Atanamama, ailemin sevgilimi istememesi, maddiyat, sorunlar, sorunlar...

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.558
32.867
798
Daha önce de maddiyat yüzünden evlenememek diye bir konu açmıştım. Ben öğretmenim, 4 senedir çalışıyorum. Sevgilim İstanbul'da, benden 1000 km uzakta ve web işleri ve kamera asistanlığı gibi işlerde çalışıyordu. Askerliğini de yapmadı. Bu sebeple daha sabit bir işi olması açısından 4 senedir bekliyoruz. Malum askerliğini yapmadı, birikimi yok, bizim memlekete oldukça uzak, sabit bir işi yok...Ailemin razı olacağını zannetmiyordum. En son bir işe girdi 8-9 ay oldu(ama sigortası mart ayında başlamış nedense), biz de bunu fırsat bilip ailelere açtık konuyu. (Bizim düşüncemiz bir süre ailesiyle yaşamak, biraz peşinat yapıp sonra kendi evimizi almaktı. Bu arada biz ailesiyle kalırken o da rahatça askere gidip gelebilecekti.) Eğer bu yaz il dışı atamada İstanbul çıkarsa evlenmek istediğimizi, yoksa Şubat'ta deneyeceğimi ama şimdilik nişan olmasını söyledim. Benim ailem hiç istemedi; tanımayız, İstanbul gibi yer, askerliği ne olacak, işi ne olacak gibi sebepler sıraladılar. Bu arada daha önce nişanlanıp ayrıldığım için de tedirginler ve uzun bir nişanlılık dönemi istemiyorlar. Annem daha ılımlı, ben doğru bulmuyorum ama sen istiyorsun bir şey diyemem diyordu ama babam çok katıydı.Ben bu işe onay vermem diyip durmuş. Biz babamla hiç konuşmadık, onların köyde öyle bir adet yok çünkü:) Benim canım oldukça sıkıldı ve bir süre yemeden içmeden kesildim, günde bir poaçayla duruyordum. Babam da en son moralini yüksek tut umut ışığı var dedi. Sevindim ben de olumlu bir gelişme olunca.

Bizde olaylar biraz daha olumlu olmaya başladı ama bu sefer o cephe karıştı. Erkek arkadaşım ilk zamanlar tanıdığım gibi değil. Biz ilişkiye başladığımızda inanılmaz neşeli ve pozitif bir insandı ama çalıştığı işlerden para alamadıkça, insanlar hayatlarını oluşturup biz hiç bir şey yapamadıkça, hakkı yendikçe morali çöktü. Hiç bir şeyi olmayan bir adamım diyip duruyor bu da beni üzüyordu. Bu sebeple ben de istediklerimi minimuma indirmiştim. Nişan istemiyordum, sadece aile büyükleri gelip yüzük takacaktı. Düğün zaten istemiyorum veya öyle altınlarım olsun, şunlar alınsın gibi bir isteğim yok,balayı, ev, araba da istemiyorum. Sadece huzurlu bir şekilde yuvamı kurmak istiyorum o kadar. O da bazı şeyleri yapamayacak olmanın sıkıntısını yaşıyor. En son bugün ailesiyle tartışmış, bizim en büyük desteğimiz onun ailesiyle bir süre yaşamamız olacaktı ama bu kavgadan sonra öyle bir şey olamayacağını, bu şekilde de asla ev alamayacağımızı söyledi.
Az önce söylediği şey de "senin ailen beni istemiyor zaten, bizimkilerde de durum bu, sen başkasını bul kurtar hayatını" dedi bana.
Bilmiyorum nasıl bir yol izlemeliyim. Evlenmeden atamam olmuyor, evlensem bile sigortası geç başladığı için bu yaz eş durumu isteyemiyorum, şubatta eş durumu açarlarsa yine 1 ay eksiğimiz oluyor, sınıf öğretmenlerinin artık isteğe bağlı iller arası atamaları imkansıza dönüştü, ailem bir yandan olumsuz, erkek arkadaşımın morali bozuk. İnsanlar asgari ücretle evlenip yuvalarını kuruyorlar, bizde her şey gittikçe olumsuz oluyor.Ne yapmalıyım kızlar sizce?

İstanbul'a geleceksen tek çaren atanmak değil.
Çok güzel özel okullar, kolejler de var.
Uygun kiralı evler de var.
En fazla birkaç yıl sıkıntı çekersiniz sonra ya atanırsın ya da iyi bir kolejde deneyim kazanır iyi bir maaşla çalışırsın.
Bence askerden döndükten sonra evlenin, evliyken asker yolu beklemek çok daha zor olur.
Geç olsun güç olmasın, sağlığınız yerinde, şu an maddi sıkıntıdan bazı şeyleri göremiyorsunuz ama niyetiniz güzel, Allah yardım edecektir. :3:

İstanbul'a geleceksen tek çaren atanmak değil.
Çok güzel özel okullar, kolejler de var.
Uygun kiralı evler de var.
En fazla birkaç yıl sıkıntı çekersiniz sonra ya atanırsın ya da iyi bir kolejde deneyim kazanır iyi bir maaşla çalışırsın.
Bence askerden döndükten sonra evlenin, evliyken asker yolu beklemek çok daha zor olur.
Geç olsun güç olmasın, sağlığınız yerinde, şu an maddi sıkıntıdan bazı şeyleri göremiyorsunuz ama niyetiniz güzel, Allah yardım edecektir. :3:
2 senedir özel okullara, kolejlere başvuruyorum ancak olumlu cevap alamadım.
Askerliği 2014ün 10. ayına kadar tecilli, zaten şu durumda gidemez çünkü işini yeni oturtmaya başladı, geldiğinde işe tekrar almayabilirler.
Maddi sıkıntı olarak da aslında geçinilmeyecek bir para almıyoruz toplamda. Ben ayda 1800 alıyorum, ek dersim de 400-500 civarı, o da ayda 1500 alıyor ama işlerini yoluna koyarsa artacak maaşı. yani paramızı 3000 olarak bile düşünsek çok rahat geçiniriz gibi geliyor. Uzun süre çocuk düşünmüyoruz zaten. Bir şeylerin kendi kendine oluştuğu yok çünkü, bir şekilde başlayıp sıkıntıyı çekmek lazım.

Arkadaşım siz delirdiniz mi? insanlar özel sektörün insanı yiyip bitidriğini farkında olduklarından dolayı (buna sevgiliniz de dahil) haişe rıl harıl devlete geçmk istiyorlar ama sizkolejlere başvurmuşsunuz.canınızı almadan hakkınızı vereceklerinizi mi sanıyorsunuz?ha bunu istanbula gitmemenizi salık verdiğim için değil,sizin için ve sevgiliniz için aslında en mantıklısı bu olduğu için söylüyorum.eğer ist'da bir kolaje girecek olursanız nişanlınızı unutun.çünkü ona ayıracak vaktiniz olmayacak.
Düşünceleriniz çok güzel ama neden askerliği yapmadan evlenmek istiyorsunuz.evliyken asker yolu beklemek zordur,nerde kalacaksınız sorunu çıkar,kaldığınız yerde (k.valide,anne farketmez)sorun çıkar.sevgilinizle başbaşa kalarak,nezih bir ortamda gözgöze el ele bu konuyu konuşun ve gerçek niyetlerinizi birer kez daha birbirinize söyleyin.eğer sevgiliniz bu işe olumsuz bakıyorsa gelin ben size hemen bi koca yapayım:) derrrrrmişim. sakın hiçbirşeyde ısarcı olmayın sevgili meslektaşım,su akar yolunu bulur.ALLAH YARDIM EDECEKTİR.sEvgi ve sabırla...

Bu kişiyle evlenip hiç başını yakma. her şey olumsuz, düzelecek gibi bi durumda yok. İlerde çok vurursun başını duvarlara. Şimdi ayrılsan ondan ağlayacağın en fazla 1 sene, ama evlenirsen hayat boyu. Merak etme aşk acısından ölünmüyor. Biraz mantığını kullan, ziraa erkek arkadaşınla evlenmeyi düşünecek tek bir tane mantık unsuru şey bulamadım ben.

Arkadaşım siz delirdiniz mi? insanlar özel sektörün insanı yiyip bitidriğini farkında olduklarından dolayı (buna sevgiliniz de dahil) haişe rıl harıl devlete geçmk istiyorlar ama sizkolejlere başvurmuşsunuz.canınızı almadan hakkınızı vereceklerinizi mi sanıyorsunuz?ha bunu istanbula gitmemenizi salık verdiğim için değil,sizin için ve sevgiliniz için aslında en mantıklısı bu olduğu için söylüyorum.eğer ist'da bir kolaje girecek olursanız nişanlınızı unutun.çünkü ona ayıracak vaktiniz olmayacak.
Düşünceleriniz çok güzel ama neden askerliği yapmadan evlenmek istiyorsunuz.evliyken asker yolu beklemek zordur,nerde kalacaksınız sorunu çıkar,kaldığınız yerde (k.valide,anne farketmez)sorun çıkar.sevgilinizle başbaşa kalarak,nezih bir ortamda gözgöze el ele bu konuyu konuşun ve gerçek niyetlerinizi birer kez daha birbirinize söyleyin.eğer sevgiliniz bu işe olumsuz bakıyorsa gelin ben size hemen bi koca yapayım:) derrrrrmişim. sakın hiçbirşeyde ısarcı olmayın sevgili meslektaşım,su akar yolunu bulur.ALLAH YARDIM EDECEKTİR.sEvgi ve sabırla...
Yine de İstanbul'a gidebilmek için başvurmuştum :) Ama o da olmadı. Evliyken ailesiyle kalmayı düşünüyordum çok ciddi problem olacağını zannetmiyorum. Daha doğrusu kendi ailemle bile kavgalarım oluyor onun ailesiyle de olacaktır ama büyüyeceğini zannetmiyorum. Ama artık onlarla kalamayız son kavgadan dolayı.
Ciddi anlamda olumsuz baktığını zannetmiyorum, can sıkıntısından öyle demiştir ama her şey olumsuz ve moralimiz bozukken nasıl devam edecek bilmiyorum.

Bu kişiyle evlenip hiç başını yakma. her şey olumsuz, düzelecek gibi bi durumda yok. İlerde çok vurursun başını duvarlara. Şimdi ayrılsan ondan ağlayacağın en fazla 1 sene, ama evlenirsen hayat boyu. Merak etme aşk acısından ölünmüyor. Biraz mantığını kullan, ziraa erkek arkadaşınla evlenmeyi düşünecek tek bir tane mantık unsuru şey bulamadım ben.
Önceki nişanlım doktordu, görünüşte iyiydi, herkez bayılırdı falan. Normalde çok mantıklı değil mi? Garanti meslek, statüsü var, parası var daha ne olsun? Ama bu herkesin çok bayıldığı insan psikolojik oalrak rahatsızdı ve beni götürüp bir tepeden atmaya kalktı ve daha bir çok şey. Aileme bunu söylediğim halde nişanı atabilmek için çok uğraştım. Bir aile böyle zararlı bir adamın kucağına kızlarını bile bile iter mi? Ama doktor ya "ne olacak düzelir" dediler ve aylarca uğraştım ben. En sonunda attım nişanı ve bu adam sonradan arayıp anneme olmadık küfürler etmiş.Ben o yüzden diyorum ki karakter çok önemli, param olmasın ama huzurum olsun, sevdiğim yanımda olsun. Para olmadan da zor illa ki ama ben karakter sıkıntısı ve anlaşamama sorunu çekmek yerine maddi sıkıntı çekmeyi tercih ederim.

2 senedir özel okullara, kolejlere başvuruyorum ancak olumlu cevap alamadım.
Askerliği 2014ün 10. ayına kadar tecilli, zaten şu durumda gidemez çünkü işini yeni oturtmaya başladı, geldiğinde işe tekrar almayabilirler.
Maddi sıkıntı olarak da aslında geçinilmeyecek bir para almıyoruz toplamda. Ben ayda 1800 alıyorum, ek dersim de 400-500 civarı, o da ayda 1500 alıyor ama işlerini yoluna koyarsa artacak maaşı. yani paramızı 3000 olarak bile düşünsek çok rahat geçiniriz gibi geliyor. Uzun süre çocuk düşünmüyoruz zaten. Bir şeylerin kendi kendine oluştuğu yok çünkü, bir şekilde başlayıp sıkıntıyı çekmek lazım.

Başlıkta 'atanamama' olunca öyle bir öneride bulundum.
Yoksa ben de farkındayım özel-devlet ayrımının.

Ben anlayamadım.Hem atanamayıp hem nasıl ildışı bekliyorsunuz ?
Devlet memuruysanız özele mi geçiceksiniz istanbul olsun diye.
Eger oyleyse şaşırmışsınız siz.

Ben anlayamadım.Hem atanamayıp hem nasıl ildışı bekliyorsunuz ?
Devlet memuruysanız özele mi geçiceksiniz istanbul olsun diye.
Eger oyleyse şaşırmışsınız siz.
Atamalar henüz açılmadı, mayıs sonunda bekleniyor. Ama sınıf öğretmenlerinin yerlerinden kıpırdamaları pek mümkün değil. Eş durumundan bu sene 45 puanla istanbula giden varken il değiştirme ile 120 puanlılar sırada bekliyor.
Özele geçmeyi de düşündüm ama olumlu cevap alamadım.

Allah yeterki sağlık versin herşey olur bu hayatta. evet konu sahibi dediğin gibi önce adam gibi adam olsun. ama sevgilindede birazcık mücadele gücü olması lazım yani sana demeli ki'' herşey olumsuz olabilir ama sen yanımda olduktan sonra ben her güçlükle savaşmaya hazırım''... bu cümleyi kullanmalı şu durumda. sana direk herşey olumsuz sen git başkasını bul demesi yanlış. tamam içinde bulunduğu koşullaar onunda psikolojisini bozmuş olabilir ama ne bilim bazı şeyler emek ister. hayırlısı olsun hakkında.:34:

Allah yeterki sağlık versin herşey olur bu hayatta. evet konu sahibi dediğin gibi önce adam gibi adam olsun. ama sevgilindede birazcık mücadele gücü olması lazım yani sana demeli ki'' herşey olumsuz olabilir ama sen yanımda olduktan sonra ben her güçlükle savaşmaya hazırım''... bu cümleyi kullanmalı şu durumda. sana direk herşey olumsuz sen git başkasını bul demesi yanlış. tamam içinde bulunduğu koşullaar onunda psikolojisini bozmuş olabilir ama ne bilim bazı şeyler emek ister. hayırlısı olsun hakkında.:34:
Bence de böyle demeli, sonuçta ben başkasıyla olacak olsam zaten olurdum, neden senelerce bekleyeyim?
Artık hiçbişeye gücü yokmuş öyle diyor, benim de canımı sıkıyor. Bir de tabi öyle sık sık görüşemiyoruz, birbirimizi göremediğimiz için de çökük oluyoruz :) En son 5-6 ay oldu görüşmeyeli...

Önceki nişanlım doktordu, görünüşte iyiydi, herkez bayılırdı falan. Normalde çok mantıklı değil mi? Garanti meslek, statüsü var, parası var daha ne olsun? Ama bu herkesin çok bayıldığı insan psikolojik oalrak rahatsızdı ve beni götürüp bir tepeden atmaya kalktı ve daha bir çok şey. Aileme bunu söylediğim halde nişanı atabilmek için çok uğraştım. Bir aile böyle zararlı bir adamın kucağına kızlarını bile bile iter mi? Ama doktor ya "ne olacak düzelir" dediler ve aylarca uğraştım ben. En sonunda attım nişanı ve bu adam sonradan arayıp anneme olmadık küfürler etmiş.Ben o yüzden diyorum ki karakter çok önemli, param olmasın ama huzurum olsun, sevdiğim yanımda olsun. Para olmadan da zor illa ki ama ben karakter sıkıntısı ve anlaşamama sorunu çekmek yerine maddi sıkıntı çekmeyi tercih ederim.

seni tebrik ediyorum düşüncelerin hakkında, aynı düşüncelere sahibiz seninle, kariyer para gibi şeylerle insanların mutlu olmadığını ben yakın çevremden net biliyorum, eşimle evlendiğimde nerdeyse hiçbirşeyimiz yoktu, şuan evimiz var kredi ödüyoruz ve bitince de başka hayallerimiz var kendi işimizi kurmakla ilgili, benim okulum henüz bitmedi zorluklar çektik maddi anlamda fakat hiçbir zaman birbirimize yük olmadık destek olduk zor günleri beraber aştık, evlilik bence budur birbirine destek olmak, fakat şu durumda ben de beklemeniz ve sevgilinizin askerliğini yapması taraftarıyım yani ben işi dolayısıyla uzak kaldım eşimden ama inanın çok zor geldi ve askerlik daha uzun sürüyor, sevgiliyken ayrı şehirlerdeydik ama beklemek o kdr zor gelmezdi bana,bekardım arkadaşlarım vardı ailem vardı yanımda ama evliyken beklemek çok zor çünkü ailenden arkadaşlarından zaten uzaktasın eşin de yok, çok bunaltıcı ve zor olur, benim önerim askerliğini yapsın sende o döneme kadar para biriktirirsin evlenirken destek olursun ona olmaz mı bu şekilde?

Bence de böyle demeli, sonuçta ben başkasıyla olacak olsam zaten olurdum, neden senelerce bekleyeyim?
Artık hiçbişeye gücü yokmuş öyle diyor, benim de canımı sıkıyor. Bir de tabi öyle sık sık görüşemiyoruz, birbirimizi göremediğimiz için de çökük oluyoruz :) En son 5-6 ay oldu görüşmeyeli...

uzaklıkta kötü yaaa bayada olmuş görüşmeyeli... evet neden sevmesen bekleyesin onca şeye rağmen savaş veresin. akışın bırak biraz bence. zaman ne gösterecek bilinmez ama kendini çok üzme üzdürme. ne olursa olsun:31:

seni tebrik ediyorum düşüncelerin hakkında, aynı düşüncelere sahibiz seninle, kariyer para gibi şeylerle insanların mutlu olmadığını ben yakın çevremden net biliyorum, eşimle evlendiğimde nerdeyse hiçbirşeyimiz yoktu, şuan evimiz var kredi ödüyoruz ve bitince de başka hayallerimiz var kendi işimizi kurmakla ilgili, benim okulum henüz bitmedi zorluklar çektik maddi anlamda fakat hiçbir zaman birbirimize yük olmadık destek olduk zor günleri beraber aştık, evlilik bence budur birbirine destek olmak, fakat şu durumda ben de beklemeniz ve sevgilinizin askerliğini yapması taraftarıyım yani ben işi dolayısıyla uzak kaldım eşimden ama inanın çok zor geldi ve askerlik daha uzun sürüyor, sevgiliyken ayrı şehirlerdeydik ama beklemek o kdr zor gelmezdi bana,bekardım arkadaşlarım vardı ailem vardı yanımda ama evliyken beklemek çok zor çünkü ailenden arkadaşlarından zaten uzaktasın eşin de yok, çok bunaltıcı ve zor olur, benim önerim askerliğini yapsın sende o döneme kadar para biriktirirsin evlenirken destek olursun ona olmaz mı bu şekilde?
Ne güzel ya ağzınızın tadı bozulmasın :)
ben de böyle sıfırdan başlayıp bir şeyleri oluşturmak istiyorum. Askerlik evet önümüzde büyük bir engel ama ne zaman gideceği belli değil, dönünce işe tekrar almazlarsa diye korkuyor. Ben de hazır bu işi bulmuşken evlenelim çünkü başka bir düzenli iş daha bulamaz diye düşünüyorum. Olur da ileride adam işten atarsa bu sefer ailem tamamen karşımda olur.O zaten çok çalışkan asla boş kalmıyor ama aylık eline geçecek miktarın bilinmesi ile bilinmemesi farklı şeyler. Evlendikten sonra kimse buna bir şey diyemez biz kendi yağımızda kavruluruz ama evlenmeden böyle bir şey olursa ben artık evlenemem:))
Bİlmiyorum şu mayıstaki(ya da haziran artık ne zaman açacaklarsa) atamaya çok umut bağladım. Olursa dünyalar benim olacak, olmazsa para biriktirmeye başlarım artık. Gerçi annemlerde bi 12 bin liram var tabi verirlerse onunla eşya falan almayı düşünüyorum:) Hayalim çok ama bi türlü aynı şehirde buluşamıyoruz:)

Atamalar henüz açılmadı, mayıs sonunda bekleniyor. Ama sınıf öğretmenlerinin yerlerinden kıpırdamaları pek mümkün değil. Eş durumundan bu sene 45 puanla istanbula giden varken il değiştirme ile 120 puanlılar sırada bekliyor.
Özele geçmeyi de düşündüm ama olumlu cevap alamadım.

Bende öğretmenim ve bende ildışı bekliyorum mayıs sonu inşallah olur.
Sınıfçıysanız ildışı şansınız hiç yok daha 4 senede ancak eş durumu.
Ama dediğim gibi zaten sevdiğiniz insanın hiçbir şekilde iş garantisi yok.Siz devlet memurusunuz sizde devleti bırakıp hele hele istanbulda özel okulda 700-800 liraya calısmak istiyorsunuz.
Kesinlikle şahsınıza hakaret olarak düşünmeyin kendim içinde olsa aynı şeyi söylerdim ama bu aptallık olur.
Olacaksa zaten evlenir eş durumuyla gidersiniz.
Diğer konularda ise nasibinizde varsa o insan olur.Ama duyguları bir kenara koyup mantıklı düşünmekte de fayda var.

Bende öğretmenim ve bende ildışı bekliyorum mayıs sonu inşallah olur.
Sınıfçıysanız ildışı şansınız hiç yok daha 4 senede ancak eş durumu.
Ama dediğim gibi zaten sevdiğiniz insanın hiçbir şekilde iş garantisi yok.Siz devlet memurusunuz sizde devleti bırakıp hele hele istanbulda özel okulda 700-800 liraya calısmak istiyorsunuz.
Kesinlikle şahsınıza hakaret olarak düşünmeyin kendim içinde olsa aynı şeyi söylerdim ama bu aptallık olur.
Olacaksa zaten evlenir eş durumuyla gidersiniz.
Diğer konularda ise nasibinizde varsa o insan olur.Ama duyguları bir kenara koyup mantıklı düşünmekte de fayda var.
Puanım mart ayında 80 oldu, sanmıyorum ben de olacağını ama kimisi de istanbul çıkabilir diyor, o yüzden az da olsa umudum var. Sizin de olur umarım mayıs sonu açacaklar gibi, bekliyoruz heyecanla:)
Eş durumunu da bir dahaki yaza isteyebiliyorum ancak.
Bir dönem başvurmuştum özel okullara ama artık düşünmüyorum, zaten elimde bir işim var güvendiğim, 1 sene bekleyemedim diye onu da kaybetmek istemem :)
Bu sene zaten norm fazlası oluyorum belki norm fazlalarına il dışı açarlar.
Bilemiyorum şu an beklemekten başka yapacak şey yok gibi:(

Son düzenleme:
öğretmenlerde farklımı bilmiyorum ama önceden 360 gün sigortalı olmak eş durumunda yetiyorken şimdi yasa değişmiş. 2 yıl aynı işyerinden sigortalı son bir yılda aynı işyeri şartı olmadan sigortalı olması gerekiyormuş. toplamda 3 yıl. :44: bende burdan gitmek istyrum daha çok yeniyim ama benden düşük puanlılar bursaya falan gitti:ssz: keşke yazsaymışım

Puanım mart ayında 80 oldu, sanmıyorum ben de olacağını ama kimisi de istanbul çıkabilir diyor, o yüzden az da olsa umudum var. Sizin de olur umarım mayıs sonu açacaklar gibi, bekliyoruz heyecanla:)
Eş durumunu da bir dahaki yaza isteyebiliyorum ancak.
Bir dönem başvurmuştum özel okullara ama artık düşünmüyorum, zaten elimde bir işim var güvendiğim, 1 sene bekleyemedim diye onu da kaybetmek istemem :)
Bu sene zaten norm fazlası oluyorum belki norm fazlalarına il dışı açarlar.
Bilemiyorum şu an beklemekten başka yapacak şey yok gibi:(

norm fazlalarına il içi açarlar, açsalar açsalar.

durumunuz çok karışık.:37:

iş sabit değil, askerlik engel,

il dışından gitseniz bile istanbul büyük şehir ulaşım zor, ailesinin bulunduğu yere mi atanacaksınız belli değil.

Allah yardımcınız olsun .:26:

öğretmenlerde farklımı bilmiyorum ama önceden 360 gün sigortalı olmak eş durumunda yetiyorken şimdi yasa değişmiş. 2 yıl aynı işyerinden sigortalı son bir yılda aynı işyeri şartı olmadan sigortalı olması gerekiyormuş. toplamda 3 yıl. :44: bende burdan gitmek istyrum daha çok yeniyim ama benden düşük puanlılar bursaya falan gitti:ssz: keşke yazsaymışım
Bizim yönetmelikte aynen şöyle yazıyor:

4) Başvuru tarihinden itibaren geriye dönük son iki yıllık süre içinde en az 360 gün sigortalı hizmeti olduğunu ve sigortalılığının halen devam ettiğini gösterir belge,

Zaten eş durumuna daha 1 sene var bizim, o zaman kim öle kim kala :)

Back
X