• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atanamamış olmak kötü mü ?

Ben de seninle hemen hemen aynıyım. Bizim bölümde atama YOK. Özelde çalışabilirim ama çalışmıyorum çünkü benim iki çocuğum var. çocuklarıma bakıcı tutsam maaşımın hepsini vermem lazım. O yüzden başka bir iş yapmayı planlıyorum.( girişimci olmak gibi) Ama senin acından hiç yoktan iyidir diyebilirim. Atansan tabi mükemmel olur. Isinden memnunsan sıkıntı yapma.
Bir de mesleğinin ne olduğunu yazmamışsın. Biraz risk seviyorsan girişimci de olabilirsin bunun için devletin sağladığı çok güzel imkanlar var.
Doktoranı da bitirip akademik yolda da ilerleyebilirsin.
Hakkında hayırlısı olsun

Yani düz memur olarak atansam 3 falan mı alacağım ?
Bizimkilerde sen özel sektörde sürünüyorsun bi devlete girsen 4,5-5 milyar garanti ilk başlangıç vs diyorlar hep. 4 senelik ünv mezunu biri düz memur olsa 3 mü alıyor yani ?
Dediğim gibi, yeni atanan bir VHKİ, memur, ya da bilgisayar işletmeni 3000 civarı alır. Mühendis ise 5’e yakın alır. Kariyer memuru ise 5 küsur alır. Zaten memurlar.net’te maaş hesaplama robotu var birebir doğru hesaplıyor bakabilirsiniz.

Bizimkilerde sen özel sektörde sürünüyorsun bi devlete girsen 4,5-5 milyar garanti ilk başlangıç vs diyorlar hep. 4 senelik ünv mezunu biri düz memur olsa 3 mü alıyor yani ?
Bakın ben hesapladım memurlar.netten 3230 diyor. Yani öyle memur oldun al sana 5 bin diye bir şey yok.

Mali müşavirlik staj süresi içindeyim zaten mali Müşavir olmama 6 ay kaldı
Ama işte devlet gibi olmaz asla yine özel sektörde çalışacaksın diyor ailemde

ben de farklı bir mesleğiniz var sandım

mali müşavire mi devlete atan diyorlar

evet sayı arttı pasta küçülüyor ama mali müşavire her zaman ekmek vardır

çalıştığım yerde mutsuz Değilim ama kendimi başarısız hissediyorum.

iyi de mali müşavir olmuşsunuz neden başarısız olasın

devlette düz memur olan arkadaşlara ayıp olmasın ama devlette düz memurluk özelde mali müşavirlikten üst bir kademe değil ki

yani devlette düz mamur olunca başarılı olmayacaksın ki

bırakın şu çevrenin 30-40 yıl önceden kalan bakış açısını

evet eskiden özel sektör diye bir şey yoktu hatta çoğu özelde çalışan mavi yaka yani kol gücü ile çalışan işçilerdi

biraz okuyan devlete girerdi

o zaman okuyup da devlet memuru olmamak başarısızlık olabilir de şimdi özel sektörde devlet memurlarından daha çok kadro var maaşlar da hallice

Aileler öyledir. Benimkiler de devlet memuru olmamı istedi, çok çalıştım zamanında olmadı.
Şimdi okuduğum okulla tamamen alakasız bir mesleğim var, üçüncü üniversitemi okuyorum. Özel sektördeyim ve bugün evdeyim çok rahat bir işim var. Ha gelirim çok çok yüksek değil ama keyfim yerinde. İşimi kaybedersem diye korkmuyorum çünkü piyasada tanındım bugün çıksam yarın iş bulurum. Üstelik işimden bağımsız ek bir iş daha yapıyorum boş vakitlerimde, çıksam dahi kendimi idare edecek gelirim olur.

Yani kısacası siz ne istiyorsunuz, önemli olan bu.
Benim ne istediğim hiçbir zaman pek önemli olmadı.
Hep baskaları söz hakkına sahip oldu seçimlerimde. üzmeyeyım kırmayayım kımseyı diye düşünüyorum hep .
belkı de hata bılmıyorum ama yapı meselesı işte...

benım işimde rahat , rahat ve eve yakın bu yuzden zaten maasım dusuk bıle olsa ıdare edıyorum.

Atandım. Yüksek lisans da yaptım. Hayattaki en büyük mutluluğun atanmakla olacağını düşünürdüm hep. Atanınca her şey bitecek derdim ama öyle olmuyormuş. Bambaşka dertler oluyor atanmış olmanın memur olmanın bir anlamı kalmıyor. Bence kişi nerde mutlu ve huzurlu ise derdi tasası Yok ise en güzel yer orası. Bu kadar takılmayın. Rabbim başka dertler veremesin. Tek derdiniz akraba baskısı olsun
maaslar falan tatmın edıcı mı pekı?
soruyorum ama kusura bakmayın kişisel kazancınızı merakımdan değil genel olarak herkes devlet devlet deyınce acaba maası çok mu ıyı dıye düşündüğüm için soruyorum .

Benim ne istediğim hiçbir zaman pek önemli olmadı.
Hep baskaları söz hakkına sahip oldu seçimlerimde. üzmeyeyım kırmayayım kımseyı diye düşünüyorum hep .
belkı de hata bılmıyorum ama yapı meselesı işte...

benım işimde rahat , rahat ve eve yakın bu yuzden zaten maasım dusuk bıle olsa ıdare edıyorum.

Sen yine gir sınava gönülleri olsun. Ama işin rahatsa çıkma işten. Devlet olursa ne ala olmazsa da çok üzülme. Sadece kendini geliştirebileceğin, yükselebileceğin bir yere geçmeye çalışabilirsin eğer istersen bu süreçte.

Kim alıyormuş 5'i hiç duymadım valla!?
En fazla olacağı 3..
Memurluğun adı var sadece. Saati izni belli vs. Onun dışında hiçbir cazibesi yok. Birde atandığınız kurumda; üst kadro doluysa yükselme şansınız yoksa yıllarca aynı masada çalışıp dirsek çürütürsün o kadar. Gerçi kadro olsa bile; torpil varken sana sıra gelmez. O da ayrı bir mesele.
Çok yaşlı gibi konuştum ama eskidenmiş memurluğun cazibesi..
benım halam adliyede memur 29 senedır şu an yenı 4,5 olmuş sanırım maası ama ünv mezunu falan değil tabı. sanırım onlarda yasa göre bır artıs oluyor maasta. birden bıre 5 almıyorlar anladığım.

Ben de memurum 4 almıyorum .). Evet öyle sanarlar ama değil .düz memur da değilim ayrıca . Polis asker maaşları öyle sanırım onun dışında 4u geçen yok .

Başarı, kendini gerçekleştirmek ailenizle değil sizinle ilgili bir durum. Bunu kabullenmelisiniz önce. Ailenizin isteklerine göre hayatınızı şekillendirirseniz mutsuz olma ihtimaliniz yüksek. Bir süre üzülürler sonra sizin iyi yerlere geldiğinizi ya da mutlu olduğunuzu görünce üzüntüleri geçer, sizinle gurur duyarlar.
mali müşavirlik sınavını ilk kazandığımda ailem onu kazanacağına devlete kapak atmaya bak ömür boyu özelde mı çalışacaksın demıslerdı.
basarıdan saymadılar yanı.

Sen yine gir sınava gönülleri olsun. Ama işin rahatsa çıkma işten. Devlet olursa ne ala olmazsa da çok üzülme. Sadece kendini geliştirebileceğin, yükselebileceğin bir yere geçmeye çalışabilirsin eğer istersen bu süreçte.
malı musavır olunca zaten aıle şirketınde çalışmayı düşünmuyorum . kurumsalda daha tatmın edıcı bır ıs bulabılırım belkı gerçi yıne de o zaman da pek tamam bir anlamı olmayacak bu seferde kendını temellı bıryere at dıyecekler.

Ben de memurum 4 almıyorum .). Evet öyle sanarlar ama değil .düz memur da değilim ayrıca . Polis asker maaşları öyle sanırım onun dışında 4u geçen yok .
polislikte düşün dediler bir aralar. polisler çok para kazanıyormus vs vs dıye.
bızım aıle bıraz garantıcı o yuzden .

Ben de seninle hemen hemen aynıyım. Bizim bölümde atama YOK. Özelde çalışabilirim ama çalışmıyorum çünkü benim iki çocuğum var. çocuklarıma bakıcı tutsam maaşımın hepsini vermem lazım. O yüzden başka bir iş yapmayı planlıyorum.( girişimci olmak gibi) Ama senin acından hiç yoktan iyidir diyebilirim. Atansan tabi mükemmel olur. Isinden memnunsan sıkıntı yapma.
Bir de mesleğinin ne olduğunu yazmamışsın. Biraz risk seviyorsan girişimci de olabilirsin bunun için devletin sağladığı çok güzel imkanlar var.
Doktoranı da bitirip akademik yolda da ilerleyebilirsin.
Hakkında hayırlısı olsun
muhasebe finans yapıyorum.
mali müşavir olmak üzreyım. 6 ayım kaldı.
girişimcilik hiç düşünmedim zaten aile de sıcak bakmaz

Dediğim gibi, yeni atanan bir VHKİ, memur, ya da bilgisayar işletmeni 3000 civarı alır. Mühendis ise 5’e yakın alır. Kariyer memuru ise 5 küsur alır. Zaten memurlar.net’te maaş hesaplama robotu var birebir doğru hesaplıyor bakabilirsiniz.
teşekkür ederim.

Madem muhasebe sektöründesiniz mali müşavirlik düşünün o zaman. En tecrübesiz mali müşavir maaşı 8-9 bin lira özel sektörde. Devlet bu parayı verir mi sizce?
bahsettiğiniz ücret hangi il ve hangi sektör için geöerli. ben mali müşavirim, 20 yıl asgari ücrete yakın bir rakamla çalıştım. il ve şirkete göre değişir bu koşullar. artıkmali müşavirliğin de bir tadı kalmadı, meslekteşlarımız iş yoğunluğu ve sorumluluk çokluğundan artık kriz geçirip, intihar edip, bir şekilde hayatlarını kaybetmeye başladılar.

Bakın ben hesapladım memurlar.netten 3230 diyor. Yani öyle memur oldun al sana 5 bin diye bir şey yok.
bir yasıma daha gırdım .

o zaten hemen hemen benım aldığım paranın aynısı sadece iş garantısı var o zaman temelli yer dıye . baska bır avantajı yok gıbı

Back
X