- 9 Nisan 2017
- 576
- 439
- 103
- 34
- Konu Sahibi okyanustakibulut01
-
-kendini değersiz görmen çok saçma.herkes annesinden şanslı doğmuyoryanlis anladiniz ben ailemden hicbir beklentiye girmedigim icin evlenmek istemiyordum ...memur olmasam da gelenler vardi ama ben işsizim nasil başkasina düğün yap derim ...birde birkac ortamda bulundum memur olan arkadaslarima bu var bu var dusunmezmsn diyorlar ...ben yanlarinda oturdugum halde bana kimse sormuyor ister istemez degersiz miyim bir kac kagit parcam yok diye dusunmeye basliyorsunuz
-kendini değersiz görmen çok saçma.herkes annesinden şanslı doğmuyor
-ola ki bir türlü iş bulamadın.
-beklentinin olması değil konu
- anne baban vicdanen annelik babalık görevini yapmış olmak için evlendirmiş olsa kötü mü olacak?
-yoksa okumayıp da işsiz olanlar okumadığı için işsiz olanlar napıyordur?
-sen elinden geleni yaptığın halde işin rast gitmiyorsa.illa ailen bunu kafana kakmak zorunda mı?
-ailenin derdi başka artık iş "kızımızın iyiliği için" olmaktan çıkmış sadece eziklemeye dönmüş.
-mutlaka işinde eşinde hatta çocuğunda bir zamanı vardır.
-senin strese girmenle bunların daha kısa sürede sana ulaşmasını sağlayamazsın.
-işini bulup şu ailenden uzakta bir süre yaşaman kendine getirir seni
-bu kafa ile de hayırlı nasip olmaz "biri gelse de istese de gitsem şu evden" olursun.
Çok doğru söylüyorsunuz kimseye derdini anlatmayacaksınız şikayet etmeyeceksiniz herkes eğlence iyi gün dostu olmusCanim bu devirde her insan derdinde boğuluyor. Kimse dinlemez. İnsanlarin çoğu eğlence dostu.
Bunu bence yavaş yavaş anla.
Sende milletin derdini dinleme. Başlayinca öffff içim şişdi de.
Cocuk bakmak istemezmisin?
Benim küçük çocuğum olsa bir öğretmeni bakici olarak cok isterdim. Bence kendini yermeyi birak ve harakete gec. Yoksa psikolojin bozulur
demekki öyle git diye gözüne bakmışlar ne tuhaf abi ne tuhaf anne olur da iş bulursan para filan yollama hiç birine abin baksın.en çok yüreklendirmeye ihtiyacının olduğu zaman diliminde sanki keyfinden bunları yaşıyormuşsun gibi yapmaları.....sonra sana da mecbur olup acındırırlar kendilerini.abinde evli değil anladığım kadarıyla o da gider başkasında görseler "asalak yaşam biçimi" diye ön yargı ile yaklaştıkları bir bayanla evlenir.ama seni gömüp dururlar.işin tuhafi da şu başkasina güvenmiyorum ailem bile bazen umursamiyor ...ben başkasindan birşey beklemiyorum o yuzden istese de gitsem kafasinda olmadim buna şasiriyorlar hatta...sorun benim ozguvenim gitti ...şu an bile çabaliyorum ...annem eziklemiyor abim yapiyor agzinin payini aliyor o da ... iş bulup gitsem herşey düzelcek bunu zaten biliyorum
demekki öyle git diye gözüne bakmışlar ne tuhaf abi ne tuhaf anne olur da iş bulursan para filan yollama hiç birine abin baksın.en çok yüreklendirmeye ihtiyacının olduğu zaman diliminde sanki keyfinden bunları yaşıyormuşsun gibi yapmaları.....sonra sana da mecbur olup acındırırlar kendilerini.abinde evli değil anladığım kadarıyla o da gider başkasında görseler "asalak yaşam biçimi" diye ön yargı ile yaklaştıkları bir bayanla evlenir.ama seni gömüp dururlar.
sana evlenmeden önce okulu bitirip eve gelmemle gelişen olayları kısaca geçeyim bende fakülte mezunuyum.zaten yüzlerine dedim kimse benden destek beklemesin diye ...yüzlerine açik açik söyledim vicdanimi sömürdüler ... gercekten bahaneci gibi duruyorum dişardan 4 yil evde oturmayi kim isteryaşamayan anlamıyor ...
sana evlenmeden önce okulu bitirip eve gelmemle gelişen olayları kısaca geçeyim bende fakülte mezunuyum.
-bulunduğum ilçede bi kere bana göre iş yoktu.
-kpss den bir hayır görmedim(kursa gitmeme rağmen) yaz okulu ile okumaktan gına geldi.
-annem de okudun okudun bi bk olamadın modundaydı.
-dayımın 2 çocuğu vardı biri doktor oldu diğeri şansı yaver gitti 2 yıllık iklimlendirme mezunu olarak kpss vs sınavlara girmeden devlet memuru oldu.doktor olanın zaten kpss ile işi yoktu.dayım hep bize gelip gittikten sonra annemle bir birimize girerdik. destek olmaktan çok köstek olurdu annem ağzı ile destek oluyorum derdi.dayım da zor okul bitirmiştir zamanında tasdik name ile liseden sepetlemişler zor bitirmiş sonradan liseyi.gelir bize ahkam keser çocuklarını över.annemde grizeklı gibi o gittikten sonra onun dediklerini bana söylerdi.kpssye çalış diyordu sanki çalışanların yüzde yüzü 90 la atandı ya.
-ortanca dayımda 90 al kpss ye yardım ederiz derdi.tabi etmeyeceklerdi bahanesi kpssden 90 almak oluyordu.2 tane çocuğu da okuyor onların ne yazıkkı benle kardeşım kadar bile başarıları yoktu derslerinde.
-teyzem hele dünyanın parasını döktü öğretmenler tuttu öyle üniversiteyi kazandırdı çocuklarına okadar özel öğretmenlerden ders alıp artık kazanamamak küfür olurdu heralde.
-ve nolursa olsun yine biz kötüyüz iyi işi bulsam da iyi okulda okusam da.
- iş bulduğun gibi kaç kaç git oradan tavsiyem
nasip olmadıkça insanların gerçek yüzünü görüyorsun bir yandan sende iş bulunca ona göre davranırsın.diploma kayıp değildir.herkes mesleğinin işini yapmıor ki.Allah o kuzenini de bildiği gibi yapsın inşallah iyi bir işin olurda ağlamaktan içi çıkar.fesatlık böyle bir şey belki benimde dayılar ile teyzem seviniyorlardı zamanında.telefondan göremedik bu zamana kadar.bazı makamlarda da ne insanlar oluyor.torpilin gözü kör olsun diyorsun.hele şu yakın arka meselesinde diyeceğim sana da bana da düşman gibi kuyu kazan bir arka vermişler daha iyi duruma gelsek heralde yas ilan edecekler topluca.ben atanamadim diye sevinen kuzenim var yüzüme gülüyor birde ... dayim hep beni överdi o da kendiyle beni kiyasliyor ..o okudu da ne oldu ikimizde işsiziz diye ... polislige girdim gardiyanliga basvrdum hicbiri olmadi
ışkura bakiyorum ordada yok ... ış bulma sitelerine kayit oldum ordan da iş gelmiyor ..evet bunaldim formasyon alirken baktim ben 3 yil hayattan kopuk yaşamişım ...dişarı çıkinca psikolojim bozuluyor ..kimse beni dinlemek istemiyor anlatiyorum şarjim bitti diyip sonra yazinca gene şarjim bitti diyen var ..ailemde yardimci olmuyor ... kpss calışiyrm bir yandan ...
biyoloğum 4yildir atanamadim ... özel sektörde iş bulamadim ...evin tüm sorumluluğu bana yıkıldı ..abim sorumluluk almiyor ... üstüne yardim da etmiyor bunaldim artik bu evden ...annem otoriter değil abim istedigini yapiyor ...27 yasindayim evlenmedim param yok kimseye de guvenim yok ...arkadaslarima anlatiyorum çok şükür bizim ailemiz oyle degil diyorlar biz şöyle iyiyiz abim şu kadar iyi diyorlar ...belli sure sonra anlattigin kişi sıkılıyor sağa sola bakiyor...
Biyolog olarak atanmak şu an için çok zor, keşke bu 4 senede aöf den başka bir bölüm okuyup deneseydiniz şansınızı. Formasyon almışsınız ama biyoloji öğretmenliği de iyi durumda değil diye biliyorum atama konusunda. Yabancı diliniz var mı? Not ortalamanız nasıl? Çok isteyerek severek okuduysanız bu bölümü ve bu alanda çalışmak istiyorsanız öyp ya da mebin yurtdışı burslarına başvurabilirsiniz. Yok puanım buna yetti bunu okudum diye okuduysanız başka alana yönelebilirsiniz. Kpssden kaç alıyorsunuz durum nasıl?
Sorana dert anlatilir, arayip birini dertle bunaltmak olmaz ki.
Eger tek konustugunuz sey surekli dertse tabi kimse dinlemez.
Sürekli bir şeylerden dert yanan bir arkadaşım olduğunda şahsen bende sıkılıyorum çünkü bir şeyler yapmak yerine söylenmek daha kolay geliyor insanlara seni tenzih ederek soyluyorum . Canım illaki mesleğin ile alakalı olmasını beklemeden bir ise girsen en azından maddi problemlerin azalır yoluna koyarsın birşeyleri bu sayede ailenle de problemlerin azalır .
Biyolojiden atanmak çok zor zaten. Eşim de biyolog.biyoloğum 4yildir atanamadim ... özel sektörde iş bulamadim ...evin tüm sorumluluğu bana yıkıldı ..abim sorumluluk almiyor ... üstüne yardim da etmiyor bunaldim artik bu evden ...annem otoriter değil abim istedigini yapiyor ...27 yasindayim evlenmedim param yok kimseye de guvenim yok ...arkadaslarima anlatiyorum çok şükür bizim ailemiz oyle degil diyorlar biz şöyle iyiyiz abim şu kadar iyi diyorlar ...belli sure sonra anlattigin kişi sıkılıyor sağa sola bakiyor...
Biyolojiden atanmak çok zor zaten. Eşim de biyolog.
Yayınevlerine başvurun soru yazmak içiniş beğenmemekten ziyade bir yandan kpss çalisiyorum ozel sektorun sonu yok maalesef ...çevrem geniş değil ..etüt merkezi çağirdi o da olmadi...hastaneye gönullu staj yapayim diye basvrdum almadilar düşünün ücretsiz çalişayim dedim ...ücretli oğretmenliğe de başvurdum olmadi ...
canim basvurdum olmuyor ... yaşamayan bahane üretiyorum sanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?