Atanamamaktan daha büyük dert var mı: (

ücretli öğretmenlik adi altinda iletisim iktisat mezunlari ingilizce matematik dersine giriyor bence bu daha vahim...
Kız meslek lisesi mezunun yaptığıni eğitim fakültesi mezunu yapamayacak sanki.

Başlığı tamamen mecazi anlamda yazdım emin olun sağlığın degerini çok iyi biliyorum hayatta herşey var tabi ve ben bunların hepsine hazırım herşey insanlar için ve ben herşeyin hayırlısını istiyorum

Ben netten başvurular yaptım. Cv hazırlayıp bana yakın okulları dolaştım. Bana özelde 800 lira teklif ettiler utanmadan yardımcı öğretmen olarak alacaklarmış bir de. Dedim ki ...tir ordan. Neyse ben yerinde olsam kpssye kasarım. Bana da herkes atanacak değil diyenler oldu, bi yerden başla yaşın geçiyor diyenler oldu, özelde çalış diyenler oldu vs vs. Kimseyi dinlemedim. Oturdum eşşek gibi kpss kastım. Bu süreçte her şeye kulaklarını tıka, otur sınava çalış.

Özel okula başvuru nasıl yapılıyor cv hazırlayıp is başvurusu için geldim mi diyeceğim ve cv nasıl hazırlanıyor is deneyimim yok

Internette cok cv örneği var onlardan birini indirip kendinize gore guncelleyin. Bir cok cikti alin dosyalayin ve okullara birebir gidip is basvurusu icin geldim diyin.

Bende aynı fikirdeyim en doğrusu kpss' ye çalışmak ben zaten bu sene çalışıyorum inşallah ataniriz ama ya aranamazsam diye düşündüğüm için farklı seçenekler araştırıyorum.siz atandiniz mi

Ah genç meslektaşım ahhh!
Elbette 'cv nasıl hazırlanır?'
Diye sormanız tuhaf kaçıyor.
Siz dört yıl üniversite okuyup, öğretmen olmuş bir bireysiniz,mezuniyet sonrası sizi bekleyen süreçlere tamamen vakıf olamasanız da bir fikriniz olmalıydı.
Açıkcası kendinizi geliştirmeniz gerektiğini düşünüyorum.
Bu soruyu bu platformda sorarak adeta;
'Armut piş,ağzıma düş' diyorsunuz ama ben sadece armutu yıkarım ve soyarım,
pişirmesi bir zahmet sizden.

Lütfen Google'a cv veya özgeçmiş hazırlama yazın,orda bu işi nasıl yapacağınızı ve nelere dikkat edeceğinizi,özgeçmiş hazırlamanın
tüm inceliklerini anlatan yazılar zaten var.
Özgeçmişinize bir önyazı da ekleyin.
Önyazı ne Hocam? Diye bana sormayın,
araştırıp öğrenin.
Google onu da nasıl yapacağınızı anlatacak size.

Sonra Yenibiriş.com,Kariyernet vb iş bulma sitelerine üye olup, gerekli bilgilerin istendiği formları doldurun.
Bu sitelerde,öğretmen arayan kurumların ilanı olur.
Sistem sizi yönlendirecek.

Kişisel olarak ben okulun kapısını çalıp özgeçmiş vermeyi doğru ve efektif bulmuyorum.
Fakat hiç tecrübeniz yoksa, araya tanıdık birilerini koyabilirseniz elden özgeçmiş göndermeniz çok tuhaf olmaz.
Kolaylıklar diliyorum.

Siz atandiniz mi

ücretli öğretmenlik adi altinda iletisim iktisat mezunlari ingilizce matematik dersine giriyor bence bu daha vahim...
Bu elbette yanlış bir uygulama ama başka bir tartışmanın konusu.
Burda benim vurgulamak istediğim, dört yıllık lisansa mezunu birinin,devlete atama dışında,mesleğini,nasıl yapacağını bilemeyişini algılamakta zorlanmam.
'Kız meslek lisesi mezunlarından daha iyi yapar' düşüncesi de şu anlamda yanlış bir kıyas,
kız meslek lisesi mezunları usta öğretici olarak adlandırılır ve yardımcı öğretmen statüsündedir.
Konu sahibi fakülte mezunu olduğu için böyle bir pozisyon zaten kendisine teklif edilemez, edilmemeli de.
Bununla birlikte sırf dört yıl eğitim fakültesinde okumuş olmak okul öncesi kurumda görev yapmak için bence yeterli değil.
Ben de üniversitede,dört yıl okul öncesi öğretmenliği okudum,üzerine PDR yüksek lisansı yaptım,yine de ''kendi yaş grubumdan bir yaş büyük olan ilkokul 1.sınıflara okuma-yazma öğretirim,ne var bunda?'' Diyemem.
Çünkü ben ilkokul öğretmenliği eğitimi almadım.
Coğrafya lise öğrencilerine yönelik bir branş.
Bir coğrafya öğretmeninin de eğitim hayatı boyunca hiç muhatap olmadığı 2-6 yaş grubuna rahatlıkla öğretmenlik yapabileceğini düşünmesini de uygun bulmuyorum.
Kısacası alan dışı kişilerin, ücretli öğretmenlik yapıyor olması, branşta uzmanlaşmanın değerini ve önemini azaltmaz.
Umarım meramımı anlatabilmişimdir.
Sevgiyle kalın.

Siz atandiniz mi
Hayır ben hiç atanma girişiminde bulunmadım.

Çok uzun yıllardır özel eğitim kurumlarında sırasıyla öğretmen,idareci ve erken çocukluk uzmanı olarak görev yapıyorum.

Doğru anladığıniz için teşekkür ederim:)coğrafya alanım.
Bir arkadaşım CBS üzerine yoğunlaştı. Yüksek lisans yaptı lisanstan sonra. Şu an iyi bir işi var ama iş imkanları nasıl hiçbir fikrim yok. Çocuk üniversiteden beri ilgileniyordu bu alanla. Atanmak çok zor lise branşlarında. Güzel bir kapı açılır inşallah size de.

Coğrafya öğretmeni olarak atanmak zor. Sadece lisede çalışabiliyorsunuz ve ders saatleri de azaltıldığı için mevcut öğretmenler bile norm fazlası durumda şu an. Yapabileceğiniz tek şey bir sene kpss ye çok iyi bir şekilde çalışıp 90 civarı bir puan almak.

Ya da yaşınız küçükse açıköğretimden mutlaka ikinci bir bölüm okuyun. İş imkanlarını iyice araştırım iyi bir bölüm seçin. Oturup ahlanıp vahlanmakla bir şey olmuyor maalesef. Hayat çok çaba istiyor. Özel okulda çalışacaksanız cv hazırlayıp gidip verin. Bu arada yapabiliyorsanız kendinizi geliştirin yüksek lisans yapın. Mutlaka bir dil öğrenin. Ama asla boş durmayın.

Ben 2.universiteyi okursam açık öğretimden değil çok daha iyi bir bölüm kazandım devam etmedim olmazsa gider örgün eğitimden devam ederim. Ben zaman kazanmak istiyorum yoksa örgün eğitimde çok daha iyi bölümleri çok rahat kazanırım öncesinde de kazanıp devam etmedim ayrıntılı olarak yazmak istemiyorum.bu sene kpss 'ye gireceğim temmuzda ailem de bende bunu istiyoruz.3 kardeşim atandı inşallah ailem benimde atanmami istiyor bu senede kpss için dersaneye gidiyorum ailemin de çalışmam gibi bir beklentisi yok atanırsan mesleğini yap diyorlar bende bunu istiyorum ama insan beklerken her ihtimali düşünüyor 27 yaşındayım açıkçası bu durumu dert ediyorum bir an önce kendi mesleğimi yapmak istiyorum bu yüzden çok şeyi erteliyorum

Bende atanamayan bir öğretmenim. Geçen seneden beri üç kuruşa özelde tecrübe olsun diye çalışıyorum. Bu sene de hafta da 4 gün tecrübe olsun diye bir yerde çalışıyorum. Para olmasa da olur dedim kurum yol parası veriyor sadece.

Okuduğum bölümü yazmamak için genel olarak sosyal bilimler yazdım ama anlamayan çok olmuş.bir arkadaş hemen tarih mi coğrafya mi diye sordu anlayan anlıyor yani siz ne is yapıyorsunuz insan okuduğunu anlamaz mi

İyi de branşın ne deyince sosyal bilimler denmez ki

Ben de sosyal bilimlerden birinden mezunum ama öğretmen değilim olma imkanım da yok

Hayatta daha önemli şeyler ve mesela sağlık. Kurstan arkadaşım kazanayımda nolursa olsun dedi ve kazandı. Kaydını yaptı dönerken trafik kazasında hayatını kaybetti. Deli gibi çalışıp atanabilirsin. Sağlık için ne gerekiyor elden hiçbirşey gelmiyor bazen. Evet sınav zorlu bir süreçtir çok iyi anlıyorum ama demek istediğim bazı şeyler insanın elindedir ., elimizde olan şeyler için üzülmeyelim.

Baslik değiştirilmiyor galiba konuyu düzenleyebildim.alanim coğrafya
Ozel ders açısından pek talep edilen bir bölüm değil sanırım. Kpss düşünüyorsanız bence bir yılınızı tamamen verin. Çünkü ataması da çok yok bölümümüzün.

Özel sektor için internetten örneklerine bakarak cv hazırlayın. Özel okullarla gorusmeye gittiğinizde, sınav koçluğu yapabileceginizi, ders çalışma motivasyonu kazandirabileceginizi anlatmanizi ve bu konuda da kendinizi gelistirmenizi tavsiye ederim. Çünkü ogrencilikte bu çok önemli ve ders çalışma için motive eden öğretmenler hep cok tutulur.

İyi de branşın ne deyince sosyal bilimler denmez ki

Ben de sosyal bilimlerden birinden mezunum ama öğretmen değilim olma imkanım da yok
Türkçe ve sosyal bilimler eğitimi anabilim dalı diye geçiyor her yerde alt branşlarında tarih coğrafya gibi sosyal bilimler dediğimiz dersler var allah aşkına yapmayın.siz hangi bölümden mezunsunuz ?Ben kendimle ilgili burada herşeyi yazmak istemedigim için genel olarak böyle söyledim ama bazı üyeler çok farklı anlamış biraz kırıldım açıkçası konu fake diyen bile olmuş.bakin atatürk üniversitesi resmi sitesinde de bu adla yazılıyor.bana okuduğum bölümü anlatmayın lütfen .eğitim fakültesi mezunu olmaktan çok gurur duyuyorum mesleğim çok değerli benim için ve evet atamamak beni üzüyor.okudugum bölümün adını bende iyi bilemezsiniz.diger fake yazan üyelere cevap olsun bu ekran görüntüsü. kim bilmiyor hep birlikte görmüş olduk:))))))

Eklentiler

• Screenshot_20190212-200459.webp
    27 KB · Görüntüleme: 38
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…