Ben hep atanır devlette çalışırım diye düşünüyordum ama artik beklemek istemiyorum bu sene yine kpss 'de şansımı deneyeceğim bir yandan da her ihtimale karşı kendime bir is bulmak istiyorum.sinav temmuzda son umut şansımı deneyeceğimVar!mesela sağlık..sizin yada ailenizin bi üyesinin başına sağlık problemi gelse daha mı küçük dert?allah korusun ama bu kadar abartmayın Allah’ında gücüne gider.Atanmadan da para kazanabilirsin kendini geliştirirsen.özel okul,dershane,özel ders,etüt merkezleri...sayısız imkan var.ama bi öğretmen adayı olarak bunları bilmemen garip
Ne öğretmenisin? Alana göre çözüm sunalım.Atanamayan öğretmen ne is yapabilir.ucretli öğretmenliğe başvurdum dönüş yapılmadı başka ne is yapabilirim özel okul ya da dersanede öğretmenlik için başvuru nasil yapılır.baslik yanlış anlaşıldı elbette çok daha önemli dertler var sadece beni bu durum çok üzdüğü için böyle bir başlık yazdım.hayatta tabiki çok daha ciddi ve önemli sorunları olanlar vardır.
Inşallah tek derdim bu olur ve bir an önce atanır bu dertten de kurtulurum:)Siz atandiniz mi.cok saolun mutlaka söylediğinizi yapacağım cv hazırlayayım: )Sayin hocam, bende sizin meslektasinizim.
Atanmak dert degil daha ne onemli dertler var insallah en buyuk derdiniz bu olur.
Atanamadiniz diye her sey bitti degil. Guzel bir cv hazırlayın. Yasadiginiz yerdeki tum ozel kurumlara birebir basvuru yapin. Tecrubesizken az cok bakmayin. Mutlaka bir yer cikacaktir karşınıza.
CografyaNe öğretmenisin? Alana göre çözüm sunalım.
Devlet ücretli öğretmenliğe başvurdum dönüş yapılmayınca bende özeli düşünmeye başladımissizlik cok buyuk dert,
ama atanmak tek hedefiniz olmasin,
ozele de yonelin, zaten yonelmissiniz anladigim.
direk gidip CV birakabilirsiniz okullara, onlar CV toplayip yaz doneminden once mulakatlara basliyorlar bildigim kadariyla,
yani CV gonderdim aramadilar diye dusunmeyin, bir donemi var onun, ozelde calisan arkadaslar yazarlar belki. Nisan mayis gibi yeni yilin sozlesmeleri yapiliyor galiba.
Bazi okullar mulakat sonrasi ders de anlattiriyorlar bir sinifta, sinifi siz mi seciyorsunuz blmiyorum ama buna da calisabilirsiniz vaktiniz oldugunda. Hangi konuyuy en iyi biliyorsunuz, ogrencilerin ilgisini toplayip anlatabilirsiniz calisin bence.
Hocam başka bir alanda uzmanlasmaniz lazım. Büyük sehirlerdeyseniz iş bulmanız kolay olur. En basitinden iş sağlığı ve güvenliği kursları var. buradan alacağınız serfitika ile iş bulabilirsiniz. Sizin alan ile ilgili olabileceğini düşündüğüm (ama araştırmanız lazim cok emin degilim) gis - Cografi bilgi sistemleri. Anadolu üniversitesinde sanırım 2 yıllık açık öğretim programı var. Sınavsız kayıt olabiliyorsunuz.Cografya
Bu sene tekrar kpss 'ye girececegim olmazsa başka seçenekleri düşünmek gerekiyor artık .bir yandan yaşta geçiyorHocam başka bir alanda uzmanlasmaniz lazım. Büyük sehirlerdeyseniz iş bulmanız kolay olur. En basitinden iş sağlığı ve güvenliği kursları var. buradan alacağınız serfitika ile iş bulabilirsiniz. Sizin alan ile ilgili olabileceğini düşündüğüm (ama araştırmanız lazim cok emin degilim) gis - Cografi bilgi sistemleri. Anadolu üniversitesinde sanırım 2 yıllık açık öğretim programı var. Sınavsız kayıt olabiliyorsunuz.
En kötü PTT, banka vve memur alımlarını takıp edebilirsiniz. Sekreterlik vb işlere başvurabilirsiniz. Kendinize uzmanlasmak istediginiz bir alan secip mesela insan kaynaklari, kalite yönetimi vb gibi o alanlarla ilgili eğitimlere gidebilir sertifika alabilirsiniz.
Kurumsal firmaların kendi kadrolarını eğitmeleri için elemanları oluyor. Eğitimci kimliğinizle o tur islere basvurabilirsiniz. Mesela çağrı merkezi elemanlarına stresle başa cikma egitimi veriyorlar. Ya da saha satis personeline zaman yonetimi vb gibi. Eğitmen olarak kariyer.net de arama yapın.
ücretli öğretmenlik adi altinda iletisim iktisat mezunlari ingilizce matematik dersine giriyor bence bu daha vahim...Açıkçası okuduklarıma şaşırdım.
Atanamayan öğretmen ne iş yapabilir?
Sorusunu anlamakta zorlandım.
Tüm öğretmenler devlete atanmıyor.
Ben de uzun yıllardır özel eğitim kurumlarında çalışıyorum,okullar;
'Aman Hocam bizde çalış' diye davetiye göndermiyor hiç bir öğretmene.
Cv göndereceksiniz,özel okullarda çalışan arkadaşlarınız aracılık edecek,ekmeğinizin
peşine kendiniz düşeceksiniz kısacası.
Bir branş öğretmeni olarak kreşte çalışmayı düşünmeniz de ayrı ilginç.
Ben okul öncesi öğretmeniyim,
okul öncesi eğitim kurumlarında genellikle okul öncesi,çocuk gelişimi veya kız meslek lisesi mezunlarına görev verilir.
2-6 yaş grubundaki çocuklarla hiç bir aşinalığınız ve tecrübeniz yokken kreşte nasıl çalışacaksınız?
Mezun olduğunuz branşın hangi kurumlarda, nasıl ve hangi şartlarda icra edildiğini lütfen biraz araştırın.
Cv nasıl hazırlanıyor diye sorunca da tuhaf olacak mi bilmem ama ben hiç is başvurusu yapmadım cv nasıl hazırlanır onu da bilmem hazırlayıp gidip kapılarını çalıp bu cv 'im iş başvurusunu için mi geldim diyeceğim bu aşamalardan bahsedebilir mısınızAçıkçası okuduklarıma şaşırdım.
Atanamayan öğretmen ne iş yapabilir?
Sorusunu anlamakta zorlandım.
Tüm öğretmenler devlete atanmıyor.
Ben de uzun yıllardır özel eğitim kurumlarında çalışıyorum,okullar;
'Aman Hocam bizde çalış' diye davetiye göndermiyor hiç bir öğretmene.
Cv göndereceksiniz,özel okullarda çalışan arkadaşlarınız aracılık edecek,ekmeğinizin
peşine kendiniz düşeceksiniz kısacası.
Bir branş öğretmeni olarak kreşte çalışmayı düşünmeniz de ayrı ilginç.
Ben okul öncesi öğretmeniyim,
okul öncesi eğitim kurumlarında genellikle okul öncesi,çocuk gelişimi veya kız meslek lisesi mezunlarına görev verilir.
2-6 yaş grubundaki çocuklarla hiç bir aşinalığınız ve tecrübeniz yokken kreşte nasıl çalışacaksınız?
Mezun olduğunuz branşın hangi kurumlarda, nasıl ve hangi şartlarda icra edildiğini lütfen biraz araştırın.
girersin yasinda bisi yok. Daha gecende 36 yasinda atanmis biri yazdi buraya. Hicbir sey icin gec degil yeterki kazanmaya yonelik inancin olsun azmin olsun basarirsinBu sene tekrar kpss 'ye girececegim olmazsa başka seçenekleri düşünmek gerekiyor artık .bir yandan yaşta geçiyor
Sizi alkışlıyorum :)eğitim fakültesi mezunuyum ve çocuklarla gerçkten çok iyi anlaşıyorum hatta çevreden herkes keşke okulöncesi ogretmenligi okusaydın diyolar bende isterdim açıkçası çünkü bana çok uygun birşey.ücretli öğretmenlik adi altinda iletisim iktisat mezunlari ingilizce matematik dersine giriyor bence bu daha vahim...
Pedagojik formasyon almis insanlar kiz meslek lisesi ogrencileri kadar faydali olurlar herhalde.
Inşallah tek derdim bu olur ve bir an önce atanır bu dertten de kurtulurum:)Siz atandiniz mi.cok saolun mutlaka söylediğinizi yapacağım cv hazırlayayım: )
Baslik değiştirilmiyor galiba konuyu düzenleyebildim.alanim coğrafyaNe öğretmenisiniz ona göre tavsiye verelim. Bir de başlık değişiyorsa değiştirin çok tepki alacaksınız böyle.
Özel okula başvuru nasıl yapılıyor cv hazırlayıp is başvurusu için geldim mi diyeceğim ve cv nasıl hazırlanıyor is deneyimim yokHayir ben ogrenciligimde dershanelerde calistim. Mezun olunca da ozel bir okulda basladim. Esimin ozel sektorde olmasi sebebiyle sehir degistiremeyecegimiz icin kpss dusunmedim. Calisma sartlarimdan da cok memnunum. Devlette olsam belki bu kadar huzurlu olmazdım.
ben de yapmıştım bir ara cok da kozmik bir mesele degil yani. Ama elbette ki bu isin eğitimini almis insanlar kadar faydali olamayız.Sizi alkışlıyorum :)eğitim fakültesi mezunuyum ve çocuklarla gerçkten çok iyi anlaşıyorum hatta çevreden herkes keşke okulöncesi ogretmenligi okusaydın diyolar bende isterdim açıkçası çünkü bana çok uygun birşey.
Okuduğum bölümü yazmamak için genel olarak sosyal bilimler yazdım ama anlamayan çok olmuş.bir arkadaş hemen tarih mi coğrafya mi diye sordu anlayan anlıyor yani siz ne is yapıyorsunuz insan okuduğunu anlamaz miben de buna takılmıştım da herhalde mezun olduğu bölümü bilir diye düşündüm
Benim zaten ilk amacım atanıp kendi işimi yapmak ama her ihtimale karşı başka seçeneklerde düşünüyorumben de yapmıştım bir ara cok da kozmik bir mesele degil yani. Ama elbette ki bu isin eğitimini almis insanlar kadar faydali olamayız.
Lise coğrafya öğretmeniyim eğitim fakültesi mezunuyum.Büyük hata aslında kendi alanını yanlış yazması belki de fake konu
Lise coğrafya öğretmeniyim.lise sosyal bilgiler değil sosyal bilimler yazdım çünkü buraya her bilgimi yazmak istemiyorum.Konu sahibi branşı sorulduğunda lise sosyal bilgiler demiş. Ben de ortaokulda var sadece diye biliyorum, lisede tarih var coğrafya var felsefe var. Yani bunlardan biriyse branş insan niye sosyal der ki? Ben de ortaokulda Türkçe öğretmeniyim ama kimseye branşım edebiyat demedim mesela.
Konuyu çok garipsedim, özel okullara başvuru mu yapılıyor diye soran arkadaş bu sefer de branşını mı yanlış söylüyor :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?