atanamamam ..evlenememem...ailemle yaşamaktan bunalmam

Şu şekilde yapsaniz
. ücretli öğretmenlik yapsaniz yarım gün çalışıp asagiyukari asgari ücret veriyorlar.
. Boş kalan zamanlarda klavye çalışıp adliye sınavına hazirlanabilirsiniz eğer küçük yerde iseniz başka şehirlerde sınava katilabilirsiniz.
. İkinci bı şık banka sınavlarına girip gişede çalışmaya başlayabilirsiniz bankalar da yükselme olanakları güzel bı iki yıl zorluk olur sonra açılabilir onunuz.
Sizin durumunuz çok insan var.kararli olup bı yerden birşeyler e başlayın

-kendini değersiz görmen çok saçma.herkes annesinden şanslı doğmuyor
-ola ki bir türlü iş bulamadın.
-beklentinin olması değil konu
- anne baban vicdanen annelik babalık görevini yapmış olmak için evlendirmiş olsa kötü mü olacak?
-yoksa okumayıp da işsiz olanlar okumadığı için işsiz olanlar napıyordur?
-sen elinden geleni yaptığın halde işin rast gitmiyorsa.illa ailen bunu kafana kakmak zorunda mı?
-ailenin derdi başka artık iş "kızımızın iyiliği için" olmaktan çıkmış sadece eziklemeye dönmüş.
-mutlaka işinde eşinde hatta çocuğunda bir zamanı vardır.
-senin strese girmenle bunların daha kısa sürede sana ulaşmasını sağlayamazsın.
-işini bulup şu ailenden uzakta bir süre yaşaman kendine getirir seni
-bu kafa ile de hayırlı nasip olmaz "biri gelse de istese de gitsem şu evden" olursun.

işin tuhafi da şu başkasina güvenmiyorum ailem bile bazen umursamiyor ...ben başkasindan birşey beklemiyorum o yuzden istese de gitsem kafasinda olmadim buna şasiriyorlar hatta...sorun benim ozguvenim gitti ...şu an bile çabaliyorum ...annem eziklemiyor abim yapiyor agzinin payini aliyor o da ... iş bulup gitsem herşey düzelcek bunu zaten biliyorum

Çok doğru söylüyorsunuz kimseye derdini anlatmayacaksınız şikayet etmeyeceksiniz herkes eğlence iyi gün dostu olmus

demekki öyle git diye gözüne bakmışlar ne tuhaf abi ne tuhaf anne olur da iş bulursan para filan yollama hiç birine abin baksın.en çok yüreklendirmeye ihtiyacının olduğu zaman diliminde sanki keyfinden bunları yaşıyormuşsun gibi yapmaları.....sonra sana da mecbur olup acındırırlar kendilerini.abinde evli değil anladığım kadarıyla o da gider başkasında görseler "asalak yaşam biçimi" diye ön yargı ile yaklaştıkları bir bayanla evlenir.ama seni gömüp dururlar.

zaten yüzlerine dedim kimse benden destek beklemesin diye ...yüzlerine açik açik söyledim vicdanimi sömürdüler ... gercekten bahaneci gibi duruyorum dişardan 4 yil evde oturmayi kim ister yaşamayan anlamıyor ...

ücretli öğretmenlik sürekli takip et
olmadı baska işler bak
ama sakın evde durma. psikolojin bozulur
evlilik te düşün bu arda uygun biri olursa

zaten yüzlerine dedim kimse benden destek beklemesin diye ...yüzlerine açik açik söyledim vicdanimi sömürdüler ... gercekten bahaneci gibi duruyorum dişardan 4 yil evde oturmayi kim ister yaşamayan anlamıyor ...
sana evlenmeden önce okulu bitirip eve gelmemle gelişen olayları kısaca geçeyim bende fakülte mezunuyum.
-bulunduğum ilçede bi kere bana göre iş yoktu.
-kpss den bir hayır görmedim(kursa gitmeme rağmen) yaz okulu ile okumaktan gına geldi.
-annem de okudun okudun bi bk olamadın modundaydı.
-dayımın 2 çocuğu vardı biri doktor oldu diğeri şansı yaver gitti 2 yıllık iklimlendirme mezunu olarak kpss vs sınavlara girmeden devlet memuru oldu.doktor olanın zaten kpss ile işi yoktu.dayım hep bize gelip gittikten sonra annemle bir birimize girerdik. destek olmaktan çok köstek olurdu annem ağzı ile destek oluyorum derdi.dayım da zor okul bitirmiştir zamanında tasdik name ile liseden sepetlemişler zor bitirmiş sonradan liseyi.gelir bize ahkam keser çocuklarını över.annemde grizeklı gibi o gittikten sonra onun dediklerini bana söylerdi.kpssye çalış diyordu sanki çalışanların yüzde yüzü 90 la atandı ya.
-ortanca dayımda 90 al kpss ye yardım ederiz derdi.tabi etmeyeceklerdi bahanesi kpssden 90 almak oluyordu.2 tane çocuğu da okuyor onların ne yazıkkı benle kardeşım kadar bile başarıları yoktu derslerinde.
-teyzem hele dünyanın parasını döktü öğretmenler tuttu öyle üniversiteyi kazandırdı çocuklarına okadar özel öğretmenlerden ders alıp artık kazanamamak küfür olurdu heralde.
-ve nolursa olsun yine biz kötüyüz iyi işi bulsam da iyi okulda okusam da.
- iş bulduğun gibi kaç kaç git oradan tavsiyem

ben atanamadim diye sevinen kuzenim var yüzüme gülüyor birde ... dayim hep beni överdi o da kendiyle beni kiyasliyor ..o okudu da ne oldu ikimizde işsiziz diye ... polislige girdim gardiyanliga basvrdum hicbiri olmadi

ben atanamadim diye sevinen kuzenim var yüzüme gülüyor birde ... dayim hep beni överdi o da kendiyle beni kiyasliyor ..o okudu da ne oldu ikimizde işsiziz diye ... polislige girdim gardiyanliga basvrdum hicbiri olmadi
nasip olmadıkça insanların gerçek yüzünü görüyorsun bir yandan sende iş bulunca ona göre davranırsın.diploma kayıp değildir.herkes mesleğinin işini yapmıor ki.Allah o kuzenini de bildiği gibi yapsın inşallah iyi bir işin olurda ağlamaktan içi çıkar.fesatlık böyle bir şey belki benimde dayılar ile teyzem seviniyorlardı zamanında.telefondan göremedik bu zamana kadar.bazı makamlarda da ne insanlar oluyor.torpilin gözü kör olsun diyorsun.hele şu yakın arka meselesinde diyeceğim sana da bana da düşman gibi kuyu kazan bir arka vermişler daha iyi duruma gelsek heralde yas ilan edecekler topluca.

Kimseye derdini anlatma, çoğu zor durumda olduğun için seviniyor. Ücretli öğretmenliği düşünebilirsin. Dershanelere başvurabilirsin. Ne öğretmeni olduğunu bilmiyorum ama özel ders verebilirsin. Ya da kpss ye çok çalış. Ailem arkamda değil diye de üzülme-pes etme. Benim de hiçbir konuda yanımda olmadılar ama ben güzel şeyler başaracağıma hep inandım. Başaracağım da. Kendine olan inancını kaybetme yoksa her şeyini kaybedersin.

Sorana dert anlatilir, arayip birini dertle bunaltmak olmaz ki.
Eger tek konustugunuz sey surekli dertse tabi kimse dinlemez.

Sürekli bir şeylerden dert yanan bir arkadaşım olduğunda şahsen bende sıkılıyorum çünkü bir şeyler yapmak yerine söylenmek daha kolay geliyor insanlara seni tenzih ederek soyluyorum . Canım illaki mesleğin ile alakalı olmasını beklemeden bir ise girsen en azından maddi problemlerin azalır yoluna koyarsın birşeyleri bu sayede ailenle de problemlerin azalır .

Öyp mi kaldı
Ben oralardan bildiriyorum gelmeyin
Hele ocak ayından sonra üniversitelerde çalışarak lisansüstü eğitim alanların işi çok zor olacak
Kendi kardeşimi de uyardım bu konuda

Ylsy de ayrı dert ama denenebilir en azından yurtdışında yaşıyorsun bir süre. Özellikle kariyerinin başında evli olmayan engeli olmayan insanlar için iyi bir şans
Ben de başvurdum puan barajına takıldım az bi farkla.

Biyoloji mezunu arkadaşlarım ilaç mümessili oldular genelde
Biraz tempolu bol seyahatli ama iyi kazanıyor gibi görünüyorlar

canim basvurdum olmuyor ... yaşamayan bahane üretiyorum sanıyor

Biyolojiden atanmak çok zor zaten. Eşim de biyolog.

Yayınevlerine başvurun soru yazmak için

canim basvurdum olmuyor ... yaşamayan bahane üretiyorum sanıyor

Yok senin adına söylemedim gerçekten bahane ürettiğini bildiğim arkadaşlarım oldu mesela bana diyor ki ne guzel çalışıyorsun keşke bende senin yanına girebilsem vs bende calissam bi türlü iş bulamıyorum falan . Sonra kıza iş buluyorum ben erken kalkamam diyor. Başka iş buluyorum yol sorun diyor . Bu şekilde olunca bende o tekrar ayni problemleri dile getirdiğinde onemsemiyorum açıkçası ama sana önerim internette iş bulma siteleri var iyi işler çıkabiliyor önerimde annen yada baban ile görüşmeye gitmen bazı insanlar tuhaf çıkabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…