Atanamama, ailemin sevgilimi istememesi, maddiyat, sorunlar, sorunlar...

Puanım mart ayında 80 oldu, sanmıyorum ben de olacağını ama kimisi de istanbul çıkabilir diyor, o yüzden az da olsa umudum var. Sizin de olur umarım mayıs sonu açacaklar gibi, bekliyoruz heyecanla:)
Eş durumunu da bir dahaki yaza isteyebiliyorum ancak.
Bir dönem başvurmuştum özel okullara ama artık düşünmüyorum, zaten elimde bir işim var güvendiğim, 1 sene bekleyemedim diye onu da kaybetmek istemem :)
Bu sene zaten norm fazlası oluyorum belki norm fazlalarına il dışı açarlar.
Bilemiyorum şu an beklemekten başka yapacak şey yok gibi:(

Benimde 95 puanım olucak atama zamanı inşallah.Geçen sene ildışına 300 küsür kontenjan ayrılmıştı size.80 puanla ümitlenme.Alan değiştirenlerden biraz rahatlama oldu ama yinede çok yüksek puanlılar var.Branşınız gerçekten zor atama olarak.
Hergün memurların başındayım internette ha açıldı ha açılacak diye.İnşallah olur bu sene çok istiyorum artık.
İşleri hızlandırırsanız belki ağustosa olur eş ddurumu ?
Norm fazlası olunca görevlendirme gidiyorsunuz diye biliyorum o da zor.Allah kolaylık versin.
Beklemek..Ömrümüz beklemekle geçiyor zaten.Herşeyin hayırlısı.

Bizim yönetmelikte aynen şöyle yazıyor:

4) Başvuru tarihinden itibaren geriye dönük son iki yıllık süre içinde en az 360 gün sigortalı hizmeti olduğunu ve sigortalılığının halen devam ettiğini gösterir belge,

Zaten eş durumuna daha 1 sene var bizim, o zaman kim öle kim kala :)

bende böyle biliyordum ama değişmiş diye duydum sordum banada o cevabı verdiler:44:

norm fazlalarına il içi açarlar, açsalar açsalar.

durumunuz çok karışık.:37:

iş sabit değil, askerlik engel,

il dışından gitseniz bile istanbul büyük şehir ulaşım zor, ailesinin bulunduğu yere mi atanacaksınız belli değil.

Allah yardımcınız olsun .:26:
Milli eğitimin işi belli olmaz diye umut ediyorum :)
Geçen becaişi mahkeme kararı ile kabul edilmiş bir öğretmen örnek dilekçe koymuştu, emsal teşkil etmesi adına. Hiç olmadı mahkeme yollarına düşerim artık :)
Bi nasipsizlik var bizde sanki, neye elimizi atsak kurudu. Bizim karşı dairedeki kiracılar çıkmıştı 2-3 haftadır boş ev. Çok merkezi bir yerde oturuyoruz ve kirası çok uygun ev yapılı falan. Ben de erkek arkadaşıma dedim, burayı tutsak çok rahat geçiniriz, sen gelemez misin, 1000 liraya bi işe girsen eyter de artar bize derken kapı çalındı ve evi tuttuk dedi biri. Laf ağzımda kaldı resmen :))

Daha önce de maddiyat yüzünden evlenememek diye bir konu açmıştım. Ben öğretmenim, 4 senedir çalışıyorum. Sevgilim İstanbul'da, benden 1000 km uzakta ve web işleri ve kamera asistanlığı gibi işlerde çalışıyordu. Askerliğini de yapmadı. Bu sebeple daha sabit bir işi olması açısından 4 senedir bekliyoruz. Malum askerliğini yapmadı, birikimi yok, bizim memlekete oldukça uzak, sabit bir işi yok...Ailemin razı olacağını zannetmiyordum. En son bir işe girdi 8-9 ay oldu(ama sigortası mart ayında başlamış nedense), biz de bunu fırsat bilip ailelere açtık konuyu. (Bizim düşüncemiz bir süre ailesiyle yaşamak, biraz peşinat yapıp sonra kendi evimizi almaktı. Bu arada biz ailesiyle kalırken o da rahatça askere gidip gelebilecekti.) Eğer bu yaz il dışı atamada İstanbul çıkarsa evlenmek istediğimizi, yoksa Şubat'ta deneyeceğimi ama şimdilik nişan olmasını söyledim. Benim ailem hiç istemedi; tanımayız, İstanbul gibi yer, askerliği ne olacak, işi ne olacak gibi sebepler sıraladılar. Bu arada daha önce nişanlanıp ayrıldığım için de tedirginler ve uzun bir nişanlılık dönemi istemiyorlar. Annem daha ılımlı, ben doğru bulmuyorum ama sen istiyorsun bir şey diyemem diyordu ama babam çok katıydı.Ben bu işe onay vermem diyip durmuş. Biz babamla hiç konuşmadık, onların köyde öyle bir adet yok çünkü:) Benim canım oldukça sıkıldı ve bir süre yemeden içmeden kesildim, günde bir poaçayla duruyordum. Babam da en son moralini yüksek tut umut ışığı var dedi. Sevindim ben de olumlu bir gelişme olunca.

Bizde olaylar biraz daha olumlu olmaya başladı ama bu sefer o cephe karıştı. Erkek arkadaşım ilk zamanlar tanıdığım gibi değil. Biz ilişkiye başladığımızda inanılmaz neşeli ve pozitif bir insandı ama çalıştığı işlerden para alamadıkça, insanlar hayatlarını oluşturup biz hiç bir şey yapamadıkça, hakkı yendikçe morali çöktü. Hiç bir şeyi olmayan bir adamım diyip duruyor bu da beni üzüyordu. Bu sebeple ben de istediklerimi minimuma indirmiştim. Nişan istemiyordum, sadece aile büyükleri gelip yüzük takacaktı. Düğün zaten istemiyorum veya öyle altınlarım olsun, şunlar alınsın gibi bir isteğim yok,balayı, ev, araba da istemiyorum. Sadece huzurlu bir şekilde yuvamı kurmak istiyorum o kadar. O da bazı şeyleri yapamayacak olmanın sıkıntısını yaşıyor. En son bugün ailesiyle tartışmış, bizim en büyük desteğimiz onun ailesiyle bir süre yaşamamız olacaktı ama bu kavgadan sonra öyle bir şey olamayacağını, bu şekilde de asla ev alamayacağımızı söyledi.
Az önce söylediği şey de "senin ailen beni istemiyor zaten, bizimkilerde de durum bu, sen başkasını bul kurtar hayatını" dedi bana.
Bilmiyorum nasıl bir yol izlemeliyim. Evlenmeden atamam olmuyor, evlensem bile sigortası geç başladığı için bu yaz eş durumu isteyemiyorum, şubatta eş durumu açarlarsa yine 1 ay eksiğimiz oluyor, sınıf öğretmenlerinin artık isteğe bağlı iller arası atamaları imkansıza dönüştü, ailem bir yandan olumsuz, erkek arkadaşımın morali bozuk. İnsanlar asgari ücretle evlenip yuvalarını kuruyorlar, bizde her şey gittikçe olumsuz oluyor.Ne yapmalıyım kızlar sizce?

kendimi görür gibi oldum.
2011 yılında atanmıştım ben. eşim de çalışıyordu ama işyerlerinden ya para almıyordu, ya sigortası eksik yatıyordu. vs. vs. ailem istemiyodu bi de. sadece bir nikahla evlendik. Ne düğün, ne altın, ne balayı, ne ev, ne araba... ama Allaha çok şükür eşimle hiç huzursuzluğumuz olmadı. ancak eşim şimdi 3 ay sonra askere gidecek! ve bu çok ama çok zor. kara kara düşünüyoruz nasıl dayanacağız!!
Tek tavsiye edebileceğim şey askere gitsin gelsin sonra evlenin. yoksa çok üzülebilirsiniz :(

1000 km ötedeki kişi aynı eve girdiginizde şu an zihninizde hayalini kurdugunuz biri gibi olmayabilir. Benim 3 sene önceki halime benziyorsun :) Bende İstanbul dısındaydım aynen 1000 km ötede aynı o da bilgisayar vs işlerdeydi. Aileme söylemedim gelgitler oldu vs. Ben İstanbul'a tayinimi onun için istemedim kendim için ha şu an devam ediyoruz ama hala işleri netleşmedi. Birazda ben ağırdan alıyorum aileme söylemiyorum. Kimse için kendini yıpratma derim hayırlısı herşeyin. Sakın ailesinin yanında kalmak vs de düşünme ne işin olur bence sen ailenin yanında bunalmışsın biraz nefes almak istiyorsun. Yaş gelince aile yanı insanı da bunaltıyor. Ben ayrılınca evlilik konusunda o kadar ısrarcı olmadım rahatım keyfim yerinde uygun olursa ancak.

kendimi görür gibi oldum.
2011 yılında atanmıştım ben. eşim de çalışıyordu ama işyerlerinden ya para almıyordu, ya sigortası eksik yatıyordu. vs. vs. ailem istemiyodu bi de. sadece bir nikahla evlendik. Ne düğün, ne altın, ne balayı, ne ev, ne araba... ama Allaha çok şükür eşimle hiç huzursuzluğumuz olmadı. ancak eşim şimdi 3 ay sonra askere gidecek! ve bu çok ama çok zor. kara kara düşünüyoruz nasıl dayanacağız!!
Tek tavsiye edebileceğim şey askere gitsin gelsin sonra evlenin. yoksa çok üzülebilirsiniz :(
He bir de askerlik meselesi var. Geçen de duyduk ki yedek subay ve kısa dönem askerlik sınavları kaldırılmış artık eğitimine, yabancı dil ortalamasına vs bakılarak bilgisayar ortamından ASAL karar verecekmiş. O da bize çıkmaz muhtemelen 12 ay gider.

bi de ben eş durumundan 21 puanla diyarbakırdan izmire gelmiştim. ama branşım ingilizceydi. sınıfçıların işi malesef zor biraz. ama inşallah olur. il dışı yerine eş durumundan gitmek daha kolay.

1000 km ötedeki kişi aynı eve girdiginizde şu an zihninizde hayalini kurdugunuz biri gibi olmayabilir. Benim 3 sene önceki halime benziyorsun :) Bende İstanbul dısındaydım aynen 1000 km ötede aynı o da bilgisayar vs işlerdeydi. Aileme söylemedim gelgitler oldu vs. Ben İstanbul'a tayinimi onun için istemedim kendim için ha şu an devam ediyoruz ama hala işleri netleşmedi. Birazda ben ağırdan alıyorum aileme söylemiyorum. Kimse için kendini yıpratma derim hayırlısı herşeyin. Sakın ailesinin yanında kalmak vs de düşünme ne işin olur bence sen ailenin yanında bunalmışsın biraz nefes almak istiyorsun. Yaş gelince aile yanı insanı da bunaltıyor. Ben ayrılınca evlilik konusunda o kadar ısrarcı olmadım rahatım keyfim yerinde uygun olursa ancak.
Evet ailemin yanında bunaldım çünkü üniversiteyi de burada okudum, işim de burada her gün 65 km gidip 65 km geliyorum. Artık evde de sığıntı gibiyim biraz, kalıcı bir şey yapamıyorum gider miyim kalır mıyım belli değil.
Bu insanla 4 senedir birlikteyiz ondan önce de tanıyordum, ciddi problemlerimiz yok kendisi çok sakin yapılıdır bense tam tersi anında sinirlenir ve çok geç yatışırım:) İlişkim yeni olsa beklerim yine ama 4 senedir uzakta artık sıkıldım. Eski nişanlımla da biz ilişkiye başladık o üniversiteyi kazandı İstanbul'a gitti. Zaten iki insan oldu hayatımda ikisi de İstanbul'da.
Yarın gitmeyeceğine emin olarak sevdiğinin elini tutmanın nasıl bir şey olduğunu bilmem.

Ne güzel ya ağzınızın tadı bozulmasın :)
ben de böyle sıfırdan başlayıp bir şeyleri oluşturmak istiyorum. Askerlik evet önümüzde büyük bir engel ama ne zaman gideceği belli değil, dönünce işe tekrar almazlarsa diye korkuyor. Ben de hazır bu işi bulmuşken evlenelim çünkü başka bir düzenli iş daha bulamaz diye düşünüyorum. Olur da ileride adam işten atarsa bu sefer ailem tamamen karşımda olur.O zaten çok çalışkan asla boş kalmıyor ama aylık eline geçecek miktarın bilinmesi ile bilinmemesi farklı şeyler. Evlendikten sonra kimse buna bir şey diyemez biz kendi yağımızda kavruluruz ama evlenmeden böyle bir şey olursa ben artık evlenemem:))
Bİlmiyorum şu mayıstaki(ya da haziran artık ne zaman açacaklarsa) atamaya çok umut bağladım. Olursa dünyalar benim olacak, olmazsa para biriktirmeye başlarım artık. Gerçi annemlerde bi 12 bin liram var tabi verirlerse onunla eşya falan almayı düşünüyorum:) Hayalim çok ama bi türlü aynı şehirde buluşamıyoruz:)

amin canım sizinde inşallah, ama inan hep sorunlarla mücadele ediyor insan gönlünü ferah tut erkekler bizden daha çok eksik hissediyorlar paraları olmadığında sevdikleri insana yetemediklerinde eksik hissediyorlar çünkü onlar bizim gibi değiller, onlardan beklenen şeylerde bizden beklenen şeylerden farklı, madem ailen izin vermeyecek evlenin dediğin gibi askerliğini sonra yapsın, kısa dönem yapacaksa zaten beklersin arada izinleri de olur o kadar zorlanmazsın, uzun dönemse açıktan falan okusun tecil ederler sınavları bitene kadar bitincede kısa dönem yapar, bende sana dua edeceğim inşallah atanırsın istanbula, sevdiğinle evlenir mutlu olursun, ne güzel para da biriktirmişsin ben senin iyi bir eş olacağına kötü günlerdede eşine destek olacağına inanıyorum, düşüncelerinden belli, inşallah herşey gönlünce olur :16:

amin canım sizinde inşallah, ama inan hep sorunlarla mücadele ediyor insan gönlünü ferah tut erkekler bizden daha çok eksik hissediyorlar paraları olmadığında sevdikleri insana yetemediklerinde eksik hissediyorlar çünkü onlar bizim gibi değiller, onlardan beklenen şeylerde bizden beklenen şeylerden farklı, madem ailen izin vermeyecek evlenin dediğin gibi askerliğini sonra yapsın, kısa dönem yapacaksa zaten beklersin arada izinleri de olur o kadar zorlanmazsın, uzun dönemse açıktan falan okusun tecil ederler sınavları bitene kadar bitincede kısa dönem yapar, bende sana dua edeceğim inşallah atanırsın istanbula, sevdiğinle evlenir mutlu olursun, ne güzel para da biriktirmişsin ben senin iyi bir eş olacağına kötü günlerdede eşine destek olacağına inanıyorum, düşüncelerinden belli, inşallah herşey gönlünce olur :16:
Çok teşekkür ederim canım inşallah bir şeyler yoluna girer de biz de o daldan tutunup devam ederiz:)

Evet ailemin yanında bunaldım çünkü üniversiteyi de burada okudum, işim de burada her gün 65 km gidip 65 km geliyorum. Artık evde de sığıntı gibiyim biraz, kalıcı bir şey yapamıyorum gider miyim kalır mıyım belli değil.
Bu insanla 4 senedir birlikteyiz ondan önce de tanıyordum, ciddi problemlerimiz yok kendisi çok sakin yapılıdır bense tam tersi anında sinirlenir ve çok geç yatışırım:) İlişkim yeni olsa beklerim yine ama 4 senedir uzakta artık sıkıldım. Eski nişanlımla da biz ilişkiye başladık o üniversiteyi kazandı İstanbul'a gitti. Zaten iki insan oldu hayatımda ikisi de İstanbul'da.
Yarın gitmeyeceğine emin olarak sevdiğinin elini tutmanın nasıl bir şey olduğunu bilmem.

Bende universiteyi ailemin yanında okudum. Aile yanında olmak bunaltıyor artık depresyona girmiştim. Şartlar acele ettiğini gösteriyor neden acele etmek istediğini neden öyle gözünü kapatıp her şarta evet diyeceğini de benim gibi damdan düşen biri anlar. Ama diyorum yanlış yaparsın öncelikli problemin senin şu anda aile yanında olman ve uzaklaşmak istemen yani tabiki aileyi sevmediğin için değil özgür olmak için. Ayrılmak içinde şu anda elinde tek geçerli bahane evlilik görünüyor o yüzden o ihtimale yükleniyorsun. Bence tayinini iste herşeyi hesapla ayarla ama evlilik için değil kendin için yap derim. Çünkü bu şartlarda evlenirsen yağmurdan kaçarken doluya tutulan insana dönersin. İnşallah mutlu olursun seni mutlu edecek yollar açılır.

Bende universiteyi ailemin yanında okudum. Aile yanında olmak bunaltıyor artık depresyona girmiştim. Şartlar acele ettiğini gösteriyor neden acele etmek istediğini neden öyle gözünü kapatıp her şarta evet diyeceğini de benim gibi damdan düşen biri anlar. Ama diyorum yanlış yaparsın öncelikli problemin senin şu anda aile yanında olman ve uzaklaşmak istemen yani tabiki aileyi sevmediğin için değil özgür olmak için. Ayrılmak içinde şu anda elinde tek geçerli bahane evlilik görünüyor o yüzden o ihtimale yükleniyorsun. Bence tayinini iste herşeyi hesapla ayarla ama evlilik için değil kendin için yap derim. Çünkü bu şartlarda evlenirsen yağmurdan kaçarken doluya tutulan insana dönersin. İnşallah mutlu olursun seni mutlu edecek yollar açılır.
Yok acele etmiyorum aslında 4 senedir bekliyorum ve yazın 28 bitecek. Küçük de değilim:D 4 senedir şartların daha iyi olmasını bekliyoruz ama hiç bir şeyin daha iyi olduğu yok. Çevremdeki bütün işi gücü olmayan akraba kızları asgari ücretle çalışan adamlarla evlendiler, evlerini ya aileleri aldı ya kirasını aileleri verdi.Bir ben evlenemedim sevdiğim insanla:)

canım sen kadrolu öğretmenmisin birde hangi ilde yaşıyorsun erkek arkadaşın orada iş bulsa olur mu?

canım sen kadrolu öğretmenmisin birde hangi ilde yaşıyorsun erkek arkadaşın orada iş bulsa olur mu?
Evet canım kadroluyum. Burada onun iş bulması mümkün değil gibi, bilgisayar programcılığı okudu 2 yıllık. Eskiden web sitesi yaptığı bir doktor yanında çalışmasını istedi ve orda bilgisayar işlerine bakıyor. İstanbul gibi büyük şehirde işleri yürüyor ama Sivas'ta çok zor...

Evet canım kadroluyum. Burada onun iş bulması mümkün değil gibi, bilgisayar programcılığı okudu 2 yıllık. Eskiden web sitesi yaptığı bir doktor yanında çalışmasını istedi ve orda bilgisayar işlerine bakıyor. İstanbul gibi büyük şehirde işleri yürüyor ama Sivas'ta çok zor...

senin istanbula tayin yapman için muhakkak evlenmen şart.
ama bak herşeyi oluruna bırak hayırlısını dile.
ben 2 tane nişan attım sırf bu uzaklık yakınlık olayları yüzünden tabi başka sebeblerde vardı.
çok ama çok dikkat et canım...

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Back
X