- 28 Kasım 2017
- 4.009
- 5.385
- 73
- Konu Sahibi okyanustakibulut01
-
Yok senin adına söylemedim gerçekten bahane ürettiğini bildiğim arkadaşlarım oldu mesela bana diyor ki ne guzel çalışıyorsun keşke bende senin yanına girebilsem vs bende calissam bi türlü iş bulamıyorum falan . Sonra kıza iş buluyorum ben erken kalkamam diyor. Başka iş buluyorum yol sorun diyor . Bu şekilde olunca bende o tekrar ayni problemleri dile getirdiğinde onemsemiyorum açıkçası ama sana önerim internette iş bulma siteleri var iyi işler çıkabiliyor önerimde annen yada baban ile görüşmeye gitmen bazı insanlar tuhaf çıkabiliyor
benim karsima cikmisti akrabamin bir tanidigiydi ...adam ilk gunden surekli mesaj atiyordu aşırı ilgilendi hemen mesafemi koydum kadinlar anlar ... adama iş buldugumu soyledim kurtuldum derken 1 ay sonra nasilsin diye mesaj atti ...midem bulaniyor tanidik deyince
Bende atandim ama mutsuzum. Her şeyin hayırlısıni iste. Vakti zamanı gelince oluyor bsyler elinden geleni yap bu arada çabala mücadele et. Hayat hep bir mücadele.. İyi olcagini zannettiğin şeyler gerçekleşince çok da iyi olmayabiliyor. Umarım en güzeli olur senin için..
İkinci üniversite düşünebilirsinizbiyoloğum 4yildir atanamadim ... özel sektörde iş bulamadim ...evin tüm sorumluluğu bana yıkıldı ..abim sorumluluk almiyor ... üstüne yardim da etmiyor bunaldim artik bu evden ...annem otoriter değil abim istedigini yapiyor ...27 yasindayim evlenmedim param yok kimseye de guvenim yok ...arkadaslarima anlatiyorum çok şükür bizim ailemiz oyle degil diyorlar biz şöyle iyiyiz abim şu kadar iyi diyorlar ...belli sure sonra anlattigin kişi sıkılıyor sağa sola bakiyor...
Terapi falan aldınız mı yoksa kendi kendinize mi atlattıniz merak ettim kendime benzettim deKonu Sahibi seni çok iyi anlıyorum ama senin bir sorunun var o da olumsuz ve kötü yönden bakmak hayata...
Bu bakış açını değiştir lütfen.
Ben de evdeyim sürekli 26 yaşındayım okul yeni bitti .
Kpss çalışıyorum şu an ve atamam sıkıntılı aynı senin gibi.
Ama senin gibi umutsuzluga düşmüyorum.
Güzel şeyler olacağına inanıp çıktım bu yola.
Eğer olumsuz şeylere takılıp durursam ne ders çalışabilirim ne de mutlu olabilirim.
Ayrıca evlenip ayrıldım ve genç yasimda çok acılar çektim.
Şimdi cooook mutluyum .
Çünkü biliyorum ki ancak ben kendime değer verdiğim sürece mutluluk benimle .
Sayılı dostlarım var.
Ha bazen ailemle de sıkıntıdaym.
Ama şükür ki olana bitene sukredip önüme bakıyorum.
Umutsuzluğa da düşüyorum bazen.
Fakat öğretmeniz diye illa atanacak değiliz .
Baktık olmuyo iyi bi iş olursa yaparız.
Kadere inan ve dua et .
Hiç olmadık yerden kapılar açılır .
Geçen hafta bi dersane bişey sormaya gittim hiç aklımda yoktu ve ne oldu biliyo musun is teklifi aldım.
Ama malesef reddettim çünkü bu yıl ilk defa kpss çalışacağım.
Diyeceğim o ki nerden nasıl Hayır gelir bilemezsin..
Bi kursa yazıl halk eğitim olur .....
Ben öyle yaptım bi sürü de arkdsm var.
İnan iyi geliyor sürekli evde değilsin.
Ha bide canım insanoğlu bu nankor
Herkes neyi hak ediyorsa öyle davran fazla samimiyete iyi niyet gerek yok.
Günlük tut telefona yaz içini Dök.
İnsanlara değil .
Beni anlatiyorsunuz resmen..bilmeyen ne guzel evin bekar olmanin sorumlugunun olmamasinin tadini cikar ataninca bi omur caliscakmisim niye o kadar stres yapip kendimi yiprattim diyeceksin diyo ama bu insanin elinde degil ister istemez gelecegi hakkinda kaygilaniyo gercekten zor bi surec Allah hepimize en kisa zamanda hayirli kapılar acsinbiyoloğum 4yildir atanamadim ... özel sektörde iş bulamadim ...evin tüm sorumluluğu bana yıkıldı ..abim sorumluluk almiyor ... üstüne yardim da etmiyor bunaldim artik bu evden ...annem otoriter değil abim istedigini yapiyor ...27 yasindayim evlenmedim param yok kimseye de guvenim yok ...arkadaslarima anlatiyorum çok şükür bizim ailemiz oyle degil diyorlar biz şöyle iyiyiz abim şu kadar iyi diyorlar ...belli sure sonra anlattigin kişi sıkılıyor sağa sola bakiyor...
Güzel tavsiyeler gelmiş ama sanmıyorum konu sahibinin ücretli öğretmenlik için meb dolaşıp bilgi alacağını ya da banka sınavları için şehir şehir gezeceğini.
Bende aynıyım. Tüm.beni anlamayan arkadaşlarımdan da koptum gerçek yüzlerini görmüş oldum. Kendi dertleri olunca akil danisanlar sen bir kac kere dert anlat sus pus oluyorlar.Anlatmamak hatta irtibatı koparmak en iyisi böyleleri ile.Bende aynı dertteyim.Yaşamayan anlamıyor. Bende susuyorum
Bir yerde kısmet arkadaşım çok sıkma canını. Bu şekilde olan çok genç var bende dahilUcretli öğretmenliğe başvurdum çıkmadı
Bir yerde kısmet arkadaşım çok sıkma canını. Bu şekilde ila çok genç var bende dahil
Hani mağazacılık yap falan diyorlar ya onu da bulamıyorum senin gibi başvurmasının yer kalmadı. Ev uzak ya da ışte üniversite mezunu diye istemiyorlar.
Iş olmasına es de bulunmuyor. Allah hakkımızda hayirlisini nasıl etsin. Yollamak lazım herşeye ragmen.
Bazi arkadaslar ucretli ogretmenlik icin kim meb meb gezecek su bu yazmislar. Yahu zaten internet uzerinden basvuruyorsun ogretmen ihtiyaci varsa siralama ile aliyorlar. Ha bazi yerlerde dayin varsa aliyorlar isletme mezununun sinif ogretmenligi yaptigini bile gordum normal ogretmenler beklerken. Yani her basvurana cikmiyor bu. Arkadaslar bir de soyle bakin bir insan uzuntulu karamsar negatif ruh haline burunmusse uzun suredir kotu bir seyler yasamistir ki zamanla boyle olmustur normalde insan neden boyle olsun. Ben de uzun suredir is ariyorum magazalardan tut kasiyerlige, tezgahtarliktan sekreterlige, markete oraya buraya her yere basvurdum 2 universite bitirmis biriyim kpss deniyorum olmuyor kismet demekki ama is secmiyorum bazen cidden her kapi yuzumuze kapaniyor bu da Allahin bize karsi sinavi diye dusunuyorum insallah hayirlisi ile bir ise baslariz Allah kimseye muhtac etmesin. Konu sahibi arkadasim derdini kimseye deme dostun uzulur dusmanin sevinir. Artik insanlar bananeci olmus kimse kimsenin sorununu umursamiyor herkes en buyuk sorun bende diyor. Bosver bizim yardimcimiz Allah olsun. Rabbim senin de gonlune gore versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?