibi. Hayır bu insanlar ne yazık ki feminist, en azından beyanları bu şekilde. İslami aşırı radikal yaşayan bı insana müslüman değil diyebilir miyiz? Ben kendi adıma radikal olarak adlandirmayi tercih ediyorum. Ve kendime feminist demekten de hiç kacinmadim, biz feminizmi terkettikce bu iş böyle insanların eline kaliyo çünkü. Şahsi fikrim feminizmi onların sahiplendiğinden daha çok sahiplenmek, bu insanların içimizde olduğunu kabul edip onları ayiklayarak ama otekilestirmeden ilerlemek. Eskiden olduğu gibi bı kişilerin sadece "feminist" değil, radikal ya da marjinal feminist olarak anilmalarini sağlamak.

Avrupada yasayan biri olarak anlatiyorum.

Burda otobüste son kalmis isem, asla korkmuyorum. Acaba söför birsey yaparmi diye bir korkum olmadi.
Aksam sokakta gezerken korkum olmadi.

Is görüsmesinde kimse bana sormadi "evlenecekmisin" "çoçuk istiyor"musun diye. Cv'me bakip, geçmis tecrübemi sordular sadece. Toplum benim medeni durumumu umursamiyor. Bosanmis oldugumda bana pis diye bakmazlar.

Hatta tek kalirsam kizim ile, devletin bana kira/elektrik faturasi konularinda hayli bir yardimci oluyor.

Yarin basima bir is gelirse kimse "o saatte ne isi vardi " demez, diyemez. Polis ben yüzüme gülmez, ifade verdigimde. Türkiyedeki duruma bakmak istersen, su konuya yönlendireyim seni

Bir kadinin zirh'a ihtiyaci olmamali. Ve bu zirh baska birileri, aile adi altinda hiç olmamali. Kadin dedigin bir birey, kendine yetebilen bir insandir. Devlet kadin oldugundan dolayi degil, insan oldugundan dolayi arkasinda olmali hak ve hukuk ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…