Ataletli Olmak...

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
28
Merhaba KK'nın güzel kadınları,benim sorunum ataletli olmam.Sürekli bir şeyleri erteliyorum.Hep son anlarda yapıyorum,üstelik bu nedenle zamanımı da çok kötü değerlendiriyorum.Zaman gerçekten en değerli hazine ama ben bunu o kadar kötü kullanıyorum ki.Bir bakıyorum hiçbir şey yapmadan gün bitmiş.Oysa o gün aklımda şu kitabı okuyayım,şu dersin notunu geçireyim,şu derse çalışıp final zamanı rahat edeyim,şu arkadaşlarımı arayayım gibi planlarım oluyor ama hiçbirini yapmıyorum.Sonra ertesi güne erteliyorum bunları.Bu artık döngü halini aldı ve ben bu döngüyü kırmak istiyorum artık.Benim gibi olup bu döngüyü kırabilen var mı?

Öğrenim hayatım boyunca hiç bir şeyi yumurta kapıya dayanmadan yapmadım. Sadece son senemde, - artık okulu uzatmak istemediğim ve okuldan çok sıkıldığım için- yumurta kapıdaymış gibi davrandım. Sınavım cuma değil de çarşambaymış gibi davrandım mesela.
Bir de kendini kasmamak lazım. Tüm hayat tarzı bir anda değişmez. Ufak tefek alışkanlıklar edinmek lazım öncelikle. Minik adımlar. Günde 2 sayfa kitap okumak 5 dk almaz. Ama iki sayfa okumak, hiç okumamaktan iyidir. Kendinize yüklenmeden küçük hedefler koyun.
Ders çalışmak için oturup, saatimi 5 dk ya ayarlayarak başladım ben. Görevim o 5 dk boyunca başka hiç bir şeyle ilgilenmemekti. Gözüme küçük geliyordu yapıyordum. Sonra bakmışım bir buçuk saat boyunca masadan kalkmamışım.
Ertelediğinizin farkına varın bir de. Bir şeyi yapmak aklınıza geldi diyelim. Sonra yaparım, yarım saat sonra yaparım dediğiniz an kendinize müdahale edin. "Şu an erteliyorum, bunu yapmayacağım." deyip aklınıza geleni o an yapın.
Youtube da bir sürü motivasyon videoları var. Zaman yönetimi dersleri var. Öneririm.

Erteleme ertelemeyi doğuruyor. En başta zorlansanız da ertelemeyi düşündüğünüz işi hemen o an kalkıp yapın. Yoksa gün bitiveriyor ve size pişmanlığı kalıyor. Zamanında yapmanız gerekenleri yaptığınızda bir süre sonra içsel huzurunuz da gelecek. Arada yine kaçan işler olabilir ancak şu an yaşadığınız durumdan çok daha iyi hissedersiniz.

Burda herkesin ismi değişmiş, dünden beri geri dönmüş olsam da bence eskilerden bi ben varım zaten.

Sen kimsiniz:) hoşbuldum
CathyLizzie :) bilmiyorum ki hatırlar mısınız çok istikrarlı yazmazdım ara ara görünüp kaybolan bi tipim:P

Merhaba KK'nın güzel kadınları,benim sorunum ataletli olmam.Sürekli bir şeyleri erteliyorum.Hep son anlarda yapıyorum,üstelik bu nedenle zamanımı da çok kötü değerlendiriyorum.Zaman gerçekten en değerli hazine ama ben bunu o kadar kötü kullanıyorum ki.Bir bakıyorum hiçbir şey yapmadan gün bitmiş.Oysa o gün aklımda şu kitabı okuyayım,şu dersin notunu geçireyim,şu derse çalışıp final zamanı rahat edeyim,şu arkadaşlarımı arayayım gibi planlarım oluyor ama hiçbirini yapmıyorum.Sonra ertesi güne erteliyorum bunları.Bu artık döngü halini aldı ve ben bu döngüyü kırmak istiyorum artık.Benim gibi olup bu döngüyü kırabilen var mı?
engellemenizin bir sebebi olmalı, internette fazla takılmakmı, boş boş oturmamı nedir mesela..bir işi zamanında yapmanın hazzını almanız lazım...zaten bir yerden başlasınız alışkanlığa döner.

Öncelikle bir kan degerlerine baktirip fiziksel bir sıkıntın olmadigina emin ol. Vitamin eksiklikleri ve kan degerlerinin düşük olmasi insani inanilmaz uyusuklastiriyor. Bunlar yoksa ya da bunlari tedavi etmeye basladiktan sonra aklina gelen şeyi "amaaan yarin yaparim diye dusunme aksine ben bunu yarina birakirsam vicdan azabindan ölürüm de" ya allah bismillah de kalk yerinden birkac sefer sonra kalkmak eskisi kadar zor olmayacaktir.

benimde saat sıkıntım var. durağa mesafe 20 sn. olduğu halde kaçırıyorum servisi .
15 dk öncesi gibi davranıyorum.

Ben hayatim boyunca böyle erteledim herseyi. Okuldada erteledim özel hayatimdada. Bi turlü degistiremedim bu kötü huyumu. Evlendim çocuk yapmayi bile yillarca erteledim. Sonuç hep pişmanlik tabi ama huy değişmedi bende. Başimda birilerinin kalk şunu yap diye dürtmesi lazim sertçe
Bulaşiklar bekliyo ev supurulcek bekliyo. Off off. Ertelemekten sinavlara çalişamamaktan üniyide 5e uzatmiştim:(

Öncelikle bir kan degerlerine baktirip fiziksel bir sıkıntın olmadigina emin ol. Vitamin eksiklikleri ve kan degerlerinin düşük olmasi insani inanilmaz uyusuklastiriyor. Bunlar yoksa ya da bunlari tedavi etmeye basladiktan sonra aklina gelen şeyi "amaaan yarin yaparim diye dusunme aksine ben bunu yarina birakirsam vicdan azabindan ölürüm de" ya allah bismillah de kalk yerinden birkac sefer sonra kalkmak eskisi kadar zor olmayacaktir.
Bende bu sıkıntı var ama reglim hep ağır geçer.
Bir ayda çikan kan litrelercedir haddi hesabi yok

ıı şey o benım işte.bır geceye 3 ders sığdırıp çalışmak, sabahlamak ve o gunkı derslerden yuksek not bekleyıp istediğin gibi olyamyınca başarısız hissetmek.
kafanda işi planlayıp kurmak ama uygulamaya geç dökmek ve aşırı husursuz sıkıntılı eder.etrafıda huzursuz eder.bende var.o işi hallettıktren sonra dunyanın en şirin ınsanı olabılıyorum.
ve boyle ınsanların asla beynı dınlenmez.süreklı yapacakları ve yapmadıkları aklındadır.

Back
X